ok, no to zdaje relacje z wczoraj. Pojechaliśmy oglądać dwa mieszkania. Jedno bylo ładne, troszkę zaniedbane ale agent obiecał że zostanie profesjonalnie wyczyszczone i przygotowane pod klucz. Duże wbudowane szafy w pokojach,. fajna okolica (trochę zadupie, zamknięte osiedle w jakby parku na obrzeżach Fleet) ale ogólnie cicho i sympatycznie. Wszystko fajnie dopółki agent nie wyciagnał druczku z opłatami. Otóż ta agencja nalicza sobie 750 funtów opłat za przeprowadzenie wynajmu.... 750?! 3000 zł?! WTF?! Plus z góry czynsz, depozyt, podliczył wszystko na dzień dobry 2800 funtów... e nie.
Drugie mieszkanie nie przez agencje tylko u prywatnego gościa. Centrum miasteczka w którym mój kuzyn kupił dom. standard ok, tyłka nie urywa no ale w kuchni lodówka i zamrażarka i pralka, w łazience wanna, mieszkanie będzie odmalowane przed oddaniem. Rozmiarowo nie jakies bardzo duże, powiedziałabym takie standardowe mieszkanie trzypokojowe w bloku w Polsce, około 55m2 na oko. No ale najwiekszym plusem jest ze bezpośrednio od właściciela wynajmujesz, zero dodatkowych opłat, M mówi że za te 500 f co zaoszczędzimy możemy sobie walnąć nowe meble. Złożyłam gościowi ofertę od razu no ale wiadomo miał on już kilka ludzi umówionych na oglądanie, wiec nie mógł ich spławić, powiedział że przemysli nasza ofertę i da znać w niedzielę. Mówiłam mu nawet że mu skocze do bankomatu nawet zaraz i dam z 3 stówki zaliczki jak chce ale gość chce być fair i pogadać ze wszystkimi umówionymi.
w ogóle facet do mnie skąd jestem bo mam taki dobry angielski i nawet zbytniego akcentu nie mam i nie jest w stanie powiedzieć... No to mówię z Polski, a on taki zdziwiony - jednak starsi angole to jeszcze myślą że my w Polsce na drzewach siedzimy
Także zobaczymy, mam nadzieję że się uda no ale prawda jest taka że my z dwójka dzieci zawsze jesteśmy w gorszej pozycji niż bezdzietna para albo dwóch kolegów którzy chcą dzielić mieszkanie. zobaczymy.
Poza tym odsmoczkowałam moją córkę
Juz trzy dni śpi bez dydola i nawet już go nie szuka
Teraz jeszcze odpieluchować i będziemy w domu
Najlepiej zanim sie młodzież pojawi.
Poza tym nie wiem czemu ale dostałam pełna wyplate
siedzę cicho i nawet się nie wychylam, może jednak moja firma płaci jakieś inne chorobowe? Dzieki temu praktycznie całą kredytówkę spłaciłam i jak dobrze pójdzie to za miesiąc wreszcie po latach będziemy na czysto
sorki że tak o mnie no ale chciałam nadrobić dwa dni kiedy w sumie prawie się nie odzywałam.