reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dziewczynki, dziękuję Wam za troskę. Ja leżę, dużo naprawdę. Jutro też raczej mam w planach odpoczywać. A teraz mam umyte włosy, idę suszyć, i spać. Bo oczy mi się kleję, masakra...
A tak w ogóle to Olek kopie coraz bardziej, w szpitalu nie podobało mu się KTG. Uciekał od pelotek...

nie mówię jeszcze nic bo jak niektóre z was pamiętają już raz miałam zapłacone mieszkanie i mi zwrócili wszystko więc czekam jeszcze na potwierdzenia i dam znać ...
Heh, no było już to raz. Oby tym razem już na dobre.
Może to głupie pytanie, ale nie znam się kompletnie: seks można uprawiać? :sorry: nie no chyba nie...
Już niewiele czasu zostało na szczęście... Dobrze, że możesz sprzątać i normalnie funkcjonować.
Co Ty... nie można ;(

reklama
bo komunizm jest ideą. faktyczny stan rzeczy to socjalizm bo komunizmu w czystej postaci nie da się wprowadzić - nie może być wszystko wspólne a każdy równy ;)

Skąd pomysł na ten temat? Komunizm Cię tak interesuje? ;) Przymierzałam się kilka razy do "manifestu...", ale jakoś nigdy nie zaczęłam...
Ja licencjat z marketingu politycznego robiłam, ale na socjologii... :-D

hej :)

ja juz w domku, na szczescie bez zadnych losi łosi po drodze ;)

niestety okazalo sie ze obraczka na G jest za duza i musimy dac do zmniejszenia, ale to juz po slubie, bo mogliby sie nie wyrobic.

Dodonka sprawdzilam wykaz z usg polowkowego i faktycznie nie mam tego zmierzonego, ale moze i dobrze bo jakby wynik byl watpliwy to bym sie bez sensu przejmowala, a to i tak niczego nie zmieni. Ale dzieki za info, dobrzr wiedziec na przyszlosc ;)

Colly nic straconego ;) to najnowsza kolekcja Taranko ;) tyl ma identyczny- u gory koronka, dalej material i ząbkowane falbany. Bedzie przy okazji na poprawiny po weselu w przyszlym roku i ewentualnie na jakies wyjscia typu wesele znajomych czy cos takiego, tylko wtedy dodam jakies kolorowe dodatki ;) strasznie nie lubie ciuchow na jeden raz, dlatego szukalam kiecki ktora moglabym jeszcze wykorzystac.

Szczesliwa o kurcze a skad taki sluz? zdiagnozowali? dobrze ze tylko na strachu sie skonczylo ;)

Krewetka u Ciebie w miescie ciezko z praca, a moj Tato do siebie do firmy porzadnego pracownika znalezc nie moze... a placi nienajgorzej.

Kasik bede zmuszona zmienic za jakis miesiac, bo moj lekarz idzie na urlop po 9.08 do polowy wrzesnia czyli akurat na moja koncowke ciazy ;/ dobrze ze mam inny szpital wybrany, usg robie u Tescia, to w wawie sobie znajde jakiegos na nfz zeby miec badania refundowane i szyjke badana ;) a reszte bede prowadzic u Tescia.

Dolga ja jednak dzis zaczelam 7m-c ale trymestr III zaczynam za tydz, tak mi pokazuje bellybestfriend

Dreamgilr ciesze sie bardzo ze sytuacja opanowana ;) uwazaj na Was ;)

Sysia ja sie o tym dowiedzialam ostatnio na IP jak pojechalam z twardnieniami i gin mi badal szyjke

Akatsuki zostaw cycuchy w spokoju ;) masaz i draznienie sutkow powoduje wyfzielanie oksytocyny a co za tym idzie moze powodowac przedwczesne surcze.
super ze z mieszkaniem sie ruszylo!

Xmamuska gratulacje dla Corek!

co di wyksztalcenia to czasem zastanawiam sie na co czlowiekowi te studia... fakt ze moj G ma bardzo dobrze platna prace w zawodzie i ciagle sie doksztalca na podyplomowkach, ja robie doktorat tylko pytanie co pozniej, czasem ponoc latwiej dostac posade z mgr niz z dr...

co do sexu to mi nic nie mowcie, ja mam posuche juz pol roku... zapowiedzialam juz G ze jak juz bedziemy mogli po urodzeniu to Go z lozka nie wypuszcze ;) no chyba ze na ululanie dziecka ;)

ja za czerwone paski chyba tez nie mialam specjalnych nagrod, ale za dostanie sie na studia tak i za obrony inz a pozniej mgr ;)

co do ubranek to ja mam wiekszosc na 62, 68, a kilka na 56. Dziewczyny w zwiazku z moja niewiedza ile czego sxykowac to powiedzcie mi ile Wy macie tych ubranek tak mniej wiecej ilosciowo z jednego rozmiaru...

ach no i dzieki za mile slowa co do kiecki ;)

Witam laseczki,
Jak tam godzina ? zero coraz bliżej ;) boję się czy zdążę ze wszystkim w sensie z remontem....bo dka Niuni wszystko już mam :) a z remontem końca nue widać. Przeprowadzkę mieliśmy do wyremontowanej częśc więc chwilę mnie nie było ale nadrobiłam :*

hej :)

kurde wymaściłam na apce bb posta i znowu mnie wylogowało, wrrr

Po wizycie ok, ale szyjka badana tylko na samolocie, Niunia się odkręciła pleckami i pupą i nie dało sie tętna zmierzyć :p Ja jestem +4kg.

Odebrałam obrączki, są niesamowite! Złoto palladowe jest ciemne wpadające w grafit, wyglądają bosko i już się nie mogę doczekać jak G mi ją założy :D

Dziewczyny ja też się cieszę bardzo ze i ja i łoś wyszliśmy bez szwanku z tego spotkania, bo mój samochód obawiam się że nie byłby wystarczająco wytrzymały żeby nas ochronić...

Colly spróbuj może wziąć inny magnez, może ten jest słabo przyswajalny?

Akatsuki trolo lo lo :p

Dreamgirl jak tam u Ciebie?

Malinka teraz Mamuśka przyjmuj na klatę kopniaki :p
proszę to kiecka :) z Taranko
Zobacz załącznik 697080Zobacz załącznik 697081

Julisia ja jeżdżę normalnie, nic nie przestawiłam, jedynie jeżdżę z adapterem do pasów

Dolga tak od 28tyg jest 7 miesiąc, ja zaczynam 2.07 :D

Dbdg ja jak na razie potraciłam psa, o mamo to jak Ty z sarną auto do kasacji to wolę nie myśleć co byłoby z łosiem... brr

Szczęsliwa zdrówka! Twoja Mała to mega urocza jest!

Sysia no to piękna szyjka! Podobno trzeb robić usg szyjki na pustym pęcherzu, bo pełny pęcherz może wydłużyć szyjkę.

Kasik spróbuj popłukać gardło dentoseptem

Dodonka dziwne że Ci mierzyli na połówkowym fałd karku, bo mierzy się go do 14tc, każdy lekarz mi to mówił, na połówkowym sprawdza się budowę serduszka, położenie narządów, a nie fałd, z tego co mi wiadomo...

Wirginia gratulacje zdanego egzaminu! :p
Kochana kiecka przecudna!!!! Mi też non stop posty wcina.....Cieszę się że że przygotowania do ślubu pełną parą :)
Ja też fałd miałam na połówkowym mierzony pomimo że nie ma zagrożeń.,ten pomiar to podstawa bo od 12 tygodnia przezierność się zmienić i mierząc fałd sprawdzane jest czy ryzyko się pojawia czy nie.
[=dreamgirl;11734296]Ojoj.... Dobrze że poszłas.

Ja miałam USG i jest ok. Czekam na wypis i do domku!!!!![/QUOTE]
Super wieści!!!!! I uważaj na siebie kochana!!!
Blair WoW jak kieca zarąbiasta !!!!!\

Dreamgirl Świetnie że idziecie już do domu :)

Paulka kolejna mleczna mamcia ;)

Jeśli chodzi o ubranka to ja kupuje na 56 i 62 ale co mam a czego nie to nie mam pojęcia ,musze ogarnąć temat,ale mi się nie chce bleeee

My od 8.20 do 11 w szkole na apelach :) a później jeździliśmy za rowerem za czerwony pasek,kupiliśmy jutro będziemy się chwalić bo odbierze mąż wracając z pracy

Dziewczyny jeszcze nigdy nie byłam tak DUMNA jak dziś !!!
Xmam - GRATULACJE!!!!!!!!!! Duma!!! Super sprawa, dobra robota dziewczyn ale i nie mała zasługa Twoja :)
[=Akatsuki;11735609]dream, siadaj na dupie babo i czytaj katalogi mebelków dziecięcych, a niech kochany pan partner zamiata po domu! Oszczędny to znaczy nie super hero! Z pessarem nie powinno się nosić nic, ani schylać albo rozciągać więc siadaj i nie gadaj - świat się nie zawali jak dasz na wstrzymanie przez 3 miesiące...

Ok, uwaga, właśnie zapłaciłam depozyt za mieszkanie ...[/QUOTE]

Akat- liczę że tym razem wreszcie się uda!!!! Musi!!!

My jutro chrzcinki mamy :) u siostry, będzie fajnie już się cieszę z rodzinnego spotkanka.

Miłej sobotki laseczki!

Ja musze się przyznać paska na świadectwie nie miałam, więc może dlatego nic nie dostawałam.Ale że rodzice obecnie wynagradzają swoje pociechy za świadectwa to fakt, wśród moich znajomych to norma. Co ja będę robić nie wiem ale nie chciałabym być mamą zapatrzoną strasznie w swoje dziecko. Ma nadzieje że rozum podpowie jak się zachować i co robić.

Skąd pomysł na ten temat? Komunizm Cię tak interesuje? ;) Przymierzałam się kilka razy do "manifestu...", ale jakoś nigdy nie zaczęłam...
Ja licencjat z marketingu politycznego robiłam, ale na socjologii... :-D

heh ja się broniłam 6 lat temu więc wtedy pewnie mnie interesowało. Tetaz nie koniecznie.

Suszi ja jestem mama zapatrzoną we własne dzieci (no bo w czyje),ale w sposób że tak powiem neutralny,kiedy trzeba to je karze a kiedy na coś naprawdę zasługują to nagradzam :)

Uwielbiam im sprawiać radość,ale oczywiście wszystko ze zdrowym rozsądkiem,rozpieszczam z głową,a nawet bym powidziała że wychowuje po staroświecku ;) Wiele zabraniam,czasami nawet płaczą że koleżanka może a ja nie... no trudno tłumaczę im że wszystkiego w życiu mieć nie można.Nie wydaje mi się że źle robie obdarowując je w ten sposób za cały rok wyników w nauce,teraz są takie dzieci że naprawde to wyczyn mieć czerwony pasek,ale dodam że Młoda nie jest kujonem,normalna "nastolatka" wkraczająca w okres buntu,płacz na zawołanie,krzyki itp. Poprostu jest kumata i dużo zapamiętuje z lekcji :)

Ja tez nic nie dostawałam za świadectwa i jak na koniec gimnazjum chciałam nową komórkę bo wszyscy mieli to mi powiedzieli rodzice, że uczę się dla siebie a nie dla prezentów.

A za dobrze napisana maturę zabrali mnie na obiad do lepszej restauracji i to było tyle :)

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziewczyny teraz inne czasy. Ja pierwsza komórkę miałam na studiach. .. ale przeraza mnie to co słyszę ze np na komunie dziecko ma życzenie wypasiony komputer !! Kurde ja dostałam złote kolczyki i byłam szczęśliwa.
Xmamuska pewnie ze fajnie jak swojemu dziecku się marzenia spełnia itd ja też lubię widzieć jak mój synek jest szczęśliwy , ale jemu ba razie niewiele potrzeba ;)) nowy dinozaur a nawet lody i jest happy :))
Chociaż nie powiem jak miał 2 latka nie można go było do sklepu wziąć bo wszystko chciał i zaczęliśmy mu tłumaczyć i teraz jest spoko. Mówimy ze nie kupimy bo juz albo to ma albo po prostu ze pieniędzy nie mamy ;)

Blair ja juz nie pamiętam czego ile mam a mam te rzeczy na razie schowane wiec nie pomogę :(

Co do wykształcenia to chyba doktorat zdaje egzamin jak się na zamiar zostać na uczelni bo w prywatnych firmach chyba rzadko kiedy jest oczekiwany ... jeszcze zależy oczywiście w jakiej branży. A ty nie chcesz zostać ba uczelni ??

Ostatnia edycja:
Do góry