reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

annie tess tak nadal :-D jak o cos zapytam to odpowie ,ale sama nie zaczyna tematu :tak: młodziutka ,pierwsza ciaza ,wystraszona chyba :-)

reklama
Dzień dobry.

Ja mam balkon, ale nie typu loggia tylko taki zwykły i jakoś nigdy na nim nie siedzę, choć może zacznę... :D

Co do łóżeczka to zrobię tak jak piszecie, kupię raczej takie nieprzesadzone cenowo i zainwestuję w dobry materac. Zrobiłam sobie listę rzeczy, które potrzebne są dla dziecka i na razie mi niewiele ubywa, ale zacznę powoli kupować choć ta niepewność co do płci mnie hamuje. :( Niby powiedziała, że dziewczynka, pokazała "ziarenko kawy", ale i tak się obawiam, że się po raz kolejny zmieni... :D

Po seksie też mi się zdarza twardnienie brzucha, ale tylko chwilowe i bezbolesne...

Witaj spinka!

Ja nie bede mowila jak mi wina brakuje...:crazy:

Nic nie mów... Marzenie... Jeszcze trochę... :D

Sysia raju nie wpadlabym że cos takiego istnieje :) a tu prosze jest i winko bezalkoholowe nawet juz stronke znalazłam WinaBezalkoholowe.pl - sklep z winami bezalkoholowymi

o kurcze! ale czad!
witajcie dziewczynki :) tydzień leżenia z głowy jeszcze jakiś 11tygodni i będzie ok :) pozdrawiam leżąco :-D

Tydzień minął w oka mgnieniu. Co to jest te 11... ;) Dasz radę! :)

Co do ruchów to ja ostatnio czuję tylko kopnięcia troszkę poniżej linii pępka z boku, tam gdzie dziecko, już od dwóch usg ma nóżki. Niby ma tyle miejsca, ale upodobało chyba sobie właśnie tę pozycję. Głowę ma niżej, z drugiej strony... Kiedy dzieci układają się do porodu? :D

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

My dopiero wstalismy. Obudziła nas burza ;)

Zaraz się zbieramy i jedziemy na zakupy. Znaczy tym razem tylko ja pojadę bo Jagoda po wczorajszym ma większy kaszel wiec juz jej na dwór nie ciągne zostanie sobie z Ł.
Wczoraj byliśmy na grillu urodzinowym mojej mamy. A potem jeszcze do wesołego miasteczka zajechalismy ;) super mi się podobało. Zresztą chyba wszystkim :D

Miłego dnia kobietki!

dbdg, te twardnienia po seksie, to gdzieś czytałam, że nic złego.. :) Ja taka przejęta byłam na tym USG połówkowym, że większość rzeczy z głowy wypadło :) Po za tym połówkowego nie robił mi lekarz prowadzący, tylko byliśmy prywatnie.
Co do ruchów, ja choć więksozśc osób mi nie wierzyło ruchy poczułam juz około 16 - 17 tygodnia i są coraz silniejsze ku mojej uciesze :) może poczułam tak szybko bo bardzo wsłuchiwałam się w brzuszek. Czuję je zazwyczaj po jedenej stronie, a na tym połówkowym zauważyłam, że czuje jak mała nóżki prostuje :)
Słuchajcie dziewczyny..
mieszkam jeszcze jak wyżej wspomniałam w domu rodzinnym i wszyscy tu palą.. tzn. babcia, dziadek, wujek i ojciec... palą w całym domu, calutkim, nawet do łazienki potrafią wejść z fają. Jedynie mój pokój omijają te fajki, ale wchodząc do domu czuje okropny smród ich smród. Powtarzam im jak mantre żeby chociaż jak np. w kuchni robię coś do jedzenia, obiad śniadanie czy cokolwiek to żeby nie wchodzili z fajką, a oni się denerwują.. przez pół dnia może pamiętaja, a potem znów mnie duszą. Ja nie chce córki narażać na bierne palenie, ale do nich nic nie dochodzi :(((
Do tego są jakby źli za tą ciąże.. co mnie boli okropnie, ja się pogodziłam z naszą kinder niespodzianką, chłop mój również cieszymy się, jego rodzina też się cieszy i bardzo się martwi, moi znajomi uważają na mnie jak jajko i w ogóle po za domem rodzinnym to jets całkiem cacy.
Podam taki przykład, że mówię, że się przeziębiłam to mi babcia daje jakieś gripexy albo innej leki, jak jej mówie, że w ciąży nie można "weź, dzieciaku, a kto Ci tak powiedział?" i ona to mówi z prawdziwą złością... albo jak im mówię, że nie będę piła kawy jest to samo, że coli nie ..
Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale jakos jestem osobą trochę zamkniętą i nie mogę się przełamać ani żeby wyżalić się znajomym ani chłopu.. i tak trzymam to w sobie ciagle :(

Karo ja w tej ciazy czuje tak samo ze dziecko bardzow nisko zaraz nad spojeniem ruchy tez tam czuje a w 1 ciazy czulam wyzej nawet te pierwsze ruchy cxulam wyzej i wogole Jak wiecej chodze to taki w ucisk czuje wlasnie nisko i martwi mnie to troszke ale w srode mam wizyte polowkowa to Porozmawiam z lekarka o tym

reklama
Kamila sa do kupienia wina bezalkoholowe a smakuja podobno tak samo

Eeee nie ma mowy by smakowaly tak samo :no: Pracowalam dlugo w sklepie z winami :happy:

no tak to od nas coś koło tego też, ja nie było Larci to jeździliśmy w takie trasy dla zabawy teraz raczej jeśli tylko jest konieczność. Ja mieszkam w NW surrey. Nad morze jeździmy albo na kliffy do New Heaven albo do Portsmouth/Brighton (okolo 40-50 mil od nas)

No to nie jest tak zle, my z dzieckiem mamy zamiar duzo jezdzic bo lubimy, oby i ono lubilo :-p
Do Brighton nie lubie bo tam kamienie na plazy zamiast piachu no i tlumy wszedzie...
A Bewl Water jest nie daleko Tunbridge Wells - to ile od was?

My zaraz wychodzimy do teatru na Krola Lwa - mam slabosc do tej produkcji... :-D

Do góry