reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

kiteka proszę powiedz mi gdzie jest informacja kiedy powinien ZUS wypłacić zasiłek? W poprzednim miesiącu robił to jeszcze pracodawca, a teraz już kochany urząd. Mam ten profil puezus dlatego ciekawa jestem, gdzie jest napisana ta informacja.

Zgodnie z przepisami ZUS ma 30 dni od czasu otrzymania zwolnienia i druku Z3 (pracodawca go wypełnia) ale może to zrobić później jeśli prowadzi postępowanie wyjaśniające np czy Ci się zasiłek należy.
Natomiast pracodawca zwolnienie i wypełniony druk powinien przesłać niezwłocznie do ZUSu co w praktyce oznacza, że czasami trwa to i swą miesiące...

reklama
AnieTess świadczenia wypłac firma pracownikowi jezeli ma więc ej niż 20 pracowników,
a pomniejszają sobie o tą wypłatę składki, które płaca za resztę pracowników

Doris zus kontroluje ciężarnę bez zapowiedzi zarówno te co moga chodzic i te co musza leżeć

kitek ja jestem na swojej działalnośći gospodarczej, nie na umowie

dreamgirl
dobrze ze poszłąś go gina bo się uspokiłaś a to jest ważne zeby sie nie denrwować

lenati
uważam, ze Prokocim jest bardzo dobrym szpitalem, maja bardzo dobrych lekarzy, sama byłam tam kilka razy z dziećmi
i póki co jestem bardzo zadowolona z opieki

a ja dzisiaj robiłam dżemy z truskawek, w tamtym tygodniu trochę pomroziliśmy ,
w sumie 40 kg mamy przerobionych i chyba więcej nie będe kupować, najgorsze jest to szypułkowanie,
ale M i najstarszy syn wszystkie truskawki szypułkowali w tym roku

Ostatnia edycja:
Hejka

Ja miałam kontrolę z ZUS u , nie pamiętam dokładnie kiedy ale chyba jakoś w marcu. Przyszła babka bez zapowiedzi. W sumie musiałam tylko podpisać papierek ze zastała mnie w domu i tyle. O nic nie pytała. Ale śmiesznie było bo jak zadzwoniła przez domofon ze jest zusu to ja zapomniałam jej otworzyć drzwi i odłożył am słuchawkę ;))) śmiała się ze się chyba zestresowalam :) ale właśnie zastanawiałam du co by było gdyby mnie nie zastała ?? Przecież mogę chodzić wiec się zastanawiam.

Ale miałam intensywny dzień. Jak o 10 wyszliśmy z hotelu to wróciliśmy o 18. Ale było super bo byliśmy w zoo a później był ostrów tumski i rynek.

Dreamgirl wiedziałam że jest ok :))))

Pochwalę się egzamin ustny zdany perfekcyjnie :D jeszcze tylko pisemne w czwartek i koniec =)
Wykupiłam receptę w drodze do domu i te tabletki które mi przepisała na te twardnienie brzucha sa dopochwowe. I moje pytanie do was jak ze sprawami lozkowymi przy takich tabletkach bo ona o zakazie nic nie mówiła i na ulotce z leków też nic nie ma i się zastanawiam teraz

kiteka proszę powiedz mi gdzie jest informacja kiedy powinien ZUS wypłacić zasiłek? W poprzednim miesiącu robił to jeszcze pracodawca, a teraz już kochany urząd. Mam ten profil puezus dlatego ciekawa jestem, gdzie jest napisana ta informacja.
Wejdź na "świadczeniobiorca"->"zasiłki"->rozwiń znak "+" przy datach i w ostatniej rubryce powinnaś mieć datę wypłaty.

Dream,przynajmniej mozesz sie uspokoić po tej wizycie.Tylko sie cieszyć,ze wszystko w porządku.

So happy, nie zazdroszcze, czytalam, ze samozatrudniajacy sie maja większe jazdy niż szary Kowalski.

dream ciesze sie ze wszystko ok ;) na pewno będziesz spokojniejsza.
ja mam dużo do opowiedzenia ale mało siły więc napisze wam jutro bo półki co to ide chyba spać ...

Aloha wszystkie śpią ?? nie wieże ja właśnie wciągam pyszne śniadanko,buła z jajem :)

Musze zaraz ogarnąć chałupę bo położna dziś przychodzi :)

Do dziś wystawianie ocen w szkole i obgryzam pazury z nerwów bo okaże się czy moja Pindzielina starsza będzie miała czerwony pasek na świadectwie :)

a ja dzisiaj robiłam dżemy z truskawek, w tamtym tygodniu trochę pomroziliśmy ,
w sumie 40 kg mamy przerobionych i chyba więcej nie będe kupować, najgorsze jest to szypułkowanie,
ale M i najstarszy syn wszystkie truskawki szypułkowali w tym roku

ja tez zrobilam troche dzemów i pomrozilam, zaluje ze nie mam gdzie tego wiecej trzymac bo na pewno wiecej bym pomrozila truskawek, jeszcze chce zrobic wisnie:tak:

Aloha wszystkie śpią ?? nie wieże ja właśnie wciągam pyszne śniadanko,buła z jajem :)

Musze zaraz ogarnąć chałupę bo położna dziś przychodzi :)

Do dziś wystawianie ocen w szkole i obgryzam pazury z nerwów bo okaże się czy moja Pindzielina starsza będzie miała czerwony pasek na świadectwie :)

Szalona! :-) ja to obgryzałam pazury ale z obawy, że moje dziecko będzie z czegoś zagrożone. Każde z nas (ja i nauczyciele) podpisaliśmy wytyczne przygotowane dla nauczycieli jak postępować z moim dyslektycznym dzieckiem i NIKT nie wprowadził tego w życie poza panią od matematyki, która na sprawdzianach skreślała zadania o wyższym stopniu trudności. Reszta to nie wiem czy się nawet z tym dokumentem zapoznała :-( na szczęście Zuza dała rade i nawet to świadectwo nie będzie takie złe ;-)

Miłego dnia Dziewczyny!

reklama
Czemu tak zimno jest dzisiaj? W Gdańsku u mnie tylko 12 stopni :( Smuteczek...
Dziś plan napięty mam, za chwilę jadę na myjnię bo samochód straszy normalnie już. Potem musze wydzierga kwiatki na sukienkę na koniec roku dla mojej Niuni. Obiad no to wiadomo, sam się nie zrobi... W południe wraca Niunia z kolegą (nowe love...) więc trzeba im zająć czas, musze uszyć woreczek na skarby dla siostry, pomalowac paznokcie bo wstyd gdzies wyjść... O 15 przyjdzie moja Mama na bób :D Mniam!!!! No i kończę popołudnie wizytą awaryjną u dentysty, bo niestety ząb mnie boli, a w zasadzie dziąsło, bo ząb już zatruty. Coś tam się dzieje pod spodem, bo wypycha mi tego zęba i jest to ogólnie bolesne. Więc idę na przegląd, trzeba będzie pewnie usunąć fleczer i założyć nowe lekarstwo. Jeszcze muszę umówić się do gina sądowego, zamówić małej bluzkę na tańce bo ma występ w niedzielę i ufff..... hehehehe :D Dzień zaplanowany.

dream ciesze sie ze wszystko ok ;) na pewno będziesz spokojniejsza.
ja mam dużo do opowiedzenia ale mało siły więc napisze wam jutro bo półki co to ide chyba spać ...
No to jak już wstaniesz to pisz co i jak :)

Musze zaraz ogarnąć chałupę bo położna dziś przychodzi :) Do dziś wystawianie ocen w szkole i obgryzam pazury z nerwów bo okaże się czy moja Pindzielina starsza będzie miała czerwony pasek na świadectwie :)
Kto śpi ten śpi :D Ja nie śpię od rańca, ale no wiadomo - śniadanie dla starego, mała do szkoły to trzeba przypilnować aby wyszła w odpowiednim ubraniu i bla bla bla... Ja zjadłam ryż z pistacją :D W sensie Riso :p Potem sobie zrobię vasę z czymś tam, pewnie z szynką drobiową. Trzymam kciuki za Pindziolinę :D :D :D

ja tez zrobilam troche dzemów i pomrozilam, zaluje ze nie mam gdzie tego wiecej trzymac bo na pewno wiecej bym pomrozila truskawek, jeszcze chce zrobic wisnie:tak:
Ja też mam truskawkowe przetwory, ale mniej znacznie, jeszcze potem zrobię. Póki co mam dwa dżemy zwykłe, jeden syrop i dwie marmolady :) W planie jeszcze z 3-4 dżemy z truskawki, 2-3 z wiśni i małe 3-4 z jagód. Potem jeszcze z brzoskwini i mango i chyba tyle :) Nie ma co przesadzać, ja niestety nie mam gdzie tego trzymać... :(

Do góry