reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Blair ja zobaczę jak późnij będzie, gdy już to biodro będzie galancie obciążone... jak będzie dokuczało to zgłoszę lekarzowi i zobaczymy co on na to.. choć że ja bym wolała rodzić SN... Ja czasami mam tak, że czuje jak to biodro "źle się układa" w stawie albo w czymś tam nie wiem :p i muszę machnąć nogą żeby zaskoczyło haha ale to głównie jak leżę w dziwnej pozycji albo jak źle usiądę itd. nie przeszkadza w chodzeniu choć że mam wrażenie że właśnie na jedną nogę chodzę nieco inaczej... :p

reklama
Dzień dobry :)

Hania ogląda "Króla lwa" a ja z kawą witam dzień z Wami ;)
Piękny dzień się zapowiada. Może Do ZOO Hanię wezmę.

Nastraszyłyście mnie tym, że Karol jest duży :( Teraz to już zaczynam czuć panikę przed porodem.... no i znowu się zastanawiam nad CC. Wiem, że dla dziecka lepiej jak się rodzi sn... nie chce być wyrodną mamą :/ ale ogarnia mnie przerażenie jak pomyślę, że może się poddusić przy porodzie, albo się zaklinuje...masakra :( w pierwszej ciąży w ogóle się nie bałam porodu! Tera z już wiem jak to wygląda i płakać mi się chce :( mam wizję, że umieram i M. zostaje sam z dziećmi :(
Anie kochana, nie denerwuj się tak jak dziewczyny pisały,pomiar jest orientacyjny. U mnie na prenatalnym w 12 tyg mega giganciara a teraz drobinka. Tak więc nie ma co się wkręcać i absolutnie nie wmawiaj sobie że jeśli wybierzesz cc to jesteś wyrodną matką!!!! CC jest bezpieczniejsze dla dziecka niż SN bo jest przewidywalne i nie ma komplikacji u maluszka ale jest bardziej ryzykowne dla matki. SN ryzykowniejsze dla dziecka( wrazie komikacji) ale bezpieczniejsze dka matki choć z drugiej strony porównajcie ile jest nagłośnionych spraw nieudanych porodów SN a ile CC....
Buba moje ulubione czasy jesli chodzi o modę, moze niekoniecznie hipi ale włączanie w ubiór dzwonów czy długich spódnic ;)

Akatsuki wtedy była 5 rano, ja miałam gorączkę i sie juz jakiś czas męczyłam i miałam do wyboru Apap albo ibuprom albo męczenie, wiec wzięłam Apap ;)

Ja uwielbiam dzwony bo ładnie wydłużają nogi :)
:)
AnnieTess u mnie z usg przesunął sie termin chyba na 27.09 i Mała wazy 310g. Ogólnie lekarz powiedział zeby sie mocno nie sugerować tymi wymiarami (waga wyliczana jest na podstawie pomiarów) bo pomiar pomiarowi nierówny... Dziecko sie rusza, raz złapie tak, a raz inaczej i juz wszystkie pomiary sie zmieniają, to tylko orientacyjnie jest ;) wiec myśle ze nie ma co sie martwić na zapas ;)
Kochana dlaczego uważasz ze wybierając cc jesteś wyrodna matka? Ja wybrałam cc wlasnie ze względu na dziecko! Mam takie same obawy jak Ty, zwłaszcza ze ja mam biodro wyrwane podczas porodu i jedno mam wyżej a drugie niżej, moj Brat był niedotleniony podczas porodu bo męczyli Mamę zeby rodziła SN i wyciskali brata...
Myśle ze cc jest zbyt napiętnowana przez środowisko, zupełnie niepotrzebnie. Wiadomo ze i SN i cc maja swoje wady i zalety ;)

Tak jest, więc nie ma co tak piętnować cc a gloryfikować SN. Czasy się zmueniają i medycyna idzie do przodu. Kiedyś rzadko która kobieta przeżywała CC....

Dziewczyny też tak macie że Wam się w ciągu dnia oczy zamykają? Nie wiem czy to jakiś nowy etap czy poprostu za dużo na siebie biorę ale chyba zaraz zasnę.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Ehh.... Ja to się na żaden typ porodu nie nastawiam. U mnie to jest wielka niewiadoma. Bardzo bym chciała urodzić SN, ale najważniejsze jest dla mnie urodzić bezpiecznie. Dr Raczyński powiedział mi na usg, w sumie to, co już wiem, że ciąża bliźniacza nie jest, tak jak w przypadku ciąż pojedynczych, ciążą fizjologiczną. Jest ciążą zwiększonego ryzyka. Poród tak samo...
Colly, mnie się oczy zamykają, ale chyba bardziej dlatego, że Maja się w nocy budzi. [emoji6]

Colly ja od weekendu walczę ze wzmożoną sennością! Wcześniej tak nie miałam i rano wstawałam rześka a teraz masakra, myślę tylko o łóżku :p

Oo dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam :) moze jakiś witamin za mało albo coś z ciśnieniem? Bo wszędzie piszą, że drugi trymestr taki cudowny i ma się tyle energii.

Kasik i jak?

Colly mnie jeszcze skurcze łydek łapią w nocy... Ciekawe co lekarz dzisiaj powie bo mam wizytę przed 17 :-) szkoda tylko że bez usg..

Jeju dzisiaj u mnie to samo. Spalabym dzisiaj cały dzień ale myślałam że to na zmianę pogody bo od jutra deszcze

reklama
A ja właśnie wstałam, zmuliło mnie dziś strasznie....jak widzę nie jedyna jestem. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Do góry