reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Witam was dziewczynki:-)

Blair gratuluje zaliczeń No i średniej:)
Akatsuki nie załamuj sie zobaczysz wszystko sie ułoży! Trzymam za was kciuki.
Ja zaraz lecę do szpitala, moja przyjaciółka wczoraj urodziła ślicznego prawie 4 kg chłopca :-)

reklama
Dzieki Dziewczyny, najbardziej sie ciesze ze rok zaliczony i teraz spokojnie sprawy zawodowe moge zostawic na "po macierzynskim" ;)

Xmamuska Ty i depresja? no way! tak pozytywnie zakrecone osoby nie maja depresji ;)

Kasik my mamy klasyke, biale zloto palladowe, 6mm, plaskie z fazowaniem i polsoczewka od srodka. Oboje lubimy klasyke, po ciazy na koscielny mam zamiar osadzic sobie brylant. Znajoma u ktorej kupowalismy doradzila zeby teraz nie osadzac, bo roznie z palcami moze byc po ciazy, ale jeszcze sie zastanowie, bo chcialabym nosic pierscionek z obraczka, a sam pierscionek jest dosyc pokazny i ma duzo brylantow, wiec zeby nie przesadzic ;p

Malinka moze Mala sie odwrocila i dlatego ja slabo czujesz, a proboealas jesc slodkie? kiedy masz kolejna wizyte u gina?
Mi Tesc mowil ze czasem nie pozwalaja wciskac cytryny ale zebym sie tym nie przejmowala i wcisnela bi nie ma to wplywu na wynik badania. Ja bym im poszla pewnie awanture zrobila ;p

Ela gratulacje dla Przyjaciolki, pokazny Synek ;)

Zuzia znowu dyskoteke urzadza w brzyszku :) nagralam krotku filmik, jak sie uda to wrzuce w odpowiednim watku ;)
czas wstawac, zjesc sniadanie i sie ogarniac.
ostatnio w douglasie dostalam probki serum do twarzy, cudowne, spojrzalam na cene... 200zl najtaniej za 30ml. Masakra, ale pomyslalam ze kupie serum ktore ma dobre opinie i jest tansze, na moja kieszen i sumienie ;)

Witajcie dziewczyny

Akatsuki moze zrob sobie jakis relaksik sama albo z kolezankami, zeby odetchnac od tego wszystkiego?
Xmamuska nie mozliwe zebys ty popadla w depesje :D
Blair wielkie gratulacje :) a co do nerek to przy pierwszym zapaleniu mialam robione usg i bylo wszystko wporzadku a teraz nie bylam u swojego lekarza a ta babka nie miala usg u siebie

Moj maly to nie ma litosci nad swoja matka :D trzaska mnie ile wejdzie a to czasami tak boli :p
Dzisiaj ide po wyniki swojego egzaminu :D
U mnie pagoda tragiczna caly czas leje od 3 dni :/

Blair gratuluję :)

Malinka jak tak bardzo się martwisz to możesz jechać na IP i ktg to chyba nie będą robić, ale takim zwykłym detektorem tętna chociaż sprawdza czy serduszko bije, a kie dy wizyta? Położna masz jakas?

Mój synuś tez właśnie tańce odprawia ;)

Dziewczyny jak tylko na chwilke i jeszcze o laktatorach. Wczoraj pytalam o rade znajoma (2 dzieci) i ona mowi ze jesli chce odciagac pokarm to mam kupic butelki Medeli bo inne butelki sprawiaja ze dzieci nie chca potem piersi bo za bardzo sie przy tym mecza. Ze butelka Medeli jest najbardziej zblizona do piersi jesli chodzi i wysilek dziecka pray ssaniu a ze z innych butelek mleko poprostu leci.

Co wy o tym sadzicie?

Blair to znajoma dobrze Ci doradzila !! :) ja tez lubie klasyke, i moja obraczka tez jest w sumie klasyczna, ale wlasnie mam ten nieszczescny diamencik, a jednak teraz mam grubsze place niz 5 lat temu :( i jest troche za ciasna, zwlaszcza jak mi troche czasem dlonie spuchna.

Hej!
Ja na glukozie, nie było tak źle najgorszy pierwszy łyk i ostatni. Teraz czekam na drugie pobranie. Małej chyba smakowało bo tańce swoje wyprawiala.
Blair gratuluję sukcesu :)
Malinka u mnie mała tez czasem ma ciche dni. Ale najbardziej lubi jak mam dzień lenia i dużo leżę a jak jeszcze gram na konsoli to już w ogóle cuda wyprawia.
W niedziele byłam na targach Mother &baby w warszawie w sumie nic nie kupiliśmy ale zaklepalismy sobie cenę na wózek w kolorach limitowanych. W Amelisie kosztuje 1299 a inny sprzedawca zaproponował nam 1160. Czekamy tylko na jakiś fajny kolor. Teraz ma wyjść melanż to zobaczymy czy będzie fajny. Zależy nam na białej ramie. Mi się czarno biały podobał ale mój D mówi żeby jeszcze poczekać na nowe kolory to może coś fajniejszego będzie.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny jak tylko na chwilke i jeszcze o laktatorach. Wczoraj pytalam o rade znajoma (2 dzieci) i ona mowi ze jesli chce odciagac pokarm to mam kupic butelki Medeli bo inne butelki sprawiaja ze dzieci nie chca potem piersi bo za bardzo sie przy tym mecza. Ze butelka Medeli jest najbardziej zblizona do piersi jesli chodzi i wysilek dziecka pray ssaniu a ze z innych butelek mleko poprostu leci.

Co wy o tym sadzicie?

A moj synek mial tak, ze wlasnie nie chcial pic z butli... wiec nie ma reguły. Ale wydaje mi sie, ze to zalezy od smoczka, sa przeciez rozne rozmiary na rozne etapy rozwoju, i wydaje mi sie, ze kazda firma ma takie smoczki na poczatek, czyli zeby dziecku tak latwo nie lecialo i musialo sie troche pomeczyc.

Co wy o tym sadzicie?

Ja myślę że to zależy od dziecka. Musiałam używać nakładki na sutki, bo mała nie chciała złapać mojej piersi. Butelka tez ja karmiłam i nie było żadnego problemu. Używałam tych z aventu to były pierwsze jakie kupiłam. Możliwe ze to przez nakładki była przyzwyczajona do silikonu u nie robił jej różnicy kształt. Nie mam pojęcia ale uważam że każde dziecko jest inne i jedne odrzuci pierś po podaniu butelki drugie nie.

reklama
Wiecie co dziś jest dzień Ojca a my z dziewczynkami nie mamy prezentu i tak sobie pomyślałam że może kupie dziś jakieś fajne drzewko i posadzi je pod naszym domem ?? Fajne czy śmieszne, a może lepiej dopiero jak się urodzi młody,ale znów to będzie jesień i nie wiem jak się ma ta pora roku do sadzenia drzew hmm dziewczynki zachwycone pomysłem

Do góry