reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Witam, chciałam się przywitać i wszystkim pogratulować. Czytam was od początku ale odzywam się ponieważ nie chciałam zapeszać ( ostatnio skończyło się poronieniem) i długo nie mogłam uwierzyć że wreszcie się udało po paru latach starania, czasem zastanawiam się czy to naprawdę prawda czy może jakaś fikcja, ale brzuch rośnie więc chyba to jednak prawda. Termin mam na 10.10.2015, badania prenatalne mówią , że wszystko jest dobrze z czego się cieszymy z mężusiem. :-):-):-):-)
Witamy, witamy :) Ja też termin mam na 10/10 :-D

Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy!!! Właśnie ciśnienie miałam w normie. Wylądowałam jednak na IP. Pojechaliśmy z mężem do najbliższego szpitala, a ten mamy ogólny z oddziałem położniczym. I w sumie dobrze. Bo ginekolog coś tknęło po badaniu (głównie z tym normalnym ciśnieniem, ostrością widzenia i reakcją na światło), i poprosiła na konsultację ortopedę. A ten mnie bada i pyta się, czy mam jakąś wadę kręgosłupa. Odpowiadam mu, że tak. A czy jakieś świeże rtg mam? No mam. Mąż pojechał po nie do domu. I co się okazało - że głowa mnie boli od kręgosłupa szyjnego, a konkretnie wady, którą w nim mam. Ciąża jeszcze bardziej go przecież obciąża. Mam 30 lat, a schorzenia jak własna babcia [emoji53]. Po ciąży muszę się definitywnie i nieodwołalnie za siebie wziąć, bo w wieku 40 lat się rozpadnę [emoji33] .
KRĘGARZ!!!! Ciężko kogoś namówić, ale naprawdę warto. Poszukaj w okolicy sprawdzonych kręgarzy, popytaj wśród znajomych może ktoś kogoś poleci. Naprawdę działa.

A mi dzisiaj zaczął się 5 miesiąc!!! Tra la la la :) Nadal nie ma kopniaków, przewraca się i pływa - to czasami czuję, ale kopniaków żadnych. No cóż...

reklama
Ladyk no bardzo dobrze trafilas i jestem za tym co mowi dreamgirl, kregarz i bole glowy mina, tylko nie wiem jak to jest z nastawianiem w ciazy, czy w ogole mozna, ale pewnie tak

asika dokładnie, mi tez sie udalo za pierwzym razem w obie ciąże zajść, ale sama mam siostre, ktora starała się pare lat i nie wychodzilo, na szczescie w koncu im sie udalo i mają ślicznego, zdrowego synka :)

dreamgirl gratulacje 5 msca, ja powiem ci ze mam 18t3d i dopiero wczoraj poczulam kopniak taki pod ręką, ale tylko raz i tak szczerze mowiac jak porównuje, to w poprzedniej ciazy tez poczulam mniej wiecej w tym czasie takiego kopniaka

Mi lekarz kazał iść na polowkowe tak 19-20 tydzień. Po niedzieli się zapisze. I małą weźmiemy będzie miała frajdę.
Ja tez jeszcze nic nie czuje. Ale lekarz powiedział ze kolo 18 tyg juz powinnam. Czekam z niecierpliwością bo wtedy ta ciaza taka bardziej namacalna się stanie. Brzucha tez jeszcze za bardzo nie mam.

Muszę pogadać z przyjaciółką. Korzysta z usług kręgarza i ma sprawdzonego. Ja jeszcze nigdy nie korzystałam. Tylko rehabilitacja: zabiegi i ćwiczenia. Ooo! 5 miesiąc zacznę 10 maja, szybko leci. Dziś mi się śniło, że bezproblemowo urodziłam dzieciaki w domu, we własnym łóżku. Chyba trochę za dużo o porodzie myślę ;-).

Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy!!! Właśnie ciśnienie miałam w normie. Wylądowałam jednak na IP. Pojechaliśmy z mężem do najbliższego szpitala, a ten mamy ogólny z oddziałem położniczym. I w sumie dobrze. Bo ginekolog coś tknęło po badaniu (głównie z tym normalnym ciśnieniem, ostrością widzenia i reakcją na światło), i poprosiła na konsultację ortopedę. A ten mnie bada i pyta się, czy mam jakąś wadę kręgosłupa. Odpowiadam mu, że tak. A czy jakieś świeże rtg mam? No mam. Mąż pojechał po nie do domu. I co się okazało - że głowa mnie boli od kręgosłupa szyjnego, a konkretnie wady, którą w nim mam. Ciąża jeszcze bardziej go przecież obciąża. Mam 30 lat, a schorzenia jak własna babcia [emoji53]. Po ciąży muszę się definitywnie i nieodwołalnie za siebie wziąć, bo w wieku 40 lat się rozpadnę [emoji33] .

Też miałam takie problemy - dyskopatia szyjna, rehabilitacja, masaże nic nie pomagały, potem poszłam na serie 10 zabiegów akupunktury trochę pomogło. W końcu przestałam chodzić po lekarzach i rehabilitacjach-bo mnie wkurzały kolejki po kilka miesięcy, wzięłam się za ćwiczenia+odpowiednia dieta i u neurologa już 5 lat nie byłam...a mówią, że tego nie da się wyleczyć:angry: ...

Witajcie dziewczyny =) wczoraj się nic nie odzywałam bo byłam praktycznie cały dzień poza domem a rano robiłam jabłecznik z bitą śmietaną na kruchym cieście =) wieczorem chciałam was nadrobić ale przeczytałam 2 posty i czułam jak oczy chcą mi wypaść =)
Wspolczuje migreny wiem co to znaczy bo mnie też ostatnio często dopadają =/
Ja mam polowkowe 18 maja i wtedy będę w 20 tygodniu =)
Wczoraj mój poczuł kopniaki małego to był w szoku a z oczu to mu perełki się zrobiły :D a wczoraj już miałam naprawdę solidne kopniaki w porównaniu do tych początkowych =)
Kurcze nie pamiętam co więcej miałam wam odpisać przepraszam was moja skleroza już taka jest =/

U mnie połówkowe 1.06. Dokładnie w 20 t 2 d. Dziewczyny, a z ciekawości spytam - jakim czasem ciąży operują u Was lekarze i położne? U mnie podają skończone tygodnie.

reklama
Do góry