reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Aaa wlasnie wróciłam z ulubionego lumpku i obkupilam sie,ze ojejo :D dla synka kupiłam kilka fajnych rzeczy, sobie dwie pary spodni ciążowych h&m mama i kurtkę do latania po podwórku, dla malenstwa w brzuszku misiowy kombinezonik,a za wszystko zapłaciłam zawrotna kwotę 40 zł :D

Bata trzymam kciuki by wszystko szybko sie wyjasniło i by okazalo sie, ze z malenstwem wszystko bardzo dobrze :*
Blair oby to nie byla angina... no to sie umeczyłaś tej nocy...zdrówka dla Ciebie
Kate jak tam u Ciebie z tym zusem? Juz cos ruszyło czy dalej oczekujesz?
Ja pierwsze dziecko rodziłam 12h z oxytoxyną bo poród był wywoływany i tu nie mialam nic do gadania tylko leżałam, drugą córke zaczełam na piłce a na samo parcie poszłam na łóżko bo myślałam, ze mnie z ból rozerwie ;) nie zdazyli mi podac żadnego znieczulenia bo poród był ekspresowy trwał 3 minuty i 2 skucze parte... nie byłam nawet swiadoma,ze to już... ale jak poczulam ten masakryczny ból to sobie uzmyslowiłam, ze to musi byc to...cały poród z urodzeniem łożyska 7 minut 3 skurcze parte, było tak szybko, że dzieciatko urodziło sie sine a ja w szoku czy wszystko dobrze, ale po 24h juz rózowiutka była ;)
Ciuszków jeszcze nie kupuje żadnych, mam jedne brazowe spodenki 1 bodziak i 2 bluzeczki co kupiłam przed staraniami na szczescie ;) i na razie nic nie kupuje, jak poznam płec na połówkowym to zaczne kupowac...
ja dzis na obiad bede miac sałetke pieczone ziemniaki i chyba karkówke grilowaną... mizerie tez lubie, ale mam kamienia w pecherzyku żółciowym i musze uważać co jem... po ogórkach łapie mnie mnie mega ból, wiec choc lubie to nie jem...

Hello

Czy u Was brak słoneczka i brzydka pogoda ze taka produkcja :p spędziłam z Martynka 2,5 godz na placu zabaw i padam na pyszczek a jeszcze muszę krupnik zrobić ;-)

Migotka,zazdroszczę ze umiesz tak buszowac w lumpku i wynajdowac fajne rzeczy ;-)

Wirginia,wrzuć fotkę pieska ;-) ale Twoja mama będzie miała niespodziankę nie chciałabym być w skórze Twojego taty :-D

Bata,trzymaj się !!!! Mimo wszystko mam nadzieję że wszystko jest ok i dzidziuś prawidłowo się rozwija :-* Jak będziesz miała chwilkę to się odezwij.

Dreamgirl, jak walczysz z alergią ??? Ja kicham jak szalona i mam wrażenie że płuca wykicham :-/ Trzymam kciuki za wyniki pappy !!!

Blair,dużo dużo zdrowia na gardło w ciąży polecam tantum verde, syrop i tabletki *spam* oraz herbatki z imbirem miodem i cytryną :-)

bata wierzę, ze wsyztsko bedzie dobrze, znam kilka dziewczyn, którym pappa wyszłą bardzo
źle ale każda z nich urodzia się zdrowe dzieci, odezwij się jak już będziesz chciała pisać
maran czekam na termin rozprawy

Blair- już po wizycie? Jak się czujesz? Fajnie że połówkowe będzie takie dokładne :). Co do aplikatora to pytałam gina i stwierdził że jeśli tak mi wygodniej to on nie ma nic przeciwko.
Bata- trzymam kciuki! Wierzę, że wszystko nędznie dobrze. Wróć jak będziesz gotowa

Co do wyliczeń miesiąca ciąży to ja liczę od ostatniej miesiączki (31.12) czyli u mnie piąty miesiąc zacznie się 1 maja.

Małkus, tak "jestę inżynierę" i lubię to co robię :)
Bata, moim zdaniem pappa w większości przypadków jest po to, aby stresować ludzi. Ja bym się opierała na usg. Wróć do nas jak najszybciej!
Blair i inne chorujące: ZDROWIA!!!
Akatsuki - gratulacje z okazji rocznicy :)
Kamila 1982, ja też bym chciała rodzić w wodzie. Ciężko znaleźć kogoś, kto już tak rodził i może się podzielić wrażeniami. Mam nadzieję, że nie będą mnie zmuszać do porodu na leżąco... jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić.
(Jak patrzę na Twój avatar to mi się moja psinka przypomina. Miałam doga... i strasznie mi go brakuje mimo, że od jego uśpienia minęły ponad 2 lata)

Wysłała mi już zdjęcie i oto jeszcze nasza bez imienia sunia. Nasza to już chyba za dużo powiedziane bo ja już z nimi nie mieszkam =)

Załączniki

• 1429881149674.jpg
    1429881149674.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Ja juz po wizycie, jeszcze nie angina ale gardło dobrze nie wyglada, na razie mam leżeć, płukać je, brać vit C 1000, dużo pic, do tego spray do nosa. Jeśli będzie gorzej to mam do Teściowej jeszcze raz podjechać na badanie i w razie czego dostanę duomox.

Akurat był i Tesc i pogadałam z Nim o tej mojej krwi, powiedział ze mam sobie tym nie zajmować głowy, mówił ze faktycznie były badania prowadzone ze kobietom podawało sie immunoglobuliny w 28tyg, ale badania nie zostały dokonczone i tak naprawdę nie udowodniono ze ten zastrzyk coś zmienia. Ważne żeby po porodzie podać jak najszybciej zastrzyk.

Wirginia a to chyba przeoczyłam, pewnie bada Ci tylko nie mówi, bo jak wszystko jest ok to nie ma o czym mowić, moj tez mówił ze wszystko ok, dopiero jak go zapytałam, bo miałam kłucia mocne to powiedział ze szyjka w porządku i ma min 3cm

Katjana dzięki, mam nadzieje ze faktycznie szybko minie ;)
Ładne imię Fabian

Eli ja kupowałam po genetycznym ;)

Bata nie wiem czy coś Ci to pomoże, ale jak byłam na staraczkach to była jedna dziewczyna której usg wyszło prawidłowo, natomiast papa wskazywało duże prawdopodobieństwo zespołu Downa, chcieli jej zrobić amniopunkcję, nie zgodziła sie. Urodziła oczywiście zdrowego synka ;) rozmawialam na ten temat z Teściem, powiedział żeby tymi testami papa zwłaszcza jak usg wychodzi prawidłowo, mówił ze główne kryterium oceny wad to właśnie wnikliwe usg... Wierze ze i u Ciebie wszystko dobrze sie skończy :*

Buba Ty tez? To Tobie tez zdrowia życzę ;)

Migotka wow niezłe łupy! Gratulacje ;)

Bas aha no to spoko jak lekarz pozwolił, pamietam ze na staraczkach jedna dziewczyna mi na to zwróciła tez uwagę, dlatego zapamiętałam ;p
Ja jestem panikara wiec cieszę sie ze będzie dokładne ;)

Ech zdycham...

Co do wakacji to chyba standardowo góry które uwielbiamy ;)
Z reszta moj G wpadł na pomysł ze sprzedamy albo wynajmiemy nasze dwa mieszkania i kupimy jedno w nowym budownictwie ;p potrafi mnie Facet zaskoczyć ;p

Co do imion to G jeszcze nie wie ale ja do brzuszka mowię Zuzia ;) a jak będzie chłopak to chciałabym Tomka ;)

Ostatnia edycja:
Do góry