reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Hej

My juz cześciowo spakowani, zostało kilka drobnostek G, jak wróci po pracy to dopakuje i jedziemy ;) juz sie nie moge doczekać tych widoków ;) no i moze zrobimy sobie mała sesje brzuszkowa ;)
Ja oczywiście sie spakować nie mogłam bo nie wiedziałam co ze sobą zabrać, nie dość ze kobieta to jeszcze w ciąży ;p i troche sie tego nazbierało...

Mała wlasnie dzikie harce wyprawia w brzuszku ;)

Muszę dzis podejść do jakiegoś punktu xero zeby mi wydrukowali troche artykułów bo praca czeka :/

AnnieTess zawsze chciałam zrobić cos ze szparagami, ale nawet nie wiem jak sie za nie zabrać...

Paulka ból w pachwinach to normalka, dziecko rośnie do tego kopie a macica sie powiększa i więzadła bolą.

Buba udanego wyjazdu ;)
Współczuje mdłości, a moze cos wczoraj zjadłaś co Ci zaszkodziło? Oby to było jednorazowe!

Kamilove zdrowka!

Migotka padaj cześciej ;)

Zastanawiam sie czy nie mam genetycznego tego twardnienia, bo moja Mama miała przez ponad polowe ciąży i ze mną i z Bratem, oboje jesteśmy donoszeni bez jakiś większych problemow.
Wczoraj mały wywiad zrobiłam i chyba spróbuje sie zapisać do dr Rodzenia na Madalińskiego, zobaczę jakie będzie jego podejście i jak będzie wizyta wygladała, jesli ok to sie przepisze do niego

Ostatnia edycja:
reklama
Byłam u rodzinnego. Powtórka z anginy i kolejny antybiotyk. Młodej trochę temp odpuściło, ale sprawy jelitowe żołądkowe dalej mocno zaostrzone :( juz mam naprawdę dosyć.
Ale się załatwiła mała... współczuję. Oby szybko stanęła na nogi.

Och mamo! Te dni tak zasuwają, że zanim się obejrzę to chyba będzie już październik :D wczoraj mieliśmy z Oluśkiem wspaniały dzień dziecka, który skończył się właściwie dopiero dziś wieczorem :p Młody dostał swój pierwszy rowerek i jest tak dumny jak na nim jeździ, że aż się łezka w oku kręci.
Uwielbiam mu sprawiać radość <3
Ale ślicznie to napisałaś :) Aż sobie wyobraziłam mojego Olka jak jeździ na rowerze za te dwa latka :) Cudo!
Baw się dobrze w weekend :)

Nas dzisiaj w Gdańsku miło zaskoczyła pogoda - o 7 było 19 stopni! Szok. Ja mam dzisiaj w planie rozpoczęcie szycia na maszynie! Na pierwszy ogień idą spodenki dla mojej corci. Zobaczymy co z tego wyjdzie... strach blady ogarnia mnie :D

Cześć 7:40 rano a na termometrze 20 stopni w cieniu :D dziewczyny zachwycone bo poszły w krótkich spodenkach do szkoły,w końcu :) a ja zaczynam się bać tych upałów, wczoraj już czułam że palce u rąk puchną,pierścionki pościągałam już jakiś czas temu,ostatnio obrączka też poszła w odstawkę tak już na wszelki wypadek.

Migotka oooo super zazdroszcze Ci, tez by mi sie przydal taki relaksik ;)

Buba, że wam sie jeszcze chce wyjezdzac, ciągle w biegu, ale w sumie moze lepsze to niz siedzenie w tym syfie :p

U nas tez gorąc jest godzina 8:30 a na termometrze w cieniu 23 st

xmamuska tez se boje tych upałow, wczoraj moj synek nie chcial wcale spac, wiec chodzilam z nim caly dzien po dworze i noga jak mnie bolała, tak promieniowała od kręgosłupa i takie ogolne wymeczenie :/ a na dodatek synek zrzucil mi na noge całą butelke wody, wiec stopa cała spuchnieta, a poza tym narazie nie puchne, ale mysle ze to tylko kwestia czasu, poprzednio kolo 30 tyg zaczelam, ale teraz w tą ciepliznę no moze byc szybciej, tlyko ciekawe jak dlugo te upaly sie utrzymaja

Hej :-D faktycznie dziś pogoda cudna :-D U mnie też 20 stopni a czuć jakby było już więcej :-D w ogóle długi weekend zapowiada się pięknie a ja nie mam żadnych planów :-( skoczylabym gdzieś poodychac świeżym powietrzem, albo na jakiegoś grilla albo poprostu chciałabym cały Dzień na dworzu przesiedziec, musze z moim pogadać i coś wymyslec :-)

Wczoraj moja córeczka dała popis jak już chciałam zasnąć :-D coraz mocniej kopie moja gwiazdeczka :-D aż brzuch mi podskakiwal a dziś też już aktywna ale chyba kopie w inną stronę bo czuję bardziej do środka :-) coś cudownego, w końcu się doczekalam <3

Migotka super ze synek znów taki kochany i aż się usmiechnelam jak przeczytałam twój opis, cudownie musi być tak spędzać czas ze swoim szkrabem <3

Xmamuska współczuję tego puchniecia!

Mnie powróciły skurcze i wykrzywianie palcy u stóp :-( niestety u nas to rodzinne a ból niesamowity.. Ostatnio ledwo do domu doszłam.. Postaram się codziennie moczyc stopy żeby mięśnie trochę się rozluznialy.. Bo magnez biorę i coś nie bardzo pomaga.. :-(

u nas też pięknie i ciepło :) uwielbiam taką pogodę :)

Malinka a ile bierzesz magnezu? bo magnez się słabo wchłania, może po prostu zwiększ dawkę? ja obecnie biorę 3 tabletki na dobę

u nas też pięknie i ciepło :) uwielbiam taką pogodę :)

Malinka a ile bierzesz magnezu? bo magnez się słabo wchłania, może po prostu zwiększ dawkę? ja obecnie biorę 3 tabletki na dobę

Lekarz kazał brać od 4 do 6 jednak ja biorę 3-4 razy dziennie, jakoś boję że się brać aż 6

Buba ja to naprawdę Cię podziwiam jak Ty dajesz radę! W dodatku mam wrażenie, że Ty w ogóle nie śpisz :p robisz prawie ostatnie wpisy i potem pierwsze ;-) bawcie się dobrze i postaraj się wypocząć bo mam wrażenie, że Ty jesteś na ciągłych obrotach!
Moja mama dzwoniła wczoraj zatroskana, że coś nam się ostatnio wszystko wali. Niedawno zmarła babcia, ja co kilka dni na IP, mój brat zerwał więzadła w kolanie a siostra wczoraj znalazła się na pogotowiu z podejrzeniem złamania ręki! Na szczęście okazało się, że jest tylko potluczona, uff!!
Pogoda od rana przecudowna :-))) szkoda, że nigdzie nie wyjeżdżamy :-( młodsza córa jedzie do babci, dla starszej to już nie te klimaty :p ja dzisiaj zaspałam co naprawdę rzadko mi się zdarza a na swoje usprawiedliwienie mam tyle, że musiałam czekać aż się ciasto upiecze :-D dreamgirl - wyszło bez zakalca :-D rano jak się podopadali to połowa zniknęła :p
A moja mama jak usłyszała wczoraj, że piekę ciasto to powiedziała tylko: że co???? Ha ha ha ona piecze świetne ciasta a ja jak juz napisałam raz w życiu zrobiłam zakalec :p

O 10:40 mam echo serca, trzymajcie kciuki proszę bo bardzo się denerwuję.

Miłego dnia!!

hejka

kurcze czemu zawsze musi tak byc, ze dziecko mi choruje w najmniej odpowiednim momencie???? przedwczoraj i wczoraj do wieczora nie kaszlal, ale jak wrocilam z nim przed 20 z placu zabaw to sie zaczelo i oczywiscie w nocy zaczal sie juz krtaniowy kaszel brrr.... a dzisiaj mam wizyte na 14.20 u lekarza i maz bedzie musial wyjsc z pracy wczesniej co mu sie nie usmiecha, bo od jutra zaczyna urlop i ma duzo do zrobienia.... no i oczywiscie od soboty mamy wykupione wakacje i teraz ciekawe czy do soboty go wykurujemy....
Musze tez z nim podjechac do pediatry dzisiaj na 10.30 bo skonczyly mu sie lek, ktory jest na recepte.
Ale jestem wsciekla, wszystko mnie wkurza. Czekalam, az w koncu sie zrobi cieplo i dzisiaj jak jest cieplo to w sumie dla mojego syna zle,bo dla niego jak ma ten kaszel lepiej jak jest chlodniej, wtedy mozna spokojnie z nim na dworze byc....

Kamilove duzo zdrowka zycze.

Dreamgirl owocnej pracy :)))

Blair ja szparagi po prostu gotuje w wodzie (tylko staram sie zeby te konce nie byly zanurzone) i mozna ja polac maselkiem z bulka, albo oststanio kilka razy robilam zupe szparagowa, tez byla pycha. Biale szparagi trzeba obierac, zielonych nie trezba. wg mnie zielone sa smaczniejsze.
Miłego wyjazu.
A z jaka czestotliwoscia twardnieje Ci brzuch? Mi tez twardnieje..tzn mam takie skurcze, czasem kilka w ciagu dnia.

Doris trzymam kciuki :)

Ostatnia edycja:
reklama
malinka magnezu nie przedawkujesz, wiec mysle, ze nie ma obaw i mozesz wziac wiecej,bo magnezu nie przyswoi sie wiecej niz potrzeba, moze jednak dla ciebie to za mała dawka

doris a co masz jakies problemy z sercem?

Do góry