reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

hej

krewetka
tak bed rodzic w Tuchowie, 2 starszych też tam rodziłam i jestem bardzo zadowolona, teraz dodatkowo
jeszcze cała porodówka jest odnowiona, nie ma problemu ze znieczuleniem, maja tez inne "nowości" typu piłki, gaz rozweselający,
wanna, nie musisz rodzić na leżąco, i położne są super, lekarz tez mój będzie przy mnie, mi to odpowiada bo czuję komfort psychiczny
a Ty gdzie bedziesz rodzic??

malinka, dodonka zadroszę , ze umiec szyć, ja guzika nie umiem przyszyć,

dododnka Ty będziesz a Tarnowie rodzic?

Buba mówisz ze chodzenie opanowane, oby szybko Ci przeszło

madziula zdrówka, spróbuj syropu z cebuli z midem ja ostatnio zobie zrobiłam i mi pomógł
jak byłam przeziębiona

xmamuska ja dzisiaj uderzam do kosmetyczki, ale tylkko brwi zrobić

szczesliwa nie fajnie z taką połozną

miłego dnia dla każdej życzę !!!

reklama
Witam się środowo,

Widzę, że temat szycia się pojawił. Ja nie umiem ale mam wielką chęć aby się za to zabrać i myślę, że to dobry czas.:)
W weekend jadę do rodziców w odwiedziny i pożyczę od babci maszynę do szycia. Jak mi pójdzie to kupię sobie własną:) Jest tyle fajnych rzeczy, które można sobie samemu zrobić wtedy choćby dla malucha- czapeczki, kominy, poduszeczki...

Wczoraj spędziłam bardzo fajny dzień z koleżanką. Spacer, plac zabaw, pyszny obiad i zakupy:)
Stałam się posiadaczką poniższego otulacza. Może nie jest on na zimę ale jest taki bajeczny, mięciutki, że przyda się albo starszej córce albo maluchowi w cieplejszych miesiącach:)

Lodger - Otulacz Rosa / DLA NIEMOWLĄT - Zabawki oraz akcesoria dla dzieci i rodziców.

Dziś dzień lenia:) siedzę w domu i niewiele mam zaplanowane do zrobienia:)

Hej ;)

Ale piękny dzionek sie zapowiada, kolejny dzień sie nie wysłałam, bo trzeba rano było przyjechać do pracy, ale jutro sobie odbijemy z Córcia ;)

Malinka a tam kusze ;P dziele sie tylko swoimi "doświadczeniami" moze sie komuś przyda ;)
Nie przerabiam spodni! Dzwony to hicior tego sezonu! ;)

Dodonka zazdroszczę umiejętności szycia ;) z tylu za siedzeniem jest zapinany na mocny zatrzask, a to co z siedzenia wystaje jakby, to tam w środku jest mocna gruba guma

Buba dokładnie tak, jesli możemy minimalizować ryzyko to warto skorzystać :)
Dobrze ze noga mniej boli ;)

Xmamuska poszukaj na olx, ja na Allegro nie widziałam używanych, a na olx troche ich było ;) założyłam tez wątek na BB ze chętnie odkupie ale nikt sie nie zgłosił...

Szczęśliwa to średnio z ta położna, a nie da sie jakiś szpitala zmienić?

Madziula zdrowka!

Kasik a proszę bardzo ;)
Powodzenia na wizycie ;)

Asika kiedyś tez nie było fotelików samochodowych ;)

Karo śliczny otulacz ;)

Miłego dnia ;)
Córcia jeszcze śpi, wiec moge sie skupić na wykładach ;p

Ostatnia edycja:
Witam!

Z tym adapterem to jest tak jak z poduszką do karmienia, kiedyś nawet nikt o tym nie pomyślał a teraz okazuje się,że to rzecz pierwszej potrzeby. Ja jeżdzę autem codziennie ale na krótkich trasach to nawet o takim adapterze nie myślę

malinka ja zwężałam kilka par spodni i wychodzi bardzo ładnie, jakby tak były uszyte od zawsze... poszukaj instrukcji na youtube jak to zrobić.

Przejrzałam już kilka ale na wszystkich filmikach scieg wewnętrzny jest prosty a ten zewnętrzny stebnowany.. A ja mam na odwrót.. Niby znalazłam też jak go przerabiaja ale nie podoba mi się to.. I chyba zweze całe spodnie aż od kroku i pozbęde się tego stebnowanego :-D akurat jest trochę luzu i są dość rozciagliwe to ten centymetr nie powinien za wiele zmienić :-D

hej

krewetka
tak bed rodzic w Tuchowie, 2 starszych też tam rodziłam i jestem bardzo zadowolona, teraz dodatkowo
jeszcze cała porodówka jest odnowiona, nie ma problemu ze znieczuleniem, maja tez inne "nowości" typu piłki, gaz rozweselający,
wanna, nie musisz rodzić na leżąco, i położne są super, lekarz tez mój będzie przy mnie, mi to odpowiada bo czuję komfort psychiczny
a Ty gdzie bedziesz rodzic??

malinka, dodonka zadroszę , ze umiec szyć, ja guzika nie umiem przyszyć,

dododnka Ty będziesz a Tarnowie rodzic?

Buba mówisz ze chodzenie opanowane, oby szybko Ci przeszło

madziula zdrówka, spróbuj syropu z cebuli z midem ja ostatnio zobie zrobiłam i mi pomógł
jak byłam przeziębiona

xmamuska ja dzisiaj uderzam do kosmetyczki, ale tylkko brwi zrobić

szczesliwa nie fajnie z taką połozną

miłego dnia dla każdej życzę !!!

Kate z opisu ten szpital wydaje się świetny! I tyle udogodnień, zazdroszczę :-) tam gdzie chce rodzic są trzy oddziały poloznicze i tylko jeden dość fajny gdzie są piłki i wanny ale jeszcze niewiem czy można w niej rodzic czy tylko łagodzić ból do ostatniej fazy... A na reszcie to czas się zatrzymał i w sumie żadnych udogodnień...

Dzwonię zapytać jak często mogę brać paracetamol, bo mnie głowa boli, to ona już wywód, że w tym okresie to normalne. Ja tylko chciałam zapytać o paracetamol, a nie czy to normalne :tak: W końcu powiedziała mi, że mogę brać 4 tabletki dziennie, ale tylko jak mnie bardzo boli.Może od razu wziąć całe opakowanie? :-)

Ostatnio drążyłam temat u GP bo ja mam bóle pleców i to czasem takie nie do zniesienia. Udało mi sie trafić na najbardziej zaufanego doktorka u mnie w przychodni i go wypytałam o wszystko. Wg badań regularne przyjmowanie Paracetamolu w maksymalnej dawce (8 tabletek 500mg w ciągu 24 godzin) nie wywiera żadnego wpływu na dziecko. Oczywiście nikt nikomu nie poleca nawpierdzielac sie paracetamolu ale jesli cie boli to możesz bezpiecznie zażywać. Ja dostałam zalecenia zeby regularnie przyjmować 2x500mg dwa do trzech razy na dobę dopółki nie dostane terminu fizjo.

Hej ;)

Ale piękny dzionek sie zapowiada, kolejny dzień sie nie wysłałam, bo trzeba rano było przyjechać do pracy, ale jutro sobie odbijemy z Córcia ;)

Malinka a tam kusze ;P dziele sie tylko swoimi "doświadczeniami" moze sie komuś przyda ;)
Nie przerabiam spodni! Dzwony to hicior tego sezonu! ;)

Dodonka zazdroszczę umiejętności szycia ;) z tylu za siedzeniem jest zapinany na mocny zatrzask, a to co z siedzenia wystaje jakby, to tam w środku jest mocna gruba guma

Buba dokładnie tak, jesli możemy minimalizować ryzyko to warto skorzystać :)
Dobrze ze noga mniej boli ;)

Xmamuska poszukaj na olx, ja na Allegro nie widziałam używanych, a na olx troche ich było ;) założyłam tez wątek na BB ze chętnie odkupie ale nikt sie nie zgłosił...

Szczęśliwa to średnio z ta położna, a nie da sie jakiś szpitala zmienić?

Madziula zdrowka!

Kasik a proszę bardzo ;)
Powodzenia na wizycie ;)

Asika kiedyś tez nie było fotelików samochodowych ;)

Karo śliczny otulacz ;)

Miłego dnia ;)
Córcia jeszcze śpi, wiec moge sie skupić na wykładach ;p

Dzwony to hit sezonu? Teraz? Ja ją się do rurek zaczęłam przekonywać? ;-D nie lubiłam takich spodni bo mam duża stopę o wydawało mi się jakbym kajaki miała zamiast butów. Kupiłam sobie ostatnio takie fajne i nawet nie widać ze mam taką duża stopę a ty mi mówisz ze dzwony wchodzą w modę ;-)

Szpital mogę zmienić ale najbliższy jest jakieś 150 km dalej. Nie byłby to taki wielki problem bo drogi ok ale przeprawa promowa jest uciążliwa. Latem jeszcze ok ale zima są sztormu i często nie plywa. Zazwyczaj wtedy kiedy my się wybieramy :-)

Xmamuska mi humor poprawiło odstawienie sie i spotkanie ze znajomymi z pracy ;p heh jak to kobiecie niewiele do szczęścia potrzeba ;p

Akatsuki a ja sie zastanawiałam w czasie choroby czy moge jeden apap na gorączkę wziąć... ;p

Szczęśliwa serio, serio ;) zobacz sobie pierwsza lepsza gazetę modowa ;) jesli rurki to krótkie takie na wysokość kostki, ale dzwony wróciły. Ja uwielbiam dzwony i mam ich troche ale wszystkie odłożone bo w nie chwilowo sie nie mieszczę ;p
Cieżko z tym szpitalem... A moze na sam poród wykup sobie położna? W końcu Twój spokój najważniejszy ;)

reklama
Xmamuska mi humor poprawiło odstawienie sie i spotkanie ze znajomymi z pracy ;p heh jak to kobiecie niewiele do szczęścia potrzeba ;p

Akatsuki a ja sie zastanawiałam w czasie choroby czy moge jeden apap na gorączkę wziąć... ;p

Szczęśliwa serio, serio ;) zobacz sobie pierwsza lepsza gazetę modowa ;) jesli rurki to krótkie takie na wysokość kostki, ale dzwony wróciły. Ja uwielbiam dzwony i mam ich troche ale wszystkie odłożone bo w nie chwilowo sie nie mieszczę ;p
Cieżko z tym szpitalem... A moze na sam poród wykup sobie położna? W końcu Twój spokój najważniejszy ;)

Tak, tak dzwony i cygaretki rządzą w tym sezonie. Kwieciste spódnice z falban i bluzki ze wstawkami z haftu angielskiego lub bawełnianej koronki. Generalnie lata 70. No i kapelusze :)

Do góry