reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

annie tess tak nadal :-D jak o cos zapytam to odpowie ,ale sama nie zaczyna tematu :tak: młodziutka ,pierwsza ciaza ,wystraszona chyba :-)

reklama
Dzień dobry.

Ja mam balkon, ale nie typu loggia tylko taki zwykły i jakoś nigdy na nim nie siedzę, choć może zacznę... :D

Co do łóżeczka to zrobię tak jak piszecie, kupię raczej takie nieprzesadzone cenowo i zainwestuję w dobry materac. Zrobiłam sobie listę rzeczy, które potrzebne są dla dziecka i na razie mi niewiele ubywa, ale zacznę powoli kupować choć ta niepewność co do płci mnie hamuje. :( Niby powiedziała, że dziewczynka, pokazała "ziarenko kawy", ale i tak się obawiam, że się po raz kolejny zmieni... :D

Po seksie też mi się zdarza twardnienie brzucha, ale tylko chwilowe i bezbolesne...

Witaj spinka!

Ja nie bede mowila jak mi wina brakuje...:crazy:

Nic nie mów... Marzenie... Jeszcze trochę... :D

Sysia raju nie wpadlabym że cos takiego istnieje :) a tu prosze jest i winko bezalkoholowe nawet juz stronke znalazłam WinaBezalkoholowe.pl - sklep z winami bezalkoholowymi

o kurcze! ale czad!
witajcie dziewczynki :) tydzień leżenia z głowy jeszcze jakiś 11tygodni i będzie ok :) pozdrawiam leżąco :-D

Tydzień minął w oka mgnieniu. Co to jest te 11... ;) Dasz radę! :)

Co do ruchów to ja ostatnio czuję tylko kopnięcia troszkę poniżej linii pępka z boku, tam gdzie dziecko, już od dwóch usg ma nóżki. Niby ma tyle miejsca, ale upodobało chyba sobie właśnie tę pozycję. Głowę ma niżej, z drugiej strony... Kiedy dzieci układają się do porodu? :D

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

My dopiero wstalismy. Obudziła nas burza ;)

Zaraz się zbieramy i jedziemy na zakupy. Znaczy tym razem tylko ja pojadę bo Jagoda po wczorajszym ma większy kaszel wiec juz jej na dwór nie ciągne zostanie sobie z Ł.
Wczoraj byliśmy na grillu urodzinowym mojej mamy. A potem jeszcze do wesołego miasteczka zajechalismy ;) super mi się podobało. Zresztą chyba wszystkim :D

Miłego dnia kobietki!

dbdg, te twardnienia po seksie, to gdzieś czytałam, że nic złego.. :) Ja taka przejęta byłam na tym USG połówkowym, że większość rzeczy z głowy wypadło :) Po za tym połówkowego nie robił mi lekarz prowadzący, tylko byliśmy prywatnie.
Co do ruchów, ja choć więksozśc osób mi nie wierzyło ruchy poczułam juz około 16 - 17 tygodnia i są coraz silniejsze ku mojej uciesze :) może poczułam tak szybko bo bardzo wsłuchiwałam się w brzuszek. Czuję je zazwyczaj po jedenej stronie, a na tym połówkowym zauważyłam, że czuje jak mała nóżki prostuje :)
Słuchajcie dziewczyny..
mieszkam jeszcze jak wyżej wspomniałam w domu rodzinnym i wszyscy tu palą.. tzn. babcia, dziadek, wujek i ojciec... palą w całym domu, calutkim, nawet do łazienki potrafią wejść z fają. Jedynie mój pokój omijają te fajki, ale wchodząc do domu czuje okropny smród ich smród. Powtarzam im jak mantre żeby chociaż jak np. w kuchni robię coś do jedzenia, obiad śniadanie czy cokolwiek to żeby nie wchodzili z fajką, a oni się denerwują.. przez pół dnia może pamiętaja, a potem znów mnie duszą. Ja nie chce córki narażać na bierne palenie, ale do nich nic nie dochodzi :(((
Do tego są jakby źli za tą ciąże.. co mnie boli okropnie, ja się pogodziłam z naszą kinder niespodzianką, chłop mój również cieszymy się, jego rodzina też się cieszy i bardzo się martwi, moi znajomi uważają na mnie jak jajko i w ogóle po za domem rodzinnym to jets całkiem cacy.
Podam taki przykład, że mówię, że się przeziębiłam to mi babcia daje jakieś gripexy albo innej leki, jak jej mówie, że w ciąży nie można "weź, dzieciaku, a kto Ci tak powiedział?" i ona to mówi z prawdziwą złością... albo jak im mówię, że nie będę piła kawy jest to samo, że coli nie ..
Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale jakos jestem osobą trochę zamkniętą i nie mogę się przełamać ani żeby wyżalić się znajomym ani chłopu.. i tak trzymam to w sobie ciagle :(

Karo ja w tej ciazy czuje tak samo ze dziecko bardzow nisko zaraz nad spojeniem ruchy tez tam czuje a w 1 ciazy czulam wyzej nawet te pierwsze ruchy cxulam wyzej i wogole Jak wiecej chodze to taki w ucisk czuje wlasnie nisko i martwi mnie to troszke ale w srode mam wizyte polowkowa to Porozmawiam z lekarka o tym

reklama
Kamila sa do kupienia wina bezalkoholowe a smakuja podobno tak samo

Eeee nie ma mowy by smakowaly tak samo :no: Pracowalam dlugo w sklepie z winami :happy:

no tak to od nas coś koło tego też, ja nie było Larci to jeździliśmy w takie trasy dla zabawy teraz raczej jeśli tylko jest konieczność. Ja mieszkam w NW surrey. Nad morze jeździmy albo na kliffy do New Heaven albo do Portsmouth/Brighton (okolo 40-50 mil od nas)

No to nie jest tak zle, my z dzieckiem mamy zamiar duzo jezdzic bo lubimy, oby i ono lubilo :-p
Do Brighton nie lubie bo tam kamienie na plazy zamiast piachu no i tlumy wszedzie...
A Bewl Water jest nie daleko Tunbridge Wells - to ile od was?

My zaraz wychodzimy do teatru na Krola Lwa - mam slabosc do tej produkcji... :-D

Do góry