reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dziewczyny jak tylko na chwilke i jeszcze o laktatorach. Wczoraj pytalam o rade znajoma (2 dzieci) i ona mowi ze jesli chce odciagac pokarm to mam kupic butelki Medeli bo inne butelki sprawiaja ze dzieci nie chca potem piersi bo za bardzo sie przy tym mecza. Ze butelka Medeli jest najbardziej zblizona do piersi jesli chodzi i wysilek dziecka pray ssaniu a ze z innych butelek mleko poprostu leci.

Co wy o tym sadzicie?

ja uzywalam butelek tomee tippe bo smoczek ma kształt zbliżony do piersi,

reklama
Kamila mój najmłodszy był karmiony tylko kp plus moim mlekiem z buteli Tommee,
sredniak też kp a butelka Anet, tak, ze myślę, ze to nie ma reguły,ważne żeby butelki były antykolkowe, zeby
dziecko łykało jak najmniej powietrza, przez co zminiejszasz prawdopodobieństwo kolek i gazów u malucha

Hej dziewczyny, a mnie z początkiem lata dopadło przeziębienie od 2 dni ból gardła i katar pół nocy nie przespalam bo nie mogłam oddychać jeszcze synek o 3 do nas sie przeniósł więc dzisiaj siedzę w domu cała obolala i z bolem glowy.
Blair gratulacje...

Dzieki Dziewczyny, najbardziej sie ciesze ze rok zaliczony i teraz spokojnie sprawy zawodowe moge zostawic na "po macierzynskim" ;)

Xmamuska Ty i depresja? no way! tak pozytywnie zakrecone osoby nie maja depresji ;)

Kasik my mamy klasyke, biale zloto palladowe, 6mm, plaskie z fazowaniem i polsoczewka od srodka. Oboje lubimy klasyke, po ciazy na koscielny mam zamiar osadzic sobie brylant. Znajoma u ktorej kupowalismy doradzila zeby teraz nie osadzac, bo roznie z palcami moze byc po ciazy, ale jeszcze sie zastanowie, bo chcialabym nosic pierscionek z obraczka, a sam pierscionek jest dosyc pokazny i ma duzo brylantow, wiec zeby nie przesadzic ;p

Malinka moze Mala sie odwrocila i dlatego ja slabo czujesz, a proboealas jesc slodkie? kiedy masz kolejna wizyte u gina?
Mi Tesc mowil ze czasem nie pozwalaja wciskac cytryny ale zebym sie tym nie przejmowala i wcisnela bi nie ma to wplywu na wynik badania. Ja bym im poszla pewnie awanture zrobila ;p

Ela gratulacje dla Przyjaciolki, pokazny Synek ;)

Zuzia znowu dyskoteke urzadza w brzyszku :) nagralam krotku filmik, jak sie uda to wrzuce w odpowiednim watku ;)
czas wstawac, zjesc sniadanie i sie ogarniac.
ostatnio w douglasie dostalam probki serum do twarzy, cudowne, spojrzalam na cene... 200zl najtaniej za 30ml. Masakra, ale pomyslalam ze kupie serum ktore ma dobre opinie i jest tansze, na moja kieszen i sumienie ;)

Jak się odwracała to czułam jak mi pęcherz i inne wnętrzności bombardowała, często też się wypinała, a teraz taka cisza dziwna :/ po wczorajszej glukozie na razie nie tknęłam nic słodkiego ale zaraz wypije kakao i może to coś da... A nawet jak miała ciche dni, to wystarczyło, że na chwilę usiadłam i odpoczywałam i chociaż ze dwa kopniaki czułam a teraz mogę siedzieć czy leżeć godzinami i cisza :( na szczęście jutro idę do lekarza, jak wytrzymam do jutra to mu powiem

Klasyczne obrączki są najładniejsze :D a takie jakie wybraliście chyba najbardziej mi się podobają :D ale faktycznie lepiej się wstrzymaj z osadzaniem tego brylanciku, zresztą jak zaręczynowy taki okazały to faktycznie musisz uważać żeby nie przesadzić :)

Blair gratuluję :)

Malinka jak tak bardzo się martwisz to możesz jechać na IP i ktg to chyba nie będą robić, ale takim zwykłym detektorem tętna chociaż sprawdza czy serduszko bije, a kie dy wizyta? Położna masz jakas?

Mój synuś tez właśnie tańce odprawia ;)

Ta moja cała Izba Przyjęć działa na zasadzie - doraźnie nic nie pomożemy trzeba się położyć na oddział... tak jak było wtedy co jechałam z tym ostrym bólem brzucha.. :/ Do medicover bym pojechała ale tam nie mają tego detektoru bo pytałam kiedyś z ciekawości .. Położną mam przy lekarzu prowadzącym i ona jest wtedy co on, czyli jutro u niej będę

Kamila - według mnie większość butelek jest już tak dopasowana, żeby jak najbardziej odzwierciedlać sutek matki. Powiem więcej, że firmy się prześcigają w tym, żeby smoczki były jak najlepsze

szczęśliwa - ja miałam tak jak Ty, tzn karmiłam nakładkami młodego. Szczerze - polecam wszystkim. Nie wiem co to bolące sutki, mały łatwo łapał brodawkę, a do tego nie miałam problemu z karmieniem z butelki. Był nauczony i tego i tego, oczywiście w butelce miałam swoje ściągnięte mleko. Tak jak mówiłam wcześniej, stoczyłam bój o karmienie piersią. Miałam problemy z mlekiem i w ogóle... Dzięki nakładką Mały pił z butelek i z piersi. Praktycznie nie robiło mu to różnicy, a w okolicy 6 miesiąca sam zrezygnował z nakładek. Wtedy miałam już sutki zahartowane, a on do butelki był też przyzwyczajony. Karmiłam do roku i tylko dlatego zrezygnowałam, bo wróciłam do pracy

Hej!
Ja na glukozie, nie było tak źle najgorszy pierwszy łyk i ostatni. Teraz czekam na drugie pobranie. Małej chyba smakowało bo tańce swoje wyprawiala.
Blair gratuluję sukcesu :)
Malinka u mnie mała tez czasem ma ciche dni. Ale najbardziej lubi jak mam dzień lenia i dużo leżę a jak jeszcze gram na konsoli to już w ogóle cuda wyprawia.
W niedziele byłam na targach Mother &baby w warszawie w sumie nic nie kupiliśmy ale zaklepalismy sobie cenę na wózek w kolorach limitowanych. W Amelisie kosztuje 1299 a inny sprzedawca zaproponował nam 1160. Czekamy tylko na jakiś fajny kolor. Teraz ma wyjść melanż to zobaczymy czy będzie fajny. Zależy nam na białej ramie. Mi się czarno biały podobał ale mój D mówi żeby jeszcze poczekać na nowe kolory to może coś fajniejszego będzie.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Fajnie ze juz masz wypicie tego za sobą :-)

Naprawdę ma wyjść kolor melanzowy? Są gdzieś jakieś zdjęcia tego koloru? Bo miałam jechać rezerwować morsko czarny ale strasznie melanż mi się ostatnio podoba :-) muszę go zobaczyć zanim zarezerwuje :-D

ja uzywalam butelek tomee tippe bo smoczek ma kształt zbliżony do piersi,

Ja właśnie wyczytałam wiele dobrego o tych butelkach i że mają naturalny kształt jak brodawka a zależy mi żeby ewentualnie podawać czasem swoje mleko w butelce :-)

Hej dziewczyny, a mnie z początkiem lata dopadło przeziębienie od 2 dni ból gardła i katar pół nocy nie przespalam bo nie mogłam oddychać jeszcze synek o 3 do nas sie przeniósł więc dzisiaj siedzę w domu cała obolala i z bolem glowy.
Blair gratulacje...

Dużo zdrówka!

Proszę o kciuki za dzisiejsze USG :) Dopiero po 18 co prawda, ale kciuki są potrzebne... wyniki mam znowu jakieś dziwne, zwłaszcza mocz - krwinki czerwone 2,8 (norma do 10), bakterie 397 (norma do 300) w tym w polu widzenia az 71 - dużo tego. Hematokryt 34%, hemoglobina 11,4a krwinki białe mam prawie 15... i wszystko na czerwono pozaznaczane... Pewnie dostanę furaginę na ten mocz już do końca ciąży. Ostatnio gin mi o tym wspominał, że średnie te wyniki i nie możemy sobie pozwolić, aby bakterie wędrowały i dotarły do szyjki macicy... Więc pewnie zwiększy mi się ilość przyjmowanych leków... ehhh
Dzień Taty dzisiaj - wszystkim Tatusiom buziaki od ich przyszłych pociech :)

dobrej nocy laski, ja mam nadal paskudny humor I chyba serio będę musiała skorzystać z porady psychologa bo straciłam zupełnie siłę I ochotę do czegokolwiek.... Już nie wiem czy to chwilowe czy już tak zostanie. Idę spać, to na chwilę obecną moja ulubiona rozrywka.
No co Ty - chcesz pogadać? Swoją drogą psycholog świetna sprawa, ja mam wizytę w połowie lipca ;)

melduje ze zaliczylam rok :) wczoraj ostatni, drugi egzamin i srednia w tym roku 5,0 ;p
Gratulacje kujonko :rofl2:

U mnie też deszczowo,na szczęście nie ma wiatru,więc nie jest bardzo zimno. Wybieram się dzisiaj do szkoły rodzenia,porozmawiać z położną i zobaczyć jak to jest;)
My zaczynamy kurs 23 lipca ;) Napisz jak było u Ciebie, ciekawa jestem co tam gadają ciekawego :)

jaka wstretna pogoda, az nic mi sie nie chce :( najchetniej to bym sie polozyla i ksiazke czytala, ale dzisiaj mam synka w domu, wiec to odpada :( gdzie to lato ja sie pytam?
A ja Ci powiem, że dla mnie lepsza taka pogoda... za ciepło to nie jest dobrze. Ja i tak przy tych 16 stopniach siedzę z otwartym balkonem i mi dość ciepło jest :)

W dodatku naprawdę się martwię, od 4 tygodni czułam małą regularnie, zdarzały się spokojniejsze dni ale raz na jakiś czas coś tam się odezwała, a teraz od ładnych kilku dni prawie nic... wczoraj rano jedynie troszkę poczułam, ale delikatnie, przez cały dzień nic, wieczorem nic i dziś nad ranem nie mam pewności czy to ona była bo tak delikatnie... i teraz się martwię czy to ok, bo tak długo cichych dni jeszcze nie miała, a jak się jakiś zdarzył to później brykała nadrabiając zaległości... i teraz się zastanawiam.. czy teraz już robią ktg? czy to jeszcze za wcześnie? bo bym chociaż chciała sprawdzić czy serduszko ładnie bije... i nie wiem co robić :(
(...)Mam wyniki tej nieszczęsnej glukozy, nadczczo miałam 73 a po godzinie 71 (poszłam na drugie pobranie mimo że 5 min wcześniej wszystko zwróciłam) coś chyba niski ten drugi wynik? Ale nie wiem czy ten drugi pomiar ważny w ogóle...
Wypisz wymaluj moja sytuacja sprzed tygodnia. Doskonale Cię rozumiem. Na dyżurze sprawdzają KTG gdy matka tego potrzebuje dopiero od 30 tygodnia ciąży. Więc na nas jeszcze ciut za wcześnie. Pozostaje wizyta u lekarza.

Zuzia znowu dyskoteke urzadza w brzyszku :) nagralam krotku filmik, jak sie uda to wrzuce w odpowiednim watku ;)
Aaaa koniecznie!!! Wrzucaj nagranie, bo jestem ciekawa jak to u Was wygląda. U mnie praktycznie nic nie widać, ale czuję i póki co się nie martwię :)

Moj maly to nie ma litosci nad swoja matka :D trzaska mnie ile wejdzie a to czasami tak boli :p
Dzisiaj ide po wyniki swojego egzaminu :D
Hahaha, niech kopie - lepiej jak kopie niż jak jest cisza... trzymam kciuki za wyniki :)

Dziewczyny jak tylko na chwilke i jeszcze o laktatorach. Wczoraj pytalam o rade znajoma (2 dzieci) i ona mowi ze jesli chce odciagac pokarm to mam kupic butelki Medeli bo inne butelki sprawiaja ze dzieci nie chca potem piersi bo za bardzo sie przy tym mecza. Ze butelka Medeli jest najbardziej zblizona do piersi jesli chodzi i wysilek dziecka pray ssaniu a ze z innych butelek mleko poprostu leci. Co wy o tym sadzicie?
To zależy tylko i wyłącznie od smoczka a nie od butelki :)

Wiecie co dziś jest dzień Ojca a my z dziewczynkami nie mamy prezentu i tak sobie pomyślałam że może kupie dziś jakieś fajne drzewko i posadzi je pod naszym domem ?? Fajne czy śmieszne, a może lepiej dopiero jak się urodzi młody,ale znów to będzie jesień i nie wiem jak się ma ta pora roku do sadzenia drzew hmm dziewczynki zachwycone pomysłem
Super pomysł, ja zabieram małą i jadę do ex do pracy (jak trafimy, bo ostatnio zmienił pracę). Laurka jest i przytulas będzie no i niespodzianka sama w sobie. Ale drzewko świetny pomysł!!!!

Hej dziewczyny, a mnie z początkiem lata dopadło przeziębienie od 2 dni ból gardła i katar pół nocy nie przespalam bo nie mogłam oddychać jeszcze synek o 3 do nas sie przeniósł więc dzisiaj siedzę w domu cała obolala i z bolem glowy. Blair gratulacje...
Zdrówka Kornelcia :) Cebula, czosnek, miód... i będzie ok :)

szczęśliwa - ja miałam tak jak Ty, tzn karmiłam nakładkami młodego. Szczerze - polecam wszystkim. Nie wiem co to bolące sutki, mały łatwo łapał brodawkę, a do tego nie miałam problemu z karmieniem z butelki. Był nauczony i tego i tego, oczywiście w butelce miałam swoje ściągnięte mleko. Tak jak mówiłam wcześniej, stoczyłam bój o karmienie piersią. Miałam problemy z mlekiem i w ogóle... Dzięki nakładką Mały pił z butelek i z piersi. Praktycznie nie robiło mu to różnicy, a w okolicy 6 miesiąca sam zrezygnował z nakładek. Wtedy miałam już sutki zahartowane, a on do butelki był też przyzwyczajony. Karmiłam do roku i tylko dlatego zrezygnowałam, bo wróciłam do pracy
Możesz dać jakiś link do takich nakładek? Bo ja źle wspominam karmienie córki, może te nakładki umilą te chwile...

dzięki dziewczyny za miłe słowa ale nie mam ochoty nawet z sypialni wychodzić a co dopiero iść do miasta samej. zresztą co zrobie? gdzie pójdę? znajomi pracują a weekendy spędzają z rodziną. Nie chce wydawać kasy bo każdy grosz się liczy poza tym wiecej dziadostwa mi w szafie nie trzeba a na piwo też nie pójdę. więc chyba dziś przeleze dzień w łóżku. zresztą od kilku godzin siedzę sama na piętrze a mój nawet uwagi nie zwrócił że mnie nie ma więc widać tak jest ok ...

Blair gratuluję! Super wynik!

Malinka ja to bym chyba nie wytrzymała i poszła sprawdzić.

Dream ja mam takie wyniki moczu non stop. I nikt mi niczego nie zaproponował. Lekarz powiedział, że to na pewno kwestia źle pobranej próbki do analizy.

xmamuska uważam, że to świetny pomysł!!

Akatsuki wszystkim takie zjazdy się zdarzają. Ja wczoraj cały dzień przeryczałam z powodu moich głupich decyzji biznesowych i problemów, które teraz z nich wynikają ale pod wieczór postanowiłam się wziąć w garść. Wiem, że to nie proste, nie powiem, żebym dzisiaj lepiej się czuła ale nie mam wyjścia, trzeba dalej żyć i zastanowić się co zrobić, żeby poprawić sytuację. Daj sobie czas, takie momenty są trudne ale na szczęście nie trwają wiecznie i pewnie u Ciebie tez tak będzie.

Dotarłam do lekarza (mojego ulubieńca na NFZ ;-) ) i w końcu pierwszy raz mnie zbadał i pobrał cytologię. Do tego dostałam skierowanie na glukozę. Powiedział mi, że cytryna do glukozy jak najbardziej wskazana. Szyjka zamknięta. Oczywiście cieszy mnie to ale od razu przypomniało mi się jak u Karo po badaniu odeszły wody. Mam nadzieję, że jedno z drugim nie miało nic wspólnego.

reklama
Kamila - według mnie większość butelek jest już tak dopasowana, żeby jak najbardziej odzwierciedlać sutek matki. Powiem więcej, że firmy się prześcigają w tym, żeby smoczki były jak najlepsze

Racja tez nie wiem co to bolące sutki ale minusem było to ze zawsze musiałam je mieć przy sobie bo moje sutki nie nadawały się do karmienia.

Dream kciuki zacisniete

Do góry