reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Xmamuska ja w 1 ciazy mialam wyniki na granicy i moja gin wyslala mnie do kliniki diabetologicznej na ponowna glukoze, wtedy mi pobiersli krew 3 x i wyniki tez byly takie na granicy lub b.blisko niej i wpisali mi w karcie cukrzyca ciazowa, musialam miec diete i mierzyc cukier kilka razy dziennie ale tak to bylo ok. Moja gin pow ze lepiej to wpisax i troche dietowac bo pod koniec ciazy beda bardziej kontrolowac wody i wzrost dziecka i dostane skierowanie na wywolanie w dniu terminu ale porod sam sie zaczol dzien przed . No i powodzenia na wizycie

Kasik co fajnego cxytasz, ja od tego lezenia czytam 2 ksiazki tyg bo ile mozna tv ogladac. Powodzenia na wizycie dzisiaj.

Dream a jakie masz rozwarcie? I co z szyjka tez sie skraca? Ja jutro mam kontrole mojej i sie boje bo mam uczucie ze sie skrocila , a dodatkowo ostatnio byla infekcja i tez nie wiem czy leki pomoga powoli zaczynam schizowac

reklama
Dzięki dziewczyny za liczne info co do moich wyników,no zobaczymy co lekarka powie,bo babka w labo powiedziała że jest okey hmmm

Jestem dziś tak do dupy jak nigdy,wczoraj mój mądry Mąż poczęstował moją suczkę kilkoma ziarnami bobu gotowanego { bo przecież tak prosiła i takie oczka miała smutne } i o 1 w nocy zaczeło się sranie na ekranie i rzyganko, nie mogłam spać,bo wstawałam sprzątac i ja pocieszać bo taka smutna przestraszona chodziła,mąż dostał zjebkę i za karę sprzątał sranko a nie było to przyjemne,jak po zatruciu u człowieka. I tak poszłam twardo spać po 4 w nocy a o 7 pobudka bo dziś ostatni dzień w szkole ... musiałam to odespać w dzień ale po mimo wszystko jestem nie tomna. Ide się ogarniać i do lekarza lece.

Drem powodzenia i dawaj znać na bieżąco co u Was :)

Jeśłi chodzi o wagę to mój Królewicz na połówkowym ok 21 tydz ważył cos ok 300 g ja się wagą nie przejmuje,pamiętam jak w pierwszej ciąży bałam się że Sandra mało rośnie i w 41 tyg ciąży urodziłam sn 3900 żywej wagi :D

Xmamuśka współczuje ostatnio moja goldenka zjadła coś w nocy na dworze rzygała całą noc musiałam dywan wywalić bo nie dało się go doprać .Kuźwa rzygi były w całym domu :-)

Ja mam wizytę u gina w we wtorek,pewnie też dostanę skierowanie na glukozę.

Dzisiaj byłam u rodzinnego. Pisałam Wam niedawno,że mam okropny nerwoból w prawej nodze i niestety nadal się utrzymuje. Najgorsze,że jest taki nieregularny i pojawia się nagle.Czasami poleżeć normalnie nie mogę..Potwierdziła moje przypuszczenia,że to dzieciaczek albo powiększona macica mogą mi uciskać na jakiś nerw.Jak będzie bardzo bolało to mam wziąć paracetamol,a tak to masaże plus wcieranie Amolu. Zawsze miałam wysoki próg bólu,ale ten jest wyjątkowo upierdliwy.

Hej dziewczyny :)

My już po spacerku... byłyśmy u Babci na herbatce i zakupach. Pochłonęłam 0,5kg czereśni... jak jest sezon to nie potrafię się opamiętać :rofl2:
Ja też mam glukozę 75g i jest napisane, że trzy razy, przed, po godzinie i po dwóch.

Moje dziecko na połówkowym w 20 tygodniu ważyło 316 g. I lekarz powiedział, że jest ok :-)

Jeśłi chodzi o wagę to mój Królewicz na połówkowym ok 21 tydz ważył cos ok 300 g ja się wagą nie przejmuje,pamiętam jak w pierwszej ciąży bałam się że Sandra mało rośnie i w 41 tyg ciąży urodziłam sn 3900 żywej wagi :D

Doris, Xmamuska dzięki za podzielenie się wagą maluszków- trochę się uspokoiłam. U gina w 20tc1d Maleńka ważyła 340g, a na połówkowym 20tc5d już 370g. Oby dwoje stwierdzili, że to prawidłowa waga, jednak czytając co niektóre wyniki z forum to wydawało mi się, że dzieciątko waży za mało.

eli no pattrz nie pomyslalam wcale o tym, nie zastanawialam sie w ogole, ale tak mi lekarz powiedzial i chyba teraz przez Ciebie musze o tym poczytac i zobaczyc jak jest, raczej glupot moj gin nie gada, ale kto go tam wie

xmamuska ale jak koniec szkoly, to teraz sie wyspisz za wszytskie czasy :)

Sysia czytam "Czarne skrzydła" , ksiazka jest o niewolnictwie, akcja toczy sie na poczatku XIX wieku w Ameryce Południowej. Na razie przeczytalam 1/3 ale bardzo mi sie podoba :)

Jestem po wizycie, wyglada na to, ze wszystko jest ok. Mam tylko jakies krwinki czerwone w moczu i mam brac jakis preparat z zurawiny. Ale nie wiem czy bede brala, chyba wole jesc po prostu zurawine.

reklama
Jestem już po wizycie, glukoza w normie ale odstawić mam soki,ograniczyć słodycze i OWOCE :( Młody hasał,ale dał się pomierzyć,wszystko okey waży 800 g :D Lekarka powiedziałą że ciekawa jest jaką wage osiągnie na koniec bo dzieci spore rodze :) Szyjka okej a te bóle to normalne,jedyne czego moge się obawiać to skurczy :) jeśli pojawiają się od czasu do czasu to ok

Dolga oj wyśpię się, w piątek już zakończenie roku szkolnego :D

Do góry