reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Witajcie, mam takie pytanie, wczoraj testowalam, bobotest wyszła druga kreska choc blada dzis zrobilam dwa kolejne quixx duo i ani cien cienia,slyszalyscie cos o tym quixx duo? dodam ze okres mialam dostac 3 dni temu.
ja robilam 2x quixx i wyszly dwie kreski
Ze złych wieści kupiłam sobie dziś sok wyciskany z marchwi! A co pomyślałam zdrowo dla maluszka, babka przy mnie sok robiła wypiłam 200 ml i umierałam jakieś 3,5h. Zrobiło mi sie niedobrze, leżało mi na żołądku, dostałam biegunki po 4-5h dalej mam brzuch podrażniony i tylko pije herbatę i coś tam próbuje lekkiego zjeść. Możliwe żebym się świeżą marchewką zatruła?

moze jednak taka reakcja w ciazy? wczesniej pilas taki sok? ja pije w domu wyciskany z marchweki i jablka i nic mi nie jest...

reklama
Witam ponownie, dzis zrobiiłam poraz kolejny bobo test (przypomne przedwczoraj robilam bobotest i wyszly dwie kreski, wczoraj dwa quixx duo i negatywne a dzis zrobilam znow bobo test i dwie kreski). Nie wiem co myslec, na bete pojde najblizej w poniedzialek, chyba ze dzisiaj uda mi sie jakos wyrwac.

Spokojnie. Testy mają różną czułość. Mogą się mylić na i pokazać wynik fałszywie ujemny. Jeśli wyszły dwie krechy to raczej ciąża - wykryły hormon, który musiał być w próbce. I najlepiej robić rano kiedy stężenie jest najwyższe tzw pierwszy mocz.
Też bym zrobiła betaHCG i będzie jasność.

Ale naskrobałyście! A ja mam awarię telefonu :(

Ja pierwszą ciążę prowadziłam u 2 lekarzy równolegle: w luxmedzie właśnie i prywatnie. I wolałam chodzić prywatnie bo miał dla mnie lekarz więcej czasu i lepszy sprzęt. Na usg wszystko cudnie było widać, w 13 tc liczyłam paluszki :)
Choć lekarz w luxmedzie był fajny to jakiś zakręcony - śmieszył nie jak na jednaj wizycie 10 razy zapytał o datę OM. Ale w luxedzie jeden duuuży plus: badań zlecają od stóp do głów bez proszenia a w laboratoriach są przemiłe babki - delikatne że wcale nie czuć wkłuć. Teraz robiłam prywatnie i mam zrytą żyłę i krwiaka :(
Ale tą ciążę prowadzę tylko prywatnie bo chcę rodzić znów u mojego gina.

Klaudixxon oże marchew niedomyta albo przenawożona... :( Mieszkam w okolicach sadowniczych i widzę jakim syfem pryskają wszystko.... Dziewczyny myjcie warzywa i owoce przed i po obraniu obficie wodą i omijajcie skórki, bo mają najwięcej syfu. I odradzam pekinkę bo robak ją uwielbia i idzie na nią najwięcej oprysku a ją ciężko umyć :/

Ja zjadłam jednego pączka i miałam zgagę. Ogólnie bardziej ciągnie nie do warzyw i mięsa niż do słodyczy.
W pierwszej ciąży jadłam dużo winogrona na początku :) A w 9 miechu codziennie duże pudło lodów Algidy brzoskwiniowo-ananasowo-śietankowej :D Omatulu jak się na nie rzucałam :)

Muszę Wam poodpisywać ale zaraz podoczytuję :)

yustyna zrób bete, wynik masz za 2-3 h,
ja w 12 dpo robiłam test 10 druga kreska praktycznie nie widoczna, uznałam za negatyw,
zrobiłam bete dla pewnosci ( miałam silne leki brac) i okazało sie, ze bete miałam wysoka , ponad norme jak na ten dzień

kurcze bardzo sie martwie bo mam plamienia . takie minimalne ale są, byłam u lekarza serce bije kazał mi lezec kategorycznie, mam duphaston,no-spe,magnez. boje siebardzo bo to dopiero 7 tydz. juz raz poroniłam w takiej samiej sytuacji. oby wszystko było dobrze. czy któraś z was była w podobnej sytuacji?;(

Asia8504 witaj :)

Akatsuki a co tam robią w ogóle? nie dałam bym rady byc tam w ciąży chyba hehe

sylwia.87 trzymam kciuki, oby wszystko się ułożyło i byś dotrwała do października :)

A u nas w nocy jazda, moje dziecko jest przeokropne, stwierdzam to, nic go nie boli i ryk, bo do cycka chce się uwiesić na całą noc, chyba od dzisiaj bedę twarda i koniec z tym, dam radę i nie dam się małemu terroryście, bo się robi coraz gorzej ;/ plecy mnie bola, bo cała noc w jednej pozycji ;/

Ostatnia edycja:
Sylwia ja w ciąży z Hubertem plamiłam choć delikatnie, z Ulcią do 9 tygodnia zdarzało się nawet z żywa krwią, teraz ponieważ też jestem po poronieniach co chwile chodzę do łazienki koniecznie z białym papierem i obawą patrzę na kolor śluzu, obłęd... musisz wierzyć, że to chwilowe, naprawdę wiem że zdarza się to często a dzidzi nic nie jest

reklama
Hej Dziewczyny ale naskrobalyscie, nie dam rady każdej odpisać ;)

W każdym razie dzięki za pomoce info w sprawie boli, dzis bede dzwonić do lekarza umawiać sie na pon i przy okazji zapytam. Ale wydaje mi sie ze to normalne rozciąganie więzadeł.

Zaczynam dostawać lekkiej obsesji przed wizyta poniedziałkową, tak bardzo bym chciała zeby z dzieckiem było wszystko dobrze... Zeby w końcu sie udało...

Mdłości nadal od świtu do nocy.

Dolga współczuje terroru, pewnie wykończona jesteś po takiej nocy...

Sylwia nie byłam w takiej sytuacji, ale mocno trzymam kciuki żebyś wytrwała do października!

Adaskowa mnie testy nie raz oszukały ze pokazały blada kreskę z ciazy nie było (beta w tym dniu 0). Teraz jak robiłam test 10dpo i wyszły dwie kreski dobrze widoczne, to przypomniało mu sie co kiedyś czytałam na forum "nie doszukuj sie cieni cienia, jak bedziesz w ciazy to zobaczysz kreski do których nie bedziesz miała watpliwości"
Potwierdzam mi tez zawsze masakrują żyły tylko nie w luxmedzie, tam nawet nie czuje ukłucia ;)

Yustyna88 beta na rozwianie watpliwości, jak masz możliwość to wklej test tutaj ;)

Klaudixxon a przed ciąża mogłaś pic takie soki? Moze to reakcja uczuleniowa? Albo maluszkowi nie smakowało ;p

Witam nowe forumowiczki, ale sie nas duzo robi, super ;)

Do góry