reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Blair najlepiej czysty paracetamol kupić w tabletkach 500 mg.
Nie wierzę że moda na dzwony powraca :D uwielbiałam ten krój spodni bo również mam dużą stopę i lekko rozkloszowane spodnie odwracały od niej uwage : )
Ja mam kryzys modowy, nie dość że malo ubrań na mnie pasuje to brzuch mi urósł tak że czuje sie mega grupa i bezkształtna. Jak mała piłka rośnie to fajnie ale jak juz osiąga ten rozmiar że pociąga za sobą biodra i potem patrze na siebie z profilu a tam sylwetka Buki z muminków :O Zamówiłam co prawda jakieś cuda ciążowe z AliExpress ale w duszy licze że bez większych zakupów sie obejdzie bo teraz mam aż nadto wydatków ..

reklama
Jak to dzwony wracają do mody? :-o to ja się głowie by przerobić bo ich nie cierpię mimo też dużej stopy :p a rurki uwielbiam i już plan działania wymyśliłam a tu proszę haha :-D i teraz nie wiem co zrobić :-D masakra :-D

Buba moje ulubione czasy jesli chodzi o modę, moze niekoniecznie hipi ale włączanie w ubiór dzwonów czy długich spódnic ;)

Akatsuki wtedy była 5 rano, ja miałam gorączkę i sie juz jakiś czas męczyłam i miałam do wyboru Apap albo ibuprom albo męczenie, wiec wzięłam Apap ;)

Ja uwielbiam dzwony bo ładnie wydłużają nogi :)

Dzień dobry :)

Hania ogląda "Króla lwa" a ja z kawą witam dzień z Wami ;)
Piękny dzień się zapowiada. Może Do ZOO Hanię wezmę.

Nastraszyłyście mnie tym, że Karol jest duży :( Teraz to już zaczynam czuć panikę przed porodem.... no i znowu się zastanawiam nad CC. Wiem, że dla dziecka lepiej jak się rodzi sn... nie chce być wyrodną mamą :/ ale ogarnia mnie przerażenie jak pomyślę, że może się poddusić przy porodzie, albo się zaklinuje...masakra :( w pierwszej ciąży w ogóle się nie bałam porodu! Tera z już wiem jak to wygląda i płakać mi się chce :( mam wizję, że umieram i M. zostaje sam z dziećmi :(

Blair najlepiej czysty paracetamol kupić w tabletkach 500 mg.
Nie wierzę że moda na dzwony powraca :D uwielbiałam ten krój spodni bo również mam dużą stopę i lekko rozkloszowane spodnie odwracały od niej uwage : )
Ja mam kryzys modowy, nie dość że malo ubrań na mnie pasuje to brzuch mi urósł tak że czuje sie mega grupa i bezkształtna. Jak mała piłka rośnie to fajnie ale jak juz osiąga ten rozmiar że pociąga za sobą biodra i potem patrze na siebie z profilu a tam sylwetka Buki z muminków :O Zamówiłam co prawda jakieś cuda ciążowe z AliExpress ale w duszy licze że bez większych zakupów sie obejdzie bo teraz mam aż nadto wydatków ..

Jaki rozmiar zamawialas z aliexpress? Brałas pod uwagę ze to chińskie i wzięła większy czy taki jak nosisz? Tez chciałam coś zamówić ale nie wiedziałam właśnie jak z rozmiarem

AnnieTess ja mialam tak, ze na usg caly czas dzidziolek byl wikeszy niz powinien, a dodatkowo i u mnie w rodzinie i u mojego meza rodzily sie duze dzieci takie okolo 4,5 kg, wiec ja myslalam, ze tez mnie to czeka, a ostatecznie moje synek urodzil sie z waga w sumie ksiazkowa 3,5 kg. Wiec nie warto sie zamartwiac na zapas, wiem, ze to latwo powiedziec, ale warto sprobowac :)

hej

krewetka
tak bed rodzic w Tuchowie, 2 starszych też tam rodziłam i jestem bardzo zadowolona, teraz dodatkowo
jeszcze cała porodówka jest odnowiona, nie ma problemu ze znieczuleniem, maja tez inne "nowości" typu piłki, gaz rozweselający,
wanna, nie musisz rodzić na leżąco, i położne są super, lekarz tez mój będzie przy mnie, mi to odpowiada bo czuję komfort psychiczny
a Ty gdzie bedziesz rodzic??

o to fajnie, moja lekarka tam kiedys pracowała, teraz w Roztoce ma dyzury wiec zapewne tam bede mieć cc

Jaki rozmiar zamawialas z aliexpress? Brałas pod uwagę ze to chińskie i wzięła większy czy taki jak nosisz? Tez chciałam coś zamówić ale nie wiedziałam właśnie jak z rozmiarem

a ja tak patrze to na ali troche droge te ciuszki ciazowe...

AnnieTess u mnie z usg przesunął sie termin chyba na 27.09 i Mała wazy 310g. Ogólnie lekarz powiedział zeby sie mocno nie sugerować tymi wymiarami (waga wyliczana jest na podstawie pomiarów) bo pomiar pomiarowi nierówny... Dziecko sie rusza, raz złapie tak, a raz inaczej i juz wszystkie pomiary sie zmieniają, to tylko orientacyjnie jest ;) wiec myśle ze nie ma co sie martwić na zapas ;)
Kochana dlaczego uważasz ze wybierając cc jesteś wyrodna matka? Ja wybrałam cc wlasnie ze względu na dziecko! Mam takie same obawy jak Ty, zwłaszcza ze ja mam biodro wyrwane podczas porodu i jedno mam wyżej a drugie niżej, moj Brat był niedotleniony podczas porodu bo męczyli Mamę zeby rodziła SN i wyciskali brata...
Myśle ze cc jest zbyt napiętnowana przez środowisko, zupełnie niepotrzebnie. Wiadomo ze i SN i cc maja swoje wady i zalety ;)

AnnieTess u mnie z usg przesunął sie termin chyba na 27.09 i Mała wazy 310g. Ogólnie lekarz powiedział zeby sie mocno nie sugerować tymi wymiarami (waga wyliczana jest na podstawie pomiarów) bo pomiar pomiarowi nierówny... Dziecko sie rusza, raz złapie tak, a raz inaczej i juz wszystkie pomiary sie zmieniają, to tylko orientacyjnie jest ;) wiec myśle ze nie ma co sie martwić na zapas ;)
Kochana dlaczego uważasz ze wybierając cc jesteś wyrodna matka? Ja wybrałam cc wlasnie ze względu na dziecko! Mam takie same obawy jak Ty, zwłaszcza ze ja mam biodro wyrwane podczas porodu i jedno mam wyżej a drugie niżej, moj Brat był niedotleniony podczas porodu bo męczyli Mamę zeby rodziła SN i wyciskali brata...
Myśle ze cc jest zbyt napiętnowana przez środowisko, zupełnie niepotrzebnie. Wiadomo ze i SN i cc maja swoje wady i zalety ;)

Blair a to wyrwane biodro jest jakimś wskazaniem do CC? pytam bo ja przy porodzie również miałam uszkodzone biodro i jako niemowlak byłam długi czas w gorsecie...

reklama
Malinka nie wiem szczerze mówiąc czy jest wskazaniem, nikt mojej Mamie o tym nie powiedział w szpitalu, próbowali to zatuszować zawijając mnie mocno w bet i darli sie na Mamę jak mnie rozwinęła i sie okazało... Mama zrobiła awanturę, ale lekarze nic z tym nie zrobili, duże różnicy jakos nie ma, nie mam problemów z chodzeniem, nie szuram noga, itp ale ja schudnę i jest mniej tłuszczyku to widać różnice, tzn ja widze...

Do góry