reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Malinka xmamuska mi przypomniała :-) to mucosolvan do inhalacji.

Jeju przed chwilą pobiegłam 100 metrów do autobusu. I jak weszłam to sobie przypomniałam, że mam łożysko przodujace, które się może odkleić. K...a, przepraszam Was ale się zdenerwowałam. Do najmadrzejszych to ja nie należę... Brzuch mnie boli i juz nie wiem czy to ze stresu czy coś się dzieje :'(

To chyba nie do mnie :-)

Boli Zapewne ze stresu! Odpocznij trochę i zobaczysz, jak nie przejdzie to wtedy może zadzwoń do lekarza?

reklama
Melduje ze wczoraj mąż poczuł ruchy dzidziola :-) jeden etap chyba ominelam ten początek jak było tylko smyranie. Teraz czasami czuje jak mi się rozciąga. Wczoraj wieczorem położyłam rękę na brzuchu i poczułam jak się rusza od razu męża zawolalam. Nie jest to nic mocnego ale się ciesze :-)

Witajcie dziewczyny,

ponieważ Kate i Dreamgirl odezwały się do mnie, poczułam się wywołana :tak: dzięki dziewczyny za pamięć
tak jak pisałam pomimo usg bez zarzutu tetsy pappa wykazały mi duże ryzyko Zespołu Edwardsa u dziecka, byłam już prawie zdecydowana na amniopunkcje, miałam umówiony termin, ale na dwa dni przed wyjazdem zrezygnowałam, bałam się powikłań (zresztą ostatnio dowiedziałam się, że właśnie po amnio koleżanka straciła ciążę), biorę leki rozrzedające krew i to wpływa niekorzystnie na sam zabieg
jestem po dwóch usg, dzidzia rośnie, będzie dziewczynka, najważniejsze usg mam 9 czerwca u lekarza z certyfikatem, na razie jestem w lekkim dołku, żyję od usg do usg, z nadzieją na brak jakichkolwiek markerów wady, wierzę w zdrowie mojej córeczki, choć przed nami trudne 20 tygodni

pozdrawiam wszystkie mamusie, pogłaskać proszę brzusie

Akatsuki hahaha niezły ubaw musieliście mieć pozniej, a ty juz czarne scenaiusze piszesz :D

Mroowka szok ale wlasnie jak dziewczyny pisza to pani z rejestracji powinna powiedziec, ze wchodzisz, bo lduzie wlasnie tacy sa, ja tez wczoraj sie zbulwerowalam, chociaz moze w kurtce brzucha mi nie widac, ale stalam z synkiem w aptece on beczy, a nikt nie przepuscil, oczywiscie Twoja sytuacja bylo gorsza, ja tam moze postalam z 10 min i tak sie zastanawiam ze szcezrez mowiac chyba powinnysmy sie zaczac poprostu wpychac w te kolejki, jak inni nie maja kultury to co zrobic

Madziula no taki był prezent, ze wstal 6:30, a nie 4 czy 5 ;) jestem ekstra wyspana w koncu :) ale moze dlatego ze zeby juz mu sie wyrzynaja i moze bol mu troche przechodzi3

monia.jadzia gratuluje tych wszytskich wydarzen i tej córeczki, ale sie działo :)

bata trzymaj sie, wiesz dziewczynki są zawsze bardzo silne, wiec musi byc dobrze :)

Malinka xmamuska mi przypomniała :-) to mucosolvan do inhalacji.

Jeju przed chwilą pobiegłam 100 metrów do autobusu. I jak weszłam to sobie przypomniałam, że mam łożysko przodujace, które się może odkleić. K...a, przepraszam Was ale się zdenerwowałam. Do najmadrzejszych to ja nie należę... Brzuch mnie boli i juz nie wiem czy to ze stresu czy coś się dzieje :'(
spokojnie, to pewnie ze stresu, jak możesz to odpocznij teraz

W międzyczasie wyszłam za mąż, wzięliśmy kredyt, kupiliśmy mieszkanie i się przeprowadziliśmy, więc na brak zajęć nie narzekam :)
U mnie będzie dziewczynka. Wczoraj byliśmy na połówkowym. Jest zdrowa, wszystko z nią w porządku, waży 525 gram!! Termin nadal bez zmian na 4 października. Zabraliśmy ze sobą córkę mojego męża (lat 7) - bardzo zadowolona, że poszła, że mogła na żywo podglądać siostrę. Miała masę pytań do doktora, który odpowiadał jak dorosłemu. Zabierałyście na usg swoje starsze dzieciaczki? Czytałam w necie, że wszystkie bardzo zadowolone z takich "rodzinnych" badań.

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia (a ja tymczasem nadrobię co się u Was od wczoraj wydarzyło...)
najlepszego na nowej drodze życia i gratulacje dziewczynki :)
Blair kiedy macie slub?, pewno pisałaś ale nie pamiętam
cywilny jakoś połowa lipca, jeszcze nie mamy terminu, a kościelny z rok też w lipcu :)

Witajcie dziewczyny,

ponieważ Kate i Dreamgirl odezwały się do mnie, poczułam się wywołana :tak: dzięki dziewczyny za pamięć
tak jak pisałam pomimo usg bez zarzutu tetsy pappa wykazały mi duże ryzyko Zespołu Edwardsa u dziecka, byłam już prawie zdecydowana na amniopunkcje, miałam umówiony termin, ale na dwa dni przed wyjazdem zrezygnowałam, bałam się powikłań (zresztą ostatnio dowiedziałam się, że właśnie po amnio koleżanka straciła ciążę), biorę leki rozrzedające krew i to wpływa niekorzystnie na sam zabieg
jestem po dwóch usg, dzidzia rośnie, będzie dziewczynka, najważniejsze usg mam 9 czerwca u lekarza z certyfikatem, na razie jestem w lekkim dołku, żyję od usg do usg, z nadzieją na brak jakichkolwiek markerów wady, wierzę w zdrowie mojej córeczki, choć przed nami trudne 20 tygodni

pozdrawiam wszystkie mamusie, pogłaskać proszę brzusie
też ostatnio o Tobie myślałam. To straszne co stało się Twojej Koleżance :( wierzę że u Ciebie historia zakończy się tak jak u mojej znajomej że usg prawidłowe i wszystko ok a testy pappa złe, dziecko zdrowiutkie :) [między innymi dlatego nie decydowałam się na te testy, bo często się mylą a to tylko stres dla rodziców]
Gratulacje córeczki :)
daj koniecznie znać jak będziesz coś wiedzieć więcej :)

Dziewczyny ja wczoraj też podbiegłam do autobusu, a raczej przetruchtałam ale dosłownie kawałeczek i też mi się brzuch spiał, zrobił się nagle twardy, oczywiście stanęłam i puściło, brzuch zrobił się normalnie miękki, nic mnie nie bolało, ale się przestraszyłam... myślicie że jest się czym martwić czy nie? tylko szczerze

dziewczyny dziękuję za wsparcie, nigdy nie miałam tylu polubień pod postem:tak:

jeszcze raz wszystkiego najlepszego i samych dobrych wiadomości na usg

Blair myśle,że nie masz się czym martwic, to raczej normalne, no ale uważaj na siebie :) powolutku

Blair myślę, że nie masz się czym martwić. Ja mam po prostu łożysko przodujące i nie powinnam robić takich głupich rzeczy bo jak mi się łożysko odklei to w 15 minut a i moj synek mozemy pożegnać się z tym światem. Nie mogę uwierzyć, że o tym zapomniałam! Jestem na siebie wściekła!!

reklama
Bata,
Ja też o tobie myślałam. Wierzę, że z córeczką wszystko będzie dobrze, a tylko to głupie pappa się myli. Trzymaj się i daj nam znać jak coś więcej będziesz wiedzieć. Wysyłam kule pozytywnej energii :)

Malinka,
Ciesze się, że będzie córeczka i ze wszystko jest dobrze :)

Buba,
Kobieto ty troszkę zwolnij i szybko wracaj do nas :)

Monia.Jadzia,
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :)

Blair,
Super, że już tyle załatwiania za tobą :)

Annie,
Zdrówka dla Hani :*

Idę na spacer wiec miłego dnia!

Do góry