reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Miesiąc temu moja siostra rodziła w wawie przez cc na życzenie w szpitalu państwowym. Nie miała medycznych wskazań ale bardzo bała się bólu i poszła do psychiatry po zaświadczenie ,ze ma wskazania psychiczne i bez problemu miała cc.

reklama
Miesiąc temu moja siostra rodziła w wawie przez cc na życzenie w szpitalu państwowym. Nie miała medycznych wskazań ale bardzo bała się bólu i poszła do psychiatry po zaświadczenie ,ze ma wskazania psychiczne i bez problemu miała cc.
Psychiatra to lekarz. Jeśli dał zaświadczenie, to było wskazanie medyczne. Czyli tak do końca na życzenie to nie było. [emoji6] Wskazania medyczne to nie tylko wskazania natury fizycznej, ale i psychicznej. Moja kuzynka ze zdiagnozowaną i leczoną depresją dwubiegunową również rodziła cc w państwowym szpitalu. Bo zdaniem jej psychiatry poród sn mógłby zaburzyć terapię.

kasik oczywiscie, że pojadłam, ale niestety tylko na szybko, bo nasz synek nieznosny jest ostatnimi dniami i nie mozna nic spokojnie :)

Blair podobno te zastoje w nerkach sa okropnie bolesne, ja mam ciagle jakies zapalenie pecherza i mam nadzieje, ze mnie nie złapie. Gratuluje córeczki, dajesz mi wiarę, że może i u mnie w brzuzku siedzi dziołszka, bo juz tu dziewczyny mnie straszą, że pazdziernik miesiacem chłopców, a mąż mówi ze za ładnie na dziewczynke wygladam :D (na chłopca mialam straszna cere, wiec chyba to taki zabobon)

Niby po sn szybciej sie dochodzi do siebie, a np siostra rodzila cc i super szybko doszla do sprawnosci, a ja mialam problemy, wiec juz sama nie wiem co lepsze :/ Wydaje mi sie, ze jak sie zaplaci to i na zadanie zrobia, bo slyszalam o takich przypadkach u nas co sobie "wykupują" ale jak tam dokladnie jest to w 100% nie jestem pewna. Oczywiscie w mojej małej mieścinie nie robią, ale w wiekszych miastach, gdzie sa kliniki.

Aha no to możliwe ze sie da na życzenie ;) i tak powinno byc wszędzie ;)

Asika ja mam tokofobie czyli paniczny lęk przed SN i to jest takie samo wskazanie do cc jak np chory kręgosłup czy inne.

Dolga no ja wlasnie nie mam zastojów i nerki wyglądają ok, ale i tak ból sie pojawia, staram sie nie zwlekać z wizyta w wc tylko iść od razu...
A jeśli chodzi o dochodzenie do siebie po porodzie to myśle ze najważniejsza role gra tu organizm i jego zdolność do regeneracji...

Ostatnia edycja:
Blair w moim przypadku to chyba nie to bylo decydujące, tylko to jak mnie zszyli i ponacinali :( na dodatek zszywala mnie lekarka do ktorej chodzilam i nawet polozna, ktora zdejmowala mi je nie bardzo chciala to komentowac, tylko napomknela ze niefajnie, a siostrom jak zdejmowala szwy to mowila, ze b ładnie byly pozszywane :/

Dolga moja koleżanka po źle przeprowadzonej cesarce ma teraz duże problemy z zajściem w ciąże z drugim dzieckiem...

Dziewczyny zdarza Wam sie mieć śluz taki troche galaretowaty? Bo dzis rano miałam taka kulkę przezroczyto-białą wlasnie taka galaretowato ciągnącą... Jutro bede próbowała dodzwonić sie do lekarza i dowiedzieć czy mam sie czym martwić...

cześć laski, nie nadrobie dziś was, chciałam tylko spytać czy wykorzystalyscie swoje konstytucyjne prawo do głosowania? U nas głosy oddane zgodnie z sumieniem i przekonaniami i niezależnie od wyników wyborów wiemy że mieliśmy w tym udział ; ))

Wiecie co ja jestem przeciwniczka cc na żądanie chyba że ktoś ma prawdziwe przeciwskazania to ok w innym przypadku radzilabym spróbować rodzic sn ;-)

Blair wydaje mi się że nie mass sie czym martwić taki śluz w ciąży to normalka chyba że coś Cię piecze czy swedzi to inna sprawa :-/

Madziula ja też jestem przeciwniczka jeśli ktoś jest w stanie urodzić sn. Jak chcecie to mogę wam opisać mój pierwszy poród ;) do tej pory starałam sie nie mówić o nim wiele żeby nie straszyć nowych mam ale jeśli komuś ma to pomóc zrozumieć dlaczego wybieram cc to chętnie , )

reklama
Akatsuki oczywiście ze głosowałam! ;)

Madziula nie, nic mnie nie swędzi, nie piecze, nie ma nieprzyjemnego zapachu itd do tej pory miałam śluz zakłócony luteina cały czas, teraz tez lutke biorę ale zauważyłam jeszcze coś takiego. Mam nadzieje ze to nie kawałek czopu... Dwa tyg temu szyjka była długa, zamknięta, pH ok...

Do góry