reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Blair,

Na pewno nie lecimy. Mój załatwia juz sprawę w biurze. Dostaliśmy tez zaświadczenie o chorobie dziecka od pediatry.

Za to stracha dorwalam i zastanawiam się czy do szpital z Gucią nie podjechać bo męczą ja i wymioty i biegunka. Nic biedna napić się nir może, a przecież taki maluch szybko się odwadnia. Teraz myślę, że być może to rota, a nie żadna bostonka..

Blair,

Dobrze, że jest ok. I chyba faktycznie warto rozważyć zmianę gina skoro ten tyle rzeczy istotnych pomija i ty sama musisz się o nie dopraszac

reklama
Tak na szybko, pozniej odpisze bo akurat stoke w korku.
Szyjka 4cm ładna, zamknięta, nic niepokojącego sie nie dzieje, z dzieckiem wszystko ok. Taki chyba moj urok poprostu, ale mam sie obserwować i lepiej kontynuować luteinę, no i podobno badanie szyjki na fotelu to sobie mozna... Ze trzeba na usg mierzyć, wiec mam do pogadania z moim ginem :/
Ale najważniejsze ze wszystko ok ;)
Koniecznie Blair - ja bym zmieniła, muszą mierzyć szyjkę i to poprzez usg... inaczej to ch*j nie badanie.

Ja dzisiaj rano pomknęłam do Auchan po patelnię do naleśników :) I oczywiście już cieniusieńkie nalesniki, sztuk 30 leżakują w lodówce z farszem i zawinięte w krokiety do odsmażenia w bułce i jajku.
Do tego ciasto z truskawkami w piekarniku się już piecze.
Taki sobie dzionek. Moja córcia na wycieczce do Torunia - całodniowa wycieczka... wraca dopiero po 19.

Dreamgirl a co to jest jakaś promocja w Auchan na patelnie? Bo ja muszę sobie koniecznie kupić nową!

I jeszcze zwróciłam uwagę na Twój suwaczek i na mój suwaczek i u Ciebie jest 21 tydzień i 3 dni i pokazuje 130 dni do końca a u mnie jest 21 tydzień i 4 dni i 99 dni do końca... Ciekawe, że moja ciąża jest tylko o jeden dzień starsza a rozwiąże się 31 dni wcześniej :-D

Oczywiście Twój suwaczek pokazuje prawidłowo a mój to nie wiem... wróżka?

Ostatnia edycja:
hejka. :)

Kasik teraz są glukozy smakowe, ja w poprzedniej ciąży miałam o smaku cytrynowym i dało się ją wypić. Położna mówiła mi że mogę sobie wziąć wodę niegazowaną i popijać po troszku bo glukoza może człowieka tak zmulić że wyladuje się w toalecie z głową w kibelku. Ja będę robić dopiero po niedzieli gluoze.

o kurcze, dzieki za info, czemu ja o tym nie wiedzialam ???

Koniecznie Blair - ja bym zmieniła, muszą mierzyć szyjkę i to poprzez usg... inaczej to ch*j nie badanie.

Ja dzisiaj rano pomknęłam do Auchan po patelnię do naleśników :) I oczywiście już cieniusieńkie nalesniki, sztuk 30 leżakują w lodówce z farszem i zawinięte w krokiety do odsmażenia w bułce i jajku.
Do tego ciasto z truskawkami w piekarniku się już piecze.
Taki sobie dzionek. Moja córcia na wycieczce do Torunia - całodniowa wycieczka... wraca dopiero po 19.

oj zjadlabym ciasta truskawkowego, masz jakis sprawdzony przepis??

ania-kropla witaj :)

Kamilove dobrze ze mieliście ubezpieczenie, zdrowie najważniejsze. My mieliśmy podobna sytuacje dwa lata temu, zapłaciliśmy cała kasę za wyjazd do Egiptu w super hotelu a na drugi dzień wybuchła u nich rewolucja, codziennie siedziałam i śledziłam wydarzenia bo wylot mieliśmy tydz pozniej, rodzina cała dzwoniła żebyśmy nie lecieli, ale polecieliśmy, na szczęście nic sie nie stało ale G wspomina ze to były najbardziej "bombowe" wakacje.

Jak Mała nie chce nic przyjmować do picia czy jedzenia a Ja czyści to moze lepiej podjechać na dyżur...

Ania witaj ;) gratulacje Córci ;)

Dziewczyny chyba faktycznie zmienię lekarza, dopóki myślałam ze bede u niego rodzic to sie go trzymałam, ale teraz chyba sobie dam spokój. Poza tym jeździć teraz co chwile na wizyty to troche uciazliwe, a jak byłam na IP poprzednim razem to przyjęła mnie bardzo miła i kompetentna pani dr, wygooglam ja i spróbuje sie do niej zapisać ;)

Dreamgirl a co to jest jakaś promocja w Auchan na patelnie? Bo ja muszę sobie koniecznie kupić nową!
I jeszcze zwróciłam uwagę na Twój suwaczek i na mój suwaczek i u Ciebie jest 21 tydzień i 3 dni i pokazuje 130 dni do końca a u mnie jest 21 tydzień i 4 dni i 99 dni do końca... Ciekawe, że moja ciąża jest tylko o jeden dzień starsza a rozwiąże się 31 dni wcześniej :-D Oczywiście Twój suwaczek pokazuje prawidłowo a mój to nie wiem... wróżka?
Nie ma promocji. Ja kupiłam Tefal za 100zł :D Dostałam sianko na urodziny :D Jakbym czekała na promocję, to bym czekała do końca roku.

Cześć, dziewczyny!!! Pozwolicie, że do was dołączę?
Najprawdopodobniej spodziewam się dziewczynki a termin mam wg usg na 9/10.10 a wg OM 14.10. Jutro wizyta połówkowa...
Pozwalamy - witaj :)

oj zjadlabym ciasta truskawkowego, masz jakis sprawdzony przepis??
Mam taki zwykły :) Dam foto i przepis w odpowiednim wątku :)

reklama
Dreamgirl, mniami...ale bym zjadła takie krokiety :) chyba zrobię jak wyzdrowieje! Dziś na łatwiznę poszłam, krem z białych szparagów i makaron z zielonymi :p puki sezon zjadamy się nimi bo wszyscy uwielbiamy ;)

Anna_kropla, witaj :)

Do góry