reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Beti nieprzyjemna sytuacja =/ ale na pewno będzie wszystko dobrze trzymam mocno kciuki za ciebie i maluszki, pisz na bieżąco co i jak
Akatsuki i jak po wizycie co tam nosisz w brzuszku? =)

reklama
Beti matko jak to wszystko strasznie brzmi :o mam nadzieje że jednak jakoś się uda... jak ten pęcherz ma przepukline?? przez co on wychodzi w sensie? jakoś ciężko mi to ogarnąć...

na usg było widać jak częśc pęcherza z płynem owodniowym w chodzi do ujścia szyjki macicy,a tem nie jest w sterylnym miejscu i może dojść do zakażenia :( a to ponoć masakra grozne :( że szwa nie można załozyć :( nie wiem umieram z niepokoju zaraz wizyta i może lakarz powie coś więcej,nawet na necie mało piszą żeby o tym poczytać :( cholera!!!!! :(

Beti o matko nie słyszałam o czymś takim... Grunt ze szybko wykryli i że jesteś pod opieką lekarzy! Dawaj znać od razu jak tylko dowiesz się czegoś nowego! I czemu tak długo trzeba czekać na te wyniki? :-/

Hehe, nie wiem, od 2 miesięcy cisza... :D Ale jak będę miała okazję to sprawdzę :)

No i co zrobicie z tymi zwierzakami? Na obiad będą? :)

Heh, no zdarza się :) A powiedz, bo nigdzie nie napisałaś - ile masz wiosenek?

Jeny mi nic nie leci i Alleluja :D
Mam nadzieję, że nie będzie...

Uuu... niefajnie. Moja szyjka 3,5cm na ostatnim USG. I oby tak pozostało :)

Stara baba ze mnie: 29 :D

Kurcze, a jak Wam mierzą tą szyjkę? Bo u mnie na wizycie, lekarz wkłada paluch i to wszystko. Nie wiem jaką mam w cm. Kiedyś mi tylko powiedział, że długa i coś tam, ale też bym chciała wiedzieć ile ma cm... Zapytam chyba za miesiąc...

witajcie dziewczynki,ja już po połówkowych i prenatalnych i tylko uśiąść i ryczeć :( mamy parkę Hanie i Kacperka :) dzieciaczki są zdrowe i u nich wszystko ok ale wylądowałam w szpitalu,mam przepuklinę pęchęrza płodowego :( straszą mnie że mogę stracić moje skarby :( :( :( miała któraś coś takiego ? poradzcie. :(

Jejku, to mega straszne, ale trzeba być dobrej myśli, na pewno wszystko będzie w porządku. Trzymaj się i pisz jak tylko coś będziesz wiedziała. Pierwszy raz coś takiego słyszę. Od czego to sie robi?

Beti kurczę nawet nie wiedziałam ze cos takiego istnieje... Trzymam mocno kciuki zeby było dobrze!

Dbdg lekarz przy normalnym badaniu gin bada szyjkę i jedyne co moze zmierzyć to max 3cm wiecej czyli dokładniej jedynie moze zmierzyć na usg.

My dzis nic nie załatwiliśmy, w usc tez nic, G weźmie urlop i pojedziemy do tego usc gdzie chcemy wziąć slub i załatwimy na miejscu wszystko, nie mam siły do tych urzedów 21wiek a w urzędach średniowiecze...

Dzwoniłam do Teścia mowi ze pewnie to u mnie to nic strasznego, bo trwa chwile, ale dobrze by było jakby mnie jakiś lekarz zobaczył dla świetego spokoju, a dodatkowo mowi ze to mogło byc tez przez egzamin ze podświadomie sie denerwowałam...
Dzis sie niezłe powkurzalam i na IP i w usc aż mną telepalo, heh chyba hormony swoje robią ;p

reklama
Beti kurczę nawet nie wiedziałam ze cos takiego istnieje... Trzymam mocno kciuki zeby było dobrze!

Dbdg lekarz przy normalnym badaniu gin bada szyjkę i jedyne co moze zmierzyć to max 3cm wiecej czyli dokładniej jedynie moze zmierzyć na usg.

My dzis nic nie załatwiliśmy, w usc tez nic, G weźmie urlop i pojedziemy do tego usc gdzie chcemy wziąć slub i załatwimy na miejscu wszystko, nie mam siły do tych urzedów 21wiek a w urzędach średniowiecze...

Dzwoniłam do Teścia mowi ze pewnie to u mnie to nic strasznego, bo trwa chwile, ale dobrze by było jakby mnie jakiś lekarz zobaczył dla świetego spokoju, a dodatkowo mowi ze to mogło byc tez przez egzamin ze podświadomie sie denerwowałam...
Dzis sie niezłe powkurzalam i na IP i w usc aż mną telepalo, heh chyba hormony swoje robią ;p

ale czy wszystkie macie mierzoną szyjkę w cm?
bo skąd on będzie wiedział czy się skraca? na usg przez powłoki brzuszne to widać?

Do góry