reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Czemu tak zimno jest dzisiaj? W Gdańsku u mnie tylko 12 stopni :( Smuteczek...

chuchaj i dmuchaj bo za 3 tyg ma byc piękna pogoda jak przyjadę :-D

oddalam auto do prania foteli bo chyba nie byly prane od nowości (9lat), przy okazji dałam chodnik z przedpokoju, jeszcze musze wyczyscic u Lilki mały dywanik, zastanawiam sie czy tez nie wyczyścić kanap, niby nie jestem jakas wrażliwa ale te roztocza..... no i odświeżyłyby sie troche, zwłaszcza ze nie prane nigdy

reklama
hej

krewetka ja mam taką dużą zamrażarkę i co roku mrozimy dosyć dużo owoców, poźniej
cały rok kompoty gotuję, i zawsze tak koło 40-50 dżemów robię, M i dzieci bardzo lubią

dreamgirl ja dzisiaj jadę ze średniakiem do dentystki, strasznie go ząb boli już 2 dni, na dzisiaj
udało mi się go umówić

Ja też się zarejestrowałam na przyszły tydzień do dentysty,zęby mnie nie bolą,przed ciążą nie miałam ubytków,ale bardzo krwawią mi dziąsła i zaczęło mi brzydko z buzi pachnieć :( nie przyjemne to jest bardzo,a zęby myje często i ide spytać o co kaman

Dream girl jak ja uwielbiam ( niestety dopiero od zeszłego roku ) bob ;)))mniami . Juz wiem co będę jadła do upadłego jak wrócę do domu ;)

My juz po śniadaniu, leżakujemy chwilkę i ruszamy w miasto :)

Miłego dnia dziewczyny.

Napisałam długaśny post w telefonie o 5.20 i mi się skasował :sorry:

Dream super, że wszystko jest w porząsiu. Lepiej jednak sprawdzić od razu niż fiksować. ;)

U mnie ruchy nie są jakieś mega mocne, czasem się zdarzy jakieś kopnięcie, ale zazwyczaj to tylko takie smyranie... Niby wszyscy mi mówili, że jak jestem taka chuda to będę bardziej czuła, ale to się nie sprawdziło. Ogólnie to w ciągu dnia raczej tego nie odczuwam w ogóle.

O co chodzi z tymi kontrolami z ZUSu- nie czaję. Co oni niby kontrolują przychodząc... Same absurdy w tym kraju, niestety. Mam nadzieję, że jak pójdę w 7mym m-cu na zwolnienie to mnie nie będą niepokoić.

Ooo, ja nigdy niczego jeszcze nie wekowałam, ale w tym roku bym chciała, ale zarazem mi się nie chce. Chciałam właśnie truskawki, maliny, jagody... Może się zawezmę i zrobię. :happy:

Wstyd się przyznać, ale nie wiem jak smakuje bób - nigdy nie jadłam.

Ostatnio tak się obijam w robocie, że masakra... :angry:

ok, no to zdaje relacje z wczoraj. Pojechaliśmy oglądać dwa mieszkania. Jedno bylo ładne, troszkę zaniedbane ale agent obiecał że zostanie profesjonalnie wyczyszczone i przygotowane pod klucz. Duże wbudowane szafy w pokojach,. fajna okolica (trochę zadupie, zamknięte osiedle w jakby parku na obrzeżach Fleet) ale ogólnie cicho i sympatycznie. Wszystko fajnie dopółki agent nie wyciagnał druczku z opłatami. Otóż ta agencja nalicza sobie 750 funtów opłat za przeprowadzenie wynajmu.... 750?! 3000 zł?! WTF?! Plus z góry czynsz, depozyt, podliczył wszystko na dzień dobry 2800 funtów... e nie.
Drugie mieszkanie nie przez agencje tylko u prywatnego gościa. Centrum miasteczka w którym mój kuzyn kupił dom. standard ok, tyłka nie urywa no ale w kuchni lodówka i zamrażarka i pralka, w łazience wanna, mieszkanie będzie odmalowane przed oddaniem. Rozmiarowo nie jakies bardzo duże, powiedziałabym takie standardowe mieszkanie trzypokojowe w bloku w Polsce, około 55m2 na oko. No ale najwiekszym plusem jest ze bezpośrednio od właściciela wynajmujesz, zero dodatkowych opłat, M mówi że za te 500 f co zaoszczędzimy możemy sobie walnąć nowe meble. Złożyłam gościowi ofertę od razu no ale wiadomo miał on już kilka ludzi umówionych na oglądanie, wiec nie mógł ich spławić, powiedział że przemysli nasza ofertę i da znać w niedzielę. Mówiłam mu nawet że mu skocze do bankomatu nawet zaraz i dam z 3 stówki zaliczki jak chce ale gość chce być fair i pogadać ze wszystkimi umówionymi.
w ogóle facet do mnie skąd jestem bo mam taki dobry angielski i nawet zbytniego akcentu nie mam i nie jest w stanie powiedzieć... No to mówię z Polski, a on taki zdziwiony - jednak starsi angole to jeszcze myślą że my w Polsce na drzewach siedzimy :D
Także zobaczymy, mam nadzieję że się uda no ale prawda jest taka że my z dwójka dzieci zawsze jesteśmy w gorszej pozycji niż bezdzietna para albo dwóch kolegów którzy chcą dzielić mieszkanie. zobaczymy.

Poza tym odsmoczkowałam moją córkę :D Juz trzy dni śpi bez dydola i nawet już go nie szuka :p
Teraz jeszcze odpieluchować i będziemy w domu :p Najlepiej zanim sie młodzież pojawi.
Poza tym nie wiem czemu ale dostałam pełna wyplate :D siedzę cicho i nawet się nie wychylam, może jednak moja firma płaci jakieś inne chorobowe? Dzieki temu praktycznie całą kredytówkę spłaciłam i jak dobrze pójdzie to za miesiąc wreszcie po latach będziemy na czysto :p

sorki że tak o mnie no ale chciałam nadrobić dwa dni kiedy w sumie prawie się nie odzywałam.

I ja się witam tym razem z przychodni, dzisiaj badanie z glukoza właśnie czekam na drugie pobranie i jak czytam o waszych sniadankach to mnie w żołądku ssie, trochę późno przyszłam więc dopiero zjem śniadanie po 11. Dzisiaj o 16 mam też usg mam nadzieję ze dzieciątko się tym razem pokaże...

A ja wlasnie wstalam o hihi. Mloda spala ü babci i dzis z rana pojechaly nad morze do kolobrzegu Do mojej szwagierki na tydz. Tez bym sie wybrala ale nie moge buu ale chociaz mloda nacieszy sie ciocia i zobaczy morze znowu :) a ja juz tesknie ehhh.

Ja tez robilam dzem z truskawel ale mam tylko 5 sloiczkoe i bede jeszcxe z jerzyn robic jak sie pojawia bo kolo mnie masa tego rosnie i sok zrobie gesty do wody taki .

reklama
Witam dziewczyny :tak:

Zimno brrr, pogoda się skiepściła, słonko wróc proszę :tak::tak:. Jutro glukoza, miałam jechać w poniedziałek, ale nie wyszło :zawstydzona/y: Jutro na 100 %, bo wizyta w piątek.

Dreamgirl moi teściowie nad morzem, to się wygrzeją :-)

xmamuska &&&&

krewetka ja też dżemy kręcę z nudów, a i bardzo lubimy. Także truskawki i rabarbar nie są mi obce ;-)

kasik do kiedy we Wro zostajecie ?

Miłego dnia :-)

Do góry