reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

I ja się witam tym razem z przychodni, dzisiaj badanie z glukoza właśnie czekam na drugie pobranie i jak czytam o waszych sniadankach to mnie w żołądku ssie, trochę późno przyszłam więc dopiero zjem śniadanie po 11. Dzisiaj o 16 mam też usg mam nadzieję ze dzieciątko się tym razem pokaże...

Co tak wcześnie macie tę glukozę?

U mnie będzie po 26 tygodniu... Mój lekarz nadgorliwy to nie jest hahaha :-)

reklama
u mnie nie wiem kiedy glukoza, dzis wizyta wiec pewnie da mi skierowanie.
M wymyślił sobie lody domowe, wczoraj robił truskawkowe i waniliowe z czekolada, ja chce jeszcze jogrtowo-wisniowe, czekam juz niecierpliwością kiedy wiśnie sie pojawią:tak:

Mi się wydaje ze bedzie dwa razy bo ta pielęgniarka co mi pobierana to mówiła żebym przy następnej glukozie przyszła wcześniej ale sama nie wiem nie pamiętam jak to było w pierwszej ciazy

Hejka :)

Akatsuki, mam nadzieję, że wypali z tym mieszkaniem, już chyba wystarczająco przygód w tym temacie. Ja do tej pory uważałam, że ciężko jest znaleść chętnego na mieszkanie a nie mieszkanie.
No i dobrze, że mala już bez smoka. Ja ostatnio się zastanawiałam czy w ogóle kupować i wprowadzać w życie.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

My jedziemy dziś po farby i będziemy w ten wekend odświeżać mieszkanie. Walniemy tylko jedną dodatkową warstwe w tym samym kolorze i już. 2 lata temu było malowane więc jeszcze się nie znudziło a nie chce mi się teraz wielkich remontów.
Jak czytam o tych kontolach ZUSU to aż nie chce mi się wierzyć. Widać za dużo mają ludzi do pracy i muszą dać im zajęcie bo niektóre kontrole to naprawdę bezpodstawne.

Czy mi się wydaje czy właśnie zaczynam ostatni tydzień 6 miesiąca i 2 trymestru? :D jak my to tam liczyłyśmy? Matko, ten 3 trymestr to brzmi tak poważnie. Aplikacja pokazuje mi, że za 4 dni mam studniówkę do porodu :)

Halo Dziewczyny,

Ja już od 6.30 na nogach... Zrobiłam sobie wycieczkę autobusową do Piekar żeby zabrać dokumenty od Kadrowej, ale jak się okazało ona też ma dużo na głowie i dopiero jutro będę miała wszystko przygotowane. Czwartek będę miała jak widać intensywny-Piekary, punkt ksero, ZUS... Już mi się odechciewa!

Siedzimy sobie z miseczką czereśni i czytamy Was... chyba się skuszę na przetwory, namówiłyście mnie :-D

Akatsuki trzymam kciuki za mieszkanie, oby się udało :)

Dbdg ja glukozę mam mieć po 24tc, tak mój gin zalecił

Kornelcia życzę by Maleństwo było zdyscyplinowane na USG, pięknych widoków :) moja Łobuziara zawsze się kręci i wierci na badaniach, nigdy nie można jej uchwycić

Xmamuska powodzenia u dentysty

Miłego dnia!

Witam kochane,

Trochę odgruzowałam się i doczytałam i wymiękłam.....

Tyle złych wieści...

Madziula- [*] bardzo mi przykro, dużo sił życzę.

Karo- trzymaj się kochana, cieszę się że idzie ku dobremu!

Lenati- pełen szacun, wierzę i modlę się że większość da się skorygować i że wada będzie prawie niezauważalna.

Dream- cieszę się że się powyjaśniało i że wszystko jest dobrze :) dzięki za troskę i kopniaka kochana jesteś :* jak i Wy wszystkie laseczki. Macie rację przyznaję z pokorą że doba dla mnie za krótka.... Ale powiem wam szczerze że jak zrobię plan dnia to przynajmniej normalnie śpię ;) ale macie rację że przeginam trochę, choć u nas to rodzinne z roboty na porodòwkę i spowrotem w kierat ale to mnie nie usprawiedliwia....dziś leżę i jestem na BB :) tylko pranko się robi :)

U mnie z tym remontem sajgon cały czas....są obsuwy i nerw...

Ale w piąteczek weekendzik i odpoczynek na wsi :)

Tęsknie za Wami strasznie!!!! Ale tyle się dzieje że nue wiem w co ręce włożyć....a jeszcze wczoraj w Obi zgubiłam kartę :( tydzień uziemniona nim mi nową wyrobią...

Ściskam Was i miłego dzionka :*

A oto pranie ;) ImageUploadedByForum BabyBoom1434529268.389171.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1434529268.389171.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1434529268.389171.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 60
Samochód umyty i telefony wykonane :D

dreamgirl ja dzisiaj jadę ze średniakiem do dentystki, strasznie go ząb boli już 2 dni, na dzisiaj
udało mi się go umówić
Łączę się z nim w bólu :rofl2:

I ja się witam tym razem z przychodni, dzisiaj badanie z glukoza właśnie czekam na drugie pobranie i jak czytam o waszych sniadankach to mnie w żołądku ssie, trochę późno przyszłam więc dopiero zjem śniadanie po 11. Dzisiaj o 16 mam też usg mam nadzieję ze dzieciątko się tym razem pokaże...
No to trzymam kciuki, będę mogła w tabelce uzupełnić :-D

ok, no to zdaje relacje z wczoraj. (...)
w ogóle facet do mnie skąd jestem bo mam taki dobry angielski i nawet zbytniego akcentu nie mam i nie jest w stanie powiedzieć... No to mówię z Polski, a on taki zdziwiony - jednak starsi angole to jeszcze myślą że my w Polsce na drzewach siedzimy :D (...) Poza tym odsmoczkowałam moją córkę :D Juz trzy dni śpi bez dydola i nawet już go nie szuka :p
Teraz jeszcze odpieluchować i będziemy w domu :p Najlepiej zanim sie młodzież pojawi.
Poza tym nie wiem czemu ale dostałam pełna wyplate :D siedzę cicho i nawet się nie wychylam, może jednak moja firma płaci jakieś inne chorobowe? Dzieki temu praktycznie całą kredytówkę spłaciłam i jak dobrze pójdzie to za miesiąc wreszcie po latach będziemy na czysto :p
O ja :) Jak mieszkałam w UK, to mówili, że mam akcent z Malty (WTF?!?!?!?) heheheheh
Oby ta chata wypaliła, bo czas się już kurczy... No i fajo że Lari już bez smoka, teraz ciepło będzie to i pieluchę szybko porzuci :) Dobrze by było jakby się to udało to końca wakacji :)

A ja wlasnie wstalam o hihi. Mloda spala ü babci i dzis z rana pojechaly nad morze do kolobrzegu Do mojej szwagierki na tydz. Tez bym sie wybrala ale nie moge buu ale chociaz mloda nacieszy sie ciocia i zobaczy morze znowu :) a ja juz tesknie ehhh. Ja tez robilam dzem z truskawel ale mam tylko 5 sloiczkoe i bede jeszcxe z jerzyn robic jak sie pojawia bo kolo mnie masa tego rosnie i sok zrobie gesty do wody taki .
Sysia Ty leniu... jak można tak długo spać? Ehhh... :-p Nie przejmuj się ilością, ja też mam tylko kilka :) Ważne że cokolwiek. Własnie taki sok z truskawek udało mi się zrobić - zlałam to co się wysączyło z owoców i zapasteryzowałam ;)

Dzień dobry :-)

Ja tylko na chwilę bo coś nerwowy tydzień mam. Ale byle do soboty.

Xmamuska,

Trzymam kciuki by córcia jednak pasek na świadectwie miała &&&&

Dream,

Współczuję bólu zęba. Ciesze się, że z Olkiem wszystko ok i, że jesteś spokojniejsza :)

Akatsuki,

Oby z tym mieszkaniem się wam udało! Kciuki za to &&&
Fajnie, że mała juz odsmoczkowana u nas narazie minimalne postępy w tym temacie za to od stycznia mam dziecko odpieluchowane. Nam zajęło to dwa i pół dnia i u was też na pewno szybko pójdzie tym bardziej, że teraz pogoda sprzyjająca :)

Dbdg,

Ja też nie dostałam jeszcze skierowania na glukozę. Na następnej wizycie mam powiedzieć ginowi by mi wypisal to będzie 23tc - teraz dwie kolejne wizyty będę miała u innego lekarza bo mój jest na urlopie, a potem ma sympozjum. Dopiero w sierpniu się z nim zobaczę.

Mrowkaa,

No to dziexko wkracza w wielki świat! Super ;)
Oby tylko jej się spodobało.

Dobra uciekam do swoich zajęć. Miłego dnia :*

Ps.

Chciałam wam Wczoraj napisać, ale już nie dałam rady. Warto było zabrać chłopa na usg. Podejście jego zmieniło się diametralnie :)

Odpoczywaj. Należy Ci się :)

Mro

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

reklama
Z odpieluchowaniem to ja powoli się do tematu zabieram bo nie ma co przyspieszać pewnych etapów rozwoju. odkąd młoda skończyła rok pozwalam jej siedziec sobie na nocniku wieczorem przed kąpielą w formie zabawy. ale widziałam że jeszcze nie jarzy zbyt więc nie popedzalam. Od dwóch miesięcy oferuje kibelek rano I wieczorem zamiast zmiany pieluchy ale najpierw chciałam odsmoczkowac żeby nie za wiele na raz. jakby młoda bez pieluchy do narodzin młodszej biegała to by była bajka ;) no ale wiem że np kuzyna córka ma 3,5 roku a nadal nie daje rady brz pieluchy więc nie swiruje.

Do góry