reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Blair mi tez wlasnie brzuch twardnieje czasami mam wrażenie od jelit, ale jakos do konca nie jestem pewna :) a jakbys mogla to napisz jakie najlepsze te zelazo, bo wiem ze kiedys pisalas, ale mi nie bylo potrzebne, a teraz by sie przydalo cos porzadnego wziąć :)

Karo to czekamy niecierpliwie do usg, musisz koniecznie dac znac co i jak, bo mysle o Tobie :) a z cisnieniem moze wlasnie tak jest jak dziewczyny piszą, a mocz ci robili? dobre wyniki?

so_happy super, gratulacje zdolnego synka :) u mnie cisnienie tez niskie ostatnio mialam 110/60, w ogole kiedys zawsze mialam ksiazkowe 120/80, a w ciazy poprzedniej jakos mi spadlo i teraz zawsze mam jakies takie niskie

Julisia a z tym zusem to szczerze mowiac co oni mogą, jestes na l4, ale chodzacym, wiec rownie dobrze mozesz sobie gdzies wyjechac, a czy zostawiaja jakas informacje to nie mam pojecia

kitek haha jaja z tym zusem, a przepraszam czemu to niby kontroluja ciężarne, co one winne czemus? a procodawce musza sprawdzic czy np wasze zeznania sie zgadzaja

osz wirginia tez chcialam sobie cos takiego fajnego kupic, ale jakos mi sie o tym zapomniało :) super koszulki

reklama
Isabela nie obrazaj sie bo nie ma po co , grupa i 80-90% jest tu od poczatku a reszta co doszla pozniej Probuja sie dostosowac , udzielac itp i po 2-3 postach nie ma Co sie dziwic ze nikt nie odp bo czasem dziewczyny wejda na chwila podczutaka odp wyrywkowo i tyle. Ja jestem od poczatku a tez nie zawsze dostane odp ale i sama nie odp kazdemu bo nie ma na to czasu.

Dziewcxyny co do rozstepow ja uzywam penaten mama krem do masazu fajnie sie wchlania i nawilza .

Mi brzuch twardnial narazie 1x po spacerze dluzszym ale jak polezalam to minelo, czesciej to mnie ciagnie i pobolewa podbrzusze jak na okres ale taki lekki bol i nie wiem czy sie tym martwic, wizyta w srode to popytam.

Karo - a ty w domu czy w szpitalu bo sie pogubilam, cisnienie faktycznie wysokie masz nie dawaja ci nic na obnizenie? Ja mam zwykle 130-135/70-80 i jak bede miec wyzsze tak powyzej 140/80 pare to kontrole czestsze i leki ewentualne . Cisnienie moze wysokie byc objawem przedrxycawkowym ale jesli jestes w szpitalu napewno dadza leki na obnizenie. Bedzie ok.

So happy - zdolny synus jak Tak lapie jezyk faktycznie trzeba zapisac na zajecia niech sie uczy przyda mu sie w zyciu angielski :)

Wirginia fajne bluzecxki, Mi w sobote kumpela ma dac cos w tym stylu bo przez pomylke kupila wiekszy roz :)

Mnie dzis strasznie glowa boli musze poszukac cisnieniomierza i zmierzyc bo juz nie wytrzymuje a lezenie nie pomaga ehh :/ ta ciaza jest duzo gorsza od pierwszej byle do pazdziernikq

Kur.. właśnie połknęłam dwie tabletki paracetamolu 500 mg (łącznie 1000) zamiast dwóch magnezów!! Listek identycznie wygląda no i nie odwróciłam go tylko wycisnęłam na pałę!
Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi małemu bo nie umiem wymiotować na zawołanie :no:

Kur.. właśnie połknęłam dwie tabletki paracetamolu 500 mg (łącznie 1000) zamiast dwóch magnezów!! Listek identycznie wygląda no i nie odwróciłam go tylko wycisnęłam na pałę!
Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi małemu bo nie umiem wymiotować na zawołanie :no:

Doris nic sie nie stanie mozna w ciazy brac 4 lub 6 tabl paracetamolu w ciazy

Julusia jak Cie nie ma w domu a akurat bedziesz miec kontrol, to zostawiają
informację, ze yli i wtedy trzeba jechac albo zadzwonic do zusu,
i wytłumaczyc się z nieobecności, np zaswiadczenie że byłaś na badaniach lub u lekarza

Doris
Mg mozna łykac w większych dawkach, nic się nie stanie

reklama
Julusia jak Cie nie ma w domu a akurat bedziesz miec kontrol, to zostawiają
informację, ze yli i wtedy trzeba jechac albo zadzwonic do zusu,
i wytłumaczyc się z nieobecności, np zaswiadczenie że byłaś na badaniach lub u lekarza

Doris
Mg mozna łykac w większych dawkach, nic się nie stanie

Kate Mg tak ale ja gamoń zamiast Mg połknęłam 2 tabl paracetamolu.

Do góry