reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Ja wlasnie wrocilam z glukozy i szczerze wszyscy mowia jakie to straszne a przezylam :) fakt slodkie to dziadostwo jak diabli ale jak babka dolala moi cytryny dosc duza ilosc to dalo rade :) tylko troche zle mi igle za pierwszym razem wbila bo strasznie mnie teraz boli, i zobila mi 3 siniaki :D
Pięknie ;) Mam nadzieję, że u mnie też tak gładko pójdzie :) Dzisiaj powinnam dostać skierowanie na tę glukozę to w przyszłym tygodniu się wybiorę.

Była położna serduszko wali jak dzwon 140 uderzeń na min, a ruchy już od wczoraj czuje powyżej pępka,bynajmniej od wczoraj to zaobserwowałam na leżąco
Fiu fiu! Super! Ja nie widzę jeszcze ruchów na leżąco. A słuchaj - skąd ta położna do Ciebie przychodzi? Z przychodni?

Fiu fiu! Super! Ja nie widzę jeszcze ruchów na leżąco. A słuchaj - skąd ta położna do Ciebie przychodzi? Z przychodni?

Dreamgirl położną wybrałam sobie sama,zdobyłam nr tel,zadzwoniłam i się umówiłam,na 1 wizycie podpisałam papiery i tyle przychodzi raz w tyg :) fakt że troszkę to męczące że tak co tydzień przychodzi ale zawsze jakieś pytania mam po mimo że to moja 3 ciąża :)

Dreamgirl położną wybrałam sobie sama,zdobyłam nr tel,zadzwoniłam i się umówiłam,na 1 wizycie podpisałam papiery i tyle przychodzi raz w tyg :) fakt że troszkę to męczące że tak co tydzień przychodzi ale zawsze jakieś pytania mam po mimo że to moja 3 ciąża :)
No kumam, ale skąd ona jest? Z Twojej przychodni? Ze szpitala? Czy ona dojeżdża? A co jeśli wybrałabyś kogos kto daleko mieszka? Też musi dojechać? Jak to wyglada? Ja nie miałam wcześniej położnej, a to chyba fajna sprawa :)

Ja nie wiem co z tym forum, w ogóle zalogować się nie mogłam, tzn logowalam się ale od razu byłam wylogowana, no masakra jak ostatnio nawala

Dreamgirl &&&& za Wizytę! Daj znać od razu, może taśmy już nie ma? :-D

Xmamuska ja też już czuję czasem tak wysoko, bardziej na linii pępka ale najczęściej pod i po bokach, mała lata po całym brzuchu :-D

A tydzień temu pierwszy raz nagralam kopniaki, brzuch mi podskakiwal hehe :-D A dzisiaj to nawet przez ciuchy było widać jak mnie skopala :-D i zastanawiam się czy nie czuje już czkawki ale w sumie jestem pewna czy to to

Co do obciążenia glukoza ja jeszcze nawet nie mam zleconego.. Jeśli lekarz mi nie będzie chciał zlecić to zrobię sobie z tego pakietu prywatnego, chce wiedzieć czy jest ok :-) dzisiaj byłam na pobraniu krwi i mocz dałam do badania i przy okazji zrobiłam sobie glukoze, zobaczymy co wyjdzie :-)

Mała rano boksowala mi brzuch a teraz ewidentnie czuje jak boksuje pęcherz i inne wnętrzności w sumie to wszystko boksuje bo teraz czuję ja wszędzie, jakie to moje dziecię aktywne <3 hihi nadal się nie mogę nadziwić jakie to cudowne gdy ja czuję :-)

Ostatnia edycja:
Czesc :) mnie tez wylogowuje i przez to wkurzam sie bo pisac sie odechciewa... ja mam miec obciazenie glukoza w 28 tygodniu, wiec na poczatku lipca...

z tego co slyszałam to na obciążenie glukoza lekarz nie zawsze kieruje, choc rzadko sie to zdarza, bo raczej przewaznie kierują, a robi sie je jakos koło 25 tyg

kitek a kiedy masz wizyte? ja mialam w 21 tyg i dopiero wtedy mnie skierowal, wiec chyba masz jeszcze czas bo jestes w 19

dream kciuki za wizyte :)
xmamuska tez czuje czasami ruchy powyzej pepka najsmieszniejsze jest uczucie jak przemieszcza mi sie pod skora to tak jakby docisnela noge czy glowke do brzucha ile sie da i tak przemieszcza sie przez kawalek brzucha :)
Moj wczoraj przez godzine bawil sie z malym od stukal lekko palcami po brzuchu a maly mu odkopywal :) czasami moj brzuch wyglada jak fale Dunaja :D
A jak rozpoznajecie czkawke? :)

I tak ktoras napisala ze nie mozna robic za wczesnie a jak ja mialam dzisiaj i to byl 23t 5d to tez moze nie wyjsc? :(
Wystraszylam sie troche bo tylko ten termin pasowal
A to badanie trzeba zrobic miedzy 24-28 tygodniem
W sumie lekarka powiedziala, ze nic sie nie stanie jak zrobie tydzien wczesniej lub tydzien pozniej
A o wynikach dowiem sie dopiero za tydzien, bo tutaj wyniki sa wysylane do lekarza prowadzacego i nie odbiera sie samemu

I mi tez troche dzisaij warjuje to forum :/

No kumam, ale skąd ona jest? Z Twojej przychodni? Ze szpitala? Czy ona dojeżdża? A co jeśli wybrałabyś kogos kto daleko mieszka? Też musi dojechać? Jak to wyglada? Ja nie miałam wcześniej położnej, a to chyba fajna sprawa :)

Moja położna pracuje w szpitalu na porodówce,jest z tego samego miasta,dojeżdża do mnie,jest z innego osiedla,ale one mają płacone za takie pacjentki z NFZ

reklama
Do góry