reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

kate no wlasnie robilam toxo i ze dalej mam nieprzebyta to kazał mi powtorzyc, a ja polowkowe bede miala 20 maja, wiec wtedy pewnie sie wszystkiego dowiem tzn mam nadzieje ze sie uda :) oo a to juz u takich maluchow plomby sa? omg jakos taka chyba nieswiadoma jestem, ja to ne pamietam zeby za taiego dzieciaka chodzila to dentysty, a jak u ciebie z tym zusem, coś wiadomo?

Akatsuki wierze w was, uda się!!!

reklama
akatsuki musi minąć , czasem zła passa trwa krótko, czasem troszkę dłużej,
ja też mam wrażenie,że od pewnego czasu u mnie pod górkę idzie

dolga ja robiłam toxo ale tylko raz w ciąży, teraz mam powtórzyc znowu mocz i krew
przez te moje ciągłe zawroty głowy, czekam na termin rozprawy w sadzie z zusem,
martwię sie jak to sie skończy, jak nie wygram to zostane o niczym, teoretycznie powinnam,
wszytsko mam dobrze, ale zawsze jest ale
madziula praca w domu z dziećmi jest 24 h na dobę i efektów pracy nie widać,

Czesc dziewczyny :)
Weekend u nas bardzo udany, dzis byłam u nowego ginekologa i jestem bardzo zadowolona. Wizyta trwała 45 min, wypytal o moja historie ciąż, porod, obejrzał wszystkie badania, potem zbadał mnie na fotelu, pobrał wymaz z pochwy, a pozniej zrobił usg. I powiedział, ze nie moze przyczepić sie ani do mnie ani do synka. Wszystko jest ok, robiąc usg tłumaczył wszystko, pokazywał. I co najważniejsze! Moja szyjka ma prawie 4 cm długości!!! Po prostu ten moj lekarz z lux medu to masakrator jakis. Jakim cudem jemu wyszło 2 cm, a temu nowemu lekarzowi 4 cm. A nie ma czegos takiego jak wydłużanie sie szyjki. Jak sie raz skróci to juz sie nie wydłuży :D z lekow zostawił mi tylko Luteine 2x1, mam oszczędzać sie, ale juz nie musze tylko leżeć ;) oczywiście kiedy tylko moge to dobrze by było gdybym sobie leżała na kanapie :) mam nie szaleć i poki co zero seksu, bo w razie gdyby szyjka sie skracała (co bedziemy monitorować co 2 tyg na usg) to musze byc "czysta" zeby mogl założyć szew na szyjke lub krążek. Nie nadrobie wszystkiego co pisalycie, bo duzo tego ;p ale jutro bede "wolniejsza" to poczytam co tam u was :)
A teraz lecę spac. Dobranoc :*

Kate...będzie dobrze musi być dobrze i na pewno wygrasz z tym chorym zusem!!! Niby siedzę z 20mc córeczka a na nic czasu nie mam sprzątam i gotuję jak Martynka śpi a jak nie śpi to poświęcam jej 100% swojego czasu i mam wrażenie że ona to nieźle wykorzystuje :-)

Dolga,a jak na razie też tylko raz robiłam toxo ale pewnie będę musiała kiedyś powtórzyć ;-)

Migotka super wieści :-) ja jestem ciekawa czemu nic nie wiem o swojej szyjce :p raz usłyszałam że jest ok i to było by tyle.. Hmm..

Wiecie co.. Tak się zastanawiam czy wytrzymam do usg polowkowego i nie wiem czy nie iść chociaż na szybkie usg na początku maja :-( jakoś tak ostatnio dolegliwości nie męczą i boję się czy przez ostatnie stresy wszystko jest ok.. :-( pewnie przesadzam ale same rozumiecie..

No wlasnie tylko ze tu chca szczepic kobiete w ciazy w 28-32tyg a potem dzieciaczka jak skonczy 2,3 i 4 miesiace. Czytalam sporo na necie i opinie sa podzielone. Akatsuki - ty bedziesz szczepic sie?

Zamkniety watek mi nie przeszladza :rofl2:
Wiesz nie mam pojęcia o wpływie szczepienia w ciąży ani plusach ani minusach. Ja na krztusiec szczepiłam się rok temu na błonnicę i tężec też. A wiecie wogóle kochane że wiekszość naszych dziecięcych szczepień dawno wygasła...:( a hardkorem moim zdaniem jest to że trzeba za te szczepionki z własnej kieszeni płacić....
My juz po obiadku ;) pyszny wyszedł ;) nawet G zjadł (On teraz na diecie i ciagle wcina kurczaka z warzywami albo ryżem)

Ladyk mnie tez zżera ciekawość co do płci, mam nadzieje ze lekarz sie zgodzi na wizycie w czw zrobić usg... Jak sie nie zgodzi to dopiero połówkowe ze jakieś 5tyg

Buba o widzisz nie dojrzałam w białej zawieszki, faktycznie to MK, choruje na ich torebkę, ale na razie to jeszcze nie moj budżet na dodatki ;p wystarczy ze w grudniu zaszalal i kupiłam sobie portfel Versace ;p
Ale ta Promod... Fajna fajna ;) ja lubiłam bardzo River Island ale niestety zlikwidowali w Pl.
Ja kiedyś przeczytałam artykuł ze krem z lidla bije na głowę kremy po 200zl za słoiczek, nie chciało mi sie wierzyć ale kupiłam i spróbowałam i jest ekstra! Na szczęście po Mamie odziedziczyłam brak problemów z cera, nigdy nie miałam trądziku itp wiec nie jestem jakaś wymagająca co do kosmetyków ;)
Ech oby w końcu te mdłości dały Ci spokój na stałe! ;)

Evvula u mnie tez juz w pracy wszyscy wiedza, dzis mi koleżanka mówiła ze młody doktorant lata i pyta czy faktycznie jestem na zwolnieniu dlatego ze jestem w ciąży... Ze ludzie nie maja własnego życia...
Ale ze jak Ci ten brzuch odskakuje? ;p
River Island bardzo, bardzo uwielbiam! W Arkadii też zamknęli??? Nie wierzę...załamka.......co do MK spróbuj polować na Ebayu czasem można naprawdę tanio wyrawć :) a ta Promod jest bardzo fajnej jakości.
Bo z kosmetykami (zresztą nie tylko) jest tak, że często gęsto 60% ceny to sama marka. Kupiłam sobie kiedyś tusz do rzęs YSL. 140 zł poszło. Rzeczywiście rewelacja. Rzęsy jak sztuczne. Po miesiącu tusz zaczął gęstnięć i zasychać. Myślę sobie, co jest? Porządnie dokręcałam, wycierałam szczoteczkę po każdym użyciu. Weszłam na KWC wizażowe, żeby poczytać opinie. I prawie przy każdej opinii jeden minus: szybko zasycha. 140 zł na miesiąc? Eeee dzięki. Teraz np. od 3 mcy używam Astor. W rossmannie na promocji kupiłam za 25 zł i jest bardzo ok.
Zgadzam się w 100% w kosmetykach niestety nie zawsze marka idzie w parze z jakością...Astor ma rzeczywiście bardzo dobre gatunkowo produkty.
kamila1982 nie proponowano mi szczepienia na whooping cough... jedyne co bralam w pierwszej ciąży to Anti-D bo mam Rh-. ciekawe od czego to zależy???
popieram że Blair i Buba na moderatorki- ta dwójka potrafi ogarnąć odp na każdy post na forum ;))
dziewczynki trzeba chyba odświeżyc liste mam październikowych i daty poprawić ; )
ja nie pisze co u mnie bo szkoda juz narzekać. z praca dalej nic, z domem zastój totalny....
Akatsuki kochana dzięks za nominację :* i wiarę w moją osobę :) pod Blair dwiema rękoma się podpisuję ale ja...??? Sierota ledwo posty ogarniam i prosto zdjęcia nauczyłam się wstawiać no i edytować ;) BB ogarniam tylko na tel bo na kompie wykrzacza mi się...Dziewczynki przyznać się bez krempacji ktòra biegła w zakamarkach BB i chętna???

I kochana głowa do góry! Trzymam kciuki żeby sprawy obrały pozytywną stronę i narzekaj do woli!!! To przynosi ulgę i może coś razem uradzimy :)

Migotka- super wieści! Można odetchnąć trochę :)

Ostatnia edycja:
reklama
Madziula wiem jak to jest, niby jest się w domu a czasu wolnego mało, w domu jest zawsze dużo do zrobienia
i opieka na d dziećmi,
migotka super, że takie dobre wieści po wizycie
dolga ja mleczaki dzieciom plombuje bo mają niestety słabe zęby po mnie i jak mają dziurki to ich bolą zwłaszcza jak jedza,
starszak ma już chyba z 6 ząbków zrobionych, młodszy 3, dentystka mówi, ze mają takie zabki jak by im myszka wygryzła,
ale mówi, że nie sa najgorsze, prawie już kończymy leczyć,
buba, landyk ja czasem kupuje tusze w USa i te same tej samej marki w rossman a jakość zupełnie inna, te z USA sa dużo lepsze niż te z Pl

Ostatnia edycja:
Do góry