reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

I ja się witam tym razem z przychodni, dzisiaj badanie z glukoza właśnie czekam na drugie pobranie i jak czytam o waszych sniadankach to mnie w żołądku ssie, trochę późno przyszłam więc dopiero zjem śniadanie po 11. Dzisiaj o 16 mam też usg mam nadzieję ze dzieciątko się tym razem pokaże...

Co tak wcześnie macie tę glukozę?

U mnie będzie po 26 tygodniu... Mój lekarz nadgorliwy to nie jest hahaha :-)

reklama
u mnie nie wiem kiedy glukoza, dzis wizyta wiec pewnie da mi skierowanie.
M wymyślił sobie lody domowe, wczoraj robił truskawkowe i waniliowe z czekolada, ja chce jeszcze jogrtowo-wisniowe, czekam juz niecierpliwością kiedy wiśnie sie pojawią:tak:

Mi się wydaje ze bedzie dwa razy bo ta pielęgniarka co mi pobierana to mówiła żebym przy następnej glukozie przyszła wcześniej ale sama nie wiem nie pamiętam jak to było w pierwszej ciazy

Hejka :)

Akatsuki, mam nadzieję, że wypali z tym mieszkaniem, już chyba wystarczająco przygód w tym temacie. Ja do tej pory uważałam, że ciężko jest znaleść chętnego na mieszkanie a nie mieszkanie.
No i dobrze, że mala już bez smoka. Ja ostatnio się zastanawiałam czy w ogóle kupować i wprowadzać w życie.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

My jedziemy dziś po farby i będziemy w ten wekend odświeżać mieszkanie. Walniemy tylko jedną dodatkową warstwe w tym samym kolorze i już. 2 lata temu było malowane więc jeszcze się nie znudziło a nie chce mi się teraz wielkich remontów.
Jak czytam o tych kontolach ZUSU to aż nie chce mi się wierzyć. Widać za dużo mają ludzi do pracy i muszą dać im zajęcie bo niektóre kontrole to naprawdę bezpodstawne.

Czy mi się wydaje czy właśnie zaczynam ostatni tydzień 6 miesiąca i 2 trymestru? :D jak my to tam liczyłyśmy? Matko, ten 3 trymestr to brzmi tak poważnie. Aplikacja pokazuje mi, że za 4 dni mam studniówkę do porodu :)

Halo Dziewczyny,

Ja już od 6.30 na nogach... Zrobiłam sobie wycieczkę autobusową do Piekar żeby zabrać dokumenty od Kadrowej, ale jak się okazało ona też ma dużo na głowie i dopiero jutro będę miała wszystko przygotowane. Czwartek będę miała jak widać intensywny-Piekary, punkt ksero, ZUS... Już mi się odechciewa!

Siedzimy sobie z miseczką czereśni i czytamy Was... chyba się skuszę na przetwory, namówiłyście mnie :-D

Akatsuki trzymam kciuki za mieszkanie, oby się udało :)

Dbdg ja glukozę mam mieć po 24tc, tak mój gin zalecił

Kornelcia życzę by Maleństwo było zdyscyplinowane na USG, pięknych widoków :) moja Łobuziara zawsze się kręci i wierci na badaniach, nigdy nie można jej uchwycić

Xmamuska powodzenia u dentysty

Miłego dnia!

Witam kochane,

Trochę odgruzowałam się i doczytałam i wymiękłam.....

Tyle złych wieści...

Madziula- [*] bardzo mi przykro, dużo sił życzę.

Karo- trzymaj się kochana, cieszę się że idzie ku dobremu!

Lenati- pełen szacun, wierzę i modlę się że większość da się skorygować i że wada będzie prawie niezauważalna.

Dream- cieszę się że się powyjaśniało i że wszystko jest dobrze :) dzięki za troskę i kopniaka kochana jesteś :* jak i Wy wszystkie laseczki. Macie rację przyznaję z pokorą że doba dla mnie za krótka.... Ale powiem wam szczerze że jak zrobię plan dnia to przynajmniej normalnie śpię ;) ale macie rację że przeginam trochę, choć u nas to rodzinne z roboty na porodòwkę i spowrotem w kierat ale to mnie nie usprawiedliwia....dziś leżę i jestem na BB :) tylko pranko się robi :)

U mnie z tym remontem sajgon cały czas....są obsuwy i nerw...

Ale w piąteczek weekendzik i odpoczynek na wsi :)

Tęsknie za Wami strasznie!!!! Ale tyle się dzieje że nue wiem w co ręce włożyć....a jeszcze wczoraj w Obi zgubiłam kartę :( tydzień uziemniona nim mi nową wyrobią...

Ściskam Was i miłego dzionka :*

A oto pranie ;) ImageUploadedByForum BabyBoom1434529268.389171.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1434529268.389171.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1434529268.389171.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 62
Samochód umyty i telefony wykonane :D

dreamgirl ja dzisiaj jadę ze średniakiem do dentystki, strasznie go ząb boli już 2 dni, na dzisiaj
udało mi się go umówić
Łączę się z nim w bólu :rofl2:

I ja się witam tym razem z przychodni, dzisiaj badanie z glukoza właśnie czekam na drugie pobranie i jak czytam o waszych sniadankach to mnie w żołądku ssie, trochę późno przyszłam więc dopiero zjem śniadanie po 11. Dzisiaj o 16 mam też usg mam nadzieję ze dzieciątko się tym razem pokaże...
No to trzymam kciuki, będę mogła w tabelce uzupełnić :-D

ok, no to zdaje relacje z wczoraj. (...)
w ogóle facet do mnie skąd jestem bo mam taki dobry angielski i nawet zbytniego akcentu nie mam i nie jest w stanie powiedzieć... No to mówię z Polski, a on taki zdziwiony - jednak starsi angole to jeszcze myślą że my w Polsce na drzewach siedzimy :D (...) Poza tym odsmoczkowałam moją córkę :D Juz trzy dni śpi bez dydola i nawet już go nie szuka :p
Teraz jeszcze odpieluchować i będziemy w domu :p Najlepiej zanim sie młodzież pojawi.
Poza tym nie wiem czemu ale dostałam pełna wyplate :D siedzę cicho i nawet się nie wychylam, może jednak moja firma płaci jakieś inne chorobowe? Dzieki temu praktycznie całą kredytówkę spłaciłam i jak dobrze pójdzie to za miesiąc wreszcie po latach będziemy na czysto :p
O ja :) Jak mieszkałam w UK, to mówili, że mam akcent z Malty (WTF?!?!?!?) heheheheh
Oby ta chata wypaliła, bo czas się już kurczy... No i fajo że Lari już bez smoka, teraz ciepło będzie to i pieluchę szybko porzuci :) Dobrze by było jakby się to udało to końca wakacji :)

A ja wlasnie wstalam o hihi. Mloda spala ü babci i dzis z rana pojechaly nad morze do kolobrzegu Do mojej szwagierki na tydz. Tez bym sie wybrala ale nie moge buu ale chociaz mloda nacieszy sie ciocia i zobaczy morze znowu :) a ja juz tesknie ehhh. Ja tez robilam dzem z truskawel ale mam tylko 5 sloiczkoe i bede jeszcxe z jerzyn robic jak sie pojawia bo kolo mnie masa tego rosnie i sok zrobie gesty do wody taki .
Sysia Ty leniu... jak można tak długo spać? Ehhh... :-p Nie przejmuj się ilością, ja też mam tylko kilka :) Ważne że cokolwiek. Własnie taki sok z truskawek udało mi się zrobić - zlałam to co się wysączyło z owoców i zapasteryzowałam ;)

Dzień dobry :-)

Ja tylko na chwilę bo coś nerwowy tydzień mam. Ale byle do soboty.

Xmamuska,

Trzymam kciuki by córcia jednak pasek na świadectwie miała &&&&

Dream,

Współczuję bólu zęba. Ciesze się, że z Olkiem wszystko ok i, że jesteś spokojniejsza :)

Akatsuki,

Oby z tym mieszkaniem się wam udało! Kciuki za to &&&
Fajnie, że mała juz odsmoczkowana u nas narazie minimalne postępy w tym temacie za to od stycznia mam dziecko odpieluchowane. Nam zajęło to dwa i pół dnia i u was też na pewno szybko pójdzie tym bardziej, że teraz pogoda sprzyjająca :)

Dbdg,

Ja też nie dostałam jeszcze skierowania na glukozę. Na następnej wizycie mam powiedzieć ginowi by mi wypisal to będzie 23tc - teraz dwie kolejne wizyty będę miała u innego lekarza bo mój jest na urlopie, a potem ma sympozjum. Dopiero w sierpniu się z nim zobaczę.

Mrowkaa,

No to dziexko wkracza w wielki świat! Super ;)
Oby tylko jej się spodobało.

Dobra uciekam do swoich zajęć. Miłego dnia :*

Ps.

Chciałam wam Wczoraj napisać, ale już nie dałam rady. Warto było zabrać chłopa na usg. Podejście jego zmieniło się diametralnie :)

Odpoczywaj. Należy Ci się :)

Mro

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

reklama
Z odpieluchowaniem to ja powoli się do tematu zabieram bo nie ma co przyspieszać pewnych etapów rozwoju. odkąd młoda skończyła rok pozwalam jej siedziec sobie na nocniku wieczorem przed kąpielą w formie zabawy. ale widziałam że jeszcze nie jarzy zbyt więc nie popedzalam. Od dwóch miesięcy oferuje kibelek rano I wieczorem zamiast zmiany pieluchy ale najpierw chciałam odsmoczkowac żeby nie za wiele na raz. jakby młoda bez pieluchy do narodzin młodszej biegała to by była bajka ;) no ale wiem że np kuzyna córka ma 3,5 roku a nadal nie daje rady brz pieluchy więc nie swiruje.

Do góry