reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

hej dziewczyny :)
powiedzcie mi bo właśnie schodzę powoli z lutki i w tym tygodniu mam brać tylko jedną tabletkę i nie wiem czy lepiej jest ją wziąć rano czy wieczorem?

reklama
Paulka ja bym brala wieczorem. Ja biore Duphaston i tak zrozumialam ze bede go brala az do 30-stego tygodnia. Bierze ktoras Duphaston?

Cześć dziewczyny!

Blair87- gratuluję córci:)

Co do szkoły rodzenia ja nie będę chodziła. Byłam w I ciąży i średnio oceniam.
Teraz nie widzę sensu bo i tak mam planowe II cc.
z mojej wiedzy prywatnie nie potrzeba żadnych wskazań do cc- po prostu płacisz bo chcesz i już. Byłam kiedyś oglądać szpital medicover i tak wszyscy tam mówili. Moje koleżanki miały tam cc tylko dlatego, że tak chciały. Nikt je nie pytał o wskazania,

Ja mam wskazania neurochirurgiczne więc nie szukam prywatnie. Pójdę do państwowego.
Pierwsze cc miałam na Karowej. Zniosłam je bardzo dobrze, szybko doszłam do siebie po tygodniu jeździłam już samochodem.
Ale to indywidualne jest i każda kobieta inaczej znosi operację.

dziewczyny,
piszecie, że bierzecie luteinę nadal. Z czego to wynika? Ja brałam duphaston do 16 tc potem odstawiłam bo lekarz powiedział, że jest już wtedy wydolne łożysko które samo produkuje progesteron. Wcześniej brałam na podtrzymanie ciąży.

ja na początku brałam ale strasznie mnie głowa po nim bolała i dlatego mam lutkę. Duph brałąm 3x1.

Karo ja biore duphaston od 5 tc jak wykryto krwiaka, do 14 tc mialam dziwny sluz i powtarzaly sie delikatne plamienia, ossttanio jest juz ok, ale w sumie nie wiem czemu mam brac tak dlugo. Lekarz powiedzial ze trzeba, jakos specjalnie nie tlumaczyl dlaczego , ja sie nie dopytalam, wiec sama nie wiem jak to jest...
Ja na poczatku tez bralam po 3, ale chyba od 13 tc biore 2x1.

karo ja brałam bo 2 razy poroniłam i teraz miałam odklejenie kosmówki, były plamienia. Ja 3 tydzien schodzę z dawki, lutkę brałam 2x2 i z tygodnia na tydzień biorę o jedną mniej. W tym tygodniu biorę tylko po jednej ale chyba rzeczywiście lepiej wziąć wieczorem bo jak brałam rano to zawsze coś tam wypłynęło,a w nocy lepiej zadziała :)

Akatsuki powodzenia

Wirginia to zobaczysz jak groszek będzie miał czkawkę to dopiero dziwne uczucie :D hahahaha jak byś żabę połknęła :D

reklama
mój mąż pytał kiedy będzie widać jak brzuch będzie się ruszał :) przykładał ostatnio ucho ale nic nie słyszał :) jak na razie to ja dalej czuje delikatne smyrania, czasem tylko są mocniejsze kopnięcia ale to chyba dlatego że mały odwrócony jest przodem do kręgosłupa i kopie po nim. może dlatego mnie tak często boli :)
Dziewczyny jestem już na półmetku... ale jazzz... nie mogę w to uwierzyć jak ten czas szybko leci. byle do 38tc :)

Do góry