reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

witam nowe mamusie, w końcu piąteczek w pracy przysypiam ale jeszcze 2 godziny i wekeend:-):-) ja na początku też tak miałam że latałam do wc i patrzyłam czy oki, w grudniu robiłam test wyszedł bladzioch juz sie cieszyłam o po 3 dniach spóźniona @ przyszła, więc teraz się bałam że się pojawi ale na szczęście nie zawitała:-):-) mam nadzieje ze wszystkie szczęśliwie donosimy do października, plamienia delikatne występują zdarzyło mi sie w pierwszej ciąży spanikowana dzwoniłam wtedy do lekarza powiedział ze jeśli nie ma krwi czerwonej i nie utrzymuje się dłużej niż dwa dni to oki i żeby odpoczywać i nospę brać

reklama
Dreamgirl współczuję bardzo... ogólnie wszystkim mamom które przeszły poronienie...
W pierwszej ciąży pobiegłam do lekarza jak tylko zrobiłam test i pęcherzyk był ale to był początek 5 tc. Powiedział, że wygląda ok ale kartę ciąży założymy na następnej wizycie jak już będzie pewność... To było moje pierwsze zaciążenie i poczułam jakby mnie zimną wodą oblał... bo dla mnie już była pewność... a on jako lekarz studził chyba moją euforię... ehh...
Dlatego teraz czekam i w środę chcę widzieć serce i mieć kartę ciąży :)

Co do Walentynek.... idę na weekendowy kurs szycia dla mam :D liczy się??? :D uszyję mężowi coś z serduszkiem :p skarpetkę na mini-stopę czy cuś :)

Annie a do jakiego lekarza z LuxMedu chodzisz?

Yustina88 quixx duo jest beznadziejny. Kup pinkt test :) mi ten pierwszy przy becie 422 wyszedł cień cienia, a pink wczesniej już wyraźnie i to w ciągu dnia.

Adaskowa a skąd jesteś?

znajomej na Staraczkach test wyszedł negatywny przy becie 200, te testy to do kitu są w większości...

Bata ja też wciąż biegam do toalety i patrzę czy nie ronię Kropki. Z Zosią miałam plamienie spore w 21tc, ale okazało się,że to naczynko w szyjce macicy pękło.

mam to samo :/ a jak aplikuję luteinę to sprawdzam dokładnie czy na szyjce nie ma plamienia... obłęd

Jak dotarłyśmy na IP to miała już cechy odwodnienia...a nie przyjmowała żadnych płynów więc trzeba było nawadniać kroplówkami. Co do szpitali to mnie osobiście rozwaliło to,że za spanie na krześle przyniesionym ze swojego domu (albo szpitalnym - obojętne) trzeba zapłacić za każdą dobę...Albo zostawić dziecko w szpitalu samo....ciekawe tylko kto by się nim wtedy zajmował...

zdrówka dla Maleństwa. Ostatnio Szwagier przyszły z Żoną kimali w szpitalu na zmianę u Syna- 30zł za noc, tylko że mieli łózko do dyspozycji

Cześć dziewczyny,

Witam sie z Wami serdecznie.
Ale macie tu fajnie, bardzo chętnie do was dołączę jak mnie przygarniecie.

Jestem kwietniówką 2006 - syn Franek a teraz jak się wczoraj potwierdziło na usg - pażdziernikówką 2015. Termin mam na 12 pażdziernika.

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego i łaskawego dnia :-)

witaj :)

Nic nie mów... ja odliczam godziny do wizyty wtorkowej. Pozostało mi już tylko 100,5 godziny! :-D

Macie jakieś plany na Walentynki?

ja mam w poniedziałek ale jakoś wieczór/noc i powoli odchodzę od zmysłów, ale pocieszam się że jak są objawy to powinno być dobrze :)
my mamy plany--> pizza + kanapa + dobry film :) mi się pizzy chce już od 2tyg :p mniam :p

Dreamgirl współczuję bardzo... ogólnie wszystkim mamom które przeszły poronienie...
W pierwszej ciąży pobiegłam do lekarza jak tylko zrobiłam test i pęcherzyk był ale to był początek 5 tc. Powiedział, że wygląda ok ale kartę ciąży założymy na następnej wizycie jak już będzie pewność... To było moje pierwsze zaciążenie i poczułam jakby mnie zimną wodą oblał... bo dla mnie już była pewność... a on jako lekarz studził chyba moją euforię... ehh...
Dlatego teraz czekam i w środę chcę widzieć serce i mieć kartę ciąży :)

Co do Walentynek.... idę na weekendowy kurs szycia dla mam :D liczy się??? :D uszyję mężowi coś z serduszkiem :p skarpetkę na mini-stopę czy cuś :)
Ale super! też bym chciała taki kurs!!! Od dawna mi się marzy,żeby nauczyć się jakichś podstaw szycia. Pod choinkę dostałam nawet maszynę do szycia...ale póki co leży i nie mam nawet pomysłu jak się zabrać za naukę. Więc jakbyś coś ciekawego tam usłyszała to ja czekam na relację :-)

oki :)
zobaczymy czy się czegoś naumiem :)

Generalnie jestem takim dłubaczem, hand made'owcem :) Ale na maszynę nigdy czasu nie znalazłam. Umiem szyć ręcznie i wyszywać haftem krzyżykowym :) Kocham rysować i właśnie urządzam pokój Maksiowi i szukam inspiracji żeby obrazki ze zwierzątkami stworzyć :) Nooo i chcę sama szyć kocyki, czapki, ubranka. Więc liczę na zasianie ziarenka na kursie a potem zamawiam maszynę i ruszam zanim dzidzia się urodzi :D

dzieki dziewczyny za słowa otuchy. jestem nowa na forum. w ogóle to długo sie zastanawiałam czy sie zapisac do mam na pazdziernik ale dobrze zrobiłam o wiele mi lżej. jestem w 7 tyg i 1 dzień. dzis juz prawie nie plamie. choc za kazdym pojsciem do toalety sie denerwuje. mam nadzieje ze bedzie dobrze. macie racje trzeba pozytywnie myslec. dobijaja mnie mdłości i chyba dostałam jadłowstrętu. jak pomysle o jedzeniu to mi niedobrze.;)ogólnie smazone blee. jem tylko jakis owoc i chlebek ryżowy. leze w łóżku i mam juz go dosc. w sumie to zaczynam 3 tydzień łóżkowego wylegiwania. oglądłam 4 sezony the walking death i cały 4 sezon gry o tron. a jak brakło na chwile energii elektrycznej to płakałam jak bóbr. masakra jakaś . tez jestescie takie humorzaste? pozdrawiam was wszystkie

Witam nowe mamusie :)

Jejku dziewczyny nie mogę się w was połapać, jest już nas tak duzo i jak przeczytam to nawet nie pamietam co kto napisał

Ja mam wręcz odwrotnie jakoś wiem, że wszystko ok z moją ciąza ;) obym sie nie pomyliła

Mroowkaa to co się u nas dzieje to jest nienormalne :/

Dolga ja niby tez czuje ze jest ok, bo nie dzieje sie nic niepokojącego, ale boje sie cieszyć dopóki nie zobaczę serduszka, juz dwa razy cieszyłam sie za wcześnie...

reklama
mam do was pytanie... czy was też tak bardzo bolą piersi? ważą chyba z tonę... i od ponad tygodnia mam codziennie skurcze brzucha.. najpierw delikatne przez cały dzień a teraz kilka razy dziennie dość mocne...

Do góry