reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dbdg jak rozmawiałam z lekarzem na ostatniej wizycie to powiedział mi, że nie, że jeszcze za wczesnie na to, żeby nasze maluchy juz regulowaly swój rytm dobowy. Mam nadzieje, ze się nie myli bo mój syn do 22 skacze jak szalony. Teraz jak się obudziłam to on też :-/ i czasami nad ranem robi sobie trening.
Myślę, że zjadlas coś słodkiego i dlatego mała się obudziła.
Ja nie pamiętam, żebym miała problem z dziewczynami. Raczej ja im ustalalam rytm po urodzeniu.

reklama
Akatsuki tak najlepszym Wyjściem byłoby jakiś relaks bez dziecka, jeśli się da oczywiście, a jak nie to idź do tego psychologa, może będzie ci lepiej na umyśle :)

Myślę, że w brzuszku to nie ma dziecko swojego rytmu, mój synek buszowal zawsze w okolicach 22-24 a jak się urodził to zawsze w tych godzinach spał, tak mi się przynajmniej wydaje, a jak jest rzeczywiście to nie wiem, zresztą dla noworodka doba trwa zaledwie ze trzy godziny i tak w kółko :)

Jeju jeju od godziny próbuję się obudzić. Przez te nocne przerwy w spaniu rano jestem nie do życia. Czuję piasek pod powiekami :-/ o 8:30 miałam być u lekarza a ja do 8:30 z domu nie wyjdę :p

hej :)

melduje ze zaliczylam rok :) wczoraj ostatni, drugi egzamin i srednia w tym roku 5,0 ;p

w weekend odwiedzili nas moi Rodzice i pomogli przeniesc nam sypialnie do sredniego pokoju, bo w poprzedniej ciasno by nam bylo z lozeczkiem.

w weekend walczylam mocno z zaparciami, masakra po tym zelazie... ale udalo sie i twardnienia przeszly. Zauwazylam na sutkach ze mam takie biale kropeczki jakby pod skora, zastanawiam sie czy to przypadkiem juz nie pokarm sie zbiera? zwlaszcza ze ostatnio cycuchy bola mocniej. Ale nie sprawdzam tego za bardzo bo wiem ze nie powinno sie drznic brodawek.

Karo czekalam do poniedzialku pelna nadziei ze napiszesz nam ze Niunia sie pieknie rozwija a tu taki cios.... (*) dla Twojego Aniolka. Trzymaj sie dzielnie! :*

Malinka wspolczuje sensacji na glukozie, ale gluoie pipy jak sie nie znaja na robocje to niech zmienia prace! cytryna nie ma zadnego wplywu na wynik. Nastepnym razem idz gdzie indziej, tylko odczekaj tak z tydzien albo dwa.

Colly ja ide na kolejne usg w okolicach 30tyg i pewnie Tesc zrobi nam i 4d, ostatnio na polowkowym tez mielismy. Juz sie nie moge doczekac jak znow zobacze moje Sloneczko ;)

Wirginia a mialas usg nerek? moze to zastoje?

widzialam ze pisalyscie o zareczynach, ja czekalam prawie 10lat na pierscien mocy, a w czw odbieram nasze obraczki od jubilera :)

ja sie na laktatorach nie znam i na szvzescie mam z glowy ten problem bo dostalam od Bratowej G. Mowi ze prawie nieuzywany, lezal i czekal w razie w. Wysterylizowany i gotowy do uzytku.
Madela elektryczny

Blair piękna średnia GRATULACJE !!!!

Akatsuki ty i brak mocy? Nie wieże kochana, to chyba jakaś chwilówka tylko.Silna i wesoła babka z ciebie no co ty :)

U mnie kolejny cholerny deszczowy dzień !!! Ja się depresji nabawie chyba !!!

Ostatnia edycja:
Blair87 gratuluje zaliczenia i wysokiej średniej:D

U mnie też deszczowo,na szczęście nie ma wiatru,więc nie jest bardzo zimno. Wybieram się dzisiaj do szkoły rodzenia,porozmawiać z położną i zobaczyć jak to jest;)

hej

u mnie zaraz bedzie padać i wieje
jade za chwilkę z najmłodszym do lekarki, bo kaszlę
tylko czekam aż sie obudzi, póżniej musze skoczyc na zakupy
bo maluchy sobie zażyczyły dla taty prezent na dzień ojca UWAGA narzędzia

Blair gratuluję !!! rewelacyjny wynik
xmamuska u nas pogoda tez fatalna
doris mi też sie chce spać na tka pogodę

Hejka :)

jaka wstretna pogoda, az nic mi sie nie chce :( najchetniej to bym sie polozyla i ksiazke czytala, ale dzisiaj mam synka w domu, wiec to odpada :( gdzie to lato ja sie pytam?

Akatsuki oj nieodbrze, ze masz taki nastroj :( a to przez mieszkanie czy kilka rzeczy ma na to wplyw??

Blair gratuluje :)) ja jak zaczelma brac zelazo nie mialam takich skutkow ubocznych, ale za to teraz jak bylam na wakacjach to czywiscie mialam problem z zaparciami, ja ogolnie zawsze poza domem mam z tym problem, ale teraz w ciazy to masakra byla. Pochwal sie obraczkami jak bedziesz miala :)) ja niestety ze swoja przekombinowalam i teraz bym inaczej zrobila.

Doris ja tez oststanio jakos sie dobudzic i zejsc z lozka nie moge...

Co do tych laktatorow to chyba postaram sie sprzedac swoj reczny Aventu i kupie mendela mini, on kosztuje ok 250 zl na allegro, wiec spoko.

so happy ooo dobrze, ze przypomnialas, ze dzien ojca... chyba bede musiala z synkiem jakas laurke ukręcić ;))

dbdg szybkiego powrotu do zdrowia zycze.

No i oczywiscie zycze Wam milego dnia :))

Ostatnia edycja:
reklama
Heeeej :)

ja od wczoraj jakaś niedospana, dzisiaj niby lepiej, ale chyba to ta pogoda.. lato niby mamy ta?

W dodatku naprawdę się martwię, od 4 tygodni czułam małą regularnie, zdarzały się spokojniejsze dni ale raz na jakiś czas coś tam się odezwała, a teraz od ładnych kilku dni prawie nic... wczoraj rano jedynie troszkę poczułam, ale delikatnie, przez cały dzień nic, wieczorem nic i dziś nad ranem nie mam pewności czy to ona była bo tak delikatnie... i teraz się martwię czy to ok, bo tak długo cichych dni jeszcze nie miała, a jak się jakiś zdarzył to później brykała nadrabiając zaległości... i teraz się zastanawiam.. czy teraz już robią ktg? czy to jeszcze za wcześnie? bo bym chociaż chciała sprawdzić czy serduszko ładnie bije... i nie wiem co robić :(

hej :)

melduje ze zaliczylam rok :) wczoraj ostatni, drugi egzamin i srednia w tym roku 5,0 ;p

w weekend odwiedzili nas moi Rodzice i pomogli przeniesc nam sypialnie do sredniego pokoju, bo w poprzedniej ciasno by nam bylo z lozeczkiem.

w weekend walczylam mocno z zaparciami, masakra po tym zelazie... ale udalo sie i twardnienia przeszly. Zauwazylam na sutkach ze mam takie biale kropeczki jakby pod skora, zastanawiam sie czy to przypadkiem juz nie pokarm sie zbiera? zwlaszcza ze ostatnio cycuchy bola mocniej. Ale nie sprawdzam tego za bardzo bo wiem ze nie powinno sie drznic brodawek.

Karo czekalam do poniedzialku pelna nadziei ze napiszesz nam ze Niunia sie pieknie rozwija a tu taki cios.... (*) dla Twojego Aniolka. Trzymaj sie dzielnie! :*

Malinka wspolczuje sensacji na glukozie, ale gluoie pipy jak sie nie znaja na robocje to niech zmienia prace! cytryna nie ma zadnego wplywu na wynik. Nastepnym razem idz gdzie indziej, tylko odczekaj tak z tydzien albo dwa.

Colly ja ide na kolejne usg w okolicach 30tyg i pewnie Tesc zrobi nam i 4d, ostatnio na polowkowym tez mielismy. Juz sie nie moge doczekac jak znow zobacze moje Sloneczko ;)

Wirginia a mialas usg nerek? moze to zastoje?

widzialam ze pisalyscie o zareczynach, ja czekalam prawie 10lat na pierscien mocy, a w czw odbieram nasze obraczki od jubilera :)

ja sie na laktatorach nie znam i na szvzescie mam z glowy ten problem bo dostalam od Bratowej G. Mowi ze prawie nieuzywany, lezal i czekal w razie w. Wysterylizowany i gotowy do uzytku.
Madela elektryczny

Blair moje gratulacje, zdolniacha! :D

Ano się wymądrzały i patrzyły nawet jak pije :/ masakra... postaram się teraz pójść do tego pierwszego laboratorium co trzeba być przed otwarciem, ale wiem że tam pozwolą, więc może mój żołądek się nie zbuntuje

Mam wyniki tej nieszczęsnej glukozy, nadczczo miałam 73 a po godzinie 71 (poszłam na drugie pobranie mimo że 5 min wcześniej wszystko zwróciłam) coś chyba niski ten drugi wynik? Ale nie wiem czy ten drugi pomiar ważny w ogóle...

Aa i jeszcze spadają mi płytki krwi... z każdym wynikiem coraz mniej i jestem już poza normą...

Akatsuki, mam nadzieję że to chwilowe! Jak już ogarniecie sprawę nowego mieszkania to na pewno odżyjesz! Ale jeśli faktycznie sobie nie radzisz to może skorzystaj z pomocy...

Ostatnia edycja:
Do góry