reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dolga, to trzymam kciuki i czekam na wieści! :-) Ja kurcze już się tak nastawiłam na drugą dziewczynkę i cieszyłam się z tej opcji (choć wiem,że lekarz mówił,że to wcześnie i płeć będzie do potwierdzenia) a teraz mi dziwnie. Jak staraliśmy się o dziecko to nawet był etap,że bardziej chciałam mieć syna - tak dla równowagi. Potem było mi obojętne,ale jak już lekarz powiedział, to jakoś wszystko sobie w głowie ułożyłam i cieszyłam się na dziewuszkę. Teraz to się wolę nie nastawiać, bo jak na następnej wizycie znowu wyjdzie inaczej to zaś będzie mi dziwnie się przestawić ;-)

reklama
julusia najważniejsze, że nic się Wam nie stało
dolga trzymam &&&& za wizytę, pewno dzisiaj poznasz płeć
mrówka a lekarz dzisiaj był pewien że chłopczyk?

witam po intensywnym weekendzie. :)
dwa dni balowania za mną. jestem strasznie zmęczona. najadłam się natańczyłam się i napiłam się oczywiście wody z cytryną. ;) zabawa była udana! czułam się świetnie więc starałam się nie omijać żadnego kawałka, bo wiem, że kolejne wesela już takie "lekkie" nie będą. :) strasznie dużo tu napisałyście! życzę wszystkim udanych wizyt jeśli takowe są. :)

dzisiaj mogę spać cały dzień(tymbardziej że pochmurna pogoda temu sprzyja), a jutro wizyta i badania prenatalne! miłego dnia..

mrówka to pewno teraz Ci potwierdzi na połówkowym, masz jakieś typy imion?

na moderatorki wątku zamkniętego ja bym zaproponowała Blair i Bube, co Wy na to?

Ja w pierwszej ciazy ruchy poczułam calkiem wczesnie bo ok 17 tc, a teraz tak w 16 tc.
Blair87 ja też jeszcze też w wyrku :) Z jednej strony cieszę się, że jestem na zwolnieniu i mogę odpoczywać, ale z drugiej strony chyba należę do tych osób, które im więcej mają zajęć tym lepiej są zorganizowane i więcej robią. Teraz czas mi strasznie przelatuje przez palce :(
ja mam zwolnienie z pracy z powodu bardzo szkodliwych warunków pracy, ale się nie nudzę, ciągle jest cos do zrobienia, chociażby przy kompie ;)

Blair zgadzam się, czasem lepiej przemilczec czyjś brak taktu i olać bo tłumaczyć się komuś szczególnie obcemu.. No nic ja w pracy tylko się uśmiecham jak słyszę spekulacje :-) do plotek to każdy pierwszy :-)
haha jak ja uwielbiam te ploty pracownicze... jakby ludzie nie mieli swojego życia... kto, z kim, a ten czemu na zwolnieniu, a ta to chyba chora...

Blair to ciekawie jest chyba pracowac w takim sklepie :) Ja jak mialam przymusowe praktyki bo robilam szkole turystyczna to mialam jedne w Hotelu Mercury w Opolu i Hotelu Qubus w Gliwicach i jak wchodzilo sie pospszatac pokoje niektorych gwiazd to szlo pasc na zawal nie bylo od czego zaczac
Ja tak samo jak poczulam pierwsze 4 kopniaki w piatek to byl 16t+2 to pozniej w sobote raz rano i teraz echo ale sie nie martwie bo wiem, ze dzidzius jeszcze malutki i moze obrucil sie tak ze go nie czuc po prostu :)
zycze wam kobietki udnego Poniedzialku :)
głównie to było nudno :p ale kilka śmiesznych historii celebrytów odwiedzających ten sklep mogłabym napisać, ale na zamkniętym ;P

mieliśmy też dział dziecięcy i kiedyś przyszli rodzice z dzieckiem ok 1,5-2 lata, oczywiście toalety w sklepie były na wysokim poziomie- marmury itd... no i dziecku zachciało się do wc na coś większego, my już gotowe żeby pokazać gdzie jest toaleta, a co robią rodzice? wyjmują przenośny mały kibelek z plecaka i stawiają dosłownie na środku działu dziecięcego i dziecko robi co mu się chce, smrodząc przy tym przeokrutnie... na koniec pan tato pyta z wielkim fochem gdzie może woreczek z kupą wyrzucić, myślał chyba że koleżanka weźmie ten worek i wyrzuci sobie do kosza pod ladą... masakra!
powiem tylko że to była ogromna powierzchnia podzielona na boksy w każdym inny projektant, nie było drzwi, ścian działowych, więc mozecie sobie wyobrazić jak to się rozeszło...

powiem Wam szczerze, że ja nie wstawiam zdjęć bo po prostu mam obawy, wykładam na uczelni, dużo studentek w ciąży i nie chciałabym by kojarzyli mnie z dolegliwościami ciążowymi, czy problemami małżeńskimi, poczekam cierpliwie jak ogół zadecyduje

dziś zostałam w domu, wczoraj tak dziwnie skurczowo bolał mnie brzuch, że nie odważyłam dziś wybrać się do pracy, poza tym młoda zasmarkana więc została ze mną, co by nie rozwinąć choróbska, och jak mi się chce już tego zwolnienia

Blair
ja zdążyłam fotkę podejrzeć, ładna z Ciebie mamusia
mam podobne podejście do prywatności.
dobrze że zostałaś, lepiej dmuchać na zimne. Zdrówka dla Młodej :)
dziękuję :zawstydzona/y:

Cześc Wam!

Wczoraj wieczoremem ok 21 wracając od rodziców mielismy spotkanie 1 n1 z sarna :/ niestet sarna tego przeżłam u nas na szczęście wszstko ok. W całym tym zdarzeniu mieliśmy naprawdę dużo szczęścia bo mąż zdąrzył sporo wyhamować i zaczął ją omijać tak że wpadła tylko w bok auta a nie na przednią szybę, a ze auto duze to i lekko to odczuliśmy. Dziewczyny w aucie nawet nie zauważyły że coś sie stało, ja poczułam szrpnięcie ale też nawet pasy mi się dobrze nie wbiły i chyba przede wszystkim dużo stresu się najedliśmy i mega zdenerowanie. Nie lubie panikować i latać ze wszystkim p lekarzach ale zastanawiam sie czy jednak nie iść na kontrolę ? jak myślicie? Czuje się bardzo dobrze, kolizja była bardzo delikatna dla nas odczuwale jakby tylko bardziej gwałtonie wyhamował atem
o mamo! dobrze że Wam się nic nie stało! jeśli pas biodrowy Cię mocno nie szarpnął to myślę że nie ma podstaw do obaw, powiedz na najbliższej wizycie ginowi o tej sytuacji, kiedy teraz masz wizytę?

Witajcie! Ja już po wizycie,więc spieszę z relacjami...Najbardziej martwiły mnie te codzienne od tygodni plamienia...dziś okazało się,że mam jakiegoś polipa przy szyjce i to on może być sprawcą. Na usg wyszedł też drugi od środka,z którym nic nie da się zrobić narazie. Nie jest to niby nic groźnego,ale może powodować właśnie takie plamienia i krwawienia. A one są już mniej korzystne, bo wypłukują śluzówkę i mogą prowadzić do infekcji :baffled: No ale ogólnie jest ok, wyniki dobre, z dzieckiem wszystko w porządku. Ostatnio dziecko było dziewczynką..a dziś wyglądało raczej na CHŁOPCA:szok::szok::szok:....eh....jeszcze nie wiem jak czuję się z tą informacją, bo już się nastawiłam na drugą córkę ;-);-);-)
dobrze że znany jest powód tych krwawień i że to nic związanego z Maleństwem! a jest szansa na jakieś wchłonięcie tego polipa? albo jakieś farmakologiczne zaradzenie?
hehe no to może będzie parka :D

moje Małe coś dziś leniwe, kilka kopniaków dostałam tylko :p odpoczywa po weselu hehe

Kate eee ja? :szok:

Ostatnia edycja:
hahaha Blair noo nie ale sie usmialam z tym dzieckiem, zreszta ta licealistka nie lepsza, naprawde nie wiem co niekotrzy ludzie maja w głowie :)

kate niestety ale pewnie nie poznam plci, bo podejrzewam, ze nie bede miala usg, no ale sie okaże :)

a co do moderatorek, to moze ktoras sama by chciała?

lantka i ekstra ze sie wybawiłas, pozniej bedzie ciężej i trzymam kciuki za jutrzejsze usg

Mrowkaa,

O widzę, że te polipy popularne :( mój też wlazi do szyjki. Ogólnie ma ponad 2cm. U mnie narazie go nie ruszamy no chyba ze będzie rósł to pomyślimy nad czymś.

Hihi narazie nie gratuluję synka ;)

I super, że tak wszystko jest ok :)

Blair z tym na zewnątrz szyjki coś tam porobił,ale ten od środka jest nie do ruszenia. W ciąży za bardzo nic się nie da z nim zrobić, najwyżej po porodzie o ile wcześniej sam nie zniknie.

reklama
hej

my tez jestesmy po imprezie urodzinowej, super wszystko się wyszło, goscie dopisali, było 36 osób razem z dziećmi, super się bawilismy,
do prawie 3 rano, momentami troche byłam słaba, ale dałam radę, jeszcze dzisiaj mieliśmy gosci,
M niczego się nie domyślał, powiedział mi, ze nie myślał, że tak bardzo go zaskoczę , jedzenie pyszne było, tort też,
cieszę się że wszytsko się udało
Dzielna jesteś że przetrwałaś. Ja bym pewnie padła. Słabawa jestem :( no i gratuluję udanej imprezki.
oo dziewczyny tez chcialam sobie zrobic keratynowe prostowanie, ale w koncu sie troche bałam i zrezygnowalam, w sumie osobiscie nie znałam nikogo kto by mial i dlatego sie troche bałam, zreszta nawet u mnie w miescie to nie wiedzialabym gdzie to zrobic, aby bylo porządnie, ja prostuje wlosy tez jakies 15 lat i mam wrazenie ze juz od tego są duzo duzo prostsze, bo mialam takie do d... ni to proste ni krecone, zreszta teraz bez prostownicy to tez niz ni warte, ale np nie mam problemow ze zniszczonymi wlosami, mam ich ogrom, u fryzjera wycinaja ile sie da zawsze, choc od poprzedniej ciazy wypadaja przeokropnie to i tak dalej mam busz na głowie

Blair ślicznie kochana :)

wirginia ja dzisiaj w kosciele nawet 5 minut nie moglam wystac, wiec cala msze siedzialam, pewnie znowu bede musiala siedziec w kosciele, co mialam za mlodzienczych lat, nawet w poprzedniej ciazy moglam stac, a teraz opadam z sił :/

dreamgirl suuuper reakcja coreczki, regalik tez fajny :)

Buba co żeś tam nakupowała?

asika u mnie bardzo podobnie, bylismy na urodzinach u mojego chrzesniaka i jestem okropnie zmeczona, a jutro wizyta u gina, ale pewnie bez usg, wiec sie raczej nic nie dowiem ciekawego poza tym, że po ostatnim antybiotyku dalej mam problem z moczem:/

a ja sobie tez pare nowych ciuszkow kupilam, a tu jeden z zakupów, prosta tunika, ale wygodnie bede miala latać ;) (nie wiem czemu te zdjecia tak przekrecone :p)

Zobacz załącznik 682753Zobacz załącznik 682754
i takie sobie paznokcie trzasnęłam :D
Zobacz załącznik 682755
Wrzucę zakupy na zakupowy. Pazurki śliczne dopieszczone że hej! Tuniczka bardzo fajna i po ciąży też posłuży :) ja uwielbiam tuniki! No i super w niej wyglądasz!
maz wyszedl wczesniej z pracy wiec farbnelam wlosy zrobilam pazurki I wlasnie leze w wannie ;)
opowiem wam wogole motyw z wczoraj bo smiac mi sie chce.
Pojechalam z kumpela na zlot astronomiczny (jezdzimy dosc czesto na lokalne wzgorze). nie dosc ze jestesmy okolo 20 lat mlodsze od sredniego wieku pozostalych czlonkow to jeszcze jestesmy jedynymi kobietami w stowarzyszeniu (sa jeszcze panie co do towarzystwa swoich mezow przyjezdzaja) I ogolnie wybijamy sie wybitnie z tego grona (kolezanka fotomodelka jest wogole hehe) I z tego tytulu ludzie zwykli nas ignorowac I traktowac jak totalnych laikow. sama mam nie maly teleskop za nie male pieniadze ale nie woze go ze soba bo wazy ponad 20 kg wiec nie jestem w stanie go nosic teraz wiec wczoraj wbilysmy sie "na krzywy ryj" bez sprzetu ale z mapami nieba itp. reakcje ludzi byly rozne czasem komiczne. jeden pan mi pokazywal gdzie mam spojrzec w teleskopie zeby widziec obraz. drugi ochrzanil kumpele zeby nie dotykala niczego (chciala ustawic ostrosc bo pan po 60ce niedowidzi I nie wyostrza obrazu) I ten sam facet mnie wysmial jak mu powiedzialam ze jowisz ma pierscienie. no wiec wytlumaczylam panu ze zostaly odktyre prze teleskop Chandra w 2012 a ten sie jeszcze bardziej obruszyl ze co go to obchodzi jak ich nie widac przez teleskop :D inny pan chyba myslal ze mam 16 lat bo jak wspomnialam ze mam 2 letnie dziecko to sie zszokowal grubo haha jeszcze inny facet probowal mnie poderwac na teleskop wmawiajac mi ze dal za niego £1500 mimo ze mam prawie identyczny I nie kosztuje nawet 1/2 z tego :D
ogolnie usmiac sie mozna bylo z panami astronomami po pachy haha
Uwielbiam takie akcje, niezły ubaw miałyście!!!!!
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa ;) pomyslałam ze w końcu sie Wam pokaże ;p

Co do wątku ZAMKNIĘTEGO to jestem ZA ;) chyba najwyższa pora ;) tez miałam to proponować ;)

Malinka mnie od kawy odrzucało na początku ciąży ;) a dzis z przyjemnością wypiłam ;)
Zazdroszczę długich włosków, ja swoje zapuszczam ;) dobre cieniowanie i nic więcej nie trzeba ;p a tez mam gęste, nie raz fryzjerki przy malowaniu jechały ze musza farby dorabiać ;p
Oj to dałaś "w cebulkę" tym włosom! Ja zniszczyłam trochę swoje ciągłymi zmianami blond-brąz

Akatsuki sie obłowiłas! ;)

Dreamgirl bo cała frajda jest w dawaniu a nie braniu ;) super ze Córka zadowolona ;)

Buba dzięki ;) ja samouk makijażowi z YT jestem ;p e tam sexi mama ;p normalna.
Upolowalam tylko podkłady w super pharm 2 w cenie jednego. W sephorze nic mi nie podeszło jakoś... A ciuchów mi na razie dostatek ;p jakie torebki kupiłaś? Bo ja jestem torebko-holiczka ;p
A kawka bardzo dobra z costa vanilia cośtam ;p

Kate super ze przyjęcie sie udało ;) sporo osób przyszło ;)

Moje Dziecko dzis sobie zrobiło poprawiny w brzuszku, kopało tak ze czułam pod dłonią dosłownie ;p
To jesteś bardzo dobrym samoukiem kochana :) i nadal twierdzę że sexi mama! Co do torebek kupiłam 3. Granatową, białą i amarantową. Wrzucę na zakupowy zaraz. No dzidzia coraz aktywniejsza, zaczyna się ;)
Coś BB znowu nawala...

Kate ja to latte preferuje ;)

Małkus bo usunęłam juz... Wrzucę jak będziemy miały zamknięty ;)

Dolga dzięki ;) super tunika ;) a pazurki robiłaś sama?

Akatsuki hehe no to wesoło wczoraj miałaś, tak to jest jak ludzie oceniają książkę po okładce...

To ja Wam opowiem historie podobna, po przeprowadzce do wawy pracowałam w sklepie z ciuchami światowych projektantów, duży dom mody w centrum (dziewczyny z wawy pewnie kojarzą) ze ceny kosmiczne to głownie celebryci, prezesi i ogólnie dziani ludzie przychodzili, ale nie zabrakło i stylistów. To była wiosna i miałam juz ugadane ze doktorat zaczynam od jesieni, ale chciałam tam dopracować jeszcze do tego czasu. Pewnego dnia przyszedł wielki stylista Jarosław Szado i do mnie z tekstem "coooo nie chciało sie uczyć? Jakby sie chciało uczyć to by sie nie stało miedzy pułkami" wmurowało mnie... A dziewczyny sie śmiały ze nie miał komu tekstem rzucić tylko dziewczynie co idzie doktorat robić... ;p

A jak reszta Dziewczyn? Jesteście za zamkniętym? Któraś sie orientuje jak to zrobić?
Powiem Ci kochana że z wyżej wymienionym panem współpracowaliśmy(produkujemy pokazy mody i sedje modowe) i wiesz co... Napiszę Ci jak będzie zamknięty ale szkoda gadać....,
Blair87 zamknąć forum to nic trudnego wybieramy moderatora - nie musi to być jedna osoba mogą być 2 lub 3 następnie pisze się do głównego moderatora forum bb (gdzieś mam zapisane nick głównej moderatorki) jutro prześle i po sprawie :-)
Dziewczynki która na moderatora??? Madziula, może Ty?
Witajcie,
Widzę że macie ochotę zamknąć wątek to się ujawniam...
Podczytuję Was już od pewnego czasu i stało się to dla mnie codziennym rytuałem bo jestem na l4 odkąd się dowiedziałam o ciąży. Najpierw zapobiegawczo ze względu na dwa poronienia, a później z konieczności bo dostałam krwawień, a w końcu zrobił mi się krwiak na kosmówce i mogłam wstawać z łóżka jedynie za potrzebą...
Teraz na szczęście jest już lepiej- tzn. miewam częste bóle głowy podobnie jak niektóre z Was, ale krwiak zniknął i generalnie gin nie ma żadnych zastrzeżeń co do ciąży i dzidziusia :) co mnie bardzo cieszy, ale obawy pozostaną już ze mną pewnie do końca ciąży...
Bas- witaj :)
Bas jak mała chce jechać i obóz sprawdzony to czemu nie.

Co do wątku zamkniętego to może być tylko przy moim pisaniu to pewnie będę się tam udzielać 3-4razy na tydzień, mam nadzieję że nie będzie wam to przeszkadzać, bo poprostu nie zawsze mi się chce pisać albo mi temat nie podchodzi i nie mam co napisać.

Ja się mogę pochwalić małą plantacją truskawek, mam ok 60 krzaczków i drugi rok będą owocować i będzie najwięcej owoców o ile pogoda dopisze :) tylko jak narazie na tą chwilę nie ma mi kto ich wyplewić mimo że mam założoną folię to i tak trawa przerasta.

A do tego na jesień posadziłam sobie 20 krzaczków malin... :))

Paulka - zazdroszczę plantacji, super sprawa, ja mam 3 krzaczki ach normalnie jaka dumna z nich jestem ;) i nie przejmuj się że ba zamkniętym będziesz rzadziej, każda pisze na tyle na ile czas i tematy jej pozwalają :)

Witam nowe mamusię, widzę że wizja zamkniętego poszerza nam grono :)

Miłego poniedziałeczku!

Do góry