reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Hej dziewczyny! Jestem tu nowa, niedawno się zarejestrowałam, mam termin na 16 października :) Mogę się do was przyłączyć?
Wczoraj byłam na USG połówkowym z moim narzeczonym :)
Dowiedzielismy się, że będziemy mieć córeczkę. Jestem w 21 tygodniu ciąży, mała waży 403 gramy :-D
Mówił, że jest wszystko ok i mała rozwija się prawidłowo. Poczytałam was kilka stron wstecz, pisałyście ile kilogramów wam przyszło.. ja startowałam z 61 kg a teraz już ważę 68... a brzuch mam tak widoczny i duży że nie idzie nie zauważyć ciąży już :) Piersi też mi urosły.
Któraś z was pisała też czy czasami maluszek się układa jakby bardziej po jednej stronie.
Ja mam cały czas bardziej zaokrąglony brzuszek z lewej strony, a z prawej jets ta jakby ścięty.. śmiesznie to wygląda :)
Trochę może nie powinnam tego mówić, ale po .. osiągnięciu orgazmu mam chyba skurcze (nie są bolesne) i wtedy po tej lewej stronie widać to tak jakby ktoś mi tam piłkę tenisową wsadził :)
Pozdrawiam, dodam niedługo jakieś zdjątka mego brzuszka i mojej kruszynki .. :)

Witaj :-) Gratuluję córeczki :tak:do skurczy po orgazmie, to nie mam pojęcia czy to normalne. Nie pytałaś wczoraj gina na wizycie?

cześć spinka. Gratuluję córeczki I orgazmow. U mnie tego drugiego od wieków nie było :D seks to w ogóle jak na kartki hahaha

Dobre :D

reklama
Hejka

no w koncu jest fajna pogoda :D
moj syn czuje sie juz duzo lepiej, mielismy dzisiaj wyjezdzac, ale stwierdzilismy, ze lepiej bedzie jak jeszcze dzisiaj pobedziemy w domku i plan jest taki, ze jutro po sniadanku ruszamy do Łeby. Wlasnie skonczylam pakowanie i jestem jakas padnieta...

Net mi słabo chodzi i tnie mi aplikacje. Jestem po usg. Dzidzia zdrowa, wszystko ma na swoim miejscu, termin ten sam. Powoli gonimy grono chlopcow na forum :-) będzie córa :-)

gratuluje

nie chce cię straszyć z tym, że cały czas twój maluszek się rusza ale ja miałam tak w 1 ciąży ze non stop go czułam i jak się urodził to wszystko stało się jasne ;))) moje dziecko prawie nie spało ;)))

szczęśliwa GRATULACJE... no to ja też po USG i też dziewczynka... Natalka szczęśliwa :-)

gratuluje

Witam Was sobotnio przy śniadanku :)

U mnie wczoraj znów była położna i powiedziała że mam się oszczędzać,bo zauważyłam że jak dużo chodze to zaczyna mi brzuch twardnieć i pobolewać,oszczegła że to 3 ciąża i macica jest "zmęczona".Musze kupić nospę forte i w takich sytuacjach łykać tabletkę i się położyć odpocząć.

Mi tez twradnieje brzuch i na oststaniej wizycie gin tez kazal mi brac no spe na takie twardnienie.

Dzień dobry.
;/

Powiedzcie mi dziewczyny czy Wy kupujecie drogie łóżeczka, czy to w ogóle ma jakieś znaczenie czy ważny jest materac tylko? Nie znam się, a wszystko co mi się podoba cenowo zwala z nóg...

ja kupilam takie zwykle, firmy Drewex, wg mnie materac jest wazniejszy

Dzień dobry :)
U nas też piękna pogoda. Chyba do ZOO skoczymy bo Hania lubi.
Na razie ja się relaksuję z kawą, Hania ogląda bajkę, a "nasza" pani Maria sprząta :) to jest cudowne, że ja nie muszę ;) najbiedniejszych jest mój M. bo dziś wywozi cześć naszych rzeczy do magazynu, który wynajelismy bo już się nie mieścimy w naszym mieszkanku ;) fajna opcja! Wynajmujesz powierzchnię w magazynie i masz święty spokój :D

Miłej soboty :)

nawet nie wiedzialam, ze takie miejsce mozna sobie wynajac, dobrze wiedziec :) chociaz nasza piwnica jeszcze zadaje egzamin, chcoiaz czasami mam wrazenie , ze jest bez "dna" bo caly czas cos do niej ladujemy.
Oj i mi taka Pani Maria by sie przydala :) ale mam opory przed zatrudnieniem takiej Pani z "ulicy" , ale ostatnio znajomwa mowila o jakies spoko Pani i czekam na namiary na nia.

Spinka witaj :)

Ostatnia edycja:
h
Wirginia ja rucvhów jeszcze nie czuje wcale, a to moja 3 ciaża wiec podobno juz dawno powinnam poczuc ale może to przez tłuszczyk na moim brzuchu

Cholerka ja tez nie czuje ruchow. Czasem jakies tam babelki ale to jak sie dobrze skupie i sama nie wiem czy to to. Staram sie nie schizowac ale fajnie by bylo juz cos poczuc...

My dzis wybralismy sie nad morze i wytrzymalismy tam az godzinke...Wialo tak ze masakra. Wiec stamtad pojechalismy nad jezioro gdzie bylo troche lepiej ale ogolnie to ten wiatr mnie dzis strasznie zaskoczyl :crazy:

Kamila a gdzie byliście nad morzem?? Jakbyście chcieli jechać jeszcze kiedyś to daj cynka, możemy się wybrać razem ;) A Lari była by zachwycona twoim "au, au!"

Kamila a gdzie byliście nad morzem?? Jakbyście chcieli jechać jeszcze kiedyś to daj cynka, możemy się wybrać razem ;) A Lari była by zachwycona twoim "au, au!"

A przyszlo mi do glowy czy sie do ciebie nie odezwac :tak:

Bylismy na Camber Sands (kolo Rye) a potem nad jezioro Bewl Water - to powinnas znac te miejsca.

hej, dziewczyny!!!
Wiecie co, tyle tu was jest, że ciężko mi ogarnąć, czasu czasem wystarcza tylko na poczytanie, a żeby się konkretnie do kogoś odnieść to w ogóle odpada, dlatego tak ogólnie...
Spinka też jestem stosunkowo nowa, w każdym razie na tym wątku, witaj!!!! Orgazmy ci się przydadzą jak przyjdzie termin porodu:-)
Dbdg my mamy jakieś najprostsze łóżeczko i mimo, że niezbyt solidne, to po prawie trzech latach używania, jedynie jeden szczebelek "się" złamał, ten ruchomy (znaczy ja go złamałam, jak nim rzuciłam w czasie którejś kłótni)...

A ja dzisiaj zostałam sama z mała, bo M umówił się z kumplami na rowery, na poszukiwanie skrzynek. Wyszedł ok. 14 i nie ma go do tej pory; wspominał coś, że wróci koło północy... Odczekałyśmy do 14.30 i wyszłyśmy na zewnątrz... Poszłyśmy na zacieniony plac zabaw i było naprawdę przyjemnie. W dodatku Kinga znalazła nową koleżankę i tak się sobą zajęły, że nie musiałam się angażować, więc pełny relaks... Ciekawostka, dziewczynka ma na imię Jaśmina....

Akatsuki, kamila82 zazdraszczam bliskości do morza i mnie tylko jeziora niedaleko ale to nie to samo

My wlasnie wróciliśmy z ekspresowego pobytu na izbie przyjęć w wieczornej kąpieli mojej Mai usmarowanej błotem (jak to dobrze że sie tak uwaliła dzisiaj podlewając ogród że było gruntowne szorowanie) znalazłam kleszcza :/ a że ja nie umiem takich rzeczy robić i boje się swoja drogą bo to ścierwo może zostać a ja ślepa nie zobaczę to pojechałam do szpitala. Uwielbiam nasz szpital dzieciecy tam zazwyczaj nie ma nikogo( wszyscy jada na pogotowie) i przyjmują nas od razu :) Kleszcz wyjęty mamy obserwować rumień

reklama
Uśpiłam synka, wykapalam się, wypilingowa łam i teraz siedzę na balkonie ;)) jak ja lubię takie ciepłe wieczory...tylko wina mi brakuje ;)

Do góry