reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
z tego co slyszałam to na obciążenie glukoza lekarz nie zawsze kieruje, choc rzadko sie to zdarza, bo raczej przewaznie kierują, a robi sie je jakos koło 25 tyg

kitek a kiedy masz wizyte? ja mialam w 21 tyg i dopiero wtedy mnie skierowal, wiec chyba masz jeszcze czas bo jestes w 19

Dolga mam wizytę w ten czwartek... zapytam gina czy coś takiego będziemy robić, glukozę miałam w porządku przy ostatnich badaniach.

dreamgirl też mam połozną z NFZ, moja lekarka ogólna zgłosiłam, ze jestem w ciąży i
przyjezdza do mnie, chyba 3 albo 4 razy ma być w sumie, mam nadzieję ze nie czesciej
bo mnie denrwuje

Hejka

mi sinupret tez bardzo pomaga na zatoki, ale wydawało mi się, że w ciąży nie można go brać. Lepiej chyba skonsultować to z lekarzem.

Dolga Kamilove nasza miejscówka nazywa się Arena Słońca. To jest typowy kompleks dla rodzin z dziećmi, jest masa atrakcji dla dzieciaków. Duży plac zabaw na zewnątrz i wewnątrz, Kids klub, basen wiec nawet jak nie ma pogody to jest co robić. No i jedzenie jest bardzo dobre i duży wybór dla dzieciaków.

My dzisiaj byliśmy w parku dinozaurów wiec mój syn jako wielki fan ich był bardzo zadowolony ;)

Miłego dnia :))))

cześć dziewczyny :)

Witam się po długim i aktywnym wekendzie. Miałam próbkę lata w sobotę i powiem Wam że ze mną nienajlepiej w upały. Męczyłam się chociaż widziałam kobietki w ciąży z większymi brzuchami które nie wyglądały na umęczone tym słońcem.

Co do badania na obciążenie glukozą, chciałam je zrobić w piątek ale za późno pojechałam a u mnie w laboratorium robią tylko jak się przyjedzie między 7 a 8. Zrobiłam sobie inne badania i bardzo kiepsko to zniosłam więc stwierdziłam, że póki co odpuszczam sobie te badanie w laboratorium. Kupiłam sobie glukozę i iglę i podjechałam zrobić te badanie na glukometrze u kuzynki. Wiem, że to nie to samo ale póki co nie dam rady inaczej. Wg. Mnie sama glukoza nie jest taka zla jak samo pobieranie. No i niestety z tego co słyszałam badanie jest obowiązkowe.

Dziś na 19.30 mam wizytę więc zobaczymy czy synek nadal jest synkiem I w ogóle co słychać. Brzuch mi ostatnio też twardniał więc ciekawa jestem co doktorek na to mi powie.

strasznie dużo na głowie mam kiedy mąż ma wolne I nie znajduje wiele czasu na forum.
dziś mialam bardzo nie przyjemne skurcze. brzuch napięty non stop przez dobre 40 min az sie martwić zaczęłam. W pierwszej ciąży w ogóle nie mialam przepowiadajacych.
ja dziś sobie zrobilam dzień dziecka w Body Shopie ;)

Załączniki

• 1433790423019.jpg
    1433790423019.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Dziewczyny, ja na punkcie cukrzycy mam hopla, bo z jednej strony dziecko może urodzić się tylko trochę większe lub mniejsze, jeśli łożysk się szybciej zestarzeje, z drugiej może urodzić się z wieloma wadami, moja położna, prywatnie koleżanka, miała taki przypadek właśnie, dziecko zmarło...
W 24 tyg już wyjdzie, ale nie bez powodu są zalecenia, żeby test robić między 24 a 28 tyg., dlatego 21 to wg mnie trochę za wcześnie. Ja robię sobie raz w tygodniu badania glukometrem na czczo i po posiłkach i naprawdę te wyniki są ciągle bardzo dobre a to już 22 tydzień.... no chyba że zdarzy się cud i tym razem mnie to ominie... no dobra, tyle na ten temat...

Dzisiaj jestem po połowkowym prywatnym. Dziewczynka, 420 g, wszystko prawidłowe, termin wg tego usg na 18.10. Ułożona jest poprzecznie, z prawej strony główka, z lewej nóżki...
Długo czułam młodą bardzo nisko, dopiero od kilku dni większość ruchów jest nieco poniżej pępka. I czkawka pierwsza też już za nami...

Do góry