reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

xmamuska, co ja mogę o sobie opowiedzieć hm..
Mam 21 lat, pochodzę z Ełku - mazury, jest tu jakaś dziewczyna z mazur? :)
Chłop mój mieszka 67 km odemnie, nie mieszkamy jeszcze razem.. do porodu jeszcze kawałek, zdążymy.. zreszta najpierw ślub! I tak bierzemy tylko cywilny:-D Chłop m 26 lat :)
Robiłam sobie "technika farmaceutycznego" ciąża uniemożliwiła mi dalszą edukacje. Pracowaliśy często na pracowni chemicznej, z przeróżnymi substancjami, a nie wszystkie koniecznie bezpieczne dla płodu. Po za tym zdrowie dziecka najważniejsze :-D
Co do tematu łóżeczemy kupiliśmy o te:
ZESTAW: Łóżeczko dziecięce + materac + pościel (5080290720) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Wydało się stosunkowo tanie, odrazu z materacem kompletem i mi pasuje :)
Wychodzi na to, że narazie dla córeczki mamy w sumie tylko te łóżeczko i pare ubranek :)

Ostatnia edycja:
reklama
Znam Camber Sands;) ale kawał drogi ode mnie. To jest w Kent nie?

Dla nas to 70mil wiec dla was powinno byc chyba mniej? Czy nie? Juz nie pamietam gdzie mieszkasz, przypomnij prosze.

Uśpiłam synka, wykapalam się, wypilingowa łam i teraz siedzę na balkonie ;)) jak ja lubię takie ciepłe wieczory...tylko wina mi brakuje ;)

Ja nie bede mowila jak mi wina brakuje...:crazy:

Dla nas to 70mil wiec dla was powinno byc chyba mniej? Czy nie? Juz nie pamietam gdzie mieszkasz, przypomnij prosze.

Ja nie bede mowila jak mi wina brakuje...:crazy:

no tak to od nas coś koło tego też, ja nie było Larci to jeździliśmy w takie trasy dla zabawy teraz raczej jeśli tylko jest konieczność. Ja mieszkam w NW surrey. Nad morze jeździmy albo na kliffy do New Heaven albo do Portsmouth/Brighton (okolo 40-50 mil od nas)

Czesc dziewczyny, widzę ze u Was weekend spacerów o wypoczynku w większości. Podczytalam ostatnie dni na telefonie bo nie byłam w stanie sie zebrać na otwarcie lapka:)
Weekend przebiega nam sympatyczne. Spacerki i odpoczynek. Wczoraj wybraliśmy sie z Milenką do juraparku w Bałtowie. Od Wawy jakieś 3 h autem. Byłam tam cały dzien do wieczora i myślałam ze padnę dziecko z M latało po parku rozrywki a ja sie tylko oglądałam za cieniem i krzesłem.
Brzuch napięty i wogole. Tez tak macie jak pochodzicie?
Poza tym mega dokucza mi bol na wysokości spojenia łonowego i w pachwinach. W poniedziałek zapytam o to gina. A jak u Was z takimi bólami i kłuciem?

Co do ruchów ja czuje teraz w miarę codziennie - po jedzieniu jak sie położę najcześciej ale to jest pare pukniec takich. Mam pytanko: na ostatnim usg lekarka powiedziała ze dzidza siedzi nisko- położenie podłużne miednicowego - wiem ze jeszcze wiele razy moze sie przekręcić ale na razie chyba nie zamierza ni ruchy czuje w tum samym miejscu prawie zawsze tj właśnie tak bardzo nisko- w spojenia łonowym. Nie kopę mnie w okolice pępka ani poniżej rolki tam- na linii włosów. Czy macie takie doświadczenia z ruchami?? Ze sa tak nisko i wogole?

Ja siędzie sobie teraz na balkonie, Jadłam śniadanko i czekam aż M sie obudzi aby wspólnie wypić kawke.
Dzis chyba posadzimy w domu bo po wczorajszym wszystko mnie boli.

Jak dorwę sie do kompa jutro to poopisuje szczegółowo. :)

Mile dnia kobietki :))

hej

u nas tez weekend mija leniwie, rodzinnie,
wczoraj był u nas brat z jego dziewczyną, młodzi jak zwykle całe dnie w basenie,
pije herbatę, dzieci i M jeszcze śpią korzystam z chwili ciszy,
dzień u nas zapowiada się super słonko świeci

Miłego dnia dal Was !!!

reklama
Dzień dobry :)

Zazdroszczę Wam balkonów, nie wspominając o ogródkach ;)

Mnie się dziś śniło, że Karol się urodził 6.10 ;) taki był słodki, malutki :) ciekawe czy faktycznie znowu przenoszę ciążę...

Beti, jak Twoja towarzyszka z sali? Dalej taka milcząca?

Miłego dnia!

Do góry