reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Blair ja zamawiam kosmetyki w Walmart, Target albo na ebay, na adres kolezanki w Usa,
ciuchy dla dzieci też, ale już bvezpośrednio ze sklepów, lubie Carters, OshKosh, czasem jakies dresy Nike albo adidasa,
lubie tez Aeropostale i Abercrombie, i kocham bieliznę Victoria secret, zamwiam ją tak 3-4 razy w roku, jak się uzbiera paczka koleżanka
mi wysyła do Pl, jak jets od osoby prywatnej wtedy raczej nie clą, jak idzie bezpośrednio z firm lub sklepów tedy trafia do oclenia,
ja na dniach będe miała paczkę z usa, już nie mogę się doczekac, oczywiście większość rzeczy dla dzieci, cenowo wsyztsko wychodzi duzo taniej

szczesliwa od 16-17 tc płeć juz jest praktycznie pewna

bata ja rano funkcjonuje w miarę dobrzę, ale od popołudnia do końca dnia ledwo zyje

dolga dokładnie dlatego miałam tak dużą różnicę wieku miedzy dziećmi, a co do zusu to zgadzam sie całkowicie
chore zasady, chory kraj

Ostatnia edycja:
reklama
Kamilove a to nie jest tak, że jak chcesz isc na l4 po wychowawczym to musisz wrocic przynjamniej na jeden dzien do pracy ?

Kamila 1983 ja ostanio zaczelam uzywac bourjous krem CC - on jest podkład , jest super wg mnie, sprawdz sobie opinie na wizazu. No i z ta promocja wychodzi super bo ok 30 zl

Patrzę na pogodę za oknem i chce mi się wyć do tego słońca! :-( Niagara z nosa :-( Mnie lekarz przy pierwszych badaniach dał skierowanie na cytomegalię. W sumie nie wiem po co. Zobaczył, że bliźniaki i się nadgorliwością może popisał. W poprzedniej ciąży nie miałam tego badania.

Kamilove a to nie jest tak, że jak chcesz isc na l4 po wychowawczym to musisz wrocic przynjamniej na jeden dzien do pracy ?

Kamila 1983 ja ostanio zaczelam uzywac bourjous krem CC - on jest podkład , jest super wg mnie, sprawdz sobie opinie na wizazu. No i z ta promocja wychodzi super bo ok 30 zl

Na jeden dzień po wychowawczym należy wrócić ale nie można bo na dzień dobry szef da skierowanie do lekarza medycyny pracy żeby dopuścić pracownika do pracy bo po nieobecności dłuższej niż jeden miesiąc trzeba mieć aktualne badania i zgodę na powrót do pracy, dlatego na kursie radzili nam aby wziąć jeden dzień urlopu na żądanie i od następnego dnia l4

co do systemu dni wolnych w szkole to ja czasami myślę, że jedno z rodziców powinno być nauczycielem i to by załatwiało wszelkie problemy, co zrobić z dzieckiem

hej dziewczyny :)
poczytałam was trochę i teraz nie wiem co napisać... :D skleroza i to konkretna mnie złapała, nie wspomnę że na co dzień potrafię zapomnieć jak się nazywam... wy też tak macie? ostatnio się zastanawiałam kiedy ja mam urodziny no masakra normalnie...

Dziś dzień zaczęłam znów przebojowo, mam wrastajacego paznokcia i źle sobie go wyciełam i boli jak diabli ;/ mam tylko nadzieję że nie zaropieje ;/

Dolga ja mojego synusia jak usypiałam szłam na łatwizne :) kładłam się z nim na łóżku jak już był mega zmęczony, tuliłam się do niego i udawałam że śpię i po chwili sam zasypiał i do dnia dzisiejszego nie było problemu z zasypianiem, jak mu się chce spać to się kładzie i śpi a przy okazji sama sobie poleżałam i odpoczęłam. Mój synuś do lekkich nie należał i ciężko by mi go było usypiać na rękach a w wózku nie chciałam. Jedynie na spacerze spał w wózku :)

Kate też uwielbiam ciuszki z usa carter's, OshKosh, gap, old Navy, gatunek nie do zdarcia i jestem w cudownej sytuacji posiadania w usa dużej części rodziny :D a bielizna VS moja ukochana w wawie jest sklep ale z cenami grubo przesadzili :szok:

Szczęśliwa mój gin twierdzi że na 100% to tylko na porodówce dopiero :cool2:

Dolga co do szybkiego zasypiania dziecka odłożonego do łóżeczka to ja stosowałam metode położenia do łóżeczka przykrycia i wyjścia z pokoju po paru minutach płaczu wracałam głaskałam przykrywałam i wychodziłam nie odzywałam się :no: Niestety metoda trudna i wymaga samozaparcia nauka trwała u nas około dwa tydodnie (płacz i usypianie nawet godzine ale wiedziała że się dzieciom nic złego nie dzieje więc wytrwałam) ale zadziałało potem było 2 min i spanie z młodsza też to przerobiłam metoda bardzo dobra. O 20 moje dzieci spały bez problemu.:cool2:

reklama
dolga młodszych od zawsze kładłam do łozeczka i spali, najmłodszy czasem
sprawdzał moją wytrzymałość, wtedy tylko konsekwencja mnie ratowała
kamila Gapa i Old Navy tez lubię, słyszłam ze jest VS w Warszawie, ale tak myślałam, że ceny powalają,
tak jak Guess, też bardzo lubię, wmam duzo ciuchów z Usa, ale jak raz widziałam cene podkoszulką w Pl 269 zł
to zrobiłam duże oczy,
Ty jesteś na córeczke na wychowawczym?bo na suwczku widze , ze już ma ponad 6 lat

Do góry