reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

reklama
Ja mimo ze znam plec to i tak wole ubranka neutralne chociaz i takich pare typowych dla chlopca tez kupie :D musze wam sie pochwalic bo wlasnie przed chwila tata pokazal mi co kupil :D kupil sunie yorka :) a mamy juz shih tzu 4 letnie i kundelka ktoremu idzie 17 rok plus do tego taty hodowla ptakow a jeszcze dwa miesiace temu byly szynszyle jeszcze i krolik :D Mama sie chyba zalamie jak wroci do domu z pracy :D

Kate, Wirginia mój synek ma na imię Ksawery :) jest cudownym chłopcem, ale wymagającym i z charakterem ;)

Ja wlasnie pakuje się na wyjazd na weekend do rodzicow, chociaż jak pogoda będzie ladna to sobie przedluzymy z synkiem do majówki :)

I wlasnie zjadłam miske popcornu ;)

[/QUOTE]
bylam, bo mam rodzine w Gdyni, wlasnie potrzebuje jakis namiarow na ciekawe miejsca dla 5 i 10 latki

a co lubicie robic?

My odpuszczamy te wakacje. Ta moja szyjka taka niestabilna. Wolę nie ryzykować. W przyszłe wakacje sobie gromadnie odbijemy [emoji1] . Mój mąż dziś jest na urlopie i nakręciłam go na wypad do Pepco! Cieszę się jak dziecko [emoji6]
Xmamuska, smacznego! [emoji5]
Miłego dnia!

w takiej sytuacji to na pewno lepsze wyjście

Witam się porannie :)
Blair zdrówka życzę jeśli chodzi o gardło to dla mnie cuda działa gargarin do płukania :tak: polecam.
Akatsuki my też imie wybieramy zawze takie żeby z nikim sie nam nie kojazyło :-)
Co do planów wakacyjnych to liczę że tradycji stanie sie za dość i pojedziemy z namiotem na mazury :tak: że w lipcu dam radę wtarabanić się do namiotu :szok: dzieci uwielbiają te klimaty my zresztą też cisza spokój ognisko co wieczór kiełbaski :) jeździmy w miejsce gdzie codziennie w barze są świeze ryby i taka sielawka z patelni mniam niebo w gębie sie troszkę rozmarzyłam :)

Cos mi bb dzisiaj ciężko działa :/
Jakie plany na weekend macie?
Ja liczę ze sie zaraz rozpogodzi bo jedziemy za miasto na weekend do domu dziadków dzieci doczekać sie nie mogą chcemy odpalic grilla uwędzić nóżki z kurczaka porzadki jakies w ogrodzie zrobić i pooddychać innym powietrzem :)

oj mazury...kocham :) ale w namiocie to chyba z 15 lat nie spalam

kamila1983 zazdroszcze, ze masz takie miejsce gdzie mozesz sie wyrwac :) tez bym tak chciala po siedziec w ogrodku :)

Co dzisaij u was na obiad? Ja mialam ochote na sledzie wiec zaraz sie biore za robienie sledzi w smietanie z jajkiem i cebulka :D

Myślałam, że nie uda mi się napisać przed 16, ale jednak plany zmienione i Tż nie idzie ze mną na prenatalne bo mają pilny montaż [emoji14]ala: no juz tak mnie nerwy wzięły, wyje odkąd od endo wyszłam.

Tam też nie za dobre informacje. Mam tsh 5,75 :/ ostatni wynik 4,75. Niby ft 4 i 3 w normie. Kazał brać juz 100mg euthyroxu, a w weekendy 150. I też niedobór potasu się znalazł. Mogą mnie więc łapać skurcze mimo brania magnezu narazie kazał do diety dołączyć więcej produktów bogatych w potas. Mam pić dużo soku pomidorowego. Bleee. I zwiększył dawkę magnezu i asparginu.

Musze teraz zawieść Gucie do mojej matki obiecała, że posiedzi z nią od 11 do 13. Nie cierpię kłamać, a musiałam jej powiedzieć, że mam dentystę i nie mogę młodej zabrać. Pewnie raz dwa się wydam.
Odezwać się teraz nie dam rady pewnie przed 16 bo kończy mi się transfer ineta w telefonie, a znów w domu prądu mieć nie będę miedzy 11-15 :(
Buziaki w brzusie :cmok: i proszę o kciuki &&&

trzymam kciuki :)

Cześć dziewczyny chyba dziś się przełamię i pójdę może kupić coś dla maluszka to 15 tydzień więc już chyba spróbuje :-) Kupujecie już coś ?

ja na razie nie, ale to dlatego ze w sumie wszytsko mam. Na pewno będę chciała cos nowego dokupić, ale to dopiero później. W pierwszej ciąży to nie mogłam się doczekać zakupwo i już od 17 tyg jak się dowiedziałam jaka będzie plec to zaczelam kupować ;)

dziewczyny musze Was na chwile opuścić - otóż w środę u genetyka mimo świetnego usg odebrałam tragiczne testy papa, mam bardzo duże ryzyko zespołu Edwardsa, teraz musze podjąć decyzje czy jechać w poniedziałek do warszawy na amniopunkcję, czy wierzyć w świetne usg u dobrego specjalisty (tam ryzko było 1:1000) i schować testy papa głęboko do szuflady i o nich zapomnieć, wrócę jak ochłonę, już raz przerabiałam taką sytuacje i wiem, że teraz potrzebuję wyciszenia
do zobaczenia

kamila1983- podziwiam za to spanie pod namiotem. Ja spałam pod namiotem ostatnio na zlocie motocyklowym. Zwykle kilka razy do roku jeżdzilismy na zloty motocyklowe i własnie tam spalismy w namiocie, na materacu dmuchanym. ale to były weekendowe wypady. bardzo się póxniej cieszyłam że wróciłam do swojego mięciutkiego łóżeczka.

eli36- ja tez na razie nic nie kupuję dla maleństwa. mam nadzieję że na początku czerwca na badaniach prenatalnych poznam płeć dziecka. i wtedy zacznę szaleć zakupowo ;)

My w tym roku wakacji nie będziiemy mieli. komunia K i mojej chrześnicy, zielona szkoła K....ślub i inne wydatki trochę nas wypłukają.:baffled:

Ja w domu żadnych zwierzątek nie chcę bo i tak ja bym potem musiała się nimi opiekować...

Bata- ja wierzę że USG się nie myli i wsyztsko jest ok. wszystkiego dobrego :)

Ostatnia edycja:
Co do wyliczania w którym się jest miesiącu to wg. książki "Gdy stajesz się mamą" jest tak:
IMAG1505.jpg
Mam nadzieję, że coś widać. Dziwne wydają mi się te wyliczenia.

Co do zakupów to ja chciałam kupić coś takiego ewidentnie dla danej płci zaraz po tym jak się dowiem kto tam u mnie mieszka żeby w ten sposób poinformować rodziców. Ale jakoś zapału do zakupów ciuszkowych, kocykowych nie mam. W pierwszej ciąży to jak tylko się dowiedziałam to chodziłam się chociaż pogapić na dział ciuszków dziecięcych.
Ja gdybym miała na to ochotę to bym w 15tc już jakieś zakupy robiła.

Bata trzymaj się kochana. Rozumiem, że potrzebujesz tego wyciszenia do podjęcia tej decyzji. Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni i trzymam za to kciuki &&&&&. Myślami jestem z Tobą. Odezwij się jak podejmiesz decyzję.

Załączniki

• IMAG1505.jpg
    IMAG1505.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
A mi żadne imie nie pasowało do synka po porodzie, tylko Aleksander. I mam wspaniałego synka, ktory jest tulistworkiem, jest przekochany, grzeczny i bardzo uczynny jak na swoj wiek :)
Super, jestem tym bardziej przekonana, że to doskonały wybór :-)

Co do porodu to zamierzam czekać w domu jak długo się da wykorzystać prysznic i intymność .Mój pierwszy poród był bardzo ciężki i źle oszacowano wagę i przeszłam przez piekło boję się powtórki próbuje znaleźć położną , która mi pomoże .Oczywiście jeśli będzie trzeba jechać wcześniej to pojadę .Bardzo się boję .
Czemu już o tym myślisz? To zdecydowanie za wcześnie...

dziewczyny musze Was na chwile opuścić - otóż w środę u genetyka mimo świetnego usg odebrałam tragiczne testy papa, mam bardzo duże ryzyko zespołu Edwardsa, teraz musze podjąć decyzje czy jechać w poniedziałek do warszawy na amniopunkcję, czy wierzyć w świetne usg u dobrego specjalisty (tam ryzko było 1:1000) i schować testy papa głęboko do szuflady i o nich zapomnieć, wrócę jak ochłonę, już raz przerabiałam taką sytuacje i wiem, że teraz potrzebuję wyciszenia
do zobaczenia
Ja je jutro odbieram, też mam pietra czy wszystko jest w porządku... Aż mnie korci żeby dzisiaj pojechać...

reklama
do zobaczenia

Bata trzymaj się, wierzę że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki!

Blair - u mnie też gorączką się i gardłem zaczęło ale ja słaba i się posypałam... Wierzę że szybko się wykaraskasz! Zdrówka!

Do góry