reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Xmamuska,

U nas nie można nawet kwiatów.

Chyba, że masz "działeczkę" wykupioną, ale nie wiem czy wszędzie jest tak samo.

Dream,

Kciuki za wizytę &&&&

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

reklama
Witam Laski :)

Tyle piszecie o laktatorach, a ja laik jestem... Pierwsza Dzidzia i nie wiem czy mi się przyda ten laktator, jak myślicie?

Pogoda jest beznadziejna od 3 dni, a dziś jeszcze zaprosiliśmy Tatę do knajpki na obiad z okazji Dnia Ojca, więc będzie trzeba wyjść na tę zimnicę :( Informuję również, że "król ZUS" w łaskawości swojej odblokował mój zasiłek i dostałam pieniążki.

Blair- gratulacje! nieźle musisz się namęczyć na taką średnią, brawo!

Xmamuska-super pomysł z tym drzewkiem, zastanawiam się czy nie kupić mojemu mężowi czegoś w doniczce na balkon, hehe... 3mam kciuki za dentystę!

Dream &&& za wizytę

Akatsuki- ten humor to pewnie przez to mieszkanie... odpuść sobie, jest jeszcze trochę czasu i może traficie na prawdziwą perełkę... te hormony atakują nie tylko Ciebie, też potrafię jak Doris wyć do księżyca nie mając ku temu szczególnego powodu

Colly- możliwe, że tak jest... co prawda ja jestem dopiero w 22tc, ale wydaje mi się, że Mała też ma dni lenia. A ja przecież tak bardzo czekam!

Idę się ogarnąć... Co ja dziś na siebie włożę??? W żadne dżinsiory nie wchodzę, z bluzkami też coraz gorzej :( WTF

Miłego dnia :)

Jestem po dentyście uff przeżyłam ale dziś ściągną tylko kamień,bo miałam mały i to 1 raz w życiu jak 32 lata żyje sam był w szoku :) Wiadomo już z kąd ten zapach z jamy ustnej ... poobsuwały mi się dziąsła,wszedł pod nie osad i zrobił się mały stan zapalny i jest ropa,dlatego smrodzik,ale już będzie lepiej.Polecił też pastę sensodynę zieloną, na moje dziąsła,które strasznie krwawią .

Jeśli chodzi o drzewo nie wiem czy się za bardzo nie napaliłam,bo mieszkam w bloku wprawdzie na parterze ale zastanawiam się czy z bez zgody spółdzielni moge zasadzić małe drzewko ?? Jak myślicie

Mamy tyle samo latek i tez mialam w tym roku pierwszy raz sciagany kamien :)

My mamy wspolnote i u Nas nie mozna ot tak sobie sadzic, Zarzad musi wyrazic zgode. Ja bym zadzownila do Spoldzielni i sie dowiedziala.

hejka.

trochę mnie nie było i znów złe wieści :(
Karo bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie (*)

W sobotę byłam u lekarza z synusiem ale na szczęście to jakaś wirusówka a nie angina, do wczoraj wieczorem męczyła go gorączka ponad 39st a po zbiciu ponad 37st. Wczoraj już miałam dzwonić na pogotowie bo po podaniu lekarstwa przez 3 godziny ani drgneła, robiłam mu okłady i dopiero puścilo ehhh jestem wykończona bo od soboty nie spałam. Został mu tylko katar i kaszel.

nawet nie wiem o czym piszecie bo nie miała kiedy czytać, przeleciałam tylko z grubsza ale od jutra postaram sie być na bieżąco.

Tyle piszecie o laktatorach, a ja laik jestem... Pierwsza Dzidzia i nie wiem czy mi się przyda ten laktator, jak myślicie?

Pogoda jest beznadziejna od 3 dni, a dziś jeszcze zaprosiliśmy Tatę do knajpki na obiad z okazji Dnia Ojca, więc będzie trzeba wyjść na tę zimnicę :( Informuję również, że "król ZUS" w łaskawości swojej odblokował mój zasiłek i dostałam pieniążki.

Blair- gratulacje! nieźle musisz się namęczyć na taką średnią, brawo!

Xmamuska-super pomysł z tym drzewkiem, zastanawiam się czy nie kupić mojemu mężowi czegoś w doniczce na balkon, hehe... 3mam kciuki za dentystę!

Dream &&& za wizytę

Akatsuki- ten humor to pewnie przez to mieszkanie... odpuść sobie, jest jeszcze trochę czasu i może traficie na prawdziwą perełkę... te hormony atakują nie tylko Ciebie, też potrafię jak Doris wyć do księżyca nie mając ku temu szczególnego powodu

Colly- możliwe, że tak jest... co prawda ja jestem dopiero w 22tc, ale wydaje mi się, że Mała też ma dni lenia. A ja przecież tak bardzo czekam!

Idę się ogarnąć... Co ja dziś na siebie włożę??? W żadne dżinsiory nie wchodzę, z bluzkami też coraz gorzej :( WTF

Miłego dnia :)

Ja mam ten sam problem z ubraniami. Dlatego jak jest ciepło to chociaż sukienki mogę zakładać a w taką pogodę jak dziś to mam dylemat. Chyba przyszedł czas, żeby zaopatrzyć się w spodnie ciążowe.

Mamy tyle samo latek i tez mialam w tym roku pierwszy raz sciagany kamien :)

My mamy wspolnote i u Nas nie mozna ot tak sobie sadzic, Zarzad musi wyrazic zgode. Ja bym zadzownila do Spoldzielni i sie dowiedziala.

xmamuśka ja też tak myślę jak kasik, że musiałabyś mieć zgodę od Zarządu. Nie wiem jaka jest u Ciebie forma własności ale zapewne grunt stanowi tzw. nieruchomość wspólną i wtedy na wszystko potrzebna jest zgoda albo wspólnoty albo zarządu. Może chociaż symbolicznie kupicie dużą donicę i nasiona i tam coś zasadzicie?

Ja idę jutro... Ząb do zatrucia, jeden się ułamał, w innym jest mały ubytek. Masakra przyznam.
Wydaje mi się, że Olek mi zdeko zabiera z tych zębów, moja córcia mi tak nie zabierała.

Ja tak miałam niestety z Weroniką i najgorsze było to, że po jakimś czasie musiałam te plomby wymieniać bo w ogóle się nie nadawały. Teraz powymieniałam plomby na jesieni, jakbym coś przeczuwała ;-)

Jestem po dentyście uff przeżyłam ale dziś ściągną tylko kamień,bo miałam mały i to 1 raz w życiu jak 32 lata żyje sam był w szoku :) Wiadomo już z kąd ten zapach z jamy ustnej ... poobsuwały mi się dziąsła,wszedł pod nie osad i zrobił się mały stan zapalny i jest ropa,dlatego smrodzik,ale już będzie lepiej.Polecił też pastę sensodynę zieloną, na moje dziąsła,które strasznie krwawią .

Jeśli chodzi o drzewo nie wiem czy się za bardzo nie napaliłam,bo mieszkam w bloku wprawdzie na parterze ale zastanawiam się czy z bez zgody spółdzielni moge zasadzić małe drzewko ?? Jak myślicie

ja ide w pt do dentysty,kamien sciagam raz w roku bo niestety szybko mi się osadza
co do roslin to zapytaj w zarządzie, u nas np pod częścią ogrodkow sa garaze i nie mozna nic sadzic co ma gleboki system korzeniowy,drzewko to niezbyt dobry pomysl, moze jednak jakieś kwiatki? ja 1,5 roku temu posadzilam bez i chyba go jednak wytne bo szybko rośnie. Masz ogrodek przed oknami na swoj uzytek czy nie?

trudno przewidziec czy bedzie potrzebny czy nie......

Ostatnia edycja:
Blair wielkie gratulacje :) a co do nerek to przy pierwszym zapaleniu mialam robione usg i bylo wszystko wporzadku a teraz nie bylam u swojego lekarza a ta babka nie miala usg u siebie
może to tylko chwilowe, ale jeśli by się utrzymało to jednak zrobiłabym usg

Blair to znajoma dobrze Ci doradzila !! :) ja tez lubie klasyke, i moja obraczka tez jest w sumie klasyczna, ale wlasnie mam ten nieszczescny diamencik, a jednak teraz mam grubsze place niz 5 lat temu :( i jest troche za ciasna, zwlaszcza jak mi troche czasem dlonie spuchna.
właśnie w tych obrączkach da się rozmiar zmienić bez problemu, bo są jakby z krążków cięte odpowiednie szerokości, nie są łączone, tylko w razie czego ten brylant będzie przeszkodą, chyba sobie dam z nim spokój... już się nie mogę doczekać jak je zobaczę, założę :D

Wiecie co dziś jest dzień Ojca a my z dziewczynkami nie mamy prezentu i tak sobie pomyślałam że może kupie dziś jakieś fajne drzewko i posadzi je pod naszym domem ?? Fajne czy śmieszne, a może lepiej dopiero jak się urodzi młody,ale znów to będzie jesień i nie wiem jak się ma ta pora roku do sadzenia drzew hmm dziewczynki zachwycone pomysłem
bardzo fajny pomysł

Jak się odwracała to czułam jak mi pęcherz i inne wnętrzności bombardowała, często też się wypinała, a teraz taka cisza dziwna :/ po wczorajszej glukozie na razie nie tknęłam nic słodkiego ale zaraz wypije kakao i może to coś da... A nawet jak miała ciche dni, to wystarczyło, że na chwilę usiadłam i odpoczywałam i chociaż ze dwa kopniaki czułam a teraz mogę siedzieć czy leżeć godzinami i cisza :( na szczęście jutro idę do lekarza, jak wytrzymam do jutra to mu powiem

Klasyczne obrączki są najładniejsze :D a takie jakie wybraliście chyba najbardziej mi się podobają :D ale faktycznie lepiej się wstrzymaj z osadzaniem tego brylanciku, zresztą jak zaręczynowy taki okazały to faktycznie musisz uważać żeby nie przesadzić :)
i jak po słodkim? ja jestem panikara i chyba bym pojechała na IP gdyby dalej była cisz, a jutro masz wizytę z usg czy bez?
ciekawa jestem jak będzie wyglądała z pierścionkiem, bardzo mi się podobają takie kompozycje :)

Proszę o kciuki za dzisiejsze USG :) Dopiero po 18 co prawda, ale kciuki są potrzebne... wyniki mam znowu jakieś dziwne, zwłaszcza mocz - krwinki czerwone 2,8 (norma do 10), bakterie 397 (norma do 300) w tym w polu widzenia az 71 - dużo tego. Hematokryt 34%, hemoglobina 11,4a krwinki białe mam prawie 15... i wszystko na czerwono pozaznaczane... Pewnie dostanę furaginę na ten mocz już do końca ciąży. Ostatnio gin mi o tym wspominał, że średnie te wyniki i nie możemy sobie pozwolić, aby bakterie wędrowały i dotarły do szyjki macicy... Więc pewnie zwiększy mi się ilość przyjmowanych leków... ehhh

Aaaa koniecznie!!! Wrzucaj nagranie, bo jestem ciekawa jak to u Was wygląda. U mnie praktycznie nic nie widać, ale czuję i póki co się nie martwię :)
kciuki zaciśnięte :)
wrzucę filmik tylko muszę go jakoś obrobić bo jest za duży, albo wrzucę na YT

dzięki dziewczyny za miłe słowa ale nie mam ochoty nawet z sypialni wychodzić a co dopiero iść do miasta samej. zresztą co zrobie? gdzie pójdę? znajomi pracują a weekendy spędzają z rodziną. Nie chce wydawać kasy bo każdy grosz się liczy poza tym wiecej dziadostwa mi w szafie nie trzeba a na piwo też nie pójdę. więc chyba dziś przeleze dzień w łóżku. zresztą od kilku godzin siedzę sama na piętrze a mój nawet uwagi nie zwrócił że mnie nie ma więc widać tak jest ok ...
ściskam mocno :* oby chandra przeszła szybko :)

mi sensodyne kiedyś pogorszyła jeszcze stan dziąseł.
Nie wiem czy będziesz miała taką możliwość, na pewno musisz skontaktować się ze spółdzielnią, bo pewnie jest jakiś plan zagospodarowania zieleni, pytanie czy jak drzewo urośnie, nie będzie przeszkadzało sąsiadom, itd...

reklama
Blair zjadłam i nadal nie czuje, tzn raz miałam wrażenie że mi coś puknelo w pęcherz ale inaczej niż zawsze więc nie wiem czy to ona... :-/ martwię się, mój też co dzwoni to pyta czy leniwiec kopnął i ciągle nic :-/ a jutrzejsza wizyta bez usg.. Ciągle rozważam żeby gdzieś indziej na IP pojechać ale zobaczymy jeszcze do wieczora

Jak już się zaobraczkujesz zrób zdjęcie jak się komponuje obrączka z pierscionkiem :-)

Do góry