reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Kurde jeszcze nie chodziłam w ciąży latem, przynajmniej nie z takim brzuchem i juz czuję, że lekko nie będzie :-( moż się narazę ale chyba bym chciała, żeby było zimne lato.

reklama
Hehe normalnie jestem teraz nadwyraz wrażliwa :-D

Przed chwilą tak mocno mnie kopnela że aż się poplakalam ze wzruszenia :-D chyba teraz zacznie się w końcu jej większa aktywność bo od niedzielnej pobudki aż do wczorajszej nocy musiałam czekać :-D

Dbdg daj znać po badaniu i oby w końcu fotki ci dali :-) trzymam kciuki :-D

mam kilka fotek z wcześniejszych wizyt, ale na tej ostatniej to bida wielka...
W szpitalu na prenatalnych jest tak, że nie ma dwóch monitorów, więc ja i tak nic nie widzę. Ostatnio mi na chwilę pokazała. NFZ... ;/

Przyzwyczajona do prywatnego lekarza jak idę do szpitala to jestem chora... :D Już nie wspominam o porodzie, bo tę myśl staram się odsuwać jak najdalej...

kamilove raany dziewczyno dbaj o siebie i kontroluj temperaturę! Zimne okłady chłodna kapiel, kurcze dla dorosłej osoby 40*C to straszna gorączka! Ja bym chyba odleciała bo ja przy 37.5 czuje jakbym umierała! Ma się kto toba zająć?

hejka :)
ja siedzę w domu bo na pole nie da się wyjść. Na termometrze w słońcu jest 40st. wiekszość okien mam na stronę południową i w domu już jest 22,5st. ale daję radę. Nogi jeszcze nie spuchły tylko trochę palce u rąk.

Doriss pociesze cię trochę, bo przepowiadają raczej mokre lato i pewnie będzie 3 dni upałów i 3 dni brzydkie i deszczowe, więc damy radę :)

dbdg musisz pytać na każdej wizycie lekarza o wszystko czego nie wiesz, na pewno lekarz ci wszystko wyjaśni :) Mój zawsze mówi jakie badanie będzie robił, po co i dlaczego.

hejka :)
ja siedzę w domu bo na pole nie da się wyjść. Na termometrze w słońcu jest 40st. wiekszość okien mam na stronę południową i w domu już jest 22,5st. ale daję radę. Nogi jeszcze nie spuchły tylko trochę palce u rąk.

Doriss pociesze cię trochę, bo przepowiadają raczej mokre lato i pewnie będzie 3 dni upałów i 3 dni brzydkie i deszczowe, więc damy radę :)

dbdg musisz pytać na każdej wizycie lekarza o wszystko czego nie wiesz, na pewno lekarz ci wszystko wyjaśni :) Mój zawsze mówi jakie badanie będzie robił, po co i dlaczego.

Mi też mówi. Ogólnie to mam super lekarza, ale to CL to mi zrobili jak pojechałam na IP z bólem brzucha i nawet nie pomyślałam by o cokolwiek pytać, bo najważniejsze było czy nic się nie dzieje... ;)

U mnie tak ciepło to nie jest, choć pewnie ze 20 kilka, ale mi upały zupełnie nie przeszkadzają, wręcz jest mi nieustannie zimno, więc może i z brzuchem nie będzie większych komplikacji... W weekend mam nadzieje na jakiś plażing...

Migotka oooo super zazdroszcze Ci, tez by mi sie przydal taki relaksik ;)

Buba, że wam sie jeszcze chce wyjezdzac, ciągle w biegu, ale w sumie moze lepsze to niz siedzenie w tym syfie :p

U nas tez gorąc jest godzina 8:30 a na termometrze w cieniu 23 st

xmamuska tez se boje tych upałow, wczoraj moj synek nie chcial wcale spac, wiec chodzilam z nim caly dzien po dworze i noga jak mnie bolała, tak promieniowała od kręgosłupa i takie ogolne wymeczenie :/ a na dodatek synek zrzucil mi na noge całą butelke wody, wiec stopa cała spuchnieta, a poza tym narazie nie puchne, ale mysle ze to tylko kwestia czasu, poprzednio kolo 30 tyg zaczelam, ale teraz w tą ciepliznę no moze byc szybciej, tlyko ciekawe jak dlugo te upaly sie utrzymaja

Hej :-D faktycznie dziś pogoda cudna :-D U mnie też 20 stopni a czuć jakby było już więcej :-D w ogóle długi weekend zapowiada się pięknie a ja nie mam żadnych planów :-( skoczylabym gdzieś poodychac świeżym powietrzem, albo na jakiegoś grilla albo poprostu chciałabym cały Dzień na dworzu przesiedziec, musze z moim pogadać i coś wymyslec :-)

Wczoraj moja córeczka dała popis jak już chciałam zasnąć :-D coraz mocniej kopie moja gwiazdeczka :-D aż brzuch mi podskakiwal a dziś też już aktywna ale chyba kopie w inną stronę bo czuję bardziej do środka :-) coś cudownego, w końcu się doczekalam <3

Migotka super ze synek znów taki kochany i aż się usmiechnelam jak przeczytałam twój opis, cudownie musi być tak spędzać czas ze swoim szkrabem <3

Xmamuska współczuję tego puchniecia!

Mnie powróciły skurcze i wykrzywianie palcy u stóp :-( niestety u nas to rodzinne a ból niesamowity.. Ostatnio ledwo do domu doszłam.. Postaram się codziennie moczyc stopy żeby mięśnie trochę się rozluznialy.. Bo magnez biorę i coś nie bardzo pomaga.. :-(

Dolga - racja, racja tym batdziej że płyniemy jachcikiem tylko winka brak mi będzie :(((W pierwszej ciąży miałam skurcze nóg, masakra...nic nie pomagałao....teraz odpukać narazie cisza.
Buba ja to naprawdę Cię podziwiam jak Ty dajesz radę! W dodatku mam wrażenie, że Ty w ogóle nie śpisz :p robisz prawie ostatnie wpisy i potem pierwsze ;-) bawcie się dobrze i postaraj się wypocząć bo mam wrażenie, że Ty jesteś na ciągłych obrotach!
Moja mama dzwoniła wczoraj zatroskana, że coś nam się ostatnio wszystko wali. Niedawno zmarła babcia, ja co kilka dni na IP, mój brat zerwał więzadła w kolanie a siostra wczoraj znalazła się na pogotowiu z podejrzeniem złamania ręki! Na szczęście okazało się, że jest tylko potluczona, uff!!
Pogoda od rana przecudowna :-))) szkoda, że nigdzie nie wyjeżdżamy :-( młodsza córa jedzie do babci, dla starszej to już nie te klimaty :p ja dzisiaj zaspałam co naprawdę rzadko mi się zdarza a na swoje usprawiedliwienie mam tyle, że musiałam czekać aż się ciasto upiecze :-D dreamgirl - wyszło bez zakalca :-D rano jak się podopadali to połowa zniknęła :p
A moja mama jak usłyszała wczoraj, że piekę ciasto to powiedziała tylko: że co???? Ha ha ha ona piecze świetne ciasta a ja jak juz napisałam raz w życiu zrobiłam zakalec :p

O 10:40 mam echo serca, trzymajcie kciuki proszę bo bardzo się denerwuję.

Miłego dnia!!
Trzymam kciuki za serducho!!! jJa uż tak mam że w miejscu nie usiedzę ;) ciągle coś ciągle jest robota ;) aktualnie siedzę na pedikiurze więc co by czasu nie marnować mówie a zajrzę na BB ;)
hejka

kurcze czemu zawsze musi tak byc, ze dziecko mi choruje w najmniej odpowiednim momencie???? przedwczoraj i wczoraj do wieczora nie kaszlal, ale jak wrocilam z nim przed 20 z placu zabaw to sie zaczelo i oczywiscie w nocy zaczal sie juz krtaniowy kaszel brrr.... a dzisiaj mam wizyte na 14.20 u lekarza i maz bedzie musial wyjsc z pracy wczesniej co mu sie nie usmiecha, bo od jutra zaczyna urlop i ma duzo do zrobienia.... no i oczywiscie od soboty mamy wykupione wakacje i teraz ciekawe czy do soboty go wykurujemy....
Musze tez z nim podjechac do pediatry dzisiaj na 10.30 bo skonczyly mu sie lek, ktory jest na recepte.
Ale jestem wsciekla, wszystko mnie wkurza. Czekalam, az w koncu sie zrobi cieplo i dzisiaj jak jest cieplo to w sumie dla mojego syna zle,bo dla niego jak ma ten kaszel lepiej jak jest chlodniej, wtedy mozna spokojnie z nim na dworze byc....

Kamilove duzo zdrowka zycze.

Dreamgirl owocnej pracy :)))

Blair ja szparagi po prostu gotuje w wodzie (tylko staram sie zeby te konce nie byly zanurzone) i mozna ja polac maselkiem z bulka, albo oststanio kilka razy robilam zupe szparagowa, tez byla pycha. Biale szparagi trzeba obierac, zielonych nie trezba. wg mnie zielone sa smaczniejsze.
Miłego wyjazu.
A z jaka czestotliwoscia twardnieje Ci brzuch? Mi tez twardnieje..tzn mam takie skurcze, czasem kilka w ciagu dnia.

Doris trzymam kciuki :)
Zdróweczka kochana i oby do soboty chorubsko przeszło :) ja szparagi wrzucm na do brytfanki polewam oliwą i piekę a potem odrobina soli, też są niezłe :)
Przeczytałam wszystko, ale już nie wiem co komu chciałam odpisać... Ech!

Pęka mi głowa od wczoraj, mega katar, kurde, akurat teraz... ;/

Co do tej szyjki to chyba jak byłam na IP to mi jednak zmierzyli, bo mam na karcie na samym początku wymiar CL 41, więc zakładam, że to właśnie długość szyjki, czyli mam 41 mm, więc chyba spoko... Czy skrót CL to właśnie szyjka? :)

O 12 mam prenatalne, mam nadzieję, że mi powiedzą płeć... :D
Trzymam kciuki za wizytę. Dobrze sze szyjka ok.
Dzień dobry :)

Nad ranem miałam 40stopni gorączki, wzięłam febrisan i troszkę mi lepiej.
Na gardło dostałam neo angin i aż się zdziwiłam bo zdawało mi się, że w ciąży dają tylko te w aerozolu. Ale nic poprawa jest troszkę, a to najważniejsze.

Jagoda może też troszkę lepiej się czuje. Bardzo dużo śpi.

Wy jeszcze fotki dostajecie na usg, a ja mam tylko z badania prenatalnego i telefonem komórkowym robione na sersuszkowej wizycie. A tak nic nie dostaje. I teraz prwnie z połówkowego to wcale nic mi nie da bo juz ostatnio mówił, że tu plątanina rąk i nóg i ciężko cokolwiek zobaczyć :)

U nas chyba tez ciepło w każdym razie słońce pięknie świeci.

Miłego dnia i kciuki za wszystkie wizytujace :)

Akatsuki zdrowiejcie!!!! No mam nadieję że jurto już będzie o niebo lepiej!!!!

Akatsuki,

Mama przyjechała i zabrała Jagode do siebie. Troszkę mnie to odciążyć bo ja to nawet nie mam siły z łóżka wstać. A co tu mówić o lataniu i robieniu małej herbat, jakiegoś lekkiego jedzonko itd. Przed chwila dzwonili i mała temperatury nie ma. Wypiła pół kubeczka wody i narazie nie wymiotuje. Ogląda sobie bajki i czyta z ciocią książeczki bo ciocia tez chora na antybiotykach w łóżku leży. U nas to wylegarnia zarazków normalnie.

No i mój ma dziś wcześniej wrócić z pracy bo tylko pojechał pomoc szafę stawiać.

hej

ostatnio mało czasu mam, dzisiaj u nas też
cudna pogoda, M rozłożył dzieciom basen, kupiliśmy im na dzień dziecka
taki większy, więc szaleństwo jest, skaza, pływają jednym słowem szał ciał

biorę się do pracy bo dosyć dużo mam ale chęci zero

reklama
U mnie 30 stopni,masakra poszłam z psami pod szkołe i po 10 min miałąm dość,aż mi się dupsko i krocze spociło masakra

Do góry