reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Buba tez mi sie wlasnie tak wydaje, ze nie jest to strasznie duza suma, a chce miec dobra opieka a tym lekarza ufam w 100%, i zdrowie dziecka jest dla mnie najwazniejsze chce zeby w szpitalu mialo jak najlepsza opieke :)

reklama
Szkoda właśnie ze Aleksow tyle jest wkoło. Mnie się dla dziewczynki podoba Aleksandra ale wszystkie olki jakie znam źle mi się kojarza
U nas to akurat nie kwestia mody, ani tego ile Olków jest naokoło - jest to w hołdzie dla dziadka... Ogromny sentyment mam dla "dziadka Olka".

Rany co za produkcja, godzinę mnie nie było ;) co do imion Amaranta brzmi apetycznie :) Leon uwielbiam, Jasiek, super, Mieszko fajnie. Cycki słabo mi urosły ale dadzą pewnie czadu po porodzie jak to było przy Franku. A od którego tyg jest 5 miesiąc? Ja w tych obliczeniach kulawa ;) ja w 16 tyg i 2 dniu to który miesiąc ?
Buba polecam Ci stronę: Kalkulator ciąży. Sprawdź, w którym tygodniu ciąży jesteś. - *-spam-*

Dla mnie imię Amaranta też jest super - bardzo oryginalne i absolutnie z niczym się nie kojarzy (w sensie czymś negatywnym), ewentualnie z jakąś boginią :-)

Hej sory ze tak tylko o sobie ale wyć mi sie chce... Chyba mam anginę... Gardło boli, obłożone... Jutro idę do lekarza jak nie przejdzie, na szczęście temp nie mam wiec sie jeszcze łudzę... Boże oby to tylko podrażnienie było a nie angina... Płukanie sola, kanapki z czosnkiem i sok z malin mam nadzieje ze pomogą... Niestety gardło po Tatusiu i anginy to najwieksza moja chorobowa zmora ;( oby tylko Maleństwu nic nie było ;(
Postaram sie jutro odpisać...
Wiesz... kiedyś zarówno moja córka jak i siostra miały częste infekcje górnych dróg oddechowych. I w obu przypadkach okazało się, że mają przesunięte kręgi odcinka szyjnego. Moja córka już od dwóch lat nie choruje. Może raz czy dwa razy w roku ma jakieś przeziębienie lub wirusówkę.

Uciekam spać bo jutro na 6:30 endo, a 11:40 mam prenatalne. Lekki stresik jest, ale wierzę że wszystko będzie dobrze.
Trzymam kciuki!

(...)Jeśli chodzi o imię dla dziewczynki to od jakiegoś czasu już mam wybrane- Iga, ale z imieniem dla ewentualnego synka mam duży problem... Podobają mi Maciek, Bartek, Marcin, Daniel, ale wszystkie zostały już wykorzystane w najbliższej rodzinie. Oskar, Bruno też ok ale z kolei znajomi nazywali tak psy... Nawet Filip odpada z tego samego powodu :/
Odwieczny problem, który podnosi mi ciśnienie. Kretyńska moda na imiona ludzkie nadawane psom. Moja była teściowa miała psa, dużego takiego skundlonego wilczura, który wabił się Sonia (tak, suczka). Moja siostra tak ma na imię, więc już miałam od wejścia ciśnienie. Moja mama też. I kiedyś jak teściowie u nas byli to mama zawołała na naszego psa "Mirka, Mirka, nie liż sobie cipy przy gościach" (w rzeczywistości pies wabił się Pusia). Teściowa szok, teść czerwony. Chamstwo i tyle. Zawsze mnie to mierzi.

jedziemy do gadnska 9 lipca, znasz moze ossrodek Portus na Stogach?
Stogi to średnia dzielnica...

bylam, bo mam rodzine w Gdyni, wlasnie potrzebuje jakis namiarow na ciekawe miejsca dla 5 i 10 latki
Ale na kiedy? My z córką odwiedzamy regularnie wszystkie fajne placówki przeznaczone dla młodszych, więc mogę polecić sporo miejsc, z których odwiedzenia będziecie zadowoleni.

My na wakacje chyba nigdzie nie pojedziemy, tylko małą na kolonie na mazury wysyłam,
Reniam - a Twoja córcia ma dopiero 7 lat... Wysyłasz ją samą? Na kolonie? Moja ma 9 lat i nie chce jechać nigdzie...

Myślałam, że nie uda mi się napisać przed 16, ale jednak plany zmienione i Tż nie idzie ze mną na prenatalne bo mają pilny montaż [emoji14]ala: no juz tak mnie nerwy wzięły, wyje odkąd od endo wyszłam.

Tam też nie za dobre informacje. Mam tsh 5,75 :/ ostatni wynik 4,75. Niby ft 4 i 3 w normie. Kazał brać juz 100mg euthyroxu, a w weekendy 150. I też niedobór potasu się znalazł. Mogą mnie więc łapać skurcze mimo brania magnezu narazie kazał do diety dołączyć więcej produktów bogatych w potas. Mam pić dużo soku pomidorowego. Bleee. I zwiększył dawkę magnezu i asparginu.

Musze teraz zawieść Gucie do mojej matki obiecała, że posiedzi z nią od 11 do 13. Nie cierpię kłamać, a musiałam jej powiedzieć, że mam dentystę i nie mogę młodej zabrać. Pewnie raz dwa się wydam.
Odezwać się teraz nie dam rady pewnie przed 16 bo kończy mi się transfer ineta w telefonie, a znów w domu prądu mieć nie będę miedzy 11-15 :(
Buziaki w brzusie :cmok: i proszę o kciuki &&&

A mi żadne imie nie pasowało do synka po porodzie, tylko Aleksander. I mam wspaniałego synka, ktory jest tulistworkiem, jest przekochany, grzeczny i bardzo uczynny jak na swoj wiek :)

Dzień dobry :)
W Wawie znowu piękna pogoda :)
Zaraz jadę na badania krwi...

No i musze zrobić na obiad mizerię bo jak o niej przeczytałam to mi taka ochota przyszła, że szok!!! :)

Ja rodząc nie mogłam z bólu stać. Jak w końcu dostałam zzo to spałam. Potem jak już miałam 10 cm rozwarcia położna zachęciła żebym z mężem tańczyła :) Wyglądało to tak jak wolne tańce w podstawówce na dyskotekach :p Ale pomogło (w tym żeby Hania się dobrze wstawała w kanał rodny), w trakcie tego "tańca" zeszło zzo i zaczęły się parte, które już na leżąco wolałam przeżyć.

AnnieTess te dwa ostatnie sposoby to się chyba liczy od zapłodnienia bo kończą się na 38 tygodniu. Ja też mam jakąś książkę to zaraz sprawdzę jak tam jest.

Akatsuki gratulacje rocznicy ślubu. :) mąż będzie robił sobie tatuaż?

My na wakacje nie jedziemy bo L nie dostanie urlopu pewnie. No chyba, że coś mu się uda to pewnie jakiś mały wypad w ramach Kaszub bo uwielbiamy te nasze okolice. Ja pewnie popracuje jeszcze 2 miesiące i razem ze wszystkimi dziećmi pójdę na wakacje i będę się ogródkować :) fajne mamy okolice żeby na jeden dzień jechać ale samej to mi się nie chce. Chyba że mama albo ktoś znajomy będzie miał urlop to się gdzieś wyrwe.

Buba tez mi sie wlasnie tak wydaje, ze nie jest to strasznie duza suma, a chce miec dobra opieka a tym lekarza ufam w 100%, i zdrowie dziecka jest dla mnie najwazniejsze chce zeby w szpitalu mialo jak najlepsza opieke :)

Rozsądne podejście, grunt to zaufanie do lekarza i placówki. Mam takie samo zdanie. No i cena uważam że naprawdę jest ok. W waw przegięcie z cenami ale co ja zrobie.... I tak cieszę się że rabat 20 % mam i kołyske dostajemy choć chcę ponegocjować o niższą cenę bez kołyski/kosza no już mam.

Kamilove - trzymam kciuki! No i za tarczycę też co by leki ustabilizowały! Trzymaj się kobitko!

Akatsuki- hucznej rocznicy życzę!

Dreamgirl- dzięki za linka ale mam info że nie istnieje...hmmm moze że z telefonu otwieram?

Ostatnia edycja:
helo...
od tygodnia męczy mnie przeziębienie z dnia na dzień jest coraz gorzej. dziś wreszcie umówiłam się do lekarza. przez weekend poleżę i może będzie lepiej.
niestety chodząc do pracy mam mało czasu na pisanie...co prawda podczytuję sobie co u Was słychać :baffled: i nawet jak chciałabym poodpisywać to czasu brak. Po pracy w domu czeka na mnie 3 dzieci z pytaniem",mamo pomożesz mi z zadaniem?" obiad i inne obowiązki. potem gdy młodzi idą spać ja kładę się natychmiast po nich i zasypiam w mig.ehhhh nie ogarniam
co ja zrobię jak się maleństwo urodzi. wogóle nic nie ogarnę. posypię się na kawałeczki...:crazy:
Jeszcze jak czytam o wątku zamkniętym i że ja na pewno się nie załapię...w sumie na co mi jakieś nerwy stresy. przecież to forum to ma być w ramach odstresowania...taki chill w ramach wolnego czasu ...
za 5 dni jest mój cudowny wyczekiwany dzień (ślub) a ja co...nerwy, wkurzam się.....kiepsko to widzę...

fajne brzuszkowe fotki...:)

idę...co tu będę marudzić.

miłego dnia

reklama
Do góry