reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Piersi to norma, ja teraz mam zmiennie raz bolą, raz nie ;) ale jeśli chodzi o bóle to skonsultowalabym to z lekarzem, bo skurcze nie powinny występować z tego co mi wiadomo. Ja akurat nie miałam żadnych boli poza ciągnięciem wiązadeł. Na skurcze no spe weź

reklama
Co do Walentynek.... idę na weekendowy kurs szycia dla mam :D liczy się??? :D uszyję mężowi coś z serduszkiem :p skarpetkę na mini-stopę czy cuś :)
U nas też są kursy w soboty w centrum Gdańska. Ale najbliższe zajęcia są za tydzień :) Ja dziergam właśnie czapkę dla córy :-D

Witam! czy mogę się dołączyć? Również będę październikową mamusią :) termin według ost miesiączki przypada na 17 października :)
Witamy :) Dużo nas już :)

mam do was pytanie... czy was też tak bardzo bolą piersi? ważą chyba z tonę... i od ponad tygodnia mam codziennie skurcze brzucha.. najpierw delikatne przez cały dzień a teraz kilka razy dziennie dość mocne...
Nie mam skurczy, nie pomogę :)

Hehehehe, witaj Buba :) Ja jestem mamą marcową 2006 (aczkolwiek wtedy mnie na forum nie było), więc mamy dzieci w bardzo zbliżonym wieku, moja jest z 30 marca :)

Dreamgirl - Franek z 10 kwietnia. Wogóle to my 3 barany.....8/10/13 kwietnia jednym tortem obganiamy ;-)Czy twoja latorośl w drugiej czy w trzeciej klasie?

EwaS86 - wypoczywaj ,wszystko napewno będzie dobrze!

Sylwia87 - trzymam kciuki, grunt to pozytywne myślenie!

Ja dziś chodzę nieprzytomna....na niczym nie mogę się skupić, opadam z sił i chętnie bym podusię przytuliła ;) rano nie mogłam sobie przypomnieć co zrobiłam ze strojem na bal karnawałowy syna który dwa dni temu kupiłam...nie wzięłam ze sklepu, zgubiłam po drodze, wcisnęłam w domu i nie wiem gdzie...efekt był taki że syn poszdł ku swojej radości w piżamie małpie na bal przebierany.....To rozkojarzenie mnie dobija....jestem z tych skrupulatnych, nadgorliwych i pedantycznych a tu wszystko znowu się rozjeżdza....ciężkie czasy :zawstydzona/y:
Co do Walentynek to słyszałam coś przypadkiem że moi Panowie coś knują ale co i jak tego jeszcze nie wiem :cool2:

Buba super Wam się urodziny ułożyły, jestem ciekawa gdzie znajdziesz ten strój :sorry:

kurczę mam dziś doła - wyskoczyła i oprycha na ustach, fakt to po raz setny w moim życiu i podobno według dr gogle wtórne zakażenie nie jest groźne, ale i tak już schizuję, żeby to już był 38 tc,
tak czytałam i widzę, że wiele z nas przeszło poronienie, a niestety to pociąga ogromny lęk w kolejnych ciążach, tak jak pisałam dla mnie najgorsze są wizyty w toalecie - chyba powinnam sobie sprawić taki pasek kontrolny z odcieniami bieli i beżu jak jest do zębów, bo u mnie to już zakraja o paranoję, a do tego chciałabym ogromnego bólu piersi i mdłości 24 h, bo do tej pory wszystko jest znośne

jadę oglądać tapety do sypialni, kurczę wszędzie wklejam tapety i fototapety:confused:

Ostatnia edycja:
Czy ja wiem czy jest tak źle?;) wydaje mi się ze opieka medyczna jest na wyższym poziomie tylko nie ma hipohondrii ani hosteryzowania ;)

Ło matko dziewczyny, ale wy tu szybko piszecie musiałam z 4 strony nadrobić;)

Dziś zrobiłam dobrą rzecz zapisałam się do dietetyka klinicznego (jakaś cudna odmiana) aby mi dietę naskrobał ciążową bo mam morfologię słabą, brak żelaza, cukrzyce, niedoczynność i jakieś małe nietolerancje pokarmowe... Smaki mam takie że wczoraj o 1;00 kiełbasę z cebulą i papryczkami chilli smażyłam! Masakra boję się że utyje jak słoń dwa chciałabym jeść żeby to żelazo poprawić.

U mnie z objawów ciążowych to mało co jest a jestem 7 tygodniu + 1 albo 2 dni (różnie mi to pokazuje). Susiam często, piersi mam trochę większe i nabrzmiałe, ale mnie nie bolą w ogóle, smaki mam ale nie cały czas, do słodkiego mnie nie ciągnie, na myśl o warzywach robi mi się niedobrze, mięso żreć chce chociaż normalnie nie jadam duzo.

Delikatnie czasem robi mi się nie dobrze, ale wystarczy że napije się czegoś ciepłego i przechodzi. Normalnie człowiek może zapomnieć, że w ciąży jest. A i wydaje mi się, że w brzuchu doszło mi z 1 cm:p

reklama
dziewczyny na co macie smaki?
Ja dziś pół miasta zeszłam na Falafelem i mini piklami :)
poza tym zrobiłam baba ganoush na kolację.
Zazwyczaj mi się nie chce ale dziś sie porządnie wkręciłam. Szkoda tylko że dziecko odmawia spania ;/

Do góry