reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Akatsuki noo mam podobnie, a w ogole jak juz sie moim super dogadujemy to wtedy jakos zadne kłopoty mi nie straszne, bo wiem że razem damy rade ;) wiec trzymajcie sie tego i musicie sie nawzajem wspierac i przede wszystkim myśleć pozytywnie, ja zawsze odganiam od siebie mysli, że coś może byc nie tak

Jejku dziewczyny a ja to jestem taka ze najchetniej wcale bym do lekarzy nie chodzila, a tutaj kłania sie przykład mojej mamusi, dopiero jak sie przewraca o własne nogi to pojdzie z wielką łaską do lekarza i my całą rodziną tak mamy :/

Blair witaj :) dawno Cię nie było, ooo bardzo wczesnie ruchy czujesz, ja tam narazie nic, podejrzewam ze najwczesniej za jakies 2 tyg, ale to juz tak naprawde tylko 2 tyg, jeju jak ten czas leci, niedlugo bedziemy miały 5 msc :)

reklama
witam!

Gratuluję udanych wizyt no i oczekiwanej płci :-D

Dzisiaj mam sporo pracy zaplanowanej przed sobotnimi urodzinami Antka.

Udanego dnia życzę!!!

dolga my ogólnie się bardzo dobrze dogadujemy. mamy za sobą prawie 10 lat związku i 5 małżeństwa (za 2 tyg!!:o) ale wiadomo że nerwy sa a najbliżej do odreagowania mamy siebie. to jest ludzkie i chyba każda para tak miewa. sukces w tym że nigdy nie kłócimy się na poważnie, zawsze się godzimy w ciągu dwóch godzin...

kate, Madziula pytałyście do kiedy pracuję, otóż chciałabym do 3 czerwca (tego dnia mam ostatnie ćwiczenia) i więcej mnie w pracy nie zobaczą, ale to kurcze jeszcze prawie dwa mce

Akatsuki
teraz przesilenie, plus hormony i chandra gotowa, trzymam kciuki ze lepszy obrót spraw

Szczęśliwa
te bóle brzucha to tak jakby nie miesiączkę, ale nie centralnie nad łonem, tylko bardziej po bokach, lekarz twierdzi, że bole brzucha są niespecyficzne, bo mogą oznaczać wszystko - zarówno ryzyko poronienia, jak i sam fakt powiększania się macicy

a powiem Wam, że ja już też czuję maleństwo, ale u mnie to 7 ciąża, więc wszystko na maksa rozciągnięte

Ostatnia edycja:
Akatsuki noo mam podobnie, a w ogole jak juz sie moim super dogadujemy to wtedy jakos zadne kłopoty mi nie straszne, bo wiem że razem damy rade ;) wiec trzymajcie sie tego i musicie sie nawzajem wspierac i przede wszystkim myśleć pozytywnie, ja zawsze odganiam od siebie mysli, że coś może byc nie tak

Jejku dziewczyny a ja to jestem taka ze najchetniej wcale bym do lekarzy nie chodzila, a tutaj kłania sie przykład mojej mamusi, dopiero jak sie przewraca o własne nogi to pojdzie z wielką łaską do lekarza i my całą rodziną tak mamy :/

Blair witaj :) dawno Cię nie było, ooo bardzo wczesnie ruchy czujesz, ja tam narazie nic, podejrzewam ze najwczesniej za jakies 2 tyg, ale to juz tak naprawde tylko 2 tyg, jeju jak ten czas leci, niedlugo bedziemy miały 5 msc :)
Ja też jeszcze nie czuję. U mnie to 13 tc, więc wcześnie jeszcze.
Dolga, a Młody bardzo Cię kopał? Mnie Maja tak zasuwała nogami, że myślałam, że mi brzuchem zaraz wyskoczy. Jak sobie pomyślę, że teraz tak może być razy 2, to dziękuję postoję. Jak byłam na patologii na oddziale i raz szalała na ktg, to lekarz aż powtarzał badanie i jeszcze usg. Jak się okazało, że eM bryka jak szalona, to mi współczuł.

noo troche tam kopał, sczegolnie jak sie kładałam spać, wiercił sie, aż czasami boleśnie, ale szcezrez mowiac to jak niektore filmiki w necie ogladałam, to chyba nie miałam najgorzej, bo tam wywalają nóżki i łażą jak chcą to pewnie musi boleć, a u mnie krecil sie okropnie, a cały czas byl główka w dole, a jakby tak mial sie przekrecic jeszcze to ja nie wiem

Zazdroszczę Wam,że już czujecie ruchy, to moja pierwsza ciąża, więc chyba jeszcze muszę poczekać;-)
Bata mi lekarz powiedział,że taki bóle są normalne, bo wszystko się naciąga,mogą to być wiązania, macica, w sumie wszystko. Zwłaszcza w II trymestrze mogą się nasilić.

Ja jeszcze nic nie czuje ale mam nadzieje, że w tym miesiącu się coś zacznie. Zaczął mi się już 16 tydzień :D no i kurczę też bym chciała znać już płeć a wizyta dopiero za 18 dni...
Zaobserwowałam, że od dwóch dni mój brzuszek zrobił się bardziej kształtny i taki jakby bardziej twardy a nie tłuszczykowaty. Oczywiście widzę to tylko ja :p dziś będę robiła cotygodniową fotkę, jak wyjdzie miarowa to wstawię. :)

reklama
Dolga nie było, bo Święta na dwa domy, pogrzeb, nie było czasu...

Asika powodzenia w organizacji urodzin ;)

Ladyk to teraz będzie w brzuszku taniec parami ;p

Dajanka ja tez w pierwszej ciąży jestem ;)

Colly mam podobnie wizytę tylko ze za dwa tyg, lekarz planuje mi odstawiać luteinę i poproszę go o usg żeby sprawdził czy z łożyskiem wszystko ok zanim odstawimy lutke. Mam nadzieje ze sie zgodzi i może tez będziemy już znali płeć ;D

Dziewczyny z tymi ruchami to ja tez jestem trochę zdziwiona, bo czekałam ze jeszcze ze dwa tygodnie... W końcu pierwsza ciąża, ale mi lekarz już dawno powiedział ze za dobrze znam swoje ciało i dzięki temu czuje więcej... I tak leżałam sobie z ręka na brzuszku i czekałam, dzis to aż sie zdziwiłam bo to już pukniecia były ;) ale biorę jeszcze poprawkę na to ze mogę sie mylić ;p

Do góry