reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Heloł laseczki :)
Pogoda w końcu lekko odpuściła, bo było zdeczko za gorąco jak dla mnie. I od tego wietrzenia i w ogóle to mnie boli gardło z lekka. Ale mam już syrop z cebuli, soczek się robi, zaraz będę piła ;)
Olek kopie na całego, fajne uczucie, nie pamiętałam go już...
Dzisiaj wizyta w Medicover, zobaczymy jak moja taśma. Ale to dopiero przed 19.

reklama
a co do glukozy to też miałam robić w tym tygodniu, bo w piątek mam gina. Ale chyba sobie podaruję....czuję się tak okropnie,że chyba nie zniosę na czczo 75g glukozy....niedobrze mi nawet po wypiciu herbaty, więc po glukozie na bank czeka mnie pawik...

Mrówka ja idę robić w środę glukozę i kupię sobie w aptece smakową. jest o wiele lepsza w smaku i da się wypić a dodatkowo biorę wodę niegazowaną do popicia. :)

Mrówka ja idę robić w środę glukozę i kupię sobie w aptece smakową. jest o wiele lepsza w smaku i da się wypić a dodatkowo biorę wodę niegazowaną do popicia. :)

Ma nadziej że w mojej aptece też będzie smakowa glukoza,bo jak sobie przypomnę jak mnie muliło pół dnia po tej glukozie to mam ciary a też musze w tym miesiącu zrobić,ale mam wizytę dopiero 24.06 więc jeszcze mam czas

Witajcie dziewczyny :)
Ja sie chwile nie udzielalam ale mialam wyjatkowo aktywny weekend :)
Z tego co poczytalam to wszystkie mialyscie udany weekend jedynie wspolczuje chorujacym i zycze szybkiego powrotu do zdrowia :)

Ja wlasnie wrocilam z glukozy i szczerze wszyscy mowia jakie to straszne a przezylam :) fakt slodkie to dziadostwo jak diabli ale jak babka dolala moi cytryny dosc duza ilosc to dalo rade :) tylko troche zle mi igle za pierwszym razem wbila bo strasznie mnie teraz boli, i zobila mi 3 siniaki :D

A pogoda u mnie troche gorsza niz przez weekend ale ja nie narzekam bo przynajmniej chlodniej, a upaly w tym stanie to nie dla mnie :)

Witam po dłuuugim weekendzie :)

Maluszek dokazuje... Mąż poczuł ruchy, bardzo się ucieszył i ja również, bo teraz wie na co tak wyczekuję :)
Jak byliśmy w sobotę na meczu to chyba mu się spodobało, bo aż się rozpłakałam od tej jego gimnastyki :D, a z drugiej strony byłam troszkę się bałam czy mu ten hałas i drgania nie szkodzą :/

Dziewczyny, super, że jesteście takie aktywne w sprawie zdrowia w naszym stanie oraz Waszych pociech... wszystkie rady na pewno kiedyś mi się przydadzą. Mrowkaa ja na zatoki brałam Sinupret, mój gin go zaakceptował, męczę się z tym cholerstwem od lat. To naprawdę skuteczny lek.

Spinka staraj się odpychać myśli o niesnaskach rodzinnych. Jak pisały Dziewczyny- rodziny się nie wybiera. Masz żywy przykład tego jak ona nie powinna wyglądać i tylko się cieszyć z tego, że zdajesz sobie z tego sprawę. Buduj swoje szczęście z ludźmi, którzy są warci miłości.

Blairjak się trzymasz?

Dbdg też mam "rewelacyjne" starcia z NFZ-towską rzeczywistością. Do mojej rodzinnej (jest też rozchwytywaną pediatrą) trzeba się zapisywać na 2 tygodnie przed wizytą. Do tego do dziś nie znalazłam w mojej mieścinie stomatologa, który może mnie przyjąć z NFZ-tu, a karta ciąży czeka. To jest jakiś koszmar.

Wszystkie piszecie o obciążeniu glukozą, ja jeszcze nie dostałam takiego przykazu. Czy to jest badanie obowiązkowe?

Życzę Wam duuuuuużo zdrówka i Waszym skarbom również:-)

Ja się ostatnio upomniałam o skierowanie na test obciążenia, bo miał zamiar dać mi dop za miesiąc, w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążową i powiedziałam, że nie chcę za późno zacząć diety, dał mi, ale mam zrobić dopiero jak skończę 24 tydzień, nie róbcie za wcześnie, bo może nie wyjść....

Była położna serduszko wali jak dzwon 140 uderzeń na min, a ruchy już od wczoraj czuje powyżej pępka,bynajmniej od wczoraj to zaobserwowałam na leżąco

reklama
Do góry