reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Blair mi tez wlasnie brzuch twardnieje czasami mam wrażenie od jelit, ale jakos do konca nie jestem pewna :) a jakbys mogla to napisz jakie najlepsze te zelazo, bo wiem ze kiedys pisalas, ale mi nie bylo potrzebne, a teraz by sie przydalo cos porzadnego wziąć :)

Karo to czekamy niecierpliwie do usg, musisz koniecznie dac znac co i jak, bo mysle o Tobie :) a z cisnieniem moze wlasnie tak jest jak dziewczyny piszą, a mocz ci robili? dobre wyniki?

so_happy super, gratulacje zdolnego synka :) u mnie cisnienie tez niskie ostatnio mialam 110/60, w ogole kiedys zawsze mialam ksiazkowe 120/80, a w ciazy poprzedniej jakos mi spadlo i teraz zawsze mam jakies takie niskie

Julisia a z tym zusem to szczerze mowiac co oni mogą, jestes na l4, ale chodzacym, wiec rownie dobrze mozesz sobie gdzies wyjechac, a czy zostawiaja jakas informacje to nie mam pojecia

kitek haha jaja z tym zusem, a przepraszam czemu to niby kontroluja ciężarne, co one winne czemus? a procodawce musza sprawdzic czy np wasze zeznania sie zgadzaja

osz wirginia tez chcialam sobie cos takiego fajnego kupic, ale jakos mi sie o tym zapomniało :) super koszulki

reklama
Isabela nie obrazaj sie bo nie ma po co , grupa i 80-90% jest tu od poczatku a reszta co doszla pozniej Probuja sie dostosowac , udzielac itp i po 2-3 postach nie ma Co sie dziwic ze nikt nie odp bo czasem dziewczyny wejda na chwila podczutaka odp wyrywkowo i tyle. Ja jestem od poczatku a tez nie zawsze dostane odp ale i sama nie odp kazdemu bo nie ma na to czasu.

Dziewcxyny co do rozstepow ja uzywam penaten mama krem do masazu fajnie sie wchlania i nawilza .

Mi brzuch twardnial narazie 1x po spacerze dluzszym ale jak polezalam to minelo, czesciej to mnie ciagnie i pobolewa podbrzusze jak na okres ale taki lekki bol i nie wiem czy sie tym martwic, wizyta w srode to popytam.

Karo - a ty w domu czy w szpitalu bo sie pogubilam, cisnienie faktycznie wysokie masz nie dawaja ci nic na obnizenie? Ja mam zwykle 130-135/70-80 i jak bede miec wyzsze tak powyzej 140/80 pare to kontrole czestsze i leki ewentualne . Cisnienie moze wysokie byc objawem przedrxycawkowym ale jesli jestes w szpitalu napewno dadza leki na obnizenie. Bedzie ok.

So happy - zdolny synus jak Tak lapie jezyk faktycznie trzeba zapisac na zajecia niech sie uczy przyda mu sie w zyciu angielski :)

Wirginia fajne bluzecxki, Mi w sobote kumpela ma dac cos w tym stylu bo przez pomylke kupila wiekszy roz :)

Mnie dzis strasznie glowa boli musze poszukac cisnieniomierza i zmierzyc bo juz nie wytrzymuje a lezenie nie pomaga ehh :/ ta ciaza jest duzo gorsza od pierwszej byle do pazdziernikq

Kur.. właśnie połknęłam dwie tabletki paracetamolu 500 mg (łącznie 1000) zamiast dwóch magnezów!! Listek identycznie wygląda no i nie odwróciłam go tylko wycisnęłam na pałę!
Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi małemu bo nie umiem wymiotować na zawołanie :no:

Kur.. właśnie połknęłam dwie tabletki paracetamolu 500 mg (łącznie 1000) zamiast dwóch magnezów!! Listek identycznie wygląda no i nie odwróciłam go tylko wycisnęłam na pałę!
Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi małemu bo nie umiem wymiotować na zawołanie :no:

Doris nic sie nie stanie mozna w ciazy brac 4 lub 6 tabl paracetamolu w ciazy

Julusia jak Cie nie ma w domu a akurat bedziesz miec kontrol, to zostawiają
informację, ze yli i wtedy trzeba jechac albo zadzwonic do zusu,
i wytłumaczyc się z nieobecności, np zaswiadczenie że byłaś na badaniach lub u lekarza

Doris
Mg mozna łykac w większych dawkach, nic się nie stanie

reklama
Julusia jak Cie nie ma w domu a akurat bedziesz miec kontrol, to zostawiają
informację, ze yli i wtedy trzeba jechac albo zadzwonic do zusu,
i wytłumaczyc się z nieobecności, np zaswiadczenie że byłaś na badaniach lub u lekarza

Doris
Mg mozna łykac w większych dawkach, nic się nie stanie

Kate Mg tak ale ja gamoń zamiast Mg połknęłam 2 tabl paracetamolu.

Do góry