reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

witam

ja dzisiaj czuje sie ciut lepiej, ale wczoraj to był dramat, wieczorem już beczec mi się chciało z bezsilności,
przelezałam cały dzień, mdłosci cała dobę miałam,

Akatsuki bierzesz luteine albo Duphaston?
buba spróbuj tych opasek, ja mam wrażenie, że mi pomagają
beta mi tez sie zatrzymał suwaczek, zmieniłam na inny i idzie do przodu

reklama
Czytałam o tej luteinie o nie wiem czy wiecie ale ona noe ma klinicznie potwierdzonego działania natomiast ma klinicznie potwierdzone efekty uboczne. Z tego właśnie względu poza Polską się jej nie przepisuje... mogę zapytać lekarke o cos innego

Czytałam o tej luteinie o nie wiem czy wiecie ale ona noe ma klinicznie potwierdzonego działania natomiast ma klinicznie potwierdzone efekty uboczne. Z tego właśnie względu poza Polską się jej nie przepisuje... mogę zapytać lekarke o cos innego

Tzn? jakie skutki uboczne?

Mnie denerwuje to ze u nas lekarze wszystko przepisuja na ślepo.. Przecież jeśli zgłosiłam takie problemy bólowe to niby wskazują na za niski progesteron więc czemu lekarz nie może zlecić jednego badania więcej i sprawdzić poziom zamiast od razu faszerowac... A może zbędny? Może po prostu bardziej odczuwam ból? Dzisiaj kolejny dzień gdzie faktycznie jest mi lepiej ale z drugiej strony brak objawów też jest niepokojący.. Na szczęście, czasem ciągną więzadła, piersi bolą i... kość ogonowa :p w ogóle ten ból ogonka był moim pierwszym objawem ciąży i wiedziałam że coś jest na rzeczy :-)

u mnie Hubert niestety miał po luteinie spodziectwo - jest wada operacyjna polegająca na niepełnym wykształceniu cewki moczowej, przeprowadzone badania wskazują, że duża dawka progesteronu sprzyja powstaniu tej wady, ale muszą zaistnieć jeszcze inne czynniki predysponujące

malinka z progesteronem jest tak, ze zrobisz badanie i wyjdzie Ci wynik np 15 czyli niski a za 2 h zrobisz kolejny raz i wyjdzie Ci np 30 wysoki, chyba dlatego nie zlecaja, zreszta mozna samemu zrobic, u nas badanie kosztuje chyba 24 zł i wynik jest za 2-3 h
ale mnie nastraszyłyscie tą luteiną, ja brałam przy 2 ciązy od chyba 5 tc do 6 miesiaca ciąży, syn jest zdrowy

Powaznie z ta lutka... ja biore ... na szczescie 1x1 do czasu az zobaczymy serducho ... potem odstawiamy

Produkujecie tutaj tyle ze tylko mi telefon bzyczy ;)

Hey dziewczyny wszystkim życzę pozytywnego myślenia akatusik daj znać jak po rozmowie
Mi dzisiaj nic nie smakuje głodna jestem okropnie a co do ust wezmę to na wymioty mnie bierze eh ostatnie podejście może chociaż kisiel

reklama
Do góry