reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

hej dziewczynki ;) witam się w świetnym nastroju ;) Mąż ma wolne i spędzamy miło ten deszczowy poranek a właśnie listonosz przyniósł mi prezent-niespodzianke ,) ostatnio często je dostaje, ale dziś serio wiem że wyszłam za zajebis.ego faceta ♥ pozdrawiam was i przesyłam radość i pozytywną energię na poniedziałek ;*
Lepiej się pochwal co dostałaś :)

Ja też się pochwalę a co tam!
Zobaczcie co dostałam dzisiaj od mojej córci:
WP_20150518_002.jpgWP_20150518_006.jpg
Z okazji urodzin of course. Tam jest mały Olozaur w Mamozaurowym brzuszku :) Czyż to nie urocze? A oczywiście mama kwiatek ma listek na brzuszku - to też jest mały Olek :) Moja córcia jest zakochana w Olku, już się nie może go doczekać. Chyba bardziej niż my.

A od mojego mężczyzny dostałam tę oto piękność:
WP_20150518_012.jpg
Więc będzie szaleństwo szycia, jak tylko nabędę materiały hahahaha :) I jakieś fajne nici. Normalnie aż nie do wiary jaki piękny dzień.
A kopniaków nadal nie ma, może wieczorem na urodziny dostanę kopa od Olka :)

Buziaki!

Załączniki

• WP_20150518_002.jpg
    WP_20150518_002.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 47
  • WP_20150518_006.jpg
    WP_20150518_006.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 43
  • WP_20150518_012.jpg
    WP_20150518_012.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Madziula o kurcze no to relaksik to nie byl :/ a nie moglas poprosic, zeby tak na półlożeco fotel ustawila? Moze wtedy byloby lepiej?

O tak, mali einsteini tez sa super :) moj dawno juz ich nie ogladal, ale kiedys mial faze na nich :)

Dreamgirl gratuluje cudownych prezentow :)

Ostatnia edycja:
Jeszcze zapomniałam dopisać jedziemy dziś oglądać wózek i jeżeli będzie mi się go dobrze prowadziło i zobaczę, że jest stabilny to się chyba zdecydujemy :)

Dreamgirl,

Ale piękne prezenty :)

Co do bajek to moja Lala najchętniej ogląda świnkę peppe, strażaka sama i klub przyjaciół myszki miki. To na yt. A w tv lubi klinikę dla pluszaków, księżniczkę zosie i jake i przyjaciół z nibylandii. Może być też Kubuś Puchatek i smerfy :)

Dziękuje za odpowiedz,no cóż pozostaje mi czekać ;)
Moja Mama kadrowa (48 lat kadrowania w państwówce) mówi znowuż, że absolutnie nie przysługuje. L4 to zwolnienie lekarskie. Podczas niego się człowiek leczy, a nie wypoczywa. Grusza przysługuje za urlop wypoczynkowy, a nie za zwolnienie lekarskie. Przecież podczas L4 nie weźmiesz urlopu, za który wypłacą Ci gruszę.
Najlepiej podpytaj w pracy, bo jak widać, co specjalista to inna interpretacja przepisów. [emoji5]

Dreamgirl,Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek a prezenty urocze !!!

Kasik, właśnie ja taka jestem ze myślę a nic nie powiem ale już teraz w życiu nie zgodzę się na zabieg na lezaco ;-) Czyli jak piszesz ze bajka fajną to pokusze się i puszcze dzisiaj Martynce ;-)

Kamilove,daj znać czy kupiłaś wózek !!! Oby był warty ;-)

hej
z tego co pamietam L4 i zasiłek macierzński wyliczają z średniej z 12 miesięcy

kamilove jaki wózek jedziecie oglądać?

Kate,

Babyactive twinni. Zupełnie nie jestem do niego przekonana - ze 2,5roku temu jak prowadziłam ten model to jak dla mnie miał on źle wyważony środek ciężkości. Ciężko się go podbijało i był wywrotny. Ale ponoć w tych nowszych wersjach się to zmieniło. Wogole mi się wcale nie pali do kupowania wózka, ale naciska mama - to ona funduje wnuczkom bryke, a w 13.06 jedzie do DE - my wtedy jeszcze będziemy na wakacjach) i wraca dopiero w październiku wiec każe mi ale wybierać teraz wózek, albo mi nie kupuje żadnego jak nie umiem docenić gestu - to jej słowa. I z jednej str mam ochotę powiedzieć, że nie chce tego wózka na siłę bo dla mnie to jeszcze za wcześnie, a z drugiej wiem, że to jednak dużo nas odciąży. Łukasza dziadkowie dali pieniążki na lóżeczka, mama moja kupi wózek. Zostaną nam praktycznie drobiazgi do dokupienia. No i ponarzekalam sobie :)

Madziula no chcialam obciac, ale mąż tylko dzisiaj jest w dou na dodatek ma duzo roboty, umowilam sie na 15:30 pojechalam, a ona do mnie ze za godzine moge przyjsc :O w szoku bylam i sie wkurzylam, nie bylam u tej fryzjerki juz pare lat, bo mi tam bylo nie po drodze, niestety teraz musialam zmienic swoja fryzjerke i pomyslalam, ze przejde sie do nich i szczerze mowiac tak mnie zniecheciła, ze juz tam wiecej nie pojde, a dzisiaj musze isc bo nie mam innej opcji, mamy w niedziele chrzciny, zaraz wesele, a mi nie ma kto z dzieckiem posiedziec i zostaje mi tyllo dzisiaj ech.. tak to bym olała i nie poszła gdzie indziej :/

dreamgirl wszystkiego naj i pochwal sie nam jak cos uszyjesz ;)

ladyk no bo na chłopski rozum biorąc to nie powinny przysługiwac wczasy pod gruszą, siostra pracuje w budżetówce i mowila na swoim wlasnym przykladzie, wiec juz sama nie wiem jak to jest, moze xmamuska najlepiej idz do ksiegowej z firmy i sie zapytaj :)

reklama
hej
z tego co pamietam L4 i zasiłek macierzński wyliczają z średniej z 12 miesięcy

kamilove jaki wózek jedziecie oglądać?

Dokładnie l4 i macierzyński z 12 miesięcy chyba że byłaś na zwolnieniu i do kolejnego zwolnienia lub macierzyńskiego nie mina pełne 3 miesiące kalendarzowe to biorą ta wcześniejszą podstawę która wyliczyli no chyba że nastąpiła zmiana etatu tzn zmniejszenie lub zwiększenie to wtedy liczą tylko od tej zmiany

Ja dzisiejszy dzień pozostawie bez komentarza, usg szczegółowe (!) robiło mi dwóch stażystów którzy nawet nie wiedzieli jak obsługiwać to urządzenie, nie potrafili zmierzyć przepływów i w ogóle tragedia... Na szczęście jutro będę się widzieć z moim lekarzem prowadzącym bo w końcu go dorwalam i powiem mu co i jak... Na razie nadal jestem na obserwacji...

Jak dzisiejsze wizyty?

Jak wózek?

Akatsuki pochwal się :-)

Do góry