reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Laski...umieram :-( chyba dopadło mi zatoki...nigdy wcześniej nie miałam z nimi problemu, więc się tak tylko domyślam. Boli mnie okropnie pół głowy, pogarsza mi się przy schylaniu lub włączonej klimatyzacji. Przez katar nie mogę oddychać... Trwa to już półtora tygodnia. Przez ostatnie dni zażywam paracetamol, bo z bólu nie mogę funkcjonować. Do lekarza mogę iść dopiero we wtorek....może ktoś coś doradzi? Co można zażyć?

Jeśli to zatoki to spróbuj inhalacji moze być o zapachu lawendy rumianku lub mentolu i moze spray do nosa z wody morskiej to jest bezpieczne. No i paracetamol, 6 w ciagu doby dozwolone.Nic więcej chyba na to nie dostaniesz... Ja cierpiałam na zatoki na początku ciazy w 4 miesiącu- koszmar...współczuje
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Ostatnia edycja:
reklama
Jeszcze 2 tyg i koniec roku szkolnego jak ja się doczekać nie mogę :) będziemy spać do 9 !

U nas 2 dzień pochmurne, ale nie szkodzi, dla mnie Okey

Kamilove to super okazję trafiłaś są 130 zł ta moja babeczka tez ma mate ma dziś min podesłać fotki co tam jeszcze ma, ale nie wiem czy nie zbędna mi będzie.dla dziewczynek nie miałam i było Okey no zobaczymy co i jak jak cenę poda ;)
AnnieTess ja kupiłam ten leżaczek na stronie "Kup Sprzedaj w Legnicy" czyli strona z mojego miasta gdzie kupuje i jadę odebrać. Ale myślę że jest takich grup po kilka z każdego miasta, poszukaj.Jak odprawie córkę to wkleję zdjęcia mojego cuda w odpowiedni watek

Muszę się pożalić, bo szlag mnie zaraz trafi.

Postanowiłam skorzystać z publicznej służby zdrowia. Od początku ciąży za wszystko płacę, ginekolog, wszystkie badania krwi, moczu, endokrynolog, etc. Zapisałam się więc na wizytę do endokrynologa w szpitalu, ale oczywiście od razu zaznaczyła mi, że skierowanie musi być od lekarza pierwszego kontaktu, bo z prywatnych gabinetów nie honorują. Chciałam więc to skierowanie zdobyć. Poszłam do przychodni o 7.20 (rejestracja od 8, ale babcia mi powiedziała, że tam się kolejki od 6 ustawiają), a przede mną ze 30 osób (ludziom się pomyliło, że żyją w PRLu ;/). O 8 otworzyli i się okazało, że przyjmuje jeden lekarz, hahaha. Ci, co przyjdą o 8.30 spotkają się z przesympatyczną odpowiedzią Pani z rejestracji: KOMPLET Czekania pewnie do 11 po głupie skierowanie, a przecież do pracy muszę iść. Jutro przyjdzie mi iść tam o 6, kur... ;/ Śmieszne to i tragiczne zarazem.

Mrowka, dziewczyny dobrze radzą z tą inhalacją na zatoki :D Ja też stosuję, ale dodaje tam sobie mięty, żeby trochę przyjemniej było :D Któraś wspomniała tu o leku o nazwie *spam*. Ja męczę się już od tygodnia z okropnym bólem gardła .. w ogóle z całym układem oddechowym się męcze, bo ja naprawdę aż płuca czuję. :D To facet w aptece dał mi *spam* Gardło dla kobiet w ciaży.. ale nie wiem szczerze czy to działa, biorę drugi dzień poprawy nie widać.. Idę dzis do lekarza bo nie wytrzymam!
Ja cały czas chodzę na NFZ i u mnie w przechodni na zczęscie takich jazd nie ma :D Można se przyjść nawet i o 13 i przyjmie rodzinny :)

Mrówka potwierdzam, inhalacje działają, a na katar dla siebie i dziecka robię syrop z cebuli, miodu i soku z cytryny...

Spinka nie daj sobie nic wmówić, my rok temu przeżyliśmy konflikt z siostrą męża i usłyszeliśmy m.in. że ona współczuje dziecku takich rodziców (a było tego więcej i gorzej), nikt nie jest idealny, nie ma chyba idealnych rodziców, ale ona akurat nie jest żadnym rodzicem... eh, teraz nasze relacje są poprawne, znam ją dłużej niż męża, bo razem studiowałyśmy, ale zadra pozostała...

Muszę się pożalić, bo szlag mnie zaraz trafi.

Postanowiłam skorzystać z publicznej służby zdrowia. Od początku ciąży za wszystko płacę, ginekolog, wszystkie badania krwi, moczu, endokrynolog, etc. Zapisałam się więc na wizytę do endokrynologa w szpitalu, ale oczywiście od razu zaznaczyła mi, że skierowanie musi być od lekarza pierwszego kontaktu, bo z prywatnych gabinetów nie honorują. Chciałam więc to skierowanie zdobyć. Poszłam do przychodni o 7.20 (rejestracja od 8, ale babcia mi powiedziała, że tam się kolejki od 6 ustawiają), a przede mną ze 30 osób (ludziom się pomyliło, że żyją w PRLu ;/). O 8 otworzyli i się okazało, że przyjmuje jeden lekarz, hahaha. Ci, co przyjdą o 8.30 spotkają się z przesympatyczną odpowiedzią Pani z rejestracji: KOMPLET Czekania pewnie do 11 po głupie skierowanie, a przecież do pracy muszę iść. Jutro przyjdzie mi iść tam o 6, kur... ;/ Śmieszne to i tragiczne zarazem.
Masakra...wszędzie jest tak samo. Dlatego ja nie mam kiedy nawet do lekarza iść z tymi zatokami, bo jest tak jak opisałaś....

Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Inhalator mam, więc zaraz go odpalę. Kurczę....woda morska nic mi nie pomagała i jedynie otrivin właśnie działał....nie wiedziałąm,że nie można go brać....sądziłam,że miejscowo stosowane leki nie szkodzą dziecku....

Mroowka lecz sie kochana i zdrowiej szybko :)

Annie ja w czwratek ide na glukoze brrrr.... okropieństwo

dbdg omg komuna haha u nas jest nie tak zle, przyjmuje zawsze conajmniej dwoch lekarzy i kolejek strasznych nie ma, w ogole jeszcze jakichs straznych problemow z nfz nie mialam

U nas noc w połowie nieprzepsana, synek niby ma temperature mniejsza, ale doszedl katar i ciagle na rekach, a ja mi juz wczoraj brzuch twardniał :( a bylam a z mezem, dzisiaj jestem sama i zobaczymy jak to bedzie, narazie usnął, wiec odpoczywam i juz aplikuje magnez i nospe, pojutrze znowu mąż w domu

hejka :)
dziś odsapłam po upałach :) trochę was podczytywałam ale i tak nie wszystko doczytałam.
Czwartek i piątek spędziłam u mamy a weekend siedziałam sama w domu bo G był w pracy.

reklama
Do góry