reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

reklama
hej :)
wczoraj nie zagladalam bo mialam pracowity dzien w domu. Kurcze dzis trzeci dzien jak wrocily twardnienia brzucha, zastanawiam sie czy nie ma to zwiazku z zaparciami, bo ostatnio mecza mnie po przyjmowaniu żelaza. I mam strasznie bolace ciagniecia w dole brzucha przy chodzeniu i podnoszeniu nog, ma tak ktoras z Was? mysle ze to wiezadla, bo brzuszek chyba znowu urosl...

Sysia mi jeszcze nic nie leci, wkladki laktacyjne kiedys kupilam w biedronce na przecenie i leza na wszelki wypadek.

Buba mnie tez ciagnie na rower, ale tez wole nie kusic losu, jakby nie bylo troche popodrzuca na tym siodelku

Krewetka ja nie uzywam, mam jakis normalny balsam Dermiki i nim sie smaruje

Wirginia mi w Diagnostyce od razu dali cytrynowa glukoze, nie trzeba bylo wciskac ;) super ze wyniki dobre :)

Kornelcia super wiesci :) szkoda ze sie male nie pokazało, kiedy masz kolejne usg?

Xmamuska gratulacje dla Cory!!!

Maran :*

Dbdg ja glukoze mialam w 24tc

Akatskuki &&& za mieszkanie

Karo jak sutuacja u Was?

Dream ciesze sie ze wszystko dobrze po usg :)

zezarlam wlasnie ponad pol kilo czeresni :p

czekam na kuriera, mam nadzieje ze dzis przyjdzie, zamowilam sobie na allegro dwie pary leginsow 3/4 z panelem na brzuszek.

aaaa za miesiac bede zaobraczkowana :D

Blair ja mam tak jak ty, ze twardnieje mi brzuch i mnie ciagnie tak dziwnie w dole brzucha. I czasami tez sie zastanawiam czy to nie jest tez przez jelita, bo jak mi w nich tak dziwnie jezdzi to wtedy pobolewa brzuch :/
A mi w szpitalu do glukozy dolewali cytryny nawet sie nie pytali czy chce tylko jak wchodzilam to juz byly naszykowane kubeczki :)

Blair nastepne usg dopiero w sierpniu po 30 tygodniu, a te twoje ciągnięcia to może faktycznie spowodowane są rozciaganiem się wiazadel.
Izabela nie opuszczaj nas może i czadem ciężko uzyskać odpowiedź na pytanie ale to pewnie dlatego ze jest nas tu sporo i każda ma coś do powiedzenia.☺

Ostatnia edycja:
Blair- u mnie praktycznie nie ma dnia bez bólu w dole brzucha :( Czasem nasila się właśnie w trakcie chodzenia... Martwi mnie to szczególnie, że moja szyjka jest na granicy- 28 mm. Dlatego też staram się dużo leżeć. Rower? Ja już nawet na spacery nie chodzę
W ogóle to stresuję się bardzo w tej ciąży- ehhh, chciałabym zasnąć i obudzić się w połowie września :baffled: Mam takie schizy, że nawet nie kupuję nic dla tej kruszynki bo boję się zapeszyć.

Sysia- jeszcze nie mam siary. W poprzednich ciążach dopiero pod koniec musiałam spać z wkładkami

Karo- daj znać co u Was...

Isabela myślę, że jesteś w błędzie. Ja też nie zawsze dostaję odpowiedzi na moje pytania ale nie uciekam. Sama też nie odpisuje wszystkim więc jak mogę oczekiwać, że mi ktoś odpisze? Jest nas tu bardzo dużo i ciężko jest odpisać każdej z osobna za każdym razem. No i siłą rzeczy wiadomo, że prędzej zapamiętam co miałam odpisać Akatsuki czy Xmamuśce niż Tobie bo te dziewczyny znam już dłużej. Przemyśl sprawę i nie odchodź :)

Co do twardnienia brzucha to ja miałam na 100% z nerwów. Olałam stresy i jak za dotknięciem magicznej różdzki przeszło i do tej pory jest dobrze.

Chociaż z tymi stresami to nie łatwo. Wczoraj pisałam Wam, że jadę po farby. No i pojechaliśmy i kupiliśmy. Będzie brzydko wg. mnie ale już se odpuściłam kłótnie. Oczywiście dałam L do zrozumienia, że jestem niezadowolona. Mamy 3 kolory ścian, wg. mnie tylko jeden był do zmiany, pozostałe dwa można było tylko odświeżyć no a mój luby uparł się na zmianę innego koloru i teraz będzie to razem wyglądalo tragicznie. Eeech. już mi nawet nie zależy ale coś czuję, że lepeij to wygląda przed malowaniem niż będzie po.

Czesc dziewczyny, wybaczcie ze nie uczestniczę aktywnie w dyskusji ale podczytuje. U nas na razie bez zmian. Leżymy i pijemy wodę. Następne usg pewnie w poniedziałek. Dzis myślami ponownie pobierana krew ale nie mam jeszcze wyników. Oby nic sie nie zmieniło. Pojawiło mi sie niestety wyższe ciśnienie. Od wczoraj. Raz 150/88 raz 143/98... Na razie sprawdzają śle juz sie boje co to i dlaczego

Czesc dziewczyny, wybaczcie ze nie uczestniczę aktywnie w dyskusji ale podczytuje. U nas na razie bez zmian. Leżymy i pijemy wodę. Następne usg pewnie w poniedziałek. Dzis myślami ponownie pobierana krew ale nie mam jeszcze wyników. Oby nic sie nie zmieniło. Pojawiło mi sie niestety wyższe ciśnienie. Od wczoraj. Raz 150/88 raz 143/98... Na razie sprawdzają śle juz sie boje co to i dlaczego

Włąśnie o Tobie myślałam Karlo,leż nie tresuj się bo to ciśnieniu nie potrzebne,będzie dobrze,kończy się kolejny tydzień,jeszcze choć z 7 -6 wyleż i powinno być dobrze,a lekarze mówili Ci kiedy będzie bezpiecznie że będziesz mogła urodzić ?

reklama
Do góry