reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

dziewczyny dostalam info od administratora:

"Forum otwartego nie zamykamy, bo się robi bałagan, mogę wam dodatkowo zrobić forum zamknięte, do którego dostaną dostęp wybrane osoby i ewentualnie jakieś wątki przenieść. Tylko zasada jest taka, ze wtedy na zamknięty muszą trafić wszystkie dziewczyny, które pisały w otwartym, bo mają prawo mieć dostęp do swoich postów.

Jeśli utworzę dział zamknięty to tam trafią jedynie osoby, które mają dostać dostęp:) Poproszę listę osób + info, kto ma zostać moderatorką?
pozdrawiam"

wiec trzeba podjąć decyzje, ktory watek( watki) przenosimy oraz liste dziewczyn i moderatora

reklama
Dolga, pobudka o 5:30 :szok: pewnie padłabym o 18 i spałabym do rana :-D dla mnie ekstremalne jest wstawanie o 6:30 ;-) Mój A twierdzi, że bb to jak sekta :-D Czasami tak się wciągnę w czytanie i odpisywanie, że zatracam się z czasem ;-) na dodatek mam aplikację w tel i to jest dodatkowo strasznie wciągające :tak:z Martynką siedziałam na L4 i byłam ciągle na bieżąco, gorzej było jak się urodziła - wtedy już nie było tyle czasu ;)

Hej poczytałam wszystko,ale już nie wiem co komu miałam napisać hmmm
trzymam kciuki za wizytujące i ich maluszki,za szyjki macicy ;) i za sprawe z ZUS-em będzie dobrze !!!!!

Krewetka ja proponuje nie przenosić wątków,po prostu zrobić 1 zamknięty w którym bedziemy pisać o wszystkim i o niczym,nazwałą bym go "Pogaduchy mam Październikowych "

Ale dziś pospałam dziewczynki mają wolne od szkoły 3 dni bo testy gimnazjalistów w szkołach piszą :) Dziś ma być u Nas 18 st. ciekaweczy będzie marze o ciepłych dniach,co dziennie niby słońce świeci ale powietrze mroźne w górach śnieg leży to dlatego :(

hej :)
my wczoraj z G padliśmy zaraz po obiedzie..całą noc miałam znowu jakieś durne sny :p
nie jadę jednak dziś do pracy, wczoraj rozmawiałam z Koleżanką z którą miałam się spotkać i okazało sie że Jej małe dzieciaki zaraziły Ją jakimś wirusem i powiedziała żebym nie przyjeżdżała bo nie chce mnie zarazić.

Blair87 odskakuje, znaczy wreszcie zaczyna być widać, że jestem w ciąży.
hehe a ja sobie Ciebie wyobraziłam że stoisz a tu Ci brzuch podskakuje :-D

Blair,mój A też na diecie tylko on nawet kurczaka nie je bo twierdzi że naszpikowany hormonami a do takich swojskich nie mamy dojścia ale zjadłabym taki tradycyjny obiadek :-)
z drugiej str to nic byśmy nie jedli, bo w każdym jedzeniu coś jest ;) choć od żywności "ekologicznej" to ja się trzymam z daleka, G wie że ma mi tego świństwa do domu nie przynosić

popieram że Blair i Buba na moderatorki- ta dwójka potrafi ogarnąć odp na każdy post na forum ;))
dziewczynki trzeba chyba odświeżyc liste mam październikowych i daty poprawić ; )
ja nie pisze co u mnie bo szkoda juz narzekać. z praca dalej nic, z domem zastój totalny....
dzięki :zawstydzona/y:
zobaczysz w końcu wszystko zacznie się układać, czasem potrzeba czasu...

Czesc dziewczyny :)
Weekend u nas bardzo udany, dzis byłam u nowego ginekologa i jestem bardzo zadowolona. Wizyta trwała 45 min, wypytal o moja historie ciąż, porod, obejrzał wszystkie badania, potem zbadał mnie na fotelu, pobrał wymaz z pochwy, a pozniej zrobił usg. I powiedział, ze nie moze przyczepić sie ani do mnie ani do synka. Wszystko jest ok, robiąc usg tłumaczył wszystko, pokazywał. I co najważniejsze! Moja szyjka ma prawie 4 cm długości!!! Po prostu ten moj lekarz z lux medu to masakrator jakis. Jakim cudem jemu wyszło 2 cm, a temu nowemu lekarzowi 4 cm. A nie ma czegos takiego jak wydłużanie sie szyjki. Jak sie raz skróci to juz sie nie wydłuży :D z lekow zostawił mi tylko Luteine 2x1, mam oszczędzać sie, ale juz nie musze tylko leżeć ;) oczywiście kiedy tylko moge to dobrze by było gdybym sobie leżała na kanapie :) mam nie szaleć i poki co zero seksu, bo w razie gdyby szyjka sie skracała (co bedziemy monitorować co 2 tyg na usg) to musze byc "czysta" zeby mogl założyć szew na szyjke lub krążek. Nie nadrobie wszystkiego co pisalycie, bo duzo tego ;p ale jutro bede "wolniejsza" to poczytam co tam u was :)
A teraz lecę spac. Dobranoc :*
no to super ginekolog! fajnie że do niego trafiłaś ;) a różnica w dł szyjki ogromna! 4cm to bardzo dobra długość :)

River Island bardzo, bardzo uwielbiam! W Arkadii też zamknęli??? Nie wierzę...załamka.......co do MK spróbuj polować na Ebayu czasem można naprawdę tanio wyrawć :) a ta Promod jest bardzo fajnej jakości.

Zgadzam się w 100% w kosmetykach niestety nie zawsze marka idzie w parze z jakością...Astor ma rzeczywiście bardzo dobre gatunkowo produkty.
RI nie znajdziesz już nigdzie w PL, zrobili wyprzedaż -50% od cen przecenionych, wyprzedawali nawet manekiny. Też bardzo żałuję bo mieli świetne rzeczy, ja lubię oryginalne ciuchy, które się wyróżniają a oni właśnie takie mieli...
kurczę bałabym się chyba kupować na ebayu bo czasem podróbki są naprawdę nie do odróżnienia i kiszka zapłacić za oryginał a kupić podróbkę...
po macierzyńskim, wracam dokończyć szybko doktorat i idę do normalnej pracy, gdzie kasa będzie dobra, bo jak na razie to G u nas zarabia...
ja lubię kosmetyki bourjois, ostatnio dorwałam ich nowy tusz w superpharm za połowę ceny i jest cudowny, a ich błyszczyk to mój ulubiony psujący do wszystkiego :)
lubię też astor, rimmel, loreal :)

Migotka z racji naszego bliskiego sąsiedztwa znam dr Perlińskiego, a wcześniej do kogo chodziłaś, ja chodzę do Ciuńczyka, bo chce rodzić w Wojewódzkim

Kate powiem Tobie szczerze, że u mnie im dalej tym gorsze nudności i mam teraz fazę na zapachy, wszystko mi śmierdzi, mam nadzieję że sprawa z ZUSem niedługo się wyjaśni

Akatsuki doczytałam, że w pracy brzydko postępują, że tez ludzie nie mają wyczucia sytuacji, patrzą tylko na czubek swojego nosa, a jak tam szukanie domku, bo podejrzewam że odnośnie tego wybranego nadal cisza

Buba, Blair jak czytam o firmach, o których piszecie to czuje się jak dziewczyna z prowincji, ja nie wiem o czym Wy mówicie, naprawdę:eek:

xmamuska a ja powiem Tobie szczerze, że mnie lekko denerwują te dni wolne w szkole, tu dzień nauczyciela, tu test gimnazjalistów, u Huberta w szkole wolne już było od Wielkiego Czwartku, gdzie ja na uczelni jeszcze miałam normalne zajęcia, normalnie jak nie masz babci, to tylko trzeba brać wolne w pracy

a tak poza tym to ja dzisiaj już w pracy, buuu... a jutro mam wizytę u genetyka i odczyt wyników pappa, ostatnio nawet miałam głupie sny z tym związane, wiem że będzie dobrze, a i tak mam pietra, bo raz już przerabiała ryzyko 1:11

Ostatnia edycja:
Dolga, to trzymam kciuki i czekam na wieści! :-) Ja kurcze już się tak nastawiłam na drugą dziewczynkę i cieszyłam się z tej opcji (choć wiem,że lekarz mówił,że to wcześnie i płeć będzie do potwierdzenia) a teraz mi dziwnie. Jak staraliśmy się o dziecko to nawet był etap,że bardziej chciałam mieć syna - tak dla równowagi. Potem było mi obojętne,ale jak już lekarz powiedział, to jakoś wszystko sobie w głowie ułożyłam i cieszyłam się na dziewuszkę. Teraz to się wolę nie nastawiać, bo jak na następnej wizycie znowu wyjdzie inaczej to zaś będzie mi dziwnie się przestawić ;-)

Ja, jako że mam już syna, to chciałam teraz dziewczynkę. W 12 tc ciązy lekarz powiedzial, ze prawdopodobnie bedzie chlopak i już tak sie nastawilam na chłopaka, ze tez chyba byłoby mi dziwnie jakby sie okazalo ze to dziewczynka :)

Cześć Dziewczyny! Rozłożyłam się dokumentnie! Zaczęło się od mojego taty, przeszło na męża i Maję, a na końcu mnie sie dostało [emoji17] . Mama szczęściara, bo ją na razie omija. Bardzo powoli wracam do żywych. W weekend zatoki tak mnie bolały, że nie byłam w stanie szeroko oczu otworzyć. Ma-sa-kra! Mam nadzieję, że u Was o niebo lepiej! Miłego dnia!

dużo zdrówka zycze

Kasia,ja jestem fanatyczka Elancyl i teraz też go stosuje chociaż mojego A strasznie drażni ten zapach :-/ Też omijalam piersi i też zrobiły mi się rozstępy :-(

Mi jakoś Elancyl nie pachnie :) tzn pachnie ale bardzo delikatnie, na pewno nie drażni, a super sie wchłania więc jest fajny zwłaszzcza rano :)

Tak te są ciążowe z h&m z działu mama.

Zdrowiej kochana szybciutko!!!!!

Też tak pomyślałam że wygodna na lato i przyszłościowa ;)

Dzięki kochana!

Kochana tym razem zakupy nie u koleżanki a w Galmoku i Blue City. Ciemna torebka to Promod a biała Michael Kors. Ja też uwielbiam wyczaić jakieś fajne kosmetyki choć brak mi czasu na eksperymentowanie potem...swego czasu dostawałam zapro na tzw kiermasze u dystrybutora gdzie kosmetyki np Lancome, Chanel, Diora i cała masa innych marek były - 40-70 % od cieni po kremy, balsamy, perfumy. No i półki mi się uginały ale kosmetyki przeterminowały bo nie miałam czasu ich używać.....więc teraz niezbędne minimum trzymam ;) a najbardziej uwielbiam kremy ziaji i niech się wszystkie te pseudo cuda na kiju za ciężkie pieniądze schowają!!! I rossmanowe historie też bardzo lubię. Ich mokre chusteczki, kremy z filtrem fajne mają :) balsamy i fortuny przy kasie nie trzeba zostawiać!

Mulenie mi wróciło....no masakra jakaś.....

Ja dorobilam sie jedenej torebki MK i jestem nią zachwycona :) super jakość i wykonanie.

My juz po obiadku ;) pyszny wyszedł ;) nawet G zjadł (On teraz na diecie i ciagle wcina kurczaka z warzywami albo ryżem)

Ladyk mnie tez zżera ciekawość co do płci, mam nadzieje ze lekarz sie zgodzi na wizycie w czw zrobić usg... Jak sie nie zgodzi to dopiero połówkowe ze jakieś 5tyg

Buba o widzisz nie dojrzałam w białej zawieszki, faktycznie to MK, choruje na ich torebkę, ale na razie to jeszcze nie moj budżet na dodatki ;p wystarczy ze w grudniu zaszalal i kupiłam sobie portfel Versace ;p
Ale ta Promod... Fajna fajna ;) ja lubiłam bardzo River Island ale niestety zlikwidowali w Pl.
Ja kiedyś przeczytałam artykuł ze krem z lidla bije na głowę kremy po 200zl za słoiczek, nie chciało mi sie wierzyć ale kupiłam i spróbowałam i jest ekstra! Na szczęście po Mamie odziedziczyłam brak problemów z cera, nigdy nie miałam trądziku itp wiec nie jestem jakaś wymagająca co do kosmetyków ;)
Ech oby w końcu te mdłości dały Ci spokój na stałe! ;)

Evvula u mnie tez juz w pracy wszyscy wiedza, dzis mi koleżanka mówiła ze młody doktorant lata i pyta czy faktycznie jestem na zwolnieniu dlatego ze jestem w ciąży... Ze ludzie nie maja własnego życia...
Ale ze jak Ci ten brzuch odskakuje? ;p

Ale mi narobiłyscie smaka na taki obiadek, chyba dzisisaj tez zrobie :)

Kate czekam na ten moment od polowy 2014 roku kiedy to kolekcje niefortunnych zdarzen zapiczatkowaly problemy w pracy męża. i wmawiam sobie caly czas ze pech musi minąć i w końcu musi być dobrze... ech.

trzymam kciuki ba odwrócenie złej passy

Dzień Dobry,

Moje dziecko oszalalo i postanowiło wstać o 6:30 normalnie wstaje 9-9:30 czasami 10 :-) Zaraz zabieram się za gotowanie dla M obiadku i jak się zrobi cieplej to wychodzimy na dwór :)

Migotka,coś mi się wydawało ze jesteś z Warszawy sorrki ;-)

wow, zazdroszczę tak późnego wstawania :)

Dziewczyny mam pytanie, czy robicie badanie na Cytomegalie?
Chyba poczułam w końcu, że wiosna się zbliża bo zrobiłam porządek w szafie i rzeczy zimowe i letnie w których się na pewnie nie zmieszczę upchałam na dno szafy :)

hej

zagadzam sie z xmamuską, na otwartym piszemy, a na zamkniętym tylko to czego nie chcemy tutaj pisac,
żeby każdy czytał, wg mnie żeby dostac się na zamknięty trzeba trochę z nami popisac, nie tylko kilka postów to moje zdanie,

madziula, buba dokładnie tak , chemia niemiecka jest lepsza i tańsza, kosmetyki i ciuchy z Usa dokłądnie
tak samo a zarobki w tamtych krajach sporo wyzsze niz u nas

madziula moje dzieci też bardzo duzo śpią, najmłodszy ma 3 lata skończone a spi w ciągu dni około 3 godzin i wieczorem
idzie koło 21 a wstaje po 8, średniak ma prawie 5 lat , a jak nie muszą wstawac do przedszkola to potrafi pospac do 9-10 rano

bata trzymam kciuki za dobre wyniki, ja myślałam, ze tylko ja zostałam z tymi mdłościami, u mnie już 17 tc
i dalej jest źle, zwalam to na mój wiek

Blair ja tez bardzo lubię astor, rimmel, loreal ale zdecydowanie wolę z Usa

dolga mój najstarszy też tak wczesnie wstawał rano ( imiennik Twojego synka) i do tego długo w nocy się budził,
ciągle chodziłam nie wyspana,

reklama
Krewetka no to otwórzmy nowy zamknięty, zrobi sie listę i gitara ;)

Bata ja trochę maniaczka na tym punkcie jestem, uwielbiam światowe marki, nie stać mnie na nie, ale lubię wiedzieć co sie u nich dzieje, co nowego. Choć kiedyś G mi obiecał ze jak będzie zarabiał konkretna sumę miesięcznie to dostanę od Niego portfel Louis Vuitton ;) pewnie to nie nastąpi, ale... ;p
&&&& mocno zaciśnięte za jutrzejsza wizytę i wyniki ;)

Kasik ja nie robiłam cytomegalii bo po pierwsze nic Ci to nie da poza ewentualnym stresem, bo ani sie tego nie ustrzezesz ani nie wyleczysz, a dwa ze często wynik wychodzi podwyzszony. I lekarz moj i Tesc powiedzieli ze nie ma sensu tego robić chyba ze sie upre, wiec sobie darowałam ;)

Kate a gdzieś zamawiasz te kosmetyki z USA? Czy ktoś Ci przesyła? Jak to cenowo wychodzi? Mocno drożej?

Zgadzam sie z Kate żeby na zamknięty dostały dostęp Dziewczyny które sie juz długo udzielają

Ostatnia edycja:
Do góry