reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
Ja wlasnie wrocilam z glukozy i szczerze wszyscy mowia jakie to straszne a przezylam :) fakt slodkie to dziadostwo jak diabli ale jak babka dolala moi cytryny dosc duza ilosc to dalo rade :) tylko troche zle mi igle za pierwszym razem wbila bo strasznie mnie teraz boli, i zobila mi 3 siniaki :D
Pięknie ;) Mam nadzieję, że u mnie też tak gładko pójdzie :) Dzisiaj powinnam dostać skierowanie na tę glukozę to w przyszłym tygodniu się wybiorę.

Była położna serduszko wali jak dzwon 140 uderzeń na min, a ruchy już od wczoraj czuje powyżej pępka,bynajmniej od wczoraj to zaobserwowałam na leżąco
Fiu fiu! Super! Ja nie widzę jeszcze ruchów na leżąco. A słuchaj - skąd ta położna do Ciebie przychodzi? Z przychodni?

Fiu fiu! Super! Ja nie widzę jeszcze ruchów na leżąco. A słuchaj - skąd ta położna do Ciebie przychodzi? Z przychodni?

Dreamgirl położną wybrałam sobie sama,zdobyłam nr tel,zadzwoniłam i się umówiłam,na 1 wizycie podpisałam papiery i tyle przychodzi raz w tyg :) fakt że troszkę to męczące że tak co tydzień przychodzi ale zawsze jakieś pytania mam po mimo że to moja 3 ciąża :)

Dreamgirl położną wybrałam sobie sama,zdobyłam nr tel,zadzwoniłam i się umówiłam,na 1 wizycie podpisałam papiery i tyle przychodzi raz w tyg :) fakt że troszkę to męczące że tak co tydzień przychodzi ale zawsze jakieś pytania mam po mimo że to moja 3 ciąża :)
No kumam, ale skąd ona jest? Z Twojej przychodni? Ze szpitala? Czy ona dojeżdża? A co jeśli wybrałabyś kogos kto daleko mieszka? Też musi dojechać? Jak to wyglada? Ja nie miałam wcześniej położnej, a to chyba fajna sprawa :)

Ja nie wiem co z tym forum, w ogóle zalogować się nie mogłam, tzn logowalam się ale od razu byłam wylogowana, no masakra jak ostatnio nawala

Dreamgirl &&&& za Wizytę! Daj znać od razu, może taśmy już nie ma? :-D

Xmamuska ja też już czuję czasem tak wysoko, bardziej na linii pępka ale najczęściej pod i po bokach, mała lata po całym brzuchu :-D

A tydzień temu pierwszy raz nagralam kopniaki, brzuch mi podskakiwal hehe :-D A dzisiaj to nawet przez ciuchy było widać jak mnie skopala :-D i zastanawiam się czy nie czuje już czkawki ale w sumie jestem pewna czy to to

Co do obciążenia glukoza ja jeszcze nawet nie mam zleconego.. Jeśli lekarz mi nie będzie chciał zlecić to zrobię sobie z tego pakietu prywatnego, chce wiedzieć czy jest ok :-) dzisiaj byłam na pobraniu krwi i mocz dałam do badania i przy okazji zrobiłam sobie glukoze, zobaczymy co wyjdzie :-)

Mała rano boksowala mi brzuch a teraz ewidentnie czuje jak boksuje pęcherz i inne wnętrzności w sumie to wszystko boksuje bo teraz czuję ja wszędzie, jakie to moje dziecię aktywne <3 hihi nadal się nie mogę nadziwić jakie to cudowne gdy ja czuję :-)

Ostatnia edycja:
Czesc :) mnie tez wylogowuje i przez to wkurzam sie bo pisac sie odechciewa... ja mam miec obciazenie glukoza w 28 tygodniu, wiec na poczatku lipca...

z tego co slyszałam to na obciążenie glukoza lekarz nie zawsze kieruje, choc rzadko sie to zdarza, bo raczej przewaznie kierują, a robi sie je jakos koło 25 tyg

kitek a kiedy masz wizyte? ja mialam w 21 tyg i dopiero wtedy mnie skierowal, wiec chyba masz jeszcze czas bo jestes w 19

dream kciuki za wizyte :)
xmamuska tez czuje czasami ruchy powyzej pepka najsmieszniejsze jest uczucie jak przemieszcza mi sie pod skora to tak jakby docisnela noge czy glowke do brzucha ile sie da i tak przemieszcza sie przez kawalek brzucha :)
Moj wczoraj przez godzine bawil sie z malym od stukal lekko palcami po brzuchu a maly mu odkopywal :) czasami moj brzuch wyglada jak fale Dunaja :D
A jak rozpoznajecie czkawke? :)

I tak ktoras napisala ze nie mozna robic za wczesnie a jak ja mialam dzisiaj i to byl 23t 5d to tez moze nie wyjsc? :(
Wystraszylam sie troche bo tylko ten termin pasowal
A to badanie trzeba zrobic miedzy 24-28 tygodniem
W sumie lekarka powiedziala, ze nic sie nie stanie jak zrobie tydzien wczesniej lub tydzien pozniej
A o wynikach dowiem sie dopiero za tydzien, bo tutaj wyniki sa wysylane do lekarza prowadzacego i nie odbiera sie samemu

I mi tez troche dzisaij warjuje to forum :/

No kumam, ale skąd ona jest? Z Twojej przychodni? Ze szpitala? Czy ona dojeżdża? A co jeśli wybrałabyś kogos kto daleko mieszka? Też musi dojechać? Jak to wyglada? Ja nie miałam wcześniej położnej, a to chyba fajna sprawa :)

Moja położna pracuje w szpitalu na porodówce,jest z tego samego miasta,dojeżdża do mnie,jest z innego osiedla,ale one mają płacone za takie pacjentki z NFZ

reklama
Do góry