reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
z tego co slyszałam to na obciążenie glukoza lekarz nie zawsze kieruje, choc rzadko sie to zdarza, bo raczej przewaznie kierują, a robi sie je jakos koło 25 tyg

kitek a kiedy masz wizyte? ja mialam w 21 tyg i dopiero wtedy mnie skierowal, wiec chyba masz jeszcze czas bo jestes w 19

Dolga mam wizytę w ten czwartek... zapytam gina czy coś takiego będziemy robić, glukozę miałam w porządku przy ostatnich badaniach.

dreamgirl też mam połozną z NFZ, moja lekarka ogólna zgłosiłam, ze jestem w ciąży i
przyjezdza do mnie, chyba 3 albo 4 razy ma być w sumie, mam nadzieję ze nie czesciej
bo mnie denrwuje

Hejka

mi sinupret tez bardzo pomaga na zatoki, ale wydawało mi się, że w ciąży nie można go brać. Lepiej chyba skonsultować to z lekarzem.

Dolga Kamilove nasza miejscówka nazywa się Arena Słońca. To jest typowy kompleks dla rodzin z dziećmi, jest masa atrakcji dla dzieciaków. Duży plac zabaw na zewnątrz i wewnątrz, Kids klub, basen wiec nawet jak nie ma pogody to jest co robić. No i jedzenie jest bardzo dobre i duży wybór dla dzieciaków.

My dzisiaj byliśmy w parku dinozaurów wiec mój syn jako wielki fan ich był bardzo zadowolony ;)

Miłego dnia :))))

cześć dziewczyny :)

Witam się po długim i aktywnym wekendzie. Miałam próbkę lata w sobotę i powiem Wam że ze mną nienajlepiej w upały. Męczyłam się chociaż widziałam kobietki w ciąży z większymi brzuchami które nie wyglądały na umęczone tym słońcem.

Co do badania na obciążenie glukozą, chciałam je zrobić w piątek ale za późno pojechałam a u mnie w laboratorium robią tylko jak się przyjedzie między 7 a 8. Zrobiłam sobie inne badania i bardzo kiepsko to zniosłam więc stwierdziłam, że póki co odpuszczam sobie te badanie w laboratorium. Kupiłam sobie glukozę i iglę i podjechałam zrobić te badanie na glukometrze u kuzynki. Wiem, że to nie to samo ale póki co nie dam rady inaczej. Wg. Mnie sama glukoza nie jest taka zla jak samo pobieranie. No i niestety z tego co słyszałam badanie jest obowiązkowe.

Dziś na 19.30 mam wizytę więc zobaczymy czy synek nadal jest synkiem I w ogóle co słychać. Brzuch mi ostatnio też twardniał więc ciekawa jestem co doktorek na to mi powie.

strasznie dużo na głowie mam kiedy mąż ma wolne I nie znajduje wiele czasu na forum.
dziś mialam bardzo nie przyjemne skurcze. brzuch napięty non stop przez dobre 40 min az sie martwić zaczęłam. W pierwszej ciąży w ogóle nie mialam przepowiadajacych.
ja dziś sobie zrobilam dzień dziecka w Body Shopie ;)

Załączniki

• 1433790423019.jpg
    1433790423019.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Dziewczyny, ja na punkcie cukrzycy mam hopla, bo z jednej strony dziecko może urodzić się tylko trochę większe lub mniejsze, jeśli łożysk się szybciej zestarzeje, z drugiej może urodzić się z wieloma wadami, moja położna, prywatnie koleżanka, miała taki przypadek właśnie, dziecko zmarło...
W 24 tyg już wyjdzie, ale nie bez powodu są zalecenia, żeby test robić między 24 a 28 tyg., dlatego 21 to wg mnie trochę za wcześnie. Ja robię sobie raz w tygodniu badania glukometrem na czczo i po posiłkach i naprawdę te wyniki są ciągle bardzo dobre a to już 22 tydzień.... no chyba że zdarzy się cud i tym razem mnie to ominie... no dobra, tyle na ten temat...

Dzisiaj jestem po połowkowym prywatnym. Dziewczynka, 420 g, wszystko prawidłowe, termin wg tego usg na 18.10. Ułożona jest poprzecznie, z prawej strony główka, z lewej nóżki...
Długo czułam młodą bardzo nisko, dopiero od kilku dni większość ruchów jest nieco poniżej pępka. I czkawka pierwsza też już za nami...

Do góry