reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Tak dla przykładu wstałam dziś z wielkimi planami ogarnięcia mieszkania, łącznie z praniem firanek I kanapy bo zbieram się do tego od miesiąca. Zjadłam śniadanie, umylam półki w lodówce, posprzątałam w szafce z mąka, cukrem, przyprawami itp., w której moi domownicy robią zwykle burdel, bo nie da się tego inaczej nazwać i poszłam do łazienki wstawić pranie. W łazience stwierdziłam, że jakoś kiepsko się czuję i dobrze mi zrobi kąpiel :-D i tak właśnie piszę z wanny... oczywiście planów co do sprzątania nie zmieniłam :p

Widziałam, że w smyku mają wyprzedaż, ubrania i obuwie są -50%; może tam jutro zajrzę.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, jestem po usg. I ogólnie dupa.. Nie wiem co myślec.... Wg usg z dzis ciaza młodsza niz z OM. Wychodzi z pomiarów 17 t 2 d. To ok 10 dni różnicy. Wcześniej każde usg pokazywało zgodnie z terminem dzien w dzien. Czy któraś tak miała? Załamałam sie ze dzidza nie przybiera:(((( 2 maja na Agatowej dziecko ważyło 140 g. (14t 5 d) Teraz 185g. To nie za mało? Chyba oszaleje zaraz:(((

Babka nic nie powiedziała tylko na mnie nakrzyczała ze za wcześnie przyszłam i dup...zawracam. Kazała przyjść za 3 tyg na kolejne badanie

Hej :-)

Akatsuki no super że wszystko pięknie się zaczyna układać,chwilo twaj! ;-)
karo85 no ja słyszałam że od II trymestru to już każda dzidzia rośnie w swoim tempie dlatego dzieci rodzą się z taką rozbierznością wagową no ale w sumie się nie znam a co lekarz mówił?

hehe chyba się syndromy wicia gniazda zaczynają :p
ja wczoraj też wylizałam cały dom, kurze małe duże, podłogi, szafa ubraniowa no i mam jeszcze w planach kilka szafek....końca nei widać ;-)

edit.
karo no to chyba nic Ci nie pozostaje jak te 3 tyg poczekać i wtedy będziesz wiedziała jak szybko dzidzia rośnie..

czasem pomiary nie sa dokladnie i wtedy wychodza przekłamania, ja 8maja na USG mialam dziecko młodsze ok 5dni, 18 maja juz niby zgodne z terminem, wiec nie nalezy sie tak tym bardzo przejmowac, najwazniejsze zeby wszystkie narządy były wporzadku :)

Babka nic nie powiedziała tylko na mnie nakrzyczała ze za wcześnie przyszłam i dup...zawracam. Kazała przyjść za 3 tyg na kolejne badanie
no nie wierzę po prostu, jak tak można?? Co to za lekarz?? I Ty jeszcze za to zaplacilaś? Powinna się zainteresować, wytłumaczyć Ci, uspokoić. Może pójdziesz do innego lekarza na kolejne USG? Ja bardzo polecam dr Brawurę z Boramedu. Wczoraj poświęcił mi 45 minut, bo mały mu przeszkadzał i nie mógł sprawdzić wszystkiego co chciał. Do tego bardzo życzliwy i kompetentny lekarz.

reklama
Czesc :)

o matko z corko, dopiero usiadlam od rana caly czas na nogach. Rano bylismy na basenie, a teraz caly czas w sumie w kuchni siedzialam bo przyjezdzaja znajomi na obiadek, wiec przygotowalam wszystko do obiadku i pieke szarlotke :) dzisiaj przyjezdza tez moja siostra az na tydzien, wiec bede miala babskie towarzystwo :):)

Teraz poczytam co u Was slychac :)

MIłego weekendu dziewczynki :)

Annietess baw sie dobrze na weselu :)

Kamilove duzo zdrowka zycze. Oczywiscie kciuki bede trzymala :)

Ladyk o pedantyczna to i ja niestety jestem :( ale to dobrze, ze wyluzowalas ;) ja pomimo ciazy niestety nie wyluzowalam :(

Doris ja wlasnie weszlan na strone Smyka i wyparzymalam kilka rzeczy dla mojego nienarodzonego synka i chyba dzisiaj je zamowie.

Karo wg mnie nie masz ise czym martwic, 10 dni to tak naprawde nie jest duzo, a dzieci roznie przybieraja.

Malkus oj mi sie wicie gniazda wlaczylo :) wogole mam wrazenie , ze mam za duzo rzeczy i z wiekszosci nie korzystam. Staram sie po kolei w roznych szafkach, szafach robic porzadek i sie pozbywam niepotrezbnych rzeczy.

Ostatnia edycja:
Do góry