reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

dziewczyny dostalam info od administratora:

"Forum otwartego nie zamykamy, bo się robi bałagan, mogę wam dodatkowo zrobić forum zamknięte, do którego dostaną dostęp wybrane osoby i ewentualnie jakieś wątki przenieść. Tylko zasada jest taka, ze wtedy na zamknięty muszą trafić wszystkie dziewczyny, które pisały w otwartym, bo mają prawo mieć dostęp do swoich postów.

Jeśli utworzę dział zamknięty to tam trafią jedynie osoby, które mają dostać dostęp:) Poproszę listę osób + info, kto ma zostać moderatorką?
pozdrawiam"

wiec trzeba podjąć decyzje, ktory watek( watki) przenosimy oraz liste dziewczyn i moderatora

reklama
Dolga, pobudka o 5:30 :szok: pewnie padłabym o 18 i spałabym do rana :-D dla mnie ekstremalne jest wstawanie o 6:30 ;-) Mój A twierdzi, że bb to jak sekta :-D Czasami tak się wciągnę w czytanie i odpisywanie, że zatracam się z czasem ;-) na dodatek mam aplikację w tel i to jest dodatkowo strasznie wciągające :tak:z Martynką siedziałam na L4 i byłam ciągle na bieżąco, gorzej było jak się urodziła - wtedy już nie było tyle czasu ;)

Hej poczytałam wszystko,ale już nie wiem co komu miałam napisać hmmm
trzymam kciuki za wizytujące i ich maluszki,za szyjki macicy ;) i za sprawe z ZUS-em będzie dobrze !!!!!

Krewetka ja proponuje nie przenosić wątków,po prostu zrobić 1 zamknięty w którym bedziemy pisać o wszystkim i o niczym,nazwałą bym go "Pogaduchy mam Październikowych "

Ale dziś pospałam dziewczynki mają wolne od szkoły 3 dni bo testy gimnazjalistów w szkołach piszą :) Dziś ma być u Nas 18 st. ciekaweczy będzie marze o ciepłych dniach,co dziennie niby słońce świeci ale powietrze mroźne w górach śnieg leży to dlatego :(

hej :)
my wczoraj z G padliśmy zaraz po obiedzie..całą noc miałam znowu jakieś durne sny :p
nie jadę jednak dziś do pracy, wczoraj rozmawiałam z Koleżanką z którą miałam się spotkać i okazało sie że Jej małe dzieciaki zaraziły Ją jakimś wirusem i powiedziała żebym nie przyjeżdżała bo nie chce mnie zarazić.

Blair87 odskakuje, znaczy wreszcie zaczyna być widać, że jestem w ciąży.
hehe a ja sobie Ciebie wyobraziłam że stoisz a tu Ci brzuch podskakuje :-D

Blair,mój A też na diecie tylko on nawet kurczaka nie je bo twierdzi że naszpikowany hormonami a do takich swojskich nie mamy dojścia ale zjadłabym taki tradycyjny obiadek :-)
z drugiej str to nic byśmy nie jedli, bo w każdym jedzeniu coś jest ;) choć od żywności "ekologicznej" to ja się trzymam z daleka, G wie że ma mi tego świństwa do domu nie przynosić

popieram że Blair i Buba na moderatorki- ta dwójka potrafi ogarnąć odp na każdy post na forum ;))
dziewczynki trzeba chyba odświeżyc liste mam październikowych i daty poprawić ; )
ja nie pisze co u mnie bo szkoda juz narzekać. z praca dalej nic, z domem zastój totalny....
dzięki :zawstydzona/y:
zobaczysz w końcu wszystko zacznie się układać, czasem potrzeba czasu...

Czesc dziewczyny :)
Weekend u nas bardzo udany, dzis byłam u nowego ginekologa i jestem bardzo zadowolona. Wizyta trwała 45 min, wypytal o moja historie ciąż, porod, obejrzał wszystkie badania, potem zbadał mnie na fotelu, pobrał wymaz z pochwy, a pozniej zrobił usg. I powiedział, ze nie moze przyczepić sie ani do mnie ani do synka. Wszystko jest ok, robiąc usg tłumaczył wszystko, pokazywał. I co najważniejsze! Moja szyjka ma prawie 4 cm długości!!! Po prostu ten moj lekarz z lux medu to masakrator jakis. Jakim cudem jemu wyszło 2 cm, a temu nowemu lekarzowi 4 cm. A nie ma czegos takiego jak wydłużanie sie szyjki. Jak sie raz skróci to juz sie nie wydłuży :D z lekow zostawił mi tylko Luteine 2x1, mam oszczędzać sie, ale juz nie musze tylko leżeć ;) oczywiście kiedy tylko moge to dobrze by było gdybym sobie leżała na kanapie :) mam nie szaleć i poki co zero seksu, bo w razie gdyby szyjka sie skracała (co bedziemy monitorować co 2 tyg na usg) to musze byc "czysta" zeby mogl założyć szew na szyjke lub krążek. Nie nadrobie wszystkiego co pisalycie, bo duzo tego ;p ale jutro bede "wolniejsza" to poczytam co tam u was :)
A teraz lecę spac. Dobranoc :*
no to super ginekolog! fajnie że do niego trafiłaś ;) a różnica w dł szyjki ogromna! 4cm to bardzo dobra długość :)

River Island bardzo, bardzo uwielbiam! W Arkadii też zamknęli??? Nie wierzę...załamka.......co do MK spróbuj polować na Ebayu czasem można naprawdę tanio wyrawć :) a ta Promod jest bardzo fajnej jakości.

Zgadzam się w 100% w kosmetykach niestety nie zawsze marka idzie w parze z jakością...Astor ma rzeczywiście bardzo dobre gatunkowo produkty.
RI nie znajdziesz już nigdzie w PL, zrobili wyprzedaż -50% od cen przecenionych, wyprzedawali nawet manekiny. Też bardzo żałuję bo mieli świetne rzeczy, ja lubię oryginalne ciuchy, które się wyróżniają a oni właśnie takie mieli...
kurczę bałabym się chyba kupować na ebayu bo czasem podróbki są naprawdę nie do odróżnienia i kiszka zapłacić za oryginał a kupić podróbkę...
po macierzyńskim, wracam dokończyć szybko doktorat i idę do normalnej pracy, gdzie kasa będzie dobra, bo jak na razie to G u nas zarabia...
ja lubię kosmetyki bourjois, ostatnio dorwałam ich nowy tusz w superpharm za połowę ceny i jest cudowny, a ich błyszczyk to mój ulubiony psujący do wszystkiego :)
lubię też astor, rimmel, loreal :)

Migotka z racji naszego bliskiego sąsiedztwa znam dr Perlińskiego, a wcześniej do kogo chodziłaś, ja chodzę do Ciuńczyka, bo chce rodzić w Wojewódzkim

Kate powiem Tobie szczerze, że u mnie im dalej tym gorsze nudności i mam teraz fazę na zapachy, wszystko mi śmierdzi, mam nadzieję że sprawa z ZUSem niedługo się wyjaśni

Akatsuki doczytałam, że w pracy brzydko postępują, że tez ludzie nie mają wyczucia sytuacji, patrzą tylko na czubek swojego nosa, a jak tam szukanie domku, bo podejrzewam że odnośnie tego wybranego nadal cisza

Buba, Blair jak czytam o firmach, o których piszecie to czuje się jak dziewczyna z prowincji, ja nie wiem o czym Wy mówicie, naprawdę:eek:

xmamuska a ja powiem Tobie szczerze, że mnie lekko denerwują te dni wolne w szkole, tu dzień nauczyciela, tu test gimnazjalistów, u Huberta w szkole wolne już było od Wielkiego Czwartku, gdzie ja na uczelni jeszcze miałam normalne zajęcia, normalnie jak nie masz babci, to tylko trzeba brać wolne w pracy

a tak poza tym to ja dzisiaj już w pracy, buuu... a jutro mam wizytę u genetyka i odczyt wyników pappa, ostatnio nawet miałam głupie sny z tym związane, wiem że będzie dobrze, a i tak mam pietra, bo raz już przerabiała ryzyko 1:11

Ostatnia edycja:
Dolga, to trzymam kciuki i czekam na wieści! :-) Ja kurcze już się tak nastawiłam na drugą dziewczynkę i cieszyłam się z tej opcji (choć wiem,że lekarz mówił,że to wcześnie i płeć będzie do potwierdzenia) a teraz mi dziwnie. Jak staraliśmy się o dziecko to nawet był etap,że bardziej chciałam mieć syna - tak dla równowagi. Potem było mi obojętne,ale jak już lekarz powiedział, to jakoś wszystko sobie w głowie ułożyłam i cieszyłam się na dziewuszkę. Teraz to się wolę nie nastawiać, bo jak na następnej wizycie znowu wyjdzie inaczej to zaś będzie mi dziwnie się przestawić ;-)

Ja, jako że mam już syna, to chciałam teraz dziewczynkę. W 12 tc ciązy lekarz powiedzial, ze prawdopodobnie bedzie chlopak i już tak sie nastawilam na chłopaka, ze tez chyba byłoby mi dziwnie jakby sie okazalo ze to dziewczynka :)

Cześć Dziewczyny! Rozłożyłam się dokumentnie! Zaczęło się od mojego taty, przeszło na męża i Maję, a na końcu mnie sie dostało [emoji17] . Mama szczęściara, bo ją na razie omija. Bardzo powoli wracam do żywych. W weekend zatoki tak mnie bolały, że nie byłam w stanie szeroko oczu otworzyć. Ma-sa-kra! Mam nadzieję, że u Was o niebo lepiej! Miłego dnia!

dużo zdrówka zycze

Kasia,ja jestem fanatyczka Elancyl i teraz też go stosuje chociaż mojego A strasznie drażni ten zapach :-/ Też omijalam piersi i też zrobiły mi się rozstępy :-(

Mi jakoś Elancyl nie pachnie :) tzn pachnie ale bardzo delikatnie, na pewno nie drażni, a super sie wchłania więc jest fajny zwłaszzcza rano :)

Tak te są ciążowe z h&m z działu mama.

Zdrowiej kochana szybciutko!!!!!

Też tak pomyślałam że wygodna na lato i przyszłościowa ;)

Dzięki kochana!

Kochana tym razem zakupy nie u koleżanki a w Galmoku i Blue City. Ciemna torebka to Promod a biała Michael Kors. Ja też uwielbiam wyczaić jakieś fajne kosmetyki choć brak mi czasu na eksperymentowanie potem...swego czasu dostawałam zapro na tzw kiermasze u dystrybutora gdzie kosmetyki np Lancome, Chanel, Diora i cała masa innych marek były - 40-70 % od cieni po kremy, balsamy, perfumy. No i półki mi się uginały ale kosmetyki przeterminowały bo nie miałam czasu ich używać.....więc teraz niezbędne minimum trzymam ;) a najbardziej uwielbiam kremy ziaji i niech się wszystkie te pseudo cuda na kiju za ciężkie pieniądze schowają!!! I rossmanowe historie też bardzo lubię. Ich mokre chusteczki, kremy z filtrem fajne mają :) balsamy i fortuny przy kasie nie trzeba zostawiać!

Mulenie mi wróciło....no masakra jakaś.....

Ja dorobilam sie jedenej torebki MK i jestem nią zachwycona :) super jakość i wykonanie.

My juz po obiadku ;) pyszny wyszedł ;) nawet G zjadł (On teraz na diecie i ciagle wcina kurczaka z warzywami albo ryżem)

Ladyk mnie tez zżera ciekawość co do płci, mam nadzieje ze lekarz sie zgodzi na wizycie w czw zrobić usg... Jak sie nie zgodzi to dopiero połówkowe ze jakieś 5tyg

Buba o widzisz nie dojrzałam w białej zawieszki, faktycznie to MK, choruje na ich torebkę, ale na razie to jeszcze nie moj budżet na dodatki ;p wystarczy ze w grudniu zaszalal i kupiłam sobie portfel Versace ;p
Ale ta Promod... Fajna fajna ;) ja lubiłam bardzo River Island ale niestety zlikwidowali w Pl.
Ja kiedyś przeczytałam artykuł ze krem z lidla bije na głowę kremy po 200zl za słoiczek, nie chciało mi sie wierzyć ale kupiłam i spróbowałam i jest ekstra! Na szczęście po Mamie odziedziczyłam brak problemów z cera, nigdy nie miałam trądziku itp wiec nie jestem jakaś wymagająca co do kosmetyków ;)
Ech oby w końcu te mdłości dały Ci spokój na stałe! ;)

Evvula u mnie tez juz w pracy wszyscy wiedza, dzis mi koleżanka mówiła ze młody doktorant lata i pyta czy faktycznie jestem na zwolnieniu dlatego ze jestem w ciąży... Ze ludzie nie maja własnego życia...
Ale ze jak Ci ten brzuch odskakuje? ;p

Ale mi narobiłyscie smaka na taki obiadek, chyba dzisisaj tez zrobie :)

Kate czekam na ten moment od polowy 2014 roku kiedy to kolekcje niefortunnych zdarzen zapiczatkowaly problemy w pracy męża. i wmawiam sobie caly czas ze pech musi minąć i w końcu musi być dobrze... ech.

trzymam kciuki ba odwrócenie złej passy

Dzień Dobry,

Moje dziecko oszalalo i postanowiło wstać o 6:30 normalnie wstaje 9-9:30 czasami 10 :-) Zaraz zabieram się za gotowanie dla M obiadku i jak się zrobi cieplej to wychodzimy na dwór :)

Migotka,coś mi się wydawało ze jesteś z Warszawy sorrki ;-)

wow, zazdroszczę tak późnego wstawania :)

Dziewczyny mam pytanie, czy robicie badanie na Cytomegalie?
Chyba poczułam w końcu, że wiosna się zbliża bo zrobiłam porządek w szafie i rzeczy zimowe i letnie w których się na pewnie nie zmieszczę upchałam na dno szafy :)

hej

zagadzam sie z xmamuską, na otwartym piszemy, a na zamkniętym tylko to czego nie chcemy tutaj pisac,
żeby każdy czytał, wg mnie żeby dostac się na zamknięty trzeba trochę z nami popisac, nie tylko kilka postów to moje zdanie,

madziula, buba dokładnie tak , chemia niemiecka jest lepsza i tańsza, kosmetyki i ciuchy z Usa dokłądnie
tak samo a zarobki w tamtych krajach sporo wyzsze niz u nas

madziula moje dzieci też bardzo duzo śpią, najmłodszy ma 3 lata skończone a spi w ciągu dni około 3 godzin i wieczorem
idzie koło 21 a wstaje po 8, średniak ma prawie 5 lat , a jak nie muszą wstawac do przedszkola to potrafi pospac do 9-10 rano

bata trzymam kciuki za dobre wyniki, ja myślałam, ze tylko ja zostałam z tymi mdłościami, u mnie już 17 tc
i dalej jest źle, zwalam to na mój wiek

Blair ja tez bardzo lubię astor, rimmel, loreal ale zdecydowanie wolę z Usa

dolga mój najstarszy też tak wczesnie wstawał rano ( imiennik Twojego synka) i do tego długo w nocy się budził,
ciągle chodziłam nie wyspana,

reklama
Krewetka no to otwórzmy nowy zamknięty, zrobi sie listę i gitara ;)

Bata ja trochę maniaczka na tym punkcie jestem, uwielbiam światowe marki, nie stać mnie na nie, ale lubię wiedzieć co sie u nich dzieje, co nowego. Choć kiedyś G mi obiecał ze jak będzie zarabiał konkretna sumę miesięcznie to dostanę od Niego portfel Louis Vuitton ;) pewnie to nie nastąpi, ale... ;p
&&&& mocno zaciśnięte za jutrzejsza wizytę i wyniki ;)

Kasik ja nie robiłam cytomegalii bo po pierwsze nic Ci to nie da poza ewentualnym stresem, bo ani sie tego nie ustrzezesz ani nie wyleczysz, a dwa ze często wynik wychodzi podwyzszony. I lekarz moj i Tesc powiedzieli ze nie ma sensu tego robić chyba ze sie upre, wiec sobie darowałam ;)

Kate a gdzieś zamawiasz te kosmetyki z USA? Czy ktoś Ci przesyła? Jak to cenowo wychodzi? Mocno drożej?

Zgadzam sie z Kate żeby na zamknięty dostały dostęp Dziewczyny które sie juz długo udzielają

Ostatnia edycja:
Do góry