reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dzieci w szkole/przedszkolu, a ja popijam kawusię i ustalam plan dnia. Dziś mam całą furę prania :szok:. Aż mnie przeraża ta ilość...

kasik
- witaj :) Początki ciąży miałyśmy podobne... Oby teraz już poszło z górki.-Beti39- w pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero ok 18 tc, a w drugiej ok 16 tc. Teraz póki co jeszcze nie czuję... Też się nie mogę doczekać :/

reklama
Hej :)
Ja sie witam jeszcze z wyrka ;p zaraz czas wstawać, dzis mam zajęcia, to przynajmniej sie ze znajomymi spotkam ;)

Wirginia o ja tez robiłam żelowe pazurki, kilka ładnych lat, sobie i Mamie, kiedyś jeszcze Przyjaciółce. Miałam kilka ofert pracy w salonach ze mnie wyślą na kurs itd bo ja samouk, ale sie nie zdecydowałam, robiłam to raczej hobbystycznie ;)
Jak sie dowiedziałam o ciąży to zdjęłam je, bo nie chce żeby dziecko wąchalo te smrody... A Mama znalazła sobie dziewczynę która Jej robi w dalszym ciagu ;)

Dolga heh ja myślałam ze na weselu zasnę przed oczepinami, ale jak człowiek jest w towarzystwie, gra muzyka to idzie wytrzymać ;) po 2 w nocy nawet samochód prowadzić ;p
Powiem Ci ze pracując tam zweryfikowałam sobie opinie o wielu gwiazdach naszej tv!
Ale jedna sytuacja mnie kiedyś załamała jak przyszła licealistka/ max początki studiów z karta rodziców i kupiła torebkę za ponad 5tys bo jak cytuje "ojej taka ładna, ojej i jaka tania!"

Reniam zacznij sie wykręcać ze juz Ci cieżko i nie masz siły. U mnie w rodzinie tez jest taka rodzinka... Pamiętaj ze teraz Ty i dzidziuś jesteście najważniejsi!

Dolga ja czekam na truskawki z utęsknieniem ;) a czereśnie tez uwielbiam ;)

Malinka oczywiście ze tekst był nie na miejscu, nie znaczy ze jak jest klientem to ma prawo mnie obrażać, nie jestem jego niewolnikiem czy podnóżkiem! Ale to trzeba jednym uchem wpuścić a drug wypuścić i współczuć tylko niskiej inteligencji ;p

Kamilove dokładnie to dopiero początki wiec raz czuć a raz nie, jeszcze zdążą Ci dać popalić ;p

Krewetka o super ;) a to ten wątek będzie zamknięty? Czy nowy sie utworzy? Kto będzie miał do niego dostęp?

Witam nowe Mamy ;)

Bas81 o tak, mam nadzieje, że już bedzie z górki :) Chociaż musze stwierdzić, że w tej ciązy przez te problemy cały czas się stresuje, ze cos jest nie tak :/ ehhh
Ja w pierwszej ciazy ruchy poczułam calkiem wczesnie bo ok 17 tc, a teraz tak w 16 tc.
Blair87 ja też jeszcze też w wyrku :) Z jednej strony cieszę się, że jestem na zwolnieniu i mogę odpoczywać, ale z drugiej strony chyba należę do tych osób, które im więcej mają zajęć tym lepiej są zorganizowane i więcej robią. Teraz czas mi strasznie przelatuje przez palce :(

Blair zgadzam się, czasem lepiej przemilczec czyjś brak taktu i olać bo tłumaczyć się komuś szczególnie obcemu.. No nic ja w pracy tylko się uśmiecham jak słyszę spekulacje :-) do plotek to każdy pierwszy :-)

Witam nowe mamusie! W końcu się ujawniacie :-)

Ja też ruchów nie czuje choć że już kilka razy miałam dziwne uczucie i wiem ze to nie jelita :-)

Ile ja mam dziś energii, dawno nie czułam się tak cudownie :-D :-D i jeszcze miałam cudowny sen z moim bobaskiem :-D przebudzilam się z szerokim uśmiechem :-) ahh :-)

hej.
nie pisałam cały weekend ale was czytałam. sobota przeleciała mi strasznie szybko, rano wstałam, poplątałam się po domu, śniadanie, wyprawiłam męża do pracy, później zakupy i jak się zorientowałam była już godzina 16 i nic konkretnego nie zrobiłam.
W niedziele byliśmy na obiedzie u teściów, później byczyliśmy się przed tv z chipsami i pepsi :p i tak jakoś weekend zleciał. Bez szału.

Za to tydzień zaczął się wystrzałowo, ledwo G wyjechał z domu i zaraz dzwoni że mandat dostał 250zł ;/ A jak to nasza kochana polska policja zamiast złapać kogoś kto furą jechał i zrobił to samo to złapali mężusia który akurat dziś cinkaczem sobie do pracy pomykał. A jechało przed nim i za nim kilka aut które zrobiły to samo to lepiej biednemu dokopać a co tam. Już mi się rzygać chce tą polską, jakby się tylko okazja przytrafiła to bez zastanowienia pakujemy walizy i jedziemy stąd w cholere.

Musiałam się wygadać bo zła jestem jak diabli a jeszcze w tym miesiącu trochę nas z kasą przycisnęło a tu jeszcze mandat wrrr... normalnie to z tej złości i bezsilności płakać mi się chce.

Witam was poniedzialkowo :)

I oczywiscie witam nowe mamusie :)
Sezon truskawkowy to cos o czym marze moja babcia w Pl ma ogromna plantacje truskawek i w czerwcu jak pojade to zaopatrze sie w jakies 2-3 koszyczki zeby miec tutaj chciaz na te 4dni swoje swieze :D
Blair to ciekawie jest chyba pracowac w takim sklepie :) Ja jak mialam przymusowe praktyki bo robilam szkole turystyczna to mialam jedne w Hotelu Mercury w Opolu i Hotelu Qubus w Gliwicach i jak wchodzilo sie pospszatac pokoje niektorych gwiazd to szlo pasc na zawal nie bylo od czego zaczac
Ja tak samo jak poczulam pierwsze 4 kopniaki w piatek to byl 16t+2 to pozniej w sobote raz rano i teraz echo ale sie nie martwie bo wiem, ze dzidzius jeszcze malutki i moze obrucil sie tak ze go nie czuc po prostu :)
zycze wam kobietki udnego Poniedzialku :)

malinka- mi z kolei śniło się że mnie mąż zostawił z dwójką dzieci i brzuchem. Obudziłam się w naprawdę kiepskim humorze.

Zastanawiam się czy nie wysłać córki na obóz sportowy w wakacje. Mąż strasznie namawia, ale ja się obawiam... tyle, że ja się obawiam ciągle i o wszystko:baffled: Obóz poleciła mi kuzynka- jej córka jeździ już tam od paru lat i jest zachwycona, nie może się doczekać tegorocznego wyjazdu.
A co Wy myślicie?

hej

pogoda dzisiaj u nas paskudna, wieje i zimo, dzieci jeszcze śpią,
wczoraj poszli późno spać, ja sie powoli zbieram do porządków po urodzinach,
wczoraj co prawda posprzątałam ale mieliśmy jeszcze wieczorem gości

Dolga ja uwielbiam truskawki i czeresnie, też nie moge się doczekać

Blair tekst w sklepie całkowicie nie na miejscu,
nie kazdy musi przecież miec studia skończone, nie cierpię takiego wywyższania się

malinka zazdroszczę samopoczucia, mnie wczoraj znowu mdłości męczyły, u mnie się to
chyba skonczy dopiero jak uroszę

witam nowe mamy

reklama
widzę, że wizja zamknięcia wątku przyczyniła się do ujawnienia nowych mamuś, witajcie:-)

powiem Wam szczerze, że ja nie wstawiam zdjęć bo po prostu mam obawy, wykładam na uczelni, dużo studentek w ciąży i nie chciałabym by kojarzyli mnie z dolegliwościami ciążowymi, czy problemami małżeńskimi, poczekam cierpliwie jak ogół zadecyduje

dziś zostałam w domu, wczoraj tak dziwnie skurczowo bolał mnie brzuch, że nie odważyłam dziś wybrać się do pracy, poza tym młoda zasmarkana więc została ze mną, co by nie rozwinąć choróbska, och jak mi się chce już tego zwolnienia

Blair
ja zdążyłam fotkę podejrzeć, ładna z Ciebie mamusia

ech truskawki i czereśnie, ostatnio też czekam

Ostatnia edycja:
Do góry