reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Jestem już po wizycie, glukoza w normie ale odstawić mam soki,ograniczyć słodycze i OWOCE :( Młody hasał,ale dał się pomierzyć,wszystko okey waży 800 g :D Lekarka powiedziałą że ciekawa jest jaką wage osiągnie na koniec bo dzieci spore rodze :) Szyjka okej a te bóle to normalne,jedyne czego moge się obawiać to skurczy :) jeśli pojawiają się od czasu do czasu to ok

Dolga oj wyśpię się, w piątek już zakończenie roku szkolnego :D

ja też miałam wizyte w 24t4d ciąży i mój synuś ważył 100g mniej, więc pewnie będziesz miec dużego dzidziusia :))

reklama
Dream a jakie masz rozwarcie? I co z szyjka tez sie skraca? Ja jutro mam kontrole mojej i sie boje bo mam uczucie ze sie skrocila , a dodatkowo ostatnio byla infekcja i tez nie wiem czy leki pomoga powoli zaczynam schizowac
Rozwarcie jest od strony macicy a nie od strony pochwy. Cała szyjka ma około 42mm długości. Na odcinku 35mm jest zamknięta a dalej jest rozwarcie na około 15mm w przekroju poprzecznym. Nie trzyma ta szyjka i to ewidentnie. Około 11 założyli mi pessar i leże na obserwacji do piątku. Kończę mojej niuni sukienkę :) Jak skończę to wstawię foto.

Xmamuska to widzę twój synek wagowo podobny do mojego :D
Dream pewnie teraz wszystko się unormuje jak to ci zasłużyli i będzie wszystko grało :)
Ja mam dzisiaj jakiś dzień beznadziejny jestem kompletnie wypompowana z sił

A mam takie pytanie czy mam się martwić jak co jakiś czas mam pobolewania całkiem pod brzuchem? Nie są to żadne skurcze i nie towarzyszy temu twardnienie brzucha. Bo mojej lekarki nie ma do poniedziałku i nie wiem czy mam zacząć pnikowac czy jeszcze nie. A nie mogę brać żadnej nospy ani apapu bo dalej lykam antybiotyk

Xmamuska to widzę twój synek wagowo podobny do mojego :D
Dream pewnie teraz wszystko się unormuje jak to ci zasłużyli i będzie wszystko grało :)
Ja mam dzisiaj jakiś dzień beznadziejny jestem kompletnie wypompowana z sił

A mam takie pytanie czy mam się martwić jak co jakiś czas mam pobolewania całkiem pod brzuchem? Nie są to żadne skurcze i nie towarzyszy temu twardnienie brzucha. Bo mojej lekarki nie ma do poniedziałku i nie wiem czy mam zacząć pnikowac czy jeszcze nie. A nie mogę brać żadnej nospy ani apapu bo dalej lykam antybiotyk

Wirginia tylko ty 2 tyg wyżej jesteś odemnie w ciąży :)
Moja lekarka powiedziałą że wszystkie bóle na dole brzucha którenie są skurczami są normalne,bo macica rośnie i więzadłą się rozciągają

Ostatnia edycja:
Ja tez po wizycie mała waży 630 g odpowiednio na mój tydzień ciąży. Łożysko na razie bez zmian ale za miesiąc dr powiedział ze dopochwowe mi zrobi i dokładniej sprawdzi. Szyjka zamknięta ale tylko na samolocie sprawdzal. Mała ułożona pośladkowo. Tydzień temu była glowkowo.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Xnamuska ale ja byłam 2 tygodnia temu na ostatniej wizycie :)
Czyli mam nie panikować :)

Reanim super ze na wizycie wszystko wporzadku :)

Ja musze jeszcze 4 tygodnie czekać do następnej wizyty :/

No już się nie mogę doczekać wizyty we wtorek, ciekawa jestem ile moje dziecię waży i czy nadal jest dziewczynką. :-)

Ułożenie dziecka chyba nie ma jeszcze znaczenia co?

Takie 800 gram to już jest co nosić... :-)

Przy glukozie 75g są trzy pobrania przy 50 g są dwa.

Super że wizyty udane i dzieciaki zdrowo rosną. Ja jutro na badania śmigam bo w sobotę mam wizytę.

Dreamgirl leż grzecznie do piątku i do domku.

Też nie mogę doczekać się końca roku, wreszcie się wyśpimy. Siedzę sobie i Was czytam aż przypaliłam dżem z truskawek:wściekła/y:

reklama
ja chyba nigdy nie zejde z wojennej ścieżki z agencjami nieruchomości. dopisuje tylko nazwy do listy skurw!eli ... Kolejna oferta o której wam nawet nie wspomniałam bo przeczuwałam że pewnie będą jazdy jakieś (a jakże) ... otóż właściciel oferte przyjął ale wymaga żyranta ... dobre sobie. powiedziałam agentowi że orzy naszym dochodzie wymaganie żyranta jest pozbawione jakichkolwiek podstaw I ma pogadać ze swoim klientem I mu wytłumaczyć że się chyba urwał z choinki. Agent obiecał zaraz dodzwonić I dupek nie oddzwonil do tej pory. a rozmawiałam z nim o 9:30 rano ... brak mi słów na te agencje.

Do góry