reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Ja w karcie ciąży mam napisane, że po następnej wizycie mam zrobić TOG 75g, czyli chyba będę miała 3 razy pobraną?

Moja na połówkowym ważyła 365g, też mi się wydaje, że to ciut mało, ale lekarz mnie uspokoił, że to normalne, że nie urodzę wielkoluda... :-)

Dziś gorączka odpuściła, więc wstanę i coś porobię. Fajnie tak było poleżeć cały dzień, ale ile można... :-D

Dream, wracaj szybko! :tak:

reklama
Dream trzymaj się i odpoczywaj bo to ważne .Xmamuśka jak na moją wiedzę wynik jest ok cukier po jedzeniu zawsze skacze norma to 180 ,a Ty wypiłaś dużo wymienników węglowodanowych stąd górna granica normy.

kasik 3200, ale na polowkowym wazyl 400g, a ten teraz wazyl 350 i w ogole mam niski cukier i lekarz mowil ze powinnam czeciej jesc, bo to moze byc powodem slabego przybierania, gdyz cukier u dziecka jest o 30 nizszy niz my mamy, a mi sie wydaje ze ja sporo jem tzn czesto :/ nie mam pojecia. Co do czytania ksiazek to kiedys pochałaniałam, a teraz ju dawno mi sie nie zdazylo, bo wiesz w ciazy taka koncetracja jest osłabiona i dlatego pewnie :) Ja nie wiem od czego zalezy czy 2 razy pobieraja czy 3, w poprzedniej ciazy mialam 2 razy, a w tej 3 i ten sam lekarz

dbdg to od tego nie zalezy czy 75 czy 50, ja mialam 75 w obu ciazach i raz 2 a razy 3 pobrania

aha kasik oczywiscie nie twierdze ze chcialabym rodzic wieksze dziecko haha ale boje sie ze ten bedzie jesczez mniejszy tzn chudszy

Dolga a 3200 to nie tak zle :)) ach ciezarnym nie dogodzisz haha , jak duze nie dobrze, bo jak to wypchnca na swiat, a jak cos za malo, to tez nie dobrze bo sie wlacza myslenie, ze cos jest nie tak :)) nie martw sie, na pewno wszystko jest dobrze :)

Dreamgirl powodzenia :) dzisiaj bede trzejezdzala kolo Wojewodzkiego to Ci pomacham :))
Hehe dzięki :)

No więc jestem na oddziale. Na USG rozwarcie ciut mniejsze niż wczoraj ale nadal spore. Dzisiaj powinni mi zakładać pessar. Dodatkowo czeka mnie ktg bo jeśli są skurcze to dostaje coś na powstrzymanie. I tak w razie czego dostałam sterydy na płuca Olka... Brzmi to wszystko groźnie. Na razie czekam na ordynatora.

Dreamgirl trzymaj się! Zobaczysz ze to tylko brzmi groźnie ale zaraz wyjdxiesz i grzecznie urodzisz w październiku.

Zavisniete kciuki za dzisiejsze wizyty - powodzenia dziewczyny!

Ja w karcie ciąży mam napisane, że po następnej wizycie mam zrobić TOG 75g, czyli chyba będę miała 3 razy pobraną?

Moja na połówkowym ważyła 365g, też mi się wydaje, że to ciut mało, ale lekarz mnie uspokoił, że to normalne, że nie urodzę wielkoluda... :-)

Dziś gorączka odpuściła, więc wstanę i coś porobię. Fajnie tak było poleżeć cały dzień, ale ile można... :-D

Dream, wracaj szybko! :tak:

Ja też mam glukozę 75g i jest napisane, że trzy razy, przed, po godzinie i po dwóch.

Moje dziecko na połówkowym w 20 tygodniu ważyło 316 g. I lekarz powiedział, że jest ok :-)

Dreamgirl grunt ze szybko dzialacie :-) założą co trzeba i wytrzymasz do końca :-) daj znać jak po ktg! Będzie dobrze :-)

Moja malutka na pierwszym połówkowym 19t4d ważyła równo 300g a w 21t4d 466 gram

dream trzymam kciuki i czekamy na wieści :)

ja od rana próbuję się dodzwonić do poradni diabetologicznej i nikt nie odbiera... już mnie trafia.
Moja dzidzia ułożona jest nóżkami w dół i mam pęcherz tak skopany że co 20min biegam siku.

reklama
Ja też mam glukozę 75g i jest napisane, że trzy razy, przed, po godzinie i po dwóch.

Moje dziecko na połówkowym w 20 tygodniu ważyło 316 g. I lekarz powiedział, że jest ok :-)

Ja nie mam napisane ile razy, bo jeszcze skierowania nie dostałam, ale zapisał sobie by nie zapomnieć mi zlecić. Pewnie będę miała 3 razy... :angry:

No to też nie wielkolud, choć w zasadzie to nie wiem ile powinno ważyć w tym tygodniu. Skoro lekarz twierdzi, że jest w normie to nie ma co się stresować.

Ja na początku ciąży stresowałam się wszystkim, ale teraz odpuściłam i nawet o porodzie się staram nie myśleć... Szkoda nerwów... :tak:

dbdg to od tego nie zalezy czy 75 czy 50, ja mialam 75 w obu ciazach i raz 2 a razy 3 pobrania

no to nie wiem od czego to zależy... :biggrin2: wykminiłam, że 75 to 3 pobrania, a 50 to dwa... :-D

Do góry