reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

reklama
Melduję że wróciliśmy :) było super.

hej

w koncu sie dzis wyspalam, bo ostatnio ciezko z tym bylo. G wybyl na caly weekend- wczoraj egzamin uczelnia wieczorem impreza a dzis znowu uczelnia...
Ja sobie wczoraj skoczylam do galerii myslalam ze znajde cos fajnego dla Malej, ale ani w HM ani w smyku ani w tkmaxx nic nie znalazlam. Kupilam sobie jedynie cudowny szlafrok w tkmaxx z mysla o szpitalu.

Pogoda dalej kiepska :/ ale w tv mowia ze ida upaly od srody- w koncu! nie ma bata, przyszly weekend G musi mnie gdzies zabrac ;p

Kasik podzielam Twoje zdanie co do zarzadzania kasą. Nie wyobrazam sobie zycia na kredyt, tylko po to zeby spelniac swoje zachcianki. Ja mam takue zdabie ze juz teraz mysle o tym zeby tak gospodarowac kasa zeby w przyszlosci zapewnic swoim dzieciom dobry start.
Zobaczymy czy sie z praca uda, ale to dopiero za jakues dwa lata, bo teraz rok macierzynskiego i rok doktoratu.

Mrowka zazdroszcze wyjazdu ;) bawcie sie dobrze :)

Dolga ale tesciowa wredna, co za babsko!

Szczesliwa jak czytam o Twojej Coreczce to mysle ze to mega urocza i slodka Dziewczynka!

Buba Wy na Kube z 3m dzieckiem chcecie leciec. A rodzinka moja i G przerazona jak powiedziałam ze chce pojechac na Sw Bozego Narodzenia w gory (do naszego mieszkania) ze no jak z takim malym dzieckiem?! i ze w przyszle wakacje mysle o wakacjach w trojke jakis fajniejszych zagranicznych (podroz poslubna) to ze chyba oszalam z takim malenstwem... a my z G uwielbiamy podrozowac, zwiedzac i do tej pory brakowalo nam jedynie fotelika z tylu lub wozka... nie chcemy byc jedna z tych par dla ktorych dziecko to przeszkoda zeby z domu wyjsc...

milej niedzieli, ja sie wlasnie zastanawiam co ze soba zrobic ;p
Blair- ja też w Tk maxx kupiłam ostatnio szlafrok :) może namy te same ;)
Co do kredytów to ja jestem tylko za kredytami inwestycyjnymi. Przy dużej firmie i dużych obrotach jest to mega przydatne. Ale brać kredyt i go @ przehulać" to nieporozumienie. Fran i niunia mają już zabezpieczenie na przyszłość. Więc i my spokojniejsi. Mądre podejście, bardzo dziecko jest dopełnieniem a nie ograniczeniem. Wszędzie na całym świecie widzimy podróżników z niemowlętami tylko u nas w Pl jakieś zaściankowe myślenie że gdzie z dzieckiem, małym przecież to niebazpieczne i nieodpowiedzialne....
Aaa.... zapomniałam całkiem, ale miałam dać zdjęcia sukienki :)
Póki co mam ją tak na wieszaku, nie było mnie na zakończeniu, ale jutro powinnam dostać zdjęcia od koleżanki, którą poprosiłam o kilka fotek z zakończenia. Więc to może jutro się uda ;)
A tymczasem:
Zobacz załącznik 697489Zobacz załącznik 697490Zobacz załącznik 697491Zobacz załącznik 697492
wow!!! Szacun. Śliczna, chylę czoło!
Akatsuki robiłam przed chwila taki test jak mówiłaś i biustonosz odejdzie minimalnie wiec nie jest za duży :)

U mnie też rodzina w sensie moi dziadkowie po nie wyzywali ze na święta Bożego Narodzenia chce jechać do Polski z takim malutkim dzieckiem. No ja pierdziele moje dziecko moja sprawa i mówią ze jestem nie odpowiedzialna. A wspomne ze chrzciny mam zamiar robić wlasnie przez święta jak uda w Polsce bo chce żeby moja siostra była chrzesna i żeby mi rodzice byli na chrzcie

Ja dzisiaj walczę ze strasznym bólem głowy normalnie nie daje rady :/
Zdrówka kochana i dziadkami się nie przejmuj!
No! Byliśmy w bistro FIDEL w Sopocie. Generalnie szamka pycha, ale mega długo czekaliśmy na jedzonko... no i okazało się to wszystko bardzo ostre. Za ostre jak dla mnie. A poza tym super, i jadłam pieczonego banana z sorbetem :) Mniam!

Czyli wypadzik udany, super!

Ostatnia edycja:
Witam po przerwie... tydzień byłam u rodziców, ale cały czas podczytywałam i nieraz miałam ochotę wtrącić swoje 5 groszy ale sprzęt nie pozwalał...a teraz nawet nie wiem, co komu chciałam napisać...

Kurka, ja się na basen trochę boję, bo mam skłonności do zapalenia pęcherza tudzież okolic intymnych, na razie daję sobie spokój...

Dolga trzymam kciuki za adaptację, większość dzieci się przyjmuje a mamy bardziej przeżywają niż one...

Akatsuki jak pisałaś, że córka daje ci w kość, łączyłam się z tobą w bólu, i niestety ostatnio coraz częściej sięgam po ostateczny środek czyli lanie....a tak bardzo chciałam być niebijącą mamą...

Mój mąż nas dzisiaj zostawił same. Pojechał z kolegami na rowerach zrobić pętlę bieszczadzką, niedawno dzwonił, pokonali 216 km, za godzinę powinien być w domu, a jutro o 5 pobudka do pracy... ale sam chciał...

Paulka ja ciągle jestem przed testem obciążenia, ale mam stare zapasy pasków i niestety cukrzyca u mnie w pełni, do tego mimo diety (odstawiłam słodycze, cukier, ziemniaki, pieczywo, ograniczyłam porcje tzn. mniej ale częściej) wyniki może nie tragiczne, ale znając moją panią diabetolog, jak nic się w tej kwestii nie zmieni to pewnie mi insulinę dowali a wolałabym nie... I muszę coś wtrącić na obronę naszej służby zdrowia... Tam gdzie chodzę do gina, po wyniku wskazującym na cukrzycę, skierowanie dostaję z zaznaczonym cito i jeszcze w tym samym tygodniu mam wizytę u diabetologa, a potem wizyty co dwa tygodnie i "numerek" dla ciężarnej ma być i już...
A co do tych dwóch czy trzech ukłuć przy glukozie 75 to jest to tylko i wyłącznie kwestia oszczędności... ale diagnostycznie liczy się wynik po dwóch godzinach.... dawniej były zalecenia, żeby robić 50 g, ale wtedy, jeśli wynik był wskazujący na cukrzycę lub graniczny, zlecano dodatkowo 75 g, a to wydłużało całą diagnostykę, a w ciąży czas się liczy, dlatego teraz robi się 75... i jeszcze jedno... poziom glukozy u dziecka jest ok 20% wyższy niż u matki...stąd te bardziej restrykcyjne normy w ciąży niż u "zwykłych" cukrzyków...
A ja dzisiaj miałam małego stracha, bo dostałam bólu brzucha, takiego a la skurczowego... na szczęście okazało się, że to jelita a nie macica:eek::eek:

A na początki bólu gardła polecam propolis forte, tabletki do ssania...

Ostatnia edycja:
Ja sobie stroju kompielowego nie kupuje bo raczej na plaży występować nie będę. Patrząc jak reaguje na ciepło to naprawdę greenpeace musiałby interweniować. Dziś u nas fajnie, ciepło ale nie parno, trochę boję się co będzie za tydzień no ale pocieszam się, że tych ciepłych dni to i tak wiele nie będzie. Ja jeszcze max do końca lipca do pracy i będę się bimbać. Mnie też już zaczyna męczyć spojenie łonowe i ogólnie biodra, kręgosłup więc raczej praca to moje największe wyzwanie. Po pracy to ja raczej się już do niczego nie nadaję. Uciekła ze mnie cała energia. A wczoraj rano jak się wybrałam do ikea (a to dziadostwo całe trzeba przejść nawet jak się nic nie kupuje) to myślałam że już do końca dnia będę leżała plackiem. Czuje się staro i niezgrabnie a przecież jeszcze i tak dużego brzucha nie mam. Chcę już październik!

Sorki, że tak o sobie. Cieszę się że większość z Was miała udany wekend i życzę dobrej nocki :)

Mrówka tez mam w planach stroj kupić bo w obecnym to mi piersi na wierzch wyplywaja z biustonosza a jak będą upały to nie raz nad jezioro pojedziemy ;) pochwal sie zakupem

Dolga gdzie takie upaly? Js dzisiaj w kurteczce chodzila :/ 30stopni yo za duzo sle te 26/27 to mogłoby być.

W sobotę z dziećmi byliśmy w aquapark i relaks w wodzie cudowny, tylko ten stroj musze wymienic bo ciągle cycki poprawialam ;) dziewczyny przszczesliwe z wypadu. Dzisiaj zaliczlismy kino - Mimonki i w ogóle nie rozumiem fenomenu tej bajki. Tlumy w kinie i sane zachwyty slysze a nam w ogole sie nie podobala, nawet dziewczyny stwierdziły ze glupia bajka. No coz nie wszystkim musi się podobać.

jutro mnie czeka maly rajd po sklepach - muszę wc i umywalke do łazienki znaleźć bo w przyszłym tygodniu juz kafelkarze do domu nam wchodzą :) mam nadzieję ze jeszcze uda mi sie do smyka podejsc :)

Mrówka a jednoczęściowy kupiłaś? Ja właśnie rozmyslam czy na basen się nie zapisać bo coś czuję się większą z każdym dniem i trochę ruchu by się przydało a basen chyba najlepszy? Tylko że ja jak coś zamierzam wskoczyć w stare kostiumy dwuczesciowe :-D no chyba że będę się wylewac strasznie...
Jednoczęściowy kupiłam, bo przynajmniej zakrywa mi rozstępy ;-)

Mrówka tez mam w planach stroj kupić bo w obecnym to mi piersi na wierzch wyplywaja z biustonosza a jak będą upały to nie raz nad jezioro pojedziemy ;) pochwal sie zakupem
Oj, nie ma się czym chwalić za bardzo, bo w każdym będę wyglądać strasznie, ale coś musiałam wybrać na ostatnią chwilę,więc nie wybrzydzałam. Ładny jest, dopóki go nie ubiorę ;-) A przy okazji to się zorientowałam,że jest dużo wyprzedaży strojów i przeceny, bo pewnie kto miał kupić to już kupił i teraz wyprzedają, bo sezon już w trakcie.

Hej

Witam się bardzo nie w sosie :-( zatoki mam zawalone nadal bardzo w dodatku od wczoraj wróciły mdłości... Mam nadzieję że to przez zatoki mi niedobrze i lada dzień minie jedno i drugie... Nie mam siły dziś w ogóle :-( jeszcze w dodatku w pracy muszę być... Bo znów kiero zachlal... Dobrze że to ostatnie dwa tygodnie bo dłużej bym już nie zniosla krycia go eh

reklama
witam w poniedziałek :)

synek oglada bajeczke, ja pije kawe i jak wywiesze pranko bede musiala isc z synkiem na plac zabaw. Juz niedlugo jade z synkiem na dwa tygodnie do mamusi i powiem szczerze, ze juz sie troche doczekac nie moge :) nie dosc, ze u mamusi hihi to tam troche bede miala latwiej, bo w domu z ogrodem jest duzo latwiej z dzieckiem niz w bloku.

Malinka trzymaj sie tam jakos :)

Julisia to fajnie, ze weekend udany. Ja naszego aqua parku w trojmiescie niestety nie lubie :( straszne tlumy sa, dla mnie to nie relax :(

Dolga powodzenia w żłobku :) od kiedy synek bedzie tam chodzil?

Milego dnia

Do góry