reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

my nawet między sobą rozmawiamy po ang jeśli jesteśmy w towarzystwie osób nie mówiących po Polsku. Uważam za niegrzeczne rozmawianie przy innych w języku którego nie znają bo ja sie czuję nie miło kiedy np ktoś tak robi przy mnie.

reklama
krewetka ojj ja tam tylko glowe do poduszki i mnie nie ma az do rana, chyba ze dziecko sie w nocy w płaczem obudzi :) niektorzy maja taka bezsennosc w ciazy, ale mnie to tam nie dotyczy :p

ja generalnie nie mam problemów ze spaniam, zawsze byłam typem śpiocha co to potrzebuje min 9h snu.... tylko wczoraj cos kiepka noc byla, strasznie sie wymęczyłam, dlatego najbardziej przerzaja mnie te bezsenne noce przy dziecku....

Blair daj znać jakiej jakości te legginsy ciążowe bo też poszukuję.

Karo odpoczywaj i nie denerwuj się, a jakieś leki bierzesz? Ja też muszę kontrolować bo często dolne mam przy górnej granicy, ale na razie leków nie biorę.

Doris paracetamol w ciązy można na szczęście.
Akatsuki super uwielbiam takie imprezy. Jak się ustroisz to się pochwal. Coś błyszczącego koniecznie musi być

Cześć dziewczyny,

nie było mnie tu ostatnio bo problemy rodzinne spadły na mnie jak grom z jasnego nieba :-( moi rodzice przechodza ciężki kryzys a ja to zbyt bardzo wszystko biorę do siebie, nei śpię po nocach, przejmuję się zbytnio cudzymi sprawami...

jeszcze tyle szycia mi się zwaliło na głowę że hej, jestem na zwolnieniu ale rodzinie nie odmawiam i nagle wszsycy na raz chcą abym im coś uszyła :-p ale nei będę narzekać ;-)

jeszcze do tego doczytałam że Madziula straciła synka i aż mi łzy w oczach staneły, jejku jakie to straszne, na tym etapie...

byłam na glukozie w poneidziałek i wszystko mam w normie także ulżyło mi że nie musze się rozstawać z moimi kochanymi słodyczami :p
poza tym czuję się rewelacyjnie, lepiej niż w pierwszej ciąży, czasem ciągle jeszcze mi się zdarza zapomnieć że jestem w ciąży, nooo dopuki córcia nei zacznie mnie bombardować kompniakami na przypomnienie ;-)

Dziewczyny jestem po glukozie,MASAKRA nawet cytryna nie zabiła tej słodyczy,aż mnie przełyk piekł a później tak mnie muliło że masakra,przestałam być nawet głodna,miałam 3 razy pobieraną krew ! spędziłam w szpitalu czas od 8.20 do 12.30 !!!!!!!

Ostatnia edycja:
dreamgirl - wtedy trzeba będzie zrobić jeszcze badania, rezonans, albo tomograf, a teraz nic z tego nie mogłam. Ogólnie takie napady bólu przerywa się butlą z tlenem, ale zorganizowania jej w naszym pieknym kraju graniczy z cudem. W UK to nawet dostarczają do domu. Normalnie przeprowadzę się :p
Hm, a fizjoterapeuta? Kręgarz? Coś?

kitek organizacja, czasami majac dzieci wiecej zrobisz niz wtedy gdy ich nie ma :)
Zgadzam się w 100%.

Cześć dziewczyny wróciłam ze szpitala na szczęście w komplecie.Zasmuciła mnie wiadomość o kolejnym aniołku tak mi przykro. Naoglądałam się tam strasznie i mam nadzieję ,że już więcej tam nie trafię .Skurcze się uspokoiły czuję się lepiej . Szyjka się dzielnie trzyma .Dziewczyny uważajcie na siebie nie przemęczajcie się nie warto najwyżej dom nie będzie błyszczał i co z tego ? .A jeszcze jedno jak macie skurcze albo napinanie to NIE MASUJCIE BRZUCHA to wzmaga skurcze nospa, magnez i odpoczynek stres i zaparcia też nie pomagają .Pozdrawiam
Dobrze wiedzieć o tym niemasowaniu brzucha... fajnie, że wróciłaś do domu :) Teraz dużo odpoczywaj i nie przemęczaj organizmu. No i zaglądaj do nas jak najczęściej ;)

(...)O angielski się nie boję, bo jest tego tyle wszędzie, zastanawiam się czy będzie chciała mówić po Polsku, nie chciałabym żeby odrzuciła ten język, a wiele dzieci moich znajomych, tych wychowanych tutaj tak robi.
To jest przykre, wstydzą się pewnie. Nie chcą wracać i nie chcą uczyć dziecka...

Kurde nie daje sobie rady z bolem plecow :/ od 3 dni bola tak ze ledwo sie ruszam :/
Fizjoterapeuta albo kręgarz. Naprawdę będę namawiała zawsze ;)

ja generalnie nie mam problemów ze spaniam, zawsze byłam typem śpiocha co to potrzebuje min 9h snu.... tylko wczoraj cos kiepka noc byla, strasznie sie wymęczyłam, dlatego najbardziej przerzaja mnie te bezsenne noce przy dziecku....
Oj tam, przywykniesz. Nauczymy sie po prostu odsypiać w ciągu dnia ;)

(...)byłam na glukozie w poneidziałek i wszystko mam w normie także ulżyło mi że nie musze się rozstawać z moimi kochanymi słodyczami :p
poza tym czuję się rewelacyjnie, lepiej niż w pierwszej ciąży, czasem ciągle jeszcze mi się zdarza zapomnieć że jestem w ciąży, nooo dopuki córcia nei zacznie mnie bombardować kompniakami na przypomnienie ;-)
Ja idę w poniedziałek na tę cholerną gluzkozę... ehhh.... fajnie, że się tak dobrze czujesz :) Oby jak najdłużej!

Dziewczyny jestem po glukozie,MASAKRA nawet cytryna nie zabiła tej słodyczy,aż mnie przełyk piekł a później tak mnie muliło że masakra,przestałam być nawet głodna,miałam 3 razy pobieraną krew ! spędziłam w szpitalu czas od 8.20 do 13.30 !!!!!!!
Yyyy.... a czemu tak długo????

reklama
Dziewczyny najpierw 30 min w kolejce stałam bo dużo rakowcow na chemię szlo a to w 1 pokoju,1 kucie na czczo,za godzinę wynik wypicie glukozy i znów godzina 2 kucie, znów godzina i 3 kucie i tak zeszło

Do góry