reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Witajcie, mam takie pytanie, wczoraj testowalam, bobotest wyszła druga kreska choc blada dzis zrobilam dwa kolejne quixx duo i ani cien cienia,slyszalyscie cos o tym quixx duo? dodam ze okres mialam dostac 3 dni temu.
ja robilam 2x quixx i wyszly dwie kreski
Ze złych wieści kupiłam sobie dziś sok wyciskany z marchwi! A co pomyślałam zdrowo dla maluszka, babka przy mnie sok robiła wypiłam 200 ml i umierałam jakieś 3,5h. Zrobiło mi sie niedobrze, leżało mi na żołądku, dostałam biegunki po 4-5h dalej mam brzuch podrażniony i tylko pije herbatę i coś tam próbuje lekkiego zjeść. Możliwe żebym się świeżą marchewką zatruła?

moze jednak taka reakcja w ciazy? wczesniej pilas taki sok? ja pije w domu wyciskany z marchweki i jablka i nic mi nie jest...

reklama
Witam ponownie, dzis zrobiiłam poraz kolejny bobo test (przypomne przedwczoraj robilam bobotest i wyszly dwie kreski, wczoraj dwa quixx duo i negatywne a dzis zrobilam znow bobo test i dwie kreski). Nie wiem co myslec, na bete pojde najblizej w poniedzialek, chyba ze dzisiaj uda mi sie jakos wyrwac.

Spokojnie. Testy mają różną czułość. Mogą się mylić na i pokazać wynik fałszywie ujemny. Jeśli wyszły dwie krechy to raczej ciąża - wykryły hormon, który musiał być w próbce. I najlepiej robić rano kiedy stężenie jest najwyższe tzw pierwszy mocz.
Też bym zrobiła betaHCG i będzie jasność.

Ale naskrobałyście! A ja mam awarię telefonu :(

Ja pierwszą ciążę prowadziłam u 2 lekarzy równolegle: w luxmedzie właśnie i prywatnie. I wolałam chodzić prywatnie bo miał dla mnie lekarz więcej czasu i lepszy sprzęt. Na usg wszystko cudnie było widać, w 13 tc liczyłam paluszki :)
Choć lekarz w luxmedzie był fajny to jakiś zakręcony - śmieszył nie jak na jednaj wizycie 10 razy zapytał o datę OM. Ale w luxedzie jeden duuuży plus: badań zlecają od stóp do głów bez proszenia a w laboratoriach są przemiłe babki - delikatne że wcale nie czuć wkłuć. Teraz robiłam prywatnie i mam zrytą żyłę i krwiaka :(
Ale tą ciążę prowadzę tylko prywatnie bo chcę rodzić znów u mojego gina.

Klaudixxon oże marchew niedomyta albo przenawożona... :( Mieszkam w okolicach sadowniczych i widzę jakim syfem pryskają wszystko.... Dziewczyny myjcie warzywa i owoce przed i po obraniu obficie wodą i omijajcie skórki, bo mają najwięcej syfu. I odradzam pekinkę bo robak ją uwielbia i idzie na nią najwięcej oprysku a ją ciężko umyć :/

Ja zjadłam jednego pączka i miałam zgagę. Ogólnie bardziej ciągnie nie do warzyw i mięsa niż do słodyczy.
W pierwszej ciąży jadłam dużo winogrona na początku :) A w 9 miechu codziennie duże pudło lodów Algidy brzoskwiniowo-ananasowo-śietankowej :D Omatulu jak się na nie rzucałam :)

Muszę Wam poodpisywać ale zaraz podoczytuję :)

yustyna zrób bete, wynik masz za 2-3 h,
ja w 12 dpo robiłam test 10 druga kreska praktycznie nie widoczna, uznałam za negatyw,
zrobiłam bete dla pewnosci ( miałam silne leki brac) i okazało sie, ze bete miałam wysoka , ponad norme jak na ten dzień

kurcze bardzo sie martwie bo mam plamienia . takie minimalne ale są, byłam u lekarza serce bije kazał mi lezec kategorycznie, mam duphaston,no-spe,magnez. boje siebardzo bo to dopiero 7 tydz. juz raz poroniłam w takiej samiej sytuacji. oby wszystko było dobrze. czy któraś z was była w podobnej sytuacji?;(

Asia8504 witaj :)

Akatsuki a co tam robią w ogóle? nie dałam bym rady byc tam w ciąży chyba hehe

sylwia.87 trzymam kciuki, oby wszystko się ułożyło i byś dotrwała do października :)

A u nas w nocy jazda, moje dziecko jest przeokropne, stwierdzam to, nic go nie boli i ryk, bo do cycka chce się uwiesić na całą noc, chyba od dzisiaj bedę twarda i koniec z tym, dam radę i nie dam się małemu terroryście, bo się robi coraz gorzej ;/ plecy mnie bola, bo cała noc w jednej pozycji ;/

Ostatnia edycja:
Sylwia ja w ciąży z Hubertem plamiłam choć delikatnie, z Ulcią do 9 tygodnia zdarzało się nawet z żywa krwią, teraz ponieważ też jestem po poronieniach co chwile chodzę do łazienki koniecznie z białym papierem i obawą patrzę na kolor śluzu, obłęd... musisz wierzyć, że to chwilowe, naprawdę wiem że zdarza się to często a dzidzi nic nie jest

reklama
Hej Dziewczyny ale naskrobalyscie, nie dam rady każdej odpisać ;)

W każdym razie dzięki za pomoce info w sprawie boli, dzis bede dzwonić do lekarza umawiać sie na pon i przy okazji zapytam. Ale wydaje mi sie ze to normalne rozciąganie więzadeł.

Zaczynam dostawać lekkiej obsesji przed wizyta poniedziałkową, tak bardzo bym chciała zeby z dzieckiem było wszystko dobrze... Zeby w końcu sie udało...

Mdłości nadal od świtu do nocy.

Dolga współczuje terroru, pewnie wykończona jesteś po takiej nocy...

Sylwia nie byłam w takiej sytuacji, ale mocno trzymam kciuki żebyś wytrwała do października!

Adaskowa mnie testy nie raz oszukały ze pokazały blada kreskę z ciazy nie było (beta w tym dniu 0). Teraz jak robiłam test 10dpo i wyszły dwie kreski dobrze widoczne, to przypomniało mu sie co kiedyś czytałam na forum "nie doszukuj sie cieni cienia, jak bedziesz w ciazy to zobaczysz kreski do których nie bedziesz miała watpliwości"
Potwierdzam mi tez zawsze masakrują żyły tylko nie w luxmedzie, tam nawet nie czuje ukłucia ;)

Yustyna88 beta na rozwianie watpliwości, jak masz możliwość to wklej test tutaj ;)

Klaudixxon a przed ciąża mogłaś pic takie soki? Moze to reakcja uczuleniowa? Albo maluszkowi nie smakowało ;p

Witam nowe forumowiczki, ale sie nas duzo robi, super ;)

Do góry